!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv !

Van egy közel 4 éves Intel alaplapom, jelenleg 2 GB DDR 2 Ram van benne, és egy 2 Ghz -es Intel Core 2 4400 processzor. Most azt nem tudom, ha veszek a gépembe 4 GB DDR 3 -as Ramot, és egy 4 magos processzort, az fel ér -e azzal, hogy új alaplapot is kell vegyek ? - Nagyon nem szeretnék.

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Szerintem nem az a legjobb bele, de te tudod! Én az elsõt választanám, az csak négymagos! De ha neked elég a 6400+ akkor vedd azt!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

kirol
Ezt látom én is, de itt az a legjobb, ami felül van?

Mert talán nem.
Én úgy látom, hogy a 6400+ lenne a legjobb bele!?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

kirol
Egy kis segítséget kérnék, mert AMD terén nem vagyok otthon.

Ebbe a lapba melyik a legerõsebb CPU, amit bele lehet tenni?
AsRock ALiveNF7G-FullHD R3.0

Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor

Ebbe most mehet AM2+ meg sima AM2 is?
Nem más kialakítású a kettõ?

KaszaN
Van az a TV Tuner vagy mi (énis csak annyit tudok, hogy így hívják) és fel lehet venni vele a tv-ben lévõ dolgokat. Általában akkor került szóba amikor valaki fel akarta venni ahogy játszik egy ps vagy xbox játékkal.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Xp!

Nah én vagyok megint a 15 éves géppel.
Szereztem hozzá cd olvasót, de se masterként se slaveként nem találja. Amikor elindul a win, akkor látja az olvasót, és mûködik is. De bootnál nem látja. Így nem birok win 98-ast rátenni. Valami 5let?

Magiszter
Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy média felvevõ egységet, csak nem tudom hogy hívják ezeket, vagy mit érdemes figyelni náluk.
Tehát egy olyan kütyüt akarok vásárolni, amit TV-re és Antennára rádugva, fel tudom venni a mûsorokat, majd késõbb visszajátszani onnan. Semmi extra nem kell bele csak ezt tudja. Lehetõleg nem csillagászati áron.

Tehát a kérdések:
Hogy hívják ezeket a kütyüket? Mire érdemes figyelni vásárlásuknál?

A válaszokat elõre is köszönöm.

Bandee1987
Hi!

A nyáron kissé megfeledkezdtem a notimról és kb. 2-2 és fél hónapig nem volt bekapcsolva, se töltõre rádugva. Töltõrõl mûködik rendesen, de aksiról már be sem indul és nem is nagyon tûnik úgy, hogy töltõdne az aksi (windows nem is látja). Szerintetek tönkrement az aksi? Esetleg van valami megoldás a felélesztésére?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Hello.
Olyan problémám van amióta új az alaplapom, hogy általában megy a gépem egész nap, és kb. 1 nap eltelte után azt csinálja, hogy kb. 1 programon van van mindig egyszerre csak hang. Ventrin nem hallom a többieket, csak õk engem. Ha újraindítom a gépet akkor jó. Régi alaplapommal nem csinálta ezt.
VIA VT1708B hangkártya és a hivatalos oldalról a legfrisebb driver, win 7 32 bit.
Segítséget elõre is köszönöm.
KaszaN
Nem is értem mért kérdeztem...-.-'

pxxl
pár mai autos játékot simán aláz 😊

All hail the double x!

valóság hû😊

MR ME
😄DDDDD

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

De nagy gamma volt ez. <#love11>

pxxl
<#nevetes1>

All hail the double x!

Redbull756
hi
Sikerült letörölnöm a firefoxot, aztán ugye elvesztek a könyvjelzõk, jelszavak..
Nem lehet esetleg vhogyan visszahozni?😄

KaszaN
Minek volt faja? Stuns? Az mi?

pxxl
1. stunsnak faja volt 😄

2. itt Magister juzer pl

All hail the double x!

