64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Jakuza001
    Igen.
  • Lacee86
    :DD Nem fogom rád, nyugi. :) Megpróbálom majd akkor, köszi.
  • Higany
    Szevasztok! Olyan gondom lenne, hogy tegnap még ment a hang a gépemen, ma meg már semmi. Semmit nem állítottam át és új programot/drivert se tettem fel, ami esetleg belegányolt volna a rendszerbe. Jah, és a hangerő beállításait és a hangszórót is ellenőriztem, de látszólag minden rendbe ezekkel. Mi lehet a probléma? Köszi!
  • MR ME
    xp-n norton partition magic-al próbáltam, ott működött a dolog tutira, de az nagyon rég volt, de elvileg meg kell h tudja csinálni csak gecisok idő és win7re paragon partiton magic ajánlott, azzal még nem csináltma ilyet azért írtam h elvileg, nehogymá az én lelkemen száradjon ha elbaszod a rendszered :D
  • Lacee86
    És gyakorlatilag? :)
  • MR ME
    elvileg igen
  • Lacee86
    Üdv! Azt szeretném kérdezni, h a Partition Magic nevű programmal lehetőségem van arra, h a rendszerpartícióhoz egy másikból valamennyi szabad helyet hozzátegyek, anélkül, h bármilyen adat is sérülne?
  • Jakuza001
    Eloszor azert probald ki az sfc /scannow parancsot a futtatasbol, hatha az is eleg, mivel igy leellenorzi a rendszerfajlokat a windows es visszacsereli oket az eredetire, ha gaz lenne veluk.
  • Pettersson
    Erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos. Na, akkor a jövő héten elkezdem kiírni a fontosabb cuccokat, aztán meg megpróbálom ezek szerint. Köszi! ;)
  • Puhos
    Sztem ha a netről leszeded akkor a te serial kódoddal felrakod. Persze ua. legyen (Home, Prof. Ultimate).
  • Pettersson
    Hm, akkor az nincs meg... Azért köszi. ;)
  • Puhos
    A win7 dvd-n van!
  • Pettersson
    Sziasztok.

Olyan problémám volna, hogy a winfosomra ráférne már egy újra telepítés. Azonban tesóm valahova elrámolta a telepítő CD-t, igy csak a szériál van meg. Hogyan tudnám újra tenni most a Windowst? Win 7-ről van szó...
  • Noodlee
    Csak játékoknál csinálja?
  • syberia2
    nem, csak K.B. annyi idő
    @Noodlee: A videókártya nem igazán, azt hiszem a proci szokott 80 fölé menni...
  • Jakuza001
    Mindig pontosan 20 perc utan ?

Azert kerdezem, mert akkor szvsz valami energy management nyug lehet, mivel pont ennyi idore van beallitva a Windowsnak, hogy kapcsolja ki a monitort.
  • Noodlee
    Nem melegszik a videókártyád?
  • syberia2
    aha, köszi
    csak azért kellett, hogy kitakarítsam, de semmi kosz... A gép játék közben 20 perc után(Eredetiekkel is) kikapcsolja a monitort, és újra kell indítani. Konfig megvan hozzá, nem tudom mi lehet... El kéne vinni szervizbe, de több mint 10ezret jósoltak neki... Nem baj ha lassú, csak ne kapcsoljon ki. Erre valami ötlet?
  • Noodlee
    De van, csak nehéz elmagyarázni :)
    Vedd le az oldallapot, és mintha be akarnád dugni a fejed a gépbe, nézzél be az előlaphoz.
    Elvileg 2-3 pöcköt kéne látnod mindkét oldalon.
  • syberia2
    na? semmi ötlet?:)
  • Jakuza001
    Ez lemaradt.

Reclock tutorial for media player classic
  • Jakuza001
    Akkor probalkozz meg a ReClock nevu szoftverrel, hatha az segit.
  • Kontrakcio
    Hali! Nah, probálgattam mindent, semmi megoldást nem találtam... végül vlc-ben van egy olyan lehetőség a lejátszásnál h Gyorsabban (kicsivel) , megnéztme mi lesz és láss csodát, folytonos képet kapok :D nem tom h ez természetes-e vagy sem de érdekes. Veszont egy két filmnél előfordul az ha rágyorsítok akkor a hangban van kis "szakdás" nem a képben.
  • Noodlee
    Megoldódott, én vagyok a hülye :D
  • Noodlee
    Közben megszültem, hogy a CPU tápkábele a 8 pinből, csak 6 volt az alaplapra dugva, + 2 pint mellé dugtam, mert nem igazán ment bele a csatlakozóba, mert nem passzol bele.
    Ha a gyérilag kialakított módon teszem a 6+2 pines csatlakozót egymáshoz, akkor a külön lévő 2 pines csati nem megy bele az érintkezőbe, mert pont ellenkezőleg vannak kialakítva, )szögletes, kerekített).

Ilyenkor mi a helyzet?
  • Jakuza001
    A helyes link sry : http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprogeneral/thread/fcf9ffac-fb2a-45ea-b08f-095c0fcd3b37/
  • Jakuza001
    Esetleg probald ezeket meg amit itt irnak.

