64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Super Saiyan
    Hali! Ti értetek a géphez, mi a baj akkor, ha leégett a táp (nem tudjuk más ment-e vele), piros lámpa ég, zöld nem, másodpercenként csipog. Vettünk új tápot, ugyanaz, piros világít, zöld nem, másodpercenként csipog. Mi lehet a baj?
  • oliwwer
    Total video converter
  • Danyi95
    Hali! Tudtok valami értelmes video konvertáló programot? Mert próbálkoztam már egy párral de mind rosszul csinálta, vagy csak 10 percet a filmből!
  • Guren
    nem csak akkor, tök véletlenszerűen csinálja. általában akkor is újraindul, ha bekapcsolom a laptopot.
  • kaposi1
    Vagyis újra indul a router ha a laptopon böngészést indítasz?
  • Guren
    hello

az mennyire normális (gondolom semennyire), hogy a router (Linksys WRT120N) néha bedöglik pár másodpercre, ha a laptop is be van kapcsolva (ami ugye wifin kapja a netet)? néha elég zavaró tud lenni, főleg online játék közben :(
  • Dj Faustus #56158
    IrfanView
    XNView
    Start menü/Futtatásba: wiaacmgr (Képolvasó és fényképezőgép varázsló; a szkenner meghajtóprogramja legyen feltelepítve, és legyen csatlakoztatva).
  • Dj Faustus #56157
    Itt is feltetted a kérdést, de ide is leírom a választ.
    "Én az internetet parabolán keresztül kapom"
    Tehát vagy mikrohullámú Internet-szolgáltatód van, vagy a szomszédtól kapod a neted vezeték nélkül, és ezt szeretnéd vezeték nélkül tovább osztani.

Bármelyik eset is áll fenn, a következő felállást javaslom:
    parabola
    |
    |
    koax kábel
    |
    |
    RPSMA-antennacsatlakozó
    |
    kliensmóddal rendelkező WIFI AP
    |
    Ethernet-port
    |
    |
    WIFI-s router WAN portja
    |
    WIFI-s router
    |
    a router antennája antenna vagy a router LAN portja
    |
    |
    kliensek

Ha mikrohullámú Internet-szolgáltatód van, hívd fel őket és mondd el nekik, hogy meg szeretnéd osztani anetet több gép között - majd ők visznek ki kliensmóddal rendelkező WIFI AP-t. Ha szomszédtól veszed a netet át, akkor meg neked kell venned WIFI AP-t (olyat vegyél, aminek van RPSMA antennabemenete/lecserélhető az antennája).
  • Met
    Gimp :)
  • Zoli007
    Modem mindenképp kell. A kérdés csak annyi, hogy a gépben lesz egy Wifi kártyád, vagy veszel AP-t. Milyen hosszu a koax?
  • mate5255
    Hogy tudnám azt megcsinálni hogy modemet ne keljen használnom. Én az internetet parabolán keresztül kapom és egy coax kábellal kötöm össze a géppel a gépben van egy "Wirless Lan Pci Adapter"":itt akép róla" amit a net mellé kaptam pár ismerősömet megkérdeztem és ők azt mondták hogy a wifit úgy tudom megcsinálni hogy lanba kötöm a géppel a wifis routert "parabola--coax-al-->gép--lan-nal-->wifi" és így elvileg tovább adja a netet. Előre is köszi a segítséget.
  • pxxl
    Képolvasó és fényképezőgép varázslója
  • tommygear
    xp-re kell
  • tommygear
    driver az van, csak a sacanner szoftver nem nagyon akar már elindulni
    valami ingyenes egyszerű programra gondolok
  • morcosqtya
    Köszi!
    Érdekes, mert tegnap óta nem csinálja.
    Előtte meg 4 napja folyamatosan.
    Megérezte, hogy holnap kiszerelem és megy vissza garanciálisan.
    Az eladó szerint vagy javítják, vagy kicserélik.
    Nem tudom mennyire reális ezt "javítani"...
  • kaposi1
    VGA hiba.
    És hidd elegyre rosszabb lesz.
    Nekem már ilyen több mint egy éve.
    Mikor elvittem a haverhoz a gépet és rákötöttük a gépet a monitorjára egyből mondta hogy vége a monitornak.
    Aztán megnyugtattam hogy az én kártyámmal van gond.
  • pxxl
    win7-hez már nincs külön skenner program (hp-nál tuti) a win saját beépített skenner programját lehet használni
  • Athem
    Igen és az álltalába ingyenes.