KaszaN
Jó akkor más. Elõszöris.
Tud valaki egy játékot aminek van pályaszerkesztõje viszonylag egyszerû és olyan frankón kezeli az árnyékokat mint pl a Doom3, Quake 4, Prey...?
Másik.
Valaki ismer valakit aki ismer valakit vagy valaki(xD) aki ért az Unreal Developmentkithez? (UDK)

Csibusz
oksi hát.. leszedtem a D-bõl... de így csak bõvített meghajtónak érzékelte nem tudtam rávarázsolni a rendszermeghajtóra, szóval maradt a totális format😞
kifli
nekem a 3 van fent
KaszaN
hi

Elindítanák egy játékot és valami hiba üzeneteket ír ki meg valamit ír az OpenGL-rõl. Mit tudnék vele csinálni? Valami frissítés vagy valami van ehez?

link

már a képet sikerült beállítani, csak azt nem tudom megcsinálni, hogy monitoron is és tv-n is menjen egyszerre a kép

Csibusz
melyik? mert látom van már 2 3 is
MR ME
megesik 😄D

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl
jah tényelg xD én valamiért 2 külön winyóban gondolkodtam 😄 eszembe sem jutott h egy lemezen van 2 partíció xD

All hail the double x!

kifli
O&O partition manager müködik win7 alatt
MR ME
ha egy fizikai meghajtón vannak akkor meg tudod növelni úgy h a d-t lekicsinyíted és a c-t megnagyítod azzal a helyel, de geci sokáig melózik + partition magic nem tudom mennyire megy jelenleg win7 alatt, régen elkúrta a dolgokat szal óvatosan, ill win7 topikba megmondják neked pontosan h melyik programmal tudod ezt megcsinálni

pxxl
assszem értem mit akarsz, de nem. rakj át a c-rõl a d-re 1-2 dolgot ha ott úgyis van hely, vagy/és írj dvd-ket 😊

All hail the double x!

Csibusz
Sziasztok!
Lenne egy kicsi problémám, elfogyott a helyem a Crõl.. A win7nek a formázásánál lehet olyan megoldás, hogy a D meghajtóról átszedek gb-ot a Cre?? köszi választ, parttion magic tud ilyet esetleg??
csgery
Nem olvastam vissza, de S-video, vagy valami más kábel?
sziasztok!
ismét én vagyok!

nos, megjött a tv-pc összekötõ kábel, de nem tudom, csak úgy beállítani, hogy a tv-n megy csak, a monitoron semmi. illetve, a tv-n nagyon rossz a kép, és kicsi a felbontás(800x600)

mit kell beállítani, hogy menjen a monitoron is meg a tv-n is egyszerre?
elõre is köszönöm!

már megtaláltam tegnap és letöltöttem,és müködik 😊
De azért köszönöm a segítséget.

KILLER2
Szerintem nem ez a driver kell neked, mert amiatt hisztizik, hogy nem talált megfelelõ hardvert.

Töltsük le az internetet!

ezt dobja ki telepítésnél,a nyelvválasztás után
[/url][/img]

Köszi..d.e rámek tit a linkre és nem tölti le :S
itt

pxxl
link <#wave>

All hail the double x!

Sziasztok.Win 7-hez kérnék Sound Blaster Live hangkártya drivert....elõre is köszönöm a segítségeteket!!!

KILLER2
Meg aztán 256 DDR RAM-al vicces lenne vistát vagy win7et feltenni. Ugyanez a HDD gond nélkül megy másik gépben, ez viszont ugyanezt csinálja másik vinyóval. Kapott egy memtestet is, de nem volt hiba. Teljesen tanácstalan vagyok már. Szerintem kihasználom, hogy van néhány régebbi alkatrészem és elkezdek szépen egyesével kicserélni mindent, hátha meglesz a baja.

KILLER2
Az a gáz, hogy más HDDvel is csinálja.

pxxl
engedj rá egy hdd regeneratort, aztán teszteld be a vinyót. pm ment.. 😊

All hail the double x!

