64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#55204 bármilyen hiba van mindig sípol, 1 kivételével, ha az alaplap a fos :D -
#55203 lol...
jól raktad rá a tápot az alaplapra? 24 pines kábel és társai... -
#55202 az enyém elemkivételnél elfelejti a bios beállításokat, korábban már csináltam -
#55201 lehúztam a powert és resetet az alaplapról de így is bekapcsol a gép ha ráadom a tápot :D -
#55200 Nem minden alaplapnál resetelődik. Találkoztam olyannal aminél nem sikerült egyszerű elemkivevéssel. Van olyan alaplap ami eprom memóriába írja a beállításokat. -
#55199 elemet kiveszed 5-10 percre akkor is resetelődik a bios.
am jah próbáld meg azt h lehúzod a pwr, reset gombokat, és úgy adod rá a tápot. aztán ha nem indul el, akkro egy csavarhúzóval zárd rövidre a pwr gomb 2 lábát az alaplapon. ha elindul gond nélkül akkor ott lesz a bibi. -
#55198 Ha be lenne ragadva akkor ujraindulna, nem pedig bekapcsolna magától. Találkoztam olyan géppel ami elindult aztán pár másodpercre megállt. A bekapcsoló gombja volt beragadva. Úgy tudod a legjobban ellenőrizni, hogy ha kihúzod az alaplapról a power és a reset gombokat. Bios resetet többféleképpen lehet. Ha kiveszed az elemet nem sokat érsz el. A legegyszerűbb a jumperes megoldás. Kell legyen az elem körül valahol egy jumper, két lábra rátéve, melette pedig egy láb szabadon. Na, azt a jumpert át kell tenni eggyel arrébb várni pár percet, vagy megnyomni a bekapcsológombot, aztán visszatenni az eredeti helyére. A jumpernél olyasmit kell írjon hogy clr cmos. Másik lehetőség ha kiveszed az elemet és egy csavarhúzóval zárlatot csinálsz az elem lábai között. -
#55197 én is gondoltam amúgy erre és "megcsapkodtam" a gombokat kicsit erőteljesebben, hátha be vannak ragadva... de nem használt :) :( -
#55196 nincs beragadva a reset gomb? :D vagy valami ilyesmi -
#55195 nem igazán tudok csere cuccokat szerezni az a baj :(
bios resetet hogy nyomjak? elem ki/be? az megtörtént már
máshogy nem tudok biossal mahinálni mivel se kép se hang -
#55194 Az a baj ilyenkor, hogy nagyon nehezen lehet beazonosítani a hiba okát. A legegyszerűbb csere alkatrészekkel kilőni azt ami a baj. Próbálj meg azért még a bios-reset-et. -
#55193 ja amúgy nem ad ki semmiféle hangjelzést -
#55192 de miért kapcsol be azonnal magától? most nem akarok venni egy új procit aztán lehet hogy nem is az a gond... :(
de köszi, azért megpróbálok szerezni kölcsönbe egy procit... hátha. -
#55191 Ha ad hibajelzést akkor videókártya vagy memóra a hibás. Ha nem sípol akkor valószínüleg a procival van baj -
#55190 vettem egy tápegységet, és most azt csinálja, hogy ha ráadom az áramot azonnal bekapcsol a gép, mintha megnyomnám a power gombot... de nem csinál semmit, pörög minden venti, világítanak a ledek, de nem jön be a kép, nem indul el a rendszer
wtf? -
#55189 Tiszteletem!
Lenne egy bizonyos probléma a gépemmel: random időközönként hangosan felzúg, elsötétedik a képernyő. Ilyenkor újra kell indítani. Általában videó lejátszás közben, vagy játék közben történik. Mikor hang is megy, miután elsötétedik a kép még megy a hang egy darabig, majd "drrrrrrr"...
Mértem a hőmérsékleteket, de semminek sem ment kritikusan magasra. vga is max 65 körüli szokott lenni, de mikor kifegy van hogy csak 35-36 fokos.
Stresszeltem már a VGA-t, a cpu-t, a ramokat is teszteltem és semmi gond nem volt. Semmi sincs tuningolva, még a ramokat sem hajtom a "megengedett" tuningolt időzítésen.
Mi okozhatja ezt? Van valamilyen módszer amivel megállapítható, hogy mi okozza?
