64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • greg benz
    Okés, meggyőztetek:) Köszi
  • Puhos
    És kevesebbet fogyaszt.
  • Lacee86
    5770 akkor is modernebb, meg DX11-es. Sztem az az 1-2 FPS különbség nem számottevő.
  • Puhos
    Vagy ez.
  • Puhos
    Tessék. Inkább ezt!
  • MR ME
    kódegány tápot ne vegyél! semmi védelem nincs bennük
  • KILLER2
    Codegen tápokról mi a vélemény? Mennyire megbízhatóak? Egy 500as tápot akarok, lehetőleg olcsón, de a minőséget nem akarom feláldozni.
  • greg benz
    Igen. én is azt néztem, hogy szinte az összes játéknál több fps-t tudott a 4870,ami fura. De akkor azt mondod nem számottevő a különbség, és inkább 5770?
  • pxxl
    HD5770. szebb, halkabb, hűvösebb, dx11. a 4870 csak picit erősebb néhol.
  • greg benz
    Sziasztok!

Videokártya vásárlás előtt állok, leszűkült a kör 2 kártyára.
    Ati Radeon 4870 vs Ati Radeon 5770, mindkettő 1gb-os.
    Néztem ezt az összehasonlítást, de ez alapján nem tudok egyértelműen dönteni. Szerintetek melyik lenne jobb vétel? (ha az nyom a latban valamit: a 4870-est 22ezerért az 5770-est 24ért venném, mindkettőre még kb. 1 év garancia van)

Köszi
  • jazzy
    Nos kicseréltem az elemet, a probléma továbbra is fennáll, a gép indítás után kikapcsol, bekapcsolás után pedig ezt írja ki: CMOS Checksum Error, Settings restored to default. Tehát továbbra is resetel a bios.

Valami ötlet esetleg? :(
  • fery02
    Melyikre érted? A mumifikált kábelről kérsz képet, vagy a leégett gépről? :D

Komolyra fordítva, ha tényleg veszélyes, akkor nem ér annyit, inkább hallgatom fejesen keresztül, ahogy dolgozik a gép. :D
  • adamq01
    Ne rémisztgesd már szegényt :D
  • pxxl
    sok sikert hozzá majd linkelj képet a végeredményről :D
  • adamq01
  • fery02
    Plusz rá mondjuk szigetelőszalagot az alufólia minden felületére. Az úgy már biztos nem ártana még véletlenül se semminek.
  • Met
    nem
  • adamq01
    Tuti nem lesz baja, ha valóban csak szigeteled :)
  • adamq01
    Hali! Találtam ezt a lapotopot , de úgy látom linux van hozzá. Lehet xp-t tenni rá?
  • fery02
    Ha alufóliával körbetekerném árnyékolás miatt a front panel-em audio kábelét, az kinyírná a gépet? :D
    Mert hallok olyat, hogy ártana neki.
  • Ironman2
    kösz
  • pxxl
    jobb klikk, Hozzáadás az archívumhoz..., aztán megadod a méretét h mekkora legyen egy-egy köteg.