Pepsi Twist
próbáld pistával vagy win7el azzal se megy akkor próbálj ki másik HDD-t 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

KILLER2
Sziasztok! Van egy gép nálam, amit rendbe kéne hozom. Az volt a gond vele, hogy nem indult el a windows, fekete háttér, középen az egér és ennyi. Gondoltam majd újrahúzom azt annyi. Az a gondom, hogy nem megy rá a windows. A lemez szépen elindul, lefut a formázás, másolás, stb, de amikor már a HDDrõl futna tovább a telepítõ (az a szép kék hátterû a sok hülye marketing szöveggel), már nem megy tovább. Van XP logo, az tovább is megy, amikor viszont a telepítõ indulna, akkor csak egy kék háttér jön be, középen az egérrel (lehet mozgatni) és itt meg is áll. Fogalmam nincs, mi lehet a baja. Nem egy erõgép, egy 2 Ghz-s P4, 256 RAMmal, de eddig is ment rajta az XP (már telepítettem is egyszer), de most nem bírom rátenni. Eddig egy SP2es Home-al és egy SP3as Prof-al próbálkoztam, de egyik sem indul el rajta.
Bármi tipp?

Pepsi Twist
hát ez így elég érdekes jelenség, alaplapot ki kéne próbálni 1xrûen hogy miket sípol ha kikapsz belõle mindent és szépen rakosgatsz vissza bele mindent vagy nem tom 😄 nekem nicns ötletem, de mivel ez olyan hû de szuper nasa gép úgy gondolom újíts be 1et 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Hixer
Segítség!

Adott egy régi gép:

ABIT BG7 alaplap
Pentium 4 1.6 GHz
512 MB DDR RAM
ATi Radeon 9800 Pro 128 MB

A probléma a következõ. Bekapcsolom a gépet, van BIOS 1 db rövid síp, ami jelzi, hogy OK, megy, elindul a Windows, de ezt csak a hang alapján tudom megállapítani, mert nincs KÉP. Halál fekete a monitor és ha ki/bekapcsolom akkor azt is írja ki, hogy no INPUT signal detected.

Gondoltam videókárty hiba, fura hangja is volt. Lecseréltem, most X1650 Pro van benne, ugyanaz.
DE, ha kiveszem kihúzom a gépet a konnektorból, kiveszem a memóriamodult, átrakom egy másik slotba, nyomok egy Clear CMOS-t, visszadugom a gépet, bekapcsolom, akkor van kép és mûködik, újra is lehet indítani, minden tökéletes, de ha kikapcsolom és bekapcsolom újra, MEGINT NINCS KÉP, csak ha kiveszem megint a memóriát, átrakom másik slotba, lehet az elõzõ is, Clear CMOS. Simán ha csak Clear CMOS-t nyomok nincs kép.

De csak KÉP nincs minden más megy, Windows betölt, mert hallom, még bejelentkezni is tudok ha vaktába beírom a jelszót.

Természetesen nem akarom ezt a marhaságot eljátszani mindig. Mi lehet a probléma? Miért kellene a memóriát átrakni másik slotba, miért nem elég a sima Clear CMOS... és ha utána kikapcsolom ,amikor SEMMIT nem állítok a BIOSban, miért nincs kép utána.

Felfoghatatlan számomra. Nem hibás a monitor, mert ha ezt a hóbelebancot csinálom, van kép, mindig, másik monitorral/kábellel is próbáltam, azzal is csak ilyenkor van kép, amíg ki nem kapcsoljuk. Ha utána kikapcsolom és bekapcsolom a gépet már nincs.

Érthetetlen számomra. Fõleg az, hogy másik videókártya, és a gép semmilyen hibát nem jelez, tökéletesen elindul, a háttérben minden megy, csak kép nincs.

Mit gondoltok, hogyan tudnám biztosra mondani, hogy az alaplap-e a hibás, de ha az a hibás akkor miért mûködik néha és akkor hiba nélkül, amíg ki nem kapcsolom a gépet?

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Met
Felmásolod a telepítõ lemez tartalmát a gépre. A setup.exe-n jobb klikk, kompatibilítás xp sp3 mód.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Japep

Ilyet is tudok? Ezt telepítésnél állítom be?
Bocsi, rosszul írtam, nem az enyém, hanem egy barátomé, én Xp-s vagyok, nekem nem jön be a Vista... 😊
Csak nekem adta ide, hogy kezdjek vele valamit... 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Met
Másold fel a telepítõt a gépre és futtatsd xp módban

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae