64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • SzocsA
    nem tudom leformázni a lemezemet váratlan hiba történt üzi jelenik meg!
  • Noodlee
    Igen
  • DJ YAYO
    Sziasztok!
    Ebbe az alaplapba illeszkedik EZ a videókártya? o.o
  • Noodlee
    Biosodat keresd ki:
    http://shaman.uw.hu/articles/bios_jelzesek.html
  • Apocalipto
    BIOS jelzések
  • HappyHunter
    Sziasztok, a nevem Kétségbeesett Felhaszáló.

Szeretnék elmesélni egy történetet. 2-3 hete lehetett hogy a processzorhűtő elkezdett nagyon zajos lenni, mondom sebaj veszek helyette másikat, addig itt van ez a passzív hűtő, berakom azt. Aztán egy hete nem mindig akart bekapcsolni a gép. Egy hosszú sípolással fejezte ki nemtetszését. Először arra gondoltam, hogy végzetesen túlmelegedett a processzor és emiatt nem kapcsol be, de azért próbálkoztam tovább. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy megpróbáltam megtisztítani a HDD kontaktokat, mert volt már olyan hogy nem ismerte fel az egyik merevlemezt. Jójó hülye próbálkozás volt, elismerem. A gépet hagytam egy éjszakán át "pihenni", másnap kifogástalanul működött. Megnyugodtam. De ez egyre gyakrabban megtörtént, míg tegnap már sehogyan sem sikerült működésre bírnom. Fogtam magam, és elkezdtem megtisztítani a csatlakozópontokat, HDD, Ram, ezek után már nem csak egyet sípolt, hanem "- - - -" szerűen. "jesszusom, még jobban elrontottam" gondoltam magamban, de aztán észrevettem hogy a ramokat rosszul raktam vissza, megigazítottam és már megint csak egyet sípol. Ez minek a jele lehet? Processzor? Alaplap? Videokártya?
    Kérlek segítsetek, Hardverguruk. Előre is köszönöm.
  • Japep

Azóta szenvedtem vele nagyon sokat, megkérdeztem máshol is, arra jutottunk, hogy lehet meghalt az alaplapi IDE csatlakozója... :S
  • Japep

Hello.
    Van egy gépre kötve SATA csatlakozóval egy HDD és IDE kábellel 2 olvasó.
    A probléma, hogy bárhogy jumperolom, vagy ha csak egy olvasót kötök be, akkor sem érzékeli a BIOS... :S Csak a winchester érzékeli.
    A BIOSban 4 hely van neki (2 db IDE master és slave, 2 db SATA master 1 és 2).

Bárhogy próbálom, nem sikerül. Próbáltam úgy is, hogy a winyót átkötöm SATA2-re, akkor azt rögtön felismerte. De az olvasókat nem akarja. Áttettem egy másik gépből a működő olvasómat, azt sem ismerte fel... valami ötlet? :)

Előre is köszönöm.
  • freezeflash61
    Ja, egy héttel ezelőtt még működött, és az összes beállítás a GV-ben pont úgy van, mint a gyári kézikönyvben.
    Megosztás mint anyamtyukja.dipmap.com - korábban ezzel működött.
  • freezeflash61
    Sziasztok, kérdésem:
    van egy rendszer, két szerver van benne, az egyik 2003, a másik XP Prof.
    Na, ezen ment egy GeoVision kamera rendszer, míg meg nem halt.
    A jelenség, hogy belülről a hálón belül minden látszik, de kívülről nem lehet hozzáférni, sehogy, a tulaj meg nézegetné a kamerákat netről.
    Állítottam a tűzfalon, hozzáadtam kivételeket, távoli asztaltól és a GV-től kezdve még a karácsonyfát is, a legnagyobb haladás az volt, hogy bejött az egyik kameranézegető sfw nyitólapja, de a bejelentkezésbe már belehalt.