Az egyszerűség kedvéért(másik alternatíva):http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-system-monitor/Pages/overview.aspx
  • Met
    Mire gondolsz?
    Általában a scannerhez adnak valami programot a driveren kívül.
  • tommygear
    milyen ingyenes scanner szoftver tudnátok nekem ajánlani??
  • morcosqtya
    Kövezz meg érte, de én ebben ilyet nem látok...
  • Athem
    1. Amennyiben telepítva van az AMD overdrive ott tudod ellenőrizni a calaystal vagy anélkül.

2. Nem egyszer volt ilyen a régebbi gépemnél egy erőltető játék után, h jobb klik frissítés gomb hatása után se javult meg a csíkos képernyő csak a reset után.Mint kiderült a karinak kutya baja sincs csak Bad sectoros winyó miatt jött elő ez az állapot a virtuális memória használatakor,máskor nem.Nem zártam ki a VRAM hibáját csak inkább az legyen az utolsó eset amit nézzünk mert elég költséges tud lenni akár egy új vagy a javítás(ha nem garis).
  • morcosqtya
    Catalyst-tal hogyan ellenőrizhetem?
    Bad sector hogyan szól ebbe bele?
    Sokak szerint ez VRAM probléma.
  • Athem
    Sanya200: HDMI.vel én is próbélkoztam Amennyiben AMD Radeonos vagy régebbi ATI Radeonos vagy akkor a CCC-ben tudod konfigurálni a színbeállításoknál(fogalmam sincs miért de nekem így bevált).

morcosqtya: Memtest-et rá eresztenék,és ha hibátlan lenne akkor a memória mérete lehet a hibajelenség oka, vagy a winchester-en van badsector ezt HD sentinellel tudod megvizsgálni a 2 db százalékos ábrán mekkora értékeket ad és a megjegyzésbe mit ír.Ha ez a kettő is tökéletes, akkor esetleg egy újabb driver csomag (11.4 vagy ha azóta van újabb akkor azt)Illetve érintkező,és hűtés vizsgálat(nálam előfordult h nagy terhelés alatt csíkozódott be majd a terhelés megszűnésével helyreállt a rend.(Ezen két dolog meg állapításáben segít a CCC[11.x -es verziók] megállapítani hogy a GPU-d mennyire terhelt).
  • sanya200
    Hát itt is valszeg vga hiba a gond,legalábbis a színes pixeles kockák erre utalnak, esetleg lehet még monitor is.Játék alatt más ott lehet csak nem látszik annyira.Egy sima fehér színű asztalon persze szemet szúr.

Annyi kérdésem nekem is lenne hogy szereztem egy hdmi kábelt, csak kölcsönbe.Ezzel kötöttem össze a vga-t a monitorral.De enyhén szólva érdekeset alakított.Először is megkavarta a felbontást,az 1920*1080-as felbontást csak ablakba adta be, de ha levettem 1680-ra akkor meg átállt teljes képre.A másik hogy a piros színből rózsaszín lett.Csak érdekelne hogy ez mitől lehet, visszakötöttem a jó öreg DVI-t és azzal semmi baja.De mintha a HDMI-vel egy kicsit élesebb lenne a kép, bár nem vagyok benne biztos mert csak emlékezetből tom milyen volt előtte.:D
  • morcosqtya
    Sziasztok!

A lent látható hibát mi okozhatja??
    Jelenleg Radeon HD6850-em van.
    Eddig nem igazán csinálta.
    Ami mostanában változás volt:
    Steam-mel felraktam az Orange Box 4 játékát és a Deadspace-t.
    Deadspace-re gyanakszom...
    Hogyan lehet megoldani?? (nem csak az asztalon csinálja, wordben is, beágyazott képeken, böngészőkben is, de játékban nem vettem észre)
    Enyhe villogás is tapasztalható.
    Vírus nincs.

