!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
3D maxnak meg photoshopnak kéne nagyon pörögnie.
Köszcsi ha valaki segit 😊
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
csak szeritnted nem eléggé gyors a válasz idõ? teló és router közt???
Géphez egy jó Creative hangfalszettet ajánlok (2.1-es, középméretû subbal)
A hifi másra való, külön szakma, külön hobbi, és sosem volt olcsó...
Ez is kell, meg az is.. <#vigyor2>#vigyor2>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Megnéztem de nem gondoltam hogy egy ilyen egyszerû dolog ilyen sokba kerül még -30+% al is...
Végülis akkor inkább bemegyek a boltba aztán vezsek valamit ujonan végülis egy erõsítõ annyiba kerül mint egy olcsobb hangfalszett...
Sztereo (2 csatornás hifi) sajnos hanyagolva van, Tesco-ban maximum belépõ szintû többcsatornás házimozi erõsítõt találsz majd (ha találsz).
Auchan és Photo Hall nem erre való, nem hifi boltok.
Ha új cuccot akarsz az sajnos nem olcsó, mivel a HiFi visszaszorult kicsit az utóbbi 15 évben, most vagy olyanok veszik akik nagyon komolyan gondolják, vagy nagyon belépõ szinten, de ott sem olcsó a dolog.
Javaslat:
Ha sok pénzed van akkor újonnan szerezz be egy belépõ szintû integrált sztereó erõsítõt, jótállással, hifi-boltban.
Ha nem vagy vájtfülû, és nem feltétlenül audiofil hangzást keresel, csak géphez, átlagos zenehallgatáshoz kell akkor egy kisebb házimozi-erõsítõ (surround) is megteszi. Ezt se az Auchan-ban vedd, hanem nézz szét a neten, vannak hifi szaküzletekben kiállított és utolsó darabok, kifutó modellek -30% -50% engedménnyel, arra kell menni.
Ha kevés pénzed van, de legalább valami legyen alapokkal indítasz akkor ajánlom a neten fellelhetõ aukciós oldalakról egy olcsóbb sztereó erõlködõ beszerzését (15-30e között). Vagy ismerõstõl.
(nekem éppen most van eladó Yamaha referencia nagyvasam, de szerintem nem ez lesz a Te kategóriád.. 😊) )
Köszi szépen majd utánanézek erre mien lehetõségek vannak de mivel egyátalán nem értek hozzá ezért uj kérdés 😊 hogyha bemegyek egy tescoba vagy auchan vagy photohall vagy electronics ott árulnak ilyesmit ? és ha igen milyen árban?
Ne jack dugót rakj rá hanem banánt (vagy blankold a végét), szerezz egy sztereo erõsítõt (kezdetnek bármilyet), a gépbõl kimenõ kábelt pedig átalakítóval varázsold rca-vá így mehet bele az analóg interconnect az erõlködõbe. Kimenet meg a termináltól függõen banán vagy csavaros (régebbi vintage erõsítõk) lesz, innen ahogy említettem.
Igyekszem érthetõen leírni a problémát remelem sikerül 😊
A padláson találtunk 2 Videoton hangfalat meg az erositojuket az erõsítõmár nem mûködik viszont a hangfalakat sikerült 2 generációt összekötõ kábellel jack csatlakozóvá varázsolni és bekötni a gépbe, meglepõ módon kiválóan szolnak egybõl kb 15 év hallgatás után (szerintem még a papám kocsmájába lehettek csak miután papa meghalt és eladtuk felkerültek a padlásra) viszont a probléma velük hogy halkak, illetve nem lehet õket hangosítani. Nincs velük baj mert ha valami alapból hangosabb dologot hallgatok akkor szolnak rendesen, de ugy általába nem lehet õket felhangosítani mondjuk csak egy síma zenénél... Nagyból igyekesztem leírni a problémát 😊 próbáltam driverel hangosítani de nem tudom sajnos és tényleg jók lennének nagyon.
Elõre is köszönöm.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Ehhez itt találhatsz ingyenes eszközöket. Vagy például ez. Vagy itt van egy bootfloppyról/USBrõl futtatható program.
Van egy gépem el akarom adni és van benne egy 250Gb.-os HDD ezt úgy szeretném leformázni, hogy nem telepítek rá új oprendszert. Olyan állapotúra akarom hozni mintha most lett volna megvéve oprendszer nélkül teljesen üresre.
Másik porton? Másik operációs rendszeren (Ubuntu Linux Live CD-rõl bebootolva például)? Másik gépben?
"jó bocs halldonemtudom hogy neked sikerült e meg oldani"
Nekem nem ilyen routerem van, és nincs ilyen telefonom, csak a megadott adatokból (és a hozzá fûzõdõ Internetes találatokból) rakom össze a lehetséges hibaforrásokat.
"de futtattam az amit le írtál és már jó a wifi ahoz van köze hozzá??"
Ha arra utalsz, hogy kikapcsoltad a Wifi titkosítását/visszaállítottad WEP-re, és attól javult meg, az azért lehet, mert vagy a telefon nem kezeli/nem kezeli megfelelõen a WPA/WPA2 titkosítást.
Van egy Emtec 16gb-s pendriveom. Ha bedugom a gépbe felvillan a led, utána egybõl elalszik és többé nem gyullad fel. A gép nem érzékeli.
Lehet valamit még csinálni vele, vagy mindenképpen kuka?
Válaszotokat elõre is köszönöm.
üdv
Falkon
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
van egy problémám,és hátha itt választ kapok.van egy usb rack-ben lévõ,40 gigás laptop winyóm,pendrive gyanánt.az a gondom vele,hogy az én saját gépem,nem ismeri fel,csak kerreg,amikor beledugom,viszont a pásom laptopja simán felismeri,és lehet is használni.az én gépemen winxp,sp3-as van,az övén win7-es.bevittem a munkahelyemre,ott két gép van,mindkettõn winxp van,és ott is csak az egyiken mûködi,a másikon nem.mi lehet a gond vele?
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
IP címre: 192.169.1.101
DNS kiszolgáló: 192.168.1.1
A Ping eredménye
Ezekbõl az adatokból ítélve a router oszt neked ki IP-címet, DNS-kiszolgálót DHCP-n keresztül, viszont eléggé gyanúsak a válaszidõk - nem messze a routertõl nem ilyen eredményeket kellene kapnod (10 ms alatt kellene lenni). Esetleg próbáld meg azt, hogy ideiglenesen kikapcsolod a titkosítást (vagy visszaveszed WEP-re). Attól javul?
DNS kiszolgáló címet ír"
Milyen IP-címet és DNS-címet ad? Egy routerre csatlakozó géprõl próbáld meg pingelni a teló IP-címét (Windows esetén: Start menü/Futtatása írd be: cmd, majd a megjelenõ ablakba: ping telo-IP-címe). Ad választ?
- Sony Ericsson W705
Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?
- a Wireless Statistics-ban benne van és még a DHCP Clients Listnél is!
Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétõl milyen adatokat kapott, milyen jelerõséggel látja a routert, stb...)
-telón semmit se állítottam csak Routerben õõ telóm jelzi a jelerösséget az maximumon
autómat a kapcsolódás (ha be van kapcsolva teló wifije)
IP címet ír
DNS kiszolgáló címet ír
akkor proxybeállítások ki kapcsolva
Hálozati megosztás Kikapcsolva
meg saját Mac címet kijelzi
remélem jó válaszokat adtam:S
Nemrég vettem egy DELL N5010 laptopot és az a problémám, hogy ha wifi hálózatra kapcsolódok 10 perc után általában ledob...újrakapcsolódni meg csak újraindítás után tudok.
Van vkinek ötlete h hogy lehetne megoldani?
Nagyon kellene a segítség!
A gépem:
Alaplap neve: MSI P45 Neo (MS-7519) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Hálózati kártya Realtek PCIe GBE Family Controller
A következõ a problémám:
Ez történik. Kiszámíthatatlan mikor csinálja.
Mi lehet a gond? a windows7 frissítette a hálókártyát, felraktam a norton internet security 2011-t(leszedtem elõtte a Kaspersky-t. vagy a HUB-om ment tönkre( de másoknak rendesen adja..)
"Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!"
Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?
"igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?"
Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétõl milyen adatokat kapott, milyen jelerõséggel látja a routert, stb...)
típus: MR3420
WAN Only - Only use WAN as the access to the Internet.
titkosírás: WPA-PSK/WPA2-PSK
WAN Connection Type: PPPoE
Secondary Connection: Disabled
Connection Mode: Connect Automatically
Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!
a telefonban van-e arra mód, hogy ellenõrizd a kapcsolat beállításait?
igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?
Wireless Settings
ChaNNEL 1
MODE bgn MIXED
Channel Width: AUTOMATIC
Max Tx Rate: 300mBPS
Enable Wireless Router Radio
Enable SSID Broadcast
rEMÉLEM MINDENT LE ÍRTAM ÖTLET?:/
Eszközök/Beállítások menüpont Speciális fül/Kép idõtartama - és utána rakod be a képeket
Mert a tulajdonságokban ezeket a részeket nem is engedi szerkeszteni. Ez aztán a felhasználó-barát, és gyorsan elsajátítható kezelõfelület, Microsoft. Mert gondolom szerkeszthetõ, csak sokáig kell keresni.
Sony Vegas = ágyúval a verébre.
Ott van a Windowsba beépített Windows Movie Maker; ott van az ingyenes Virtualdub (leírás), ott van az ingyenes Avidemux (leírás), ott az ingyenes mencoder (az mplayer nevû videólejátszó része) illetve ffmpeg (leírás)
All hail the double x!
Milyen progival lehetne bmp képsorozatból avit készíteni?
ui.: Google elsõ egy-két találatát már próbáltam, és nem akarok ezer progit letölteni feleslegesen.
Kösz elõre is.
Van egy Asus A7V8X alaplapom és sehogy se akar mûködni az integrált hang rajta. Ha pedig bedugok egy hangkártyát és felrakom a drivereit akkor újraindulás után nagyon lassan tölt be a rendszer és nem mûködik egybõl az egér csak egy ki/be húzás után, ha pedig letörlöm a hangkártya drivereit akkor semmi baja a gépnek csak éppen nincs hang.
Valami ötlet?
"a flash nem müködik hibát ir ki"
Mit csinálsz ilyenkor? Milyen hibát ír ki?
GA-M56S-S3 alaplapon szeretnék bios-t frissiteni, tudok ebben segiteni? a flash nem müködik hibát ir ki, esetleg más módban futtatás? :-S elõre is köszi!!
Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator
Sztem amúgy az lenne az igazi, ha ki tudnád próbálni egy másik táppal is a gépet, mert ki tudja mit méricskéltek ott a szervizben. Ha másik táppal nem jelentkezik a hiba, akkor egyértelmûen az lesz a ludas.
Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator
kdcom.dll-t néztem másik gépen, nincs is benne ilyen, szerintem ez lehet a ludas, mert nem is lehet törölni sem
sejtettem, h újratelepítés lesz belõle, no mind1, már amúgy is ráfér :S