][URL=http://windows7forums.com/blue-screen-death-bsod/54095-bsod-memory_management-system_service_exception.html]http://windows7forums.com/blue-screen-death-bsod/54095-bsod-memory_management-system_service_exception.html[/URL]
  • Noodlee
    Összedobtam a gépemet, és amikor benyomom a power gombot, akkor egy pillanatra felpörögnek a ventik, majd kuss van.

Ötlet?
  • sanya200
    sima böngészés közben jött elő, meg annyi hogy ment a winamp, játékok alatt még nem.Egyenlőre.
  • greg benz
    Jó,akkor hanyagolom addig a játékot:D
    Egyébként az én mérésem szerint 6 centis ventim van
  • MR ME
    nem a legbarátságosabb neki, de ha nem játszol akkor valszeg annyira nem gáz (7600gt-m nyáron is hűtő nélkűl ment, muter netezik rajta, még él a kártya :D)
  • greg benz
    Értem, köszi!
    És az mennyire gáz, hogy most a venti nélkül használom a gépet?:D Nem fog megsülni a vga? Mert akkor odarakok neki ideiglenesen egy másik ventit a házból vagy valami..
  • Jakuza001
    Cserelheto egyszeruen a ventillator abban az esetben, ha az integralt aramkorre nem forrasztva van a kabelezes. Egyszeru 2 vagy ha fordulatszabalyzos ventillatorrol van szo, akkor a csatlakozas rol kell csak lehuzni a ventillatort es a megfelelovel kicserelni.

Azt hiszem ez a szabvany 4cm-es.

Azert merd le hogy jo e es nezd meg milyen csatlakozasal kotheto ossze az aramkorrel es azok alapjan valassz.
  • greg benz
    Sziasztok!

Pár napja észre vettem, hogy fura hangokat ad ki a gépem menet közben, ma szétkaptam, hogy megtudjam miért, a videokártya (NVIDIA GeForce 8600 GT) ventilátorára gyanakodtam, okkal. Konkrétan maga a ventilátor "letört" a tengelyről, vagy legalábbis elgyengültek a kis fogak amik a helyén tartanák, nem is tudom normálisan visszatenni, már nem tud forogni sem. Lehet ilyen esetben külön csak a ventilátort cserélni, vagy rögtön cseréljek egyben vga hűtőt ahogy van?

Köszi előre is
  • Jakuza001
    Nvidia, outpost firewall, driverek frissitve, Win updatek felteve ?
    Amugy milyen alkalmazas vagy csak jatek alatt jon elo ? Vagy mar a windows desktopnal is random ?
  • sanya200
    Gyerekek még mindig kék halálom van és nem tudom mi a gondja.Megint a 3b kódra hivatkozik.A ram nemhiszem hogy okozatja mert szinte kizárt hogy mind a 4 memória szar lenne.A zsír új 4gb ddr2 corsair dominator 8500c5d-nél is, meg a régi ugyanilyen típusú memóriánál is előfordul.A régi ram pedig jónak kell hogy legyen már egy éve megvan és csak január óta szarakodik.Mióta megvettem az új ramokat azóta kb.De most csak a régi ram van a gépben ami eddig jó volt.Igaz most ritkább 2 napig bírta kékhalál nélkül de ma megadta magát zenehallgatás-böngészés közbe.
    Erre hivatkozva.
    The problem seems to be caused by the following file: win32k.sys
    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

A windows újonnan lett felrakva kb 3 napja.
  • Jakuza001
    Konnyen lehet, hogy ez a hiba szoftveres jellegu inkabb vagy rosszul van a kepernyo frissites a TVnek belove a VGA szoftvereben. 1920as felbontasnal a monitort 60Hz-re beloni.

Ha ez nem valik be, akkor esetleg codec pack csere es a Windows Media Foundationt kikapcsolni.

Lejatszonak amugy nem rossz a KMPlayer nem hinnem, hogy azzal van a hiba, de esetlegmegprobalhatod a Media Player Classic Home Cinemat.

Legvegen ha ezekutan se tudsz valtozast elerni, esetleg megprobalnam masik kabellel.
  • Kontrakcio
    Az első mondatot nem ide akartam írni :)
  • Kontrakcio
    Reggelt! 2 hétig nem volt netem azt 975 új üzenet, szépen termeltetek :D
    Remélem tudtok segíteni nekem. Az a problémám h van egy 40" HD tv-m, gépről, hdmi-n keresztül szeretném átvinni filmet de nagyonnagyon enyhén néha beszaggat :S csak akkor lehet észrevenni ha nagyon figyeljük de lehet érzékelni azért... Egy q9400@ 3,2Ghz , 6950 2Gb, 4 gb ram mellett nem kéne h ez legyen... miylen médilejátszót ajánlotok erre? jelenleg kmplayerrel próbáltam. De nem vált be.

válaszaitokat előre is köszönöm ! :)
  • Jakuza001
    Az USB-k visszafele kompatibilisak, tehat nyugodtan radughatod USB2-es csatlakozora akkor is mukodni fog, de persze csak termeszetesen az USB2 szabvany sebessegevel.