Ötletek? Kösz, ha segítetek!
    Isti
  • Cat 02 #55474
    Azt mitől lehet, hogy néha laptopon az átmenetek ilyen nagy pacák, tehát tökre látni, hogy nem rendes, mintha rossz jpg-ben lenne mentve. Illetve a filmek is ezt csinálják :/
  • Novartis
    sziasztok

Seagate ide hdd-hez vettem külső házat, ezt valahogyan win 7re is lehet használhatóvá tenni, mert a win 7 nem ismeri fel (unknown device és semmi mást hibaüzenetet vagy egyebet nem ad) ( nincs is rajta a kompatibilitási op. rendszerek közt. a win 7)

előre is köszi
  • syberia2
    Segítsetek! Vista alatt leszedtem a megfelelő drivert a videókarimhoz, de a telepítés közben mindig megtagadja a hozzáférést! Ezt írja ki, ha a Nview telepítővel próbálkozom... De már a driver telepítés is abbamarad!
  • kifli
    sajátgépbe jobklikk, tulajdonságok, speciális rendszerveállítások, megkeresed az indítás és helyreállítás részt, kiválasztod melyik oprendszert akarod használni

ha nem értettem jól a kérdésed, akkor, fogod magad, biosba elsődleges bott eszköznek kiválasztod a hdd-t

vagy win7 dvd be, javítás menübe, pedig aszem van megoldás rá, hogyha a boot szórakozik, persze előtte töröld le az xp összes maradékát.
  • kifli
    videokártya ram hiba, nem javítható, vga csere megoldás
  • spy803
    Na már a Firefoxon sem működik a youtube. :/
  • dbala
    Sziasztok.
    Segítséget szeretnék kérni. A gépem nem indul el csak csökkentett módban. Mikor bekapcsolom elkezd csíkozódni, lásd majd a képeken. Normál módban tölti a windows majd fekete képerőnyő és kikapcsol a monitorom készenléti üzemmódba. Csökkentett módban is csíkos és 640*480-ról nem lehet megváltoztatni a felbontást pedig széles képernyős monitorom van. A boot is csíikos. Kivettem a vga kártyát majd visszatettem, kiporszívóztam az egész gépet, mert először arra gondoltam, hogy valami érintkezési hiba lehet. De már 20 bekapcsolás után is ezt csinálja.
    Vírus elvileg nincs rajta a héten volt nod, spybot, adaware futtatva. A nod egyébként állandóan működik.
    Asus p5kc
    2*1gb geil memória
    geforce 7600gs vga kártya

A gép több éve tökéletesen megy. Tegnap csinálta először de akkor még csökkentett módban nem volt csík majd újraindítás után jó lett. Ma újra ez lett vele de már csökkentett módban is rossz.

• piamania
    Win7-ben hol találom a megadott elérési útvonalakat?
  • LoDMaSt
    http://www.fileinfo.com/extension/eml
  • piamania
    Hello!
    Mivel tudom megnyitni a .eml kiterjesztésű fájlt?Kaptam e-mailben egy ilyen fájlt ,de nem jeleníti meg a tartalmat.Gmail-es mél címről van szó.
  • pxxl
  • Danyi95
    Megpróbálom !!! köszi
  • kifli
    hdsentinel-el nézd meg azt a meghajtót azért...
  • Danyi95
    Hali!

Lenne egy elég idegesítő problémám... egy pár napja nagyon belassult a gépem, így újra raktam a win7-et. De körülbelül 2 óra alatt rakta föl, és ugyan olyan lassú minden, semmi "nem válaszol"!!! És már mindent próbáltam... Sata kábelt is cseréltem...
    A winyóm: Samsung HD322HJ (1 éves, szóval nem hiszem hogy baja van!)

Ha valakinek van tippje! Előre köszi!
  • mochee
    Sziasztok!
    Van egy olyan gondom, hogy elromlott a hangszóróm. Emiatt össze szerettem volna kötni HDMI kábellel a videokártyát és a monitoromat, mert a monitoron van valamilyen hangszóró és az jelenleg elég lenne.
    A probléma az hogy így nagyon rossz a képet kapok, az a baj vele, hogy homályos, egyáltalán nem olyan szép éles mint a DVI kábellel.
    win7 64 bit-em van, 24 colos 1920*1080-as felbontású a mmonitor (nem tudom hogy ez számít-e)

Meg lehet ezt oldani valahogy?
  • Halfer
    Nem változik el semmilyen irányba ha ütögetem. Lehet ettől még lcd hiba?
  • zöldeshányás
    szerintem elképzelhető hogy kontakthiba.az én notimmal is ilyesmi volt a baj.lcd panel csere lett a vége.nézd meg mit csinál ha kicsit megütögeted.
  • SzocsA
    megcsináltam úgy és mikor leformáznám a lemezt váratlan hiba üzit ír ki!
    mit rontottam el?
    a foglalási egység mérete mekkora legyen 1 TB nál? hagyjam alapértelmezetten
  • Halfer
    Üdv! Segítséget kérnék, hogy milyen hibára gyanakodjak. Acer Aspire 5536G notimon a fekete színek helyett piros szín és néhol mozgó (vibráló) pixelek jelntek meg. Múltkor egyik bekapcs után nem volt gond, most ismét jelentkezett. Egyből grafikus kártya driver hibájára gondoltam, de nem oldotta meg a gondomat a frissítés. Mivel egyik napról a másikra "jó" lett, így nem gondolom, hogy a kijelző lenne hibás. Mire gondoljak? Gari persze lejárt :( Köszönöm előre is a válaszokat.
  • zöldeshányás
    semmit nem ír

és érdekes hogy ezt csak néha csinállja.fura, most bedugtam egy pendrive-ot és rendesen működik.chipset-et is frissítettem.kezdek arra gyanakodni hogy itt valami érintkezéseel lesz a bibi.bár multkor szátszedtem a gépházat és nem láttam semmit ami gát lett volna.
  • greg benz
    #55447 valaki?
  • Zoli007
    Bluescreenvieverben nézd meg, mi okozza.
  • zöldeshányás
    ezt szedd le és rakd fel amuálisan:

http://szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-flash-player-10-0-22-87--non-ie--BW12.html

nállam is ez volt a baj.mostmár megy rendesen
  • zöldeshányás
    hello

egy olyan problémám van hogyha bedugok a gépbe (előre) egy pendrive-ot akkor ujraindul.mitől lehet ez?lehet hogy rosszul van bekötve?

(alaplap: p5kpl am)
  • Zoli007
    Milyan színű RCA? Sárga? Mert akkor az rosszabb, mint az S-video.
  • krysztasz
    Videóról szeretnénk műsort átvenni a számítógépre, de vmi miatt nem sikerült. Van Svideó és RCA kábelem. Én úgy tudom, hogy az RCA kábelen jobb a kép, de nekem fekete-fehéren jelenik meg a műsor és ugrál. Az Svideó kábelen pedig jól jelenik meg a kép. Meg tudjátok mondani, hogy miért nem jelenik meg rendesen az RCA kábelen a kép? Összedugtam az RCA kábelt helyesen a videó hátuljában lévő RCA bemenettel és a számítógépen lévő RCA bemenettel. A számítógépen a képet átállítottam a kép típust PAL-ra. Mit csinálok rosszul? PAL-ból van több féle variáció. PAL 60? PAL M? PAL N? stb.? Melyiket válasszam?
  • SzocsA
    vettem vinyót csak vezetéket nem vettem hozzá!
    de van! ha kikötnék az optikai meghajtót és annak a vezetékét tenném rá! mivel nem használtam már vagy egy éve!
    úgy jó lesz? nem kell csinálni vele semmi más
    csak az a baj hogy amibe kellett volna annak az a régi széles vezetéke van
    nincs hozzá olyan átalakító? kerestem de nem találtam sehol!
  • greg benz
    Sziasztok!

Nem írnám le az előzményeit hogyan sikerült összehozni mert nagyon hosszú és unalmas, de a lényeg: sikerült összehozni, hogy egy partíción belül fent van egy win 7 amit használok, és egy "fél xp" ami sikertelen telepítés miatt sikeredett. Van valami módja annak, hogy letakarítsam onnan a félig telepített xp-t? Így most minden indításnál f12-vel ki kell választanom, hogy hdd-ről bootoljon, utána pedig, hogy a win7et töltse be. Egyébként a vicc az egészben, hogy oda nem is telepítettem xp-t, ahová került.

Köszi előre is a segítséget!
  • miki10
    van egy 200GB-os merevlemezem, az ketté van osztva egy C: meg egy D: meghajtóra. A C: meghajtó hibátlanul müködik, de a D: be nem tudok belépni meg semmit megnyitni ami rajta van, mert ezt írja ki:

D:\ nem érhető el.
    I/O eszközhiba miatt a kérést nem lehet végre hajtani.

mi lehet a baja,meglehet úgy oldani h ne törlődjön róla semmi és működjön?
  • balcsi70
    Sziasztok.Van egy ASUS F3T-AP045-as gép.Egyik napról a másikra bekapcsolásnál semmi a képernyőn,se Bios ,se semmi.Szerintetek? Én így első gondolatra video chipszettre gondolnék,szerintetek? Köszi az infókat.