Konfigom:
GIGABYTE EP35C-DS3R s775| Core2 E8400 | 4 GB Geil Ultra 800Mhz | Sapphire ATI Radeon 4850 512MB Vapor-X | 460W Coolermaster | Samsung 2233BW - Windows7 Ultimate 64bit
Másik, ettől lehet, hogy független probléma: A gép néha csak 2-3 nekifutásra hajlandó elindulni. Windows7 betöltőképernyő, majd mikor jönne a bejelentkező képernyő, csak feketeség... csak az újraindítás segít. 2-3 alkalomra már elindul rendesen. A fejemben pedig csupa ????? (win7 újratelepítése nem segített) -
#55188 rili? na megnézem majd. vagyis nem, mert nincs meg :@ am M4N78 pro -
#55187 Milyen ótvar, gány lap az?:D Nekem HDDnek látszik a BIOSban, simán előrerakom és kész, bootol róla. Bootolható win7 telepítőt meg könnyű csinálni, van rá MS és 3rd party tool is. Ubuntut is meg lehet oldani, de arra már nem emlékszem, régen telepítettem és nem nagyon használom. :) -
#55186 nem tudok bootolni pendrájvról :( meg am is nemtom hol van a pendrájvom :/ -
#55185 300 -
#55184 Én azokat is pendriveról telepítem. :))) -
#55183 én sem :D utóbbi pár évben csak az ubuntut meg a win7-et írtam dvd-re :D -
lotsopa #55182 Hali. Kérdésem hogy a merevlemezeknél nem mindegyik támogatja azt hogy USB-n keresztűl tepelítsél rá op-rendszert? Mert nekem most az a bajom hogy nem tudom használni a gépemet mert tönkrement a winchester benne, viszont kaptam egy Seagate Momentus 5400.2-t, de nem tudom rátelepíteni a win7-et. -
Hello.
A/3-as posztert akarok nyomtatni egy üzletben, valamilyen erre alkalmas fotópapírra.
A kép hány dpi legyen, hogy jó legyen a minőség? Vagy mindegy?
Köszi. :) -
#55180 moderátorok ilyennel nem foglalkoznak, neked se kellett volna -
#55179 nincs meg meg fel eve se...nem akarnam szetszedni. -
#55178 de sztem nem melegszik tul mert nem is erzem ,h melegebb es speedfan szerint 30-36 fok kozott mozog a cpu... -
#55177 én azóta nem is nagyon írok már dvd-t :D -
Cat 02 #55176 Tisztítsd ki. (porszívó pl) -
#55175 sztem inkább laptophűtőt vegyél -
#55174 Hy!
Mostanaba elegge hangosak a coolerei az acer laptopomnak,neha mikor idle is begyorsulnak...Kerestem neten de nem talaltam semmien normalis fancontrolt.Tudtok vmit ajanlani? -
#55173 akkoriban még a dvd író, meg a net is ritkaság volt :D azóta meg azért változott 1-2 dolog :P -
Ironman2 #55172 Majd a moderátorok elismernek téged! -
#55171 azért régen nálam el tudta rontani a dvd-t a gép, ha mást csináltam írás közben. (De ez már nagyon régen volt, mikor a gépnek, a böngészés is komolyabb terhelést jelentett :))
Úgyhogy jogos a kérdés szerintem :) -
#55170 köszönöm szépen h elismered tehetségemet ^^
am hülye kérdésre hülye válasz... -
Ironman2 #55169 Marha vicces voltál! -
#55168 nem lehet, sőt még a szobából is ki kell menni -
erginius #55167 Sziasztok. Körülbelül 2és fél éve kezdtem el online játszani (counterstrike source), win sens 6/11,800 dpi,játékban 1.3-as sensi, egérgyorsítás kilőve. 1-1.5 fél múlva azt tapasztaltam hogy ugyanezekkel a beállításokkal felgyorsult az egerem, ugyanakkorát fordulok mint régen, de ezt a fordulatot gyorsabban teszi meg mint kéne. Foggalmam sincs mi lehet a probléma, ha valaki tapasztalt már ilyet vagy tudja a megoldást legyen szíves segíteni.
Előre is köszönöm.
Üdv:Daniiiika -
Ironman2 #55166 Kösz. -
#55165 má' miért ne lehetne? ha bezavar, akkor ott komoly gondok vannak :D