• Ironman2
    Hogyan lehet .iso fájlt feldarabolni Winrar-al? Nem a total commanderes megoldás érdekel,mert azt tudom.
  • petitella
    sikerült megoldanom a hang problémát márcsak esetleg abban ha tudnál segiteni hol lehet beállitani a csatornákat mert összevannak keveredve.köszi.
  • petitella
    szia chakotay. lenne még egy kérdésem lett egy másik tv tunerem egy pinnacle pctv 100i,a tv center program megtalálta a csatornákat mind kép is nagyon jó csak nincs hang nemtudnád véletlenül hol állitsam be hogy legyen,amugy ez rendesen működött hang kép minden volt az előző tulajnál csak még én vagyok béna mert ez az első tunerem.
  • chopin42
    Szerintem veszek egy normális hangkarit valszeg az megoldja, de az mégiscsak érdekes h a gyári driver szar...mindenesetre megnézem amiket írtál kösz
  • Chakotay
    Chopin42 sajnos az alaplapi hang karik elég puritánok,mivel úgy kel hogy a gyártó rá integrálja alaplapra hogy az ne emelje meg drasztikusan az alaplap árát,így mit használnak olcsó realteket ami épen hogy csak meg üti a "minimálisan jó"hang minőséget és állandóan szórakozik.Pár éve elegem lett és be invesztáltam egy creative sund blaster hangkártyába,azóta no probléma és meg döbbentő milyen gyönyörűen szól,ha adsz a minőségre neked is ezt javaslom hogy vásárolj valamilyen hang kártyát.De addig is.Kérdés?Fel telepi tetted-e a Chipset driverjét is amit az alaplaphoz adtak egy lemezen,vagy érdemes azon a lemezen szét nézni hogy fel raktál e mindent ami kel.Vagy az Asus honlapján nézz szét van egy csomó minden,pl WIN 64 Chipset driver is,ha akkor is fenn áll a probléma akkor valószínűleg lehet hogy hardveres a gond akkor viszont garancia szerviz.ja és érdemes a jelszintek beállításnál a line-in,tab-in és hasonlókat ki kapcsolni ha nem használod,meg ott is próbálkozni.
  • chopin42
    azt hiszem h nem ez a megoldás...
    Mert ami kell át van állítva.
    Szóval hallgatok zenét, winamp, szól a magas basszus minden ami kell, és ha mellé elindítok vmi más alkalmazást ami használja a hangkarit, akkor átvált sima monó hangzásba az egész...se basszus, se magas, hátsó 2 off, csak az első kettő szól. Ez egy példa. Sokminden alapból fosul szól.
  • pxxl
    állítsd át a programot (játék pl) 5.1-re.
  • chopin42
    Megőrülök!!! Egy éve van meg a gépem és azóta nem tudom megoldani a gondot!
    Alaplap: Asus p5q deluxe, integrált realtek hangkari 7.1
    win7 64 bit
    A gond a következő: 5.1 hangzást szeretnék, ha tesztelem működik is (vezérlőpult/hangok stb...)
    de ha futtatok bármilyen alkalmazást, csak az elülső pár szól a mélynyomó center hátsók NEM! Megszűnik a surround, a sztereó minden, tiszta fosul szól. A sound max hangbeállításokat sem használhatom, át va húzva és lóf*szt sme csinál. Átnyálaztam a gúglit, sokan küzdenek ezzel a gonddal (küzdöttek? egy éve van ez pontosan nekem...), mindenféle drivert és megoldást kipróbáltm amit találam, nem ment egyik se. Könyörgöm ha valaki találkozott ezzel és sikerült megoldania segítsen! (bocs a hangnemért de elegm van már)
  • petitella
    nagyon szépen köszönöm chakotay a hasznos tanácsaid.köszi
  • Chakotay
    Nézd meg a nyák lapon hátha rá van nyomtatva a modell szám,mert ez nélkül nehéz lesz hozzá drivert találni,a lifeview rengeteg tv-tunert gyártott a fennállása óta,próbálkozz a honlapukon,gondolom nem akarod az összest ki próbálni.Vagy telepítsd fel az EVEREST nevű programot ha szerencséd van ki olvasható belőle a modell szám.Régi kártyákhoz sajnos ingyen drivert ma már csak kínai vagy orosz oldalakon lehet találni elvétve.próbálkozhatsz itt is:NoDevice.com ,vagy valamilyen "driver detective" programmal,ha esetleg nem is enged le tölteni,de legalább ki írja a modell számot és úgy már kőnyű keresni.
  • petitella
    sziasztok tudna nekem valaki segiteni?kaptam egy life view nevezetű tv-tunert ehhez kellene nekem driver nemtalálok sehol segitsetek légyszi?sajnos a tipusát nemtudom 7db bemenet van a végében.köszi előre is.
  • balcsi70
    Köszöntem a válaszokat,akkor egy takarítást megejtünk.
    UI:kb 2 hónapja csinálta meg ezt egyszer,aztán meg most másodjára.
  • Chakotay
    régebbi alaplapok szirénáztak,ha problémájuk volt a processzorral,vagy a memóriával.Lehet hogy túl melegszik a proci,vagy a chip-szet érdemes meg próbálni egy alapos hűtő borda és ventilátor tisztítást,de az is lehet,hogy elvan öregedve a hűtőborda alatt a hővezető paszta.A BIOS-ban be lehet állítani hogy hány foknál adjon vészjelzést a rendszer,ha működik a gép rendesen és nem fagy le,csak szirénázik érdemes meg nézni a netten hogy menyi a proci hő tűrés határa és attól 1-2 fokkal visszább állítani,vagy egy erőseb hűtőt venni a porcira és az északi hidra,de lehet elég neki egy alapos takarítás.
  • Chakotay
    Szerintem ha saját töredezettség mentesítőt használsz,mert mondjuk nem szeretnéd azt a gépre bízni,akkor kapcsold ki mert az ütemezett be kapcsolás az is erő forrást von el a géptől,mert a háttérben fut.Ki kapcsolás:Vezérlőpult-Rendszer és biztonság-Felügyeleti eszközök-merevlemez töredezettség mentesítés-ütemezés beállítás gomb-ütemezett futtatás rubrikából pipa ki.Viszont ha nagyobb több GB-ot telepítesz a gépre mint pl:játékok,akkor érdemes utána lefuttatni a töredezettség mentesítődet,így könnyebb lesz a vinyónak és gyorsabban be is töltődik a játék,vagy kevésbé fagy le ha már öregecske a vinyó.
  • Zoli007
    #55724: Linkelj be egy printscreent.
    #55725: Ja winrar. Nem free, de 10 másodperc alatt talász hozzá kulcsot.
    #55726: Mi a baj a beépítettel?
  • Chakotay
    A winrar egy nagyon jó program,bár van különbség a tömörítők között a tesztekben,de egy átlag felhasználó ezt észre sem veszi és sokat számít a pc gyorsasága is.
  • Qkac01
    Win7 Ultimate sp1 x86 oprendszer van a gépemen. A piriform defragglert használom töredezettségmentesítésre rendszeresen. Nincs kikapcsolva az oprendszer saját t.mentesítője,problémát okozhat ez?
    Köszi!
  • Qkac01
    Sziasztok!
    Szükségem lenne a szakértelmetekre! Milyen tömörítő progit érdemes használni? Winrar? Van belőle teljes verziós progi? Köszi a segítséget!