• gmilan
    Sziasztok! Nem akarok warnt kockáztatni új topik nyitásával, de lenne egy ActionScript-tel kapcsolatos kérdésem:
    meg lehet-e csinálni azt, hogy a frame1-ben található input textbe írt szöveg a frame2-ben megjelenjen? Frame1-ben már megcsináltam az input textet, és 1 gombot ami továbbvisz 2-re, 2-ben pedig a dynamic textfield van meg, de ugye 2-ben nincs bemenet.text, és kidob egy hibát. Van erre valami megoldás?
    frame1:

stop();
    gonb.addEventListener(MouseEvent.CLICK, klikkol);
    bemenet.border=true;
    function klikkol(ser:MouseEvent):void{
    gotoAndStop(2);
    }

frame2:

kimenet.text=bemenet.text;

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Chakotay
    Ez kajak gép.Nem lenne szabad problémáznia.Valószínűleg chip-szet gond lesz.Vizsgáltasd be az alaplapot valamilyen szak szervizbe.A garancia révén.
  • oliwwer
    Rendben, köszi a választ! Holnap érkezik a cucc.
  • Gubberx
    mass effect+dragon age :D rossz ember nem lehetsz ;)
  • Pares
    Safe Mode...

Egyébként köszi mindenkinek!
  • pxxl
    baszki mekkora ikonok
  • MR ME
    nagy valószínűséggel ige, vga probléma lesz
  • sanya200
    Akkor ez bizony vga, ha fagy a gép akkor ott a gond.Máskülönben lehetne kábel vagy csatlakozó hiba is,de mivel fagy a gép ezért vga lesz a ludas.A monitor se lehet rossz mert akkor szintén nem okozna fagyást csak szarakodna a kép.Gyanítom hogy a vga memóriája adta meg magát, nálam a régi vga okozott olyat hogy rózsaszín kockás volt a kép a doom3 alatt.
  • Pares
    Sziasztok! Tegnap gyakorlatilag használhatatlanná vált a gépem. Ha bekapcsolom, kb. 5 perc után, de van, amikor már az üdvözlő képernyőn fura recék, elváltozott szinű kockásodott képernyő fogad.

Szerintem a grafikus kártya a hibás, de nem vagyok benne biztos. Egyáltalán nem melegszik, ugyan olyan hőfokon van, mint évekkel ezelőtt, üresjárásban (45 fok környékén) és terhelés alatt (max. 55-60 fok) egyaránt semmi változás a korábbi hőfokokkal összehasonlítva. Két napja este kezdte ezt csinálni, spontán bekockásodott a képernyő, elváltoztak a színek, és lefagyott a gép. Azóta gyakorlatilag indítás után jelentkezik a kockásodott, recés képernyő, meg az elváltozott szinek, hol bevillant, hol ottmarad tovább, de úgy 5 perc után totál lefagy a gép. A processzorom sem melegszik, ugyan úgy működik mint előtte. A startnál ugyan az a hangjelzés fogad (1 magas és rövid hangjelzés). Szerintetek is a grafikus kártya ment el? kb. 3 és fél éve jó alapos használaton esett át. Egy GeForce 8800GTS 512MB grafikus kártyáról lenne szó.
  • Noodlee
    Én raktam össze.
    VGA 570-es
    Táp CM 600W
    Közvetlenül lapra kötve a perifériák.
  • pxxl
    hdmi hangot is visz, kb. ennyi. felesleges cserélni :)
  • MR ME
    felesleges
  • sanya200
    Sziasztok, csak lenne egy kérdésem, van lényegi különbség a dvi és a hdmi között?A vga-m és a monitorom is támogatja de most dvi-al van összekötve a kettő.Érdemes venni egy hdmi-hdmi kábelt vagy felesleges.
  • Chakotay
    Ha ilyen kajak pocid van,akkor gondolom hogy a videó karid is az,mert játékoknál inkább az a leggyengébb lánc szem,próbáld ki a gépet valami régebbi játékkal is,ha így is fennáll a probléma akkor lehet hogy az alaplappal van valami gáz,ezért is jelentkezik a probléma csak játékoknál,mert ilyenkor a hardverek teljes gőzre kapcsolnak.kompletten vetted a gépet,vagy úgy raktad össze?milyen a videó karid,az alaplapod,a tápod,az is lehet hogy gyenge a táp és az USB-nek már nem jut elég áram,ja és közvetlen az alaplapon levő USB re van e kötve az egér és a billentyűzet?ha nem akkor dugd át oda.