64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • greg benz
    Sziasztok!

Vettünk bátyám gépéhez a már meglévő 2gb DDR3 ram mellé még 2GB-ot, mindkettő ram kingmax és 1333 MHZ-s, viszont valamilyen titokzatos oknál fogva a win7 (64es) csak 2gb-t lát belőle. Pontosabban 4et lát, de csak kettőt használ. Próbáltam slotcserét, meg kipróbáltam külön az új ramot is, működik. Valamiért a kettő együtt viszont nem akar. Tudtok nekem erre valamit mondani?

Köszi előre is!

• VJP
    Nem most kell összeraknom, ballagási ajándék lesz majd. Majd akkor lehet kérek segítséget, egyenlőre infókat gyűjtök.
    Kösz mindenkinek!
  • Noodlee
    Szerintem az lenne a legjobb, ha felvázolnád az igényeidet, és a rá szánt keretet.
    Itt majd összedob a nép egy jó konfigot.
  • VJP
    Ok! És valamelyik gyártót kerüljem?
  • MR ME
    ja nem vesznek össze, ár/érték arányban a legjobbat kell válogatni inkább, azzal jobban jársz :)
  • pxxl
    nem fognak összeveszni :D mindenhonnan a legjobb kell :) vagy a pénztárcádnak megfelelő legjobb választás.
  • VJP
    Komplett gépet kéne összeraknom. Úgy gondoltam egy gyártótól szerzek be mindent, nehogy összevesszenek! :) A kérdés melyik gyártó legyen.
  • kifli
    csak a dsub-nál ad jobb képminőséget, dvi, és hdmi képben ugyanazt tudja.
  • Noodlee
    Rákerestem, hogy hol mit írnak a képminőségről, és egy ilyenbe futottam, csak az érdekesség kedvéért:
    "
    Nem lenne egyszerűbb, ha én megcsinálnám?

Nem. Egyrészt sem csatlakozóhoz, sem megfelelő vezetékhez nem egyszerű hozzájutni, főleg nem kis tételben. Másrészt meg a HDMI csatlakozó forrasztása erősen kihívásos dolog, kicsi, zsúfolt helyen kell apró fülekre ráforrasztani a vezetékvégeket, jó minőségben. Harmincnyolcszor.
    "
  • Noodlee
    Hmm. Akkor én félre vagyok informálva.
    Azt olvastam róla, hogy az jobb képminőséget ad, mint a DVI.
  • pxxl
    dvi meg a hdmi között nincs különbség a képminőségben, csak annyi, hogy a hdmi hangot is visz.
  • Noodlee
    Full HD LED monitorom van, gondoltam, ha már van rajta HDMI csatlakozás, akkor azt használnám, a jobb képminőség érdekében.
    Amúgy sima HDMI - HDMI kábelt lehet venni 1500-2000 forint környékén, csak a mini HDMI ami hiánycikk mindenhol.
  • pxxl
    ne számítsd kevesebbre, a HDMI kábelek ilyen drágák általában mindenhol. am mihez kell? mert ha csak sima monitorba dugod a gépet, akkor elég a dvi is.
  • Noodlee
    Velős komment volt gratulálok.
    Más valaki?
  • Pepsi Twist
    csinálsz?
  • Noodlee
    Hiho!

Tudna valaki adni tippet, hogy hol tudnék venni(nem neten rendelni) 1,5-2 méteres MINI HDMI - HDMI kábelt?
    Sehol nem találok normális áron, csak 4-5 ezer forintért, általában azt is + szállítási költséggel.
  • precision
    én úgy hallottam, hogy a gigabyte körömgomba krémje sokkal jobb mint az asus -é :)
  • MR ME
    nem mind1 az sem h milyen termék :)
  • VJP
    Hy
    A kérdésem az, melyik gyártó terméke megbízható(pl.:ASUS, Gigabyte), vagy melyik az amelyiket kerüljem el messzire.
    Előre is köszi!
  • Pepsi Twist
    annyin futhat max ameddig stabil :D
  • MR ME
    cpu-z kiírja pontosan, vagy everest(aida)
    azt h hány megahertzen futhatna csak az isten tudja :)
  • DONGUBA
    sracok azt szeretnem megkerdezni milyen progival tudom megnezni hany mhz-en fut a ram a gepben?es hogy hanyom futhatna?
  • KaszaN
    Plusszba egy másik kérdés. Észrevettem, hogy a gépemen közel 60 windows7es szolgáltatás fut, amik zabálják a memóriát és lassítják a gépem, még a netem (szerintem)is. Ennek szerintem negyedére sincs szügség. Tudna nekem valaki mutatni valami listát vagy valamit, hogy meikre van szügsége a gépnek, hogy ami marhára nem kell azt leállítsam? Vagy valami.
  • KaszaN
    Hát ez benne a szar, így basszák megjavíttatni, akkor meg mire való a garancia...:D
  • pxxl
    az h leesett, vagy leverted, vagy ledobtad, az teljesen mind1, erre nem terjed ki a garancia. jól szétverem a vga-mat, és cseréltetem, mert "leesett"? :D
  • KaszaN
    Nem ejtettem le, le esett az asztalról. Ami feltételezem nem számít szándékos károkozásnak. Bár, ennyi erőből bárki mondhatja, hogy le esett.
  • Moyko
    üdv a következő a kérdésem tegnap esti véltlen kékhalál filmnézést közben: )még nem nagyon volt rá példa .
    Conf:- iMac2009 - Win7HP64
    i5-6GB-Ati4850-
    Melegedéstől lehet?
  • precision
    ha nincs külön garancialevél akkor maga a számla is elég (ha tényleg van rá garancia)... az a legegyszerűbb ha rákérdezel ott, ahol vetted (persze azt ne nagyon említsd, hogy leejtetted :))

egyébként fogalmam sincs, hogy hol javítanak ilyesmit
    én első körben a gyártó márkaszervizét keresném meg (google :))
  • KaszaN
    Semmilyen garanciát vállaló papír nemvolt hozzá, pedig elvileg van rá, de nélküle lese szarják a boltba. Újat nem veszek mert egy vagyon volt. Hol lehet ilyeneket javíttatni?
  • tiadam
    Sziasztok! Van egy Netgear MR814 v3 wifi-s routerem és a problémám a következő: Rácsatlakozom wifi-n keresztül a netre, netezek szépen majd ha elkezdek letölteni vagy videót nézni, egyszer csak megáll és nem jön a net. Kapcsolatban marad de nem jön. Egy router áramtalanítás és egy visszadugás szokott segíteni, de ugyanígy csak bizonyos ideig. Ha kábellel használom sima routerként, akkor semmi gond nincs. Mi lehet a gond? Köszönöm a segítséget előre is. Ja és nem a gépem wifi berendezése a hunyó, mert ha mobillal próbálok letölteni, akkor is ugyanúgy leáll.
  • moh4
    Hali ,most cseréltem processort a gépembe eddig egy amdx2 6000 volt benne egy gigabyte-gam 57-sli -vel . Lecseréltem egy x4phenom9750-re egy asrock k10n78d alaplappal.A probléma az hogy minden teszt fele annyi teljesítményt ír,és természetesen ez valós is a gépem sokkal lassabb mint elötte.A procit használtan vettem lehet,hogy hibás másra már nem tudok gondolni
    Valakinek esetleg ötlet vagy hasonló tapasztalat?
  • Dean Winchester
    a problémám annyi,hogy ha a leállításra megyek akkor a gép újraindul! de mitől? tegnap kapcsoltam volna ki és meglepődtem h restartol
    Elsőre arra gondoltam h félre nyomtam , de nem! most reggel is ugyanez volt...
    mi lehet a gond?

rendszerben ezeket a hibaüzeneteket írja ->

A rendszer nem tudta betölteni az összeomlási memóriakép illesztőprogramját.

Az összeomlási memóriakép lapozófájljának konfigurálása nem sikerült. Ellenőrizze, hogy van-e lapozófájl a rendszerindító meghajtón, és hogy a mérete elég nagy-e az egész fizikai memória tárolásához.

A szolgáltatás (OMSCAN) a következő hiba következtében leállt:
    A rendszer nem találja a megadott fájlt.

• Pepsi Twist
    sztem vga...
  • syberia2
    Hang csak szaggatva ismétlődik, és egyre gyakrabban...
    Új gép, konfig megfelel, semmi bajnak nem kéne lenni..
  • precision
    egyértelmű, hogy az a gond, hogy leesett

ha van rá garancia, vidd be javíttatni/cserélni

ha nincs, akkor nemtom... javíttasd meg pénzé', vagy vegyél újat
  • KaszaN
    Valaki????????????
  • syberia2
    nem, a LED-e villog, úgy mint ahogy alvóban szokott
  • gregtom6
    Ha a gép alvó állapotba menne, akkor nem lenne hang.
    Nem lehet az, h csak a monitorod kapcsol ki?
  • syberia2
    Van egy kis baj a játékkaimmal
    Valamiért mindíg(Nem csak wareznál), néhány perc játék után a gépem alvó állapotba lép, de a hang az megy. Csak újraindítani lehet. Mi a baj? Konfig megfelel, minden oké...
  • MR ME
    nm :)