64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • kifli
    333-at állíts, az a standard érték sok procinál, azt biztos vissza lehet osztani.

A #55091-ban lévő képen, álj rá a dram frequvenyre és állítsd 800-ra (leírásbol azt vettem ki így kell)
  • Pepsi Twist
    na új fejlemény, proci 1.3450V vagy valami hasonló ram 1.9V, 7x330 az utolsó amivel még elindul és 335el már nem bootol ramot lehet 1:1be kéne állítani de hol? sehol nem találtam rá opciót a kurva biosba, elötte esetleg valamit engedélyezni kell?
  • kemszi2
    thx a válaszokat
  • kemszi2
    48 volt a maxom.na majd kutatok itthon egy szar kis ventit aztán nyárra beteszem úgy is az a húzósabb időszak
  • Zsolek123
    kb.44 fölött

az enyém ilyenkor már kis zörejeket tol ki magából, de nem vészes
  • Sickness
    Annyira nem vágom. Az én régi patás vinyóm 40-50 közt ingázott, de még most is megy.
  • kemszi2
    ok :D
    mennyinél kell elkezdeni izgulni?(hőmérsékletre gondolok XD )
  • Sickness
    Ha a dőlésszöge 40fok akkor semennyire, ha pedig a hőmérséklete akkor semennyire. Ha pedig nagyon zavar beraksz elé/mögé/alá/felé egy ventit azt csá.
  • kemszi2
    40 fokos vinyó mennyire szorul hűtésre?
  • Narxis
    Sziasztok!

Nem tudjátok mi a neve annak a kábelnek ami egy HDD-t köt össze egy hordozható DVD lejátszóval, de emellett szivargyújtóról kapja az áramot?
  • gyuszi0525
    Sziasztok.
    segítség kellene.
    van 1 gygabyte GA-MA790X-DS4 alaplapom, és eredetileg volt benne 2 1gigás memória, és minden rendben ment.
    most a másik 2 slotba vettem 2 2gigás kingmax KLEE88F-B8MN6 típusszámú memóriát, viszont amint elkezdené használni kékhalál.
    ha csak a 2 2gigás van benne, el se indul, vmiért nem tudja kezelni. mi lehet a hiba?
  • [HUN]FaTaL
    p5b-nek nagy a vdropja.
  • kifli
    hát akkor 400fsb azt is vissza tudja osztani 800-ra a lap, meeg 1,34-nél valamivel kisebb fesz mehet a procinak.
  • Pepsi Twist
    2.8 elég nekem mittom én milyen hüttő' de nem gyári intel, réz csöves alu bordás :D
  • kifli
    hány voltot kap most? Milyen hűtő van rajta? Hány fok terhelve?

elvileg 575-ig simán fel kell mennie vdrop nélkül 1,34v-al. (Azt meg kell nézni mennyi a vdropja a lapodnak)
  • Pepsi Twist
    sikerült 7x320ig tovább nem szórakoztam mert megúntam az elemkivételt :D de 400ig valahogy felkéne tornázni :S
  • kifli
    az már valami :D

Húzni sikerült?

800-ra ott kell beállítani elvileg, ahol a feszültséget, meg a frekit állítod.

Amúgy az spd-t is engedélyezheted, akkor olyan időzítésre állítja a ram-ot, mint amit a gyárba beleprogramoztak.
  • Pepsi Twist
    haha memory remapp feature enable és máris megy a 4 giga ram XD
  • Pepsi Twist
    ok megnézem, nortbridge:

• kifli
    belenéztem a leírásba picit :)
    fsb 333, és ddr2-800-ra állítsd a ramot
  • Pepsi Twist
    ram 950ig stabil ez ment már 2.8on csak valamiért ki lett véve az elem meg vissza és azóta nem tudom újra felhúzni 2.8ra :S és már kerestem a north bridge résznél de semmi... csak ram időzítésről van szó

na mindegy tuningolásba nem vagyok túl jártas mert mindig űber alles gépem volt de most ezt kell tuningolnom :D
  • kifli
    A north bridge chipset config menüben tudod beállítani a memoria dolgokat, ott nézd meg hogy van-e valami videokari szarság, hogy ne húzza le az 1gb-t.

visszaveszi a szorzót hogyha nem használod a procit-> kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik

Valszeg a linkelt beállításnál azért nem bír többet, mert a 800-as ramok, már így is 870-en mennek, azt vissza kéne osztani.
    333-ra állítsd a cpu frequency-t, ez gyakran használt érték a prociknál, úgyhogy ez visszaosztható lesz gond nélkül 800mhz-ra elvileg. Nem használtam még asus lapot tuningra, úgyhogy nemtudom hol lehet a memóriát visszaosztani :/

EZT bogarászd át esetleg :)
  • Pepsi Twist
    na ez miért van? írja 4 giga de csak 3 használható... WTF?

• Pepsi Twist
    ja és az mé van hogy 7-es szorzóm van és cpuz 6ot ír? és néha átugrik 7re :D
  • Pepsi Twist
    kiveszed az elemet egy olyan kemény 10-15 secre :D majd vissza
  • kemszi2
    üdv.Proci cserénél kell-e valamit/érdemes e valamit csinálni a gépen,vagy berakom az újat és örülök :D
  • Pepsi Twist
    vagy esetleg valahol mást beállítani még?
  • Pepsi Twist
    akkor senki nem tudja hogy kéne tuningolni ezt a rontást?
  • Lacee86
    #55071-re esetleg vki?
  • Pepsi Twist
    nem tudom, op rendszer írja rendesen hogy 4 giga van de csak 2.98gb használható viszont én a VGA gyorsító tárára gondolok hogy az viszi el mert can u run it oldalon VGAnak 2.2Gigát ír hogy annyi memóriája van :D aztán csak 1 gigás...
  • pxxl
    námtom :D
    __

ezen nincs is integrált vga nem? akkor mi eszi meg azt az 1 gigát?
  • Pepsi Twist
    szted nem azt useolok?...
  • pxxl
    használj 64 bites oprendszert :D
  • Pepsi Twist
    ez az utolsó működő setup és még az a kérdés hogy hol kell átállítani hogy a 4 giga ramból ne csak 3008MB-t tudjak használni mert a VGA elvesz még 1 gigát ezt hol káll átállítani hogy hagyja békén? :D

7x290
  • Pepsi Twist
    na megpróbáltam... és ugyan úgy nem megy :D mindjárt tolok képet hogy...
  • kaposi1
    Csak ismételhetem magam,
    "Tudom"de hátha.......
  • Pepsi Twist
    itt töbnyire hardware-s emberkék vannak :D
  • kaposi1
    Sziasztok!

Tudom nem az illetékes topikba írok,de ott nem igazán tudtak használható választ a kérdésemre.
    Ti már annyi mindenben segítettetek egymásnak hátha erre is tudja valaki az okosságot.
  • pxxl
    ha nem akarod leszedni a frissítéseket, akkor igen. ehhez tartoznak (asszem) rejtett mappák is, azokat is le lehet gyalulni.
  • [HUN]FaTaL
    Grat, felrakja vagy 1.4V-ra. Sosem hagyjuk auton, semmilyen lapon. Minden feszültséget fixálj az alap értékre, esetleg procinak kis plusz és próbáld úgy.