64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lunatic540
    Én ezt nem értem,megen nincs ugye hang ezen fos win-en.
    Leszedem AC97' motyót,felrakom,még mindig nincs hang és még a netre sem enged. Uninstalálom,nem indítom újra és megjön a hang de még mindig nincs net. Újraindítom,elmegy a hang és megjön a net.
    Állítólag a Service Pack 2-nél csinálja,de a 3-at meg nem telepíti vmi oknál fogva.
    Vki esetleg tudna rá vmi helpet?
  • Chakotay
    Vagy ha van zséd és gyári a hűtöd,akkor vegyél egy höcsöves hűtőt,jó a leg olcsóbb is,mert a 65-70 az a határt súrolja duál procinál.55-60 az ideális és a gép is csendesebb lesz.
  • Chakotay
    Nincs mit.Ha olyan meleg a szoba akkor be tehetsz egy plusz ventit ami húzza ki a gépből a meleget,hogy jobban szellőzőn.
  • batman2121
    na megcsináltam. most megy rendesen, nagy terhelés alatt is max 65 70 re megy fel. de a szobámba alapból nagyon meleg van, mivel 2.-on vagyok, és jön a fel m eleg, szóval most jó, köszi.
  • Toto652
    Üdv!
    Öcsimnek megszereztem a Verdák (Pixar - Cars,) anim.film játékadaptációját. Az én 7 éves gépemen tökéletesen elindul, fut, tud a töki vele játszani. Elvittem neki, hogy otthon is játszhasson a z ő gépén, azon meg simán benyögi a klasszikus "Hibajelentés küldése" baromságot.
    Az ő gépe nincs 2 éves... valami dual procis, 256 videókaris, 1 Giga RAM.
    Az enyém meg sima egymagos Intel Celeron 3GHz, 1500 MB RAM, 256 GeForce 66000GT videókari...

Töki gépén mitől nem indulhat a Villám Mekvín? :)
    Köszi!
  • Chakotay
    Akkor pasztázd be úgy ahogyan már írtam,valószínűleg ez a baj,az alaplap érzékeli hogy melegszik a processzor ezért emeli a ventit ilyen magas fordulatra,de százszázalékos proci terhelésnél ez kevés,kel a paszta is ami közvetíti a hőt a proci és a hűtőborda között.Mi előtt be pasztázod nézd meg alaposan hogy nem púposodott-e fel valamelyik kondi a proci körül,mert a proci jobban bírja a hőt mint az öt áramszabályozó kondik.
  • Apocalipto
    Nm :)
  • king82
    Köszi!
  • Apocalipto
    Vezérlőpultban (kis ikonos nézetben) energiagazdálkodási lehetőségek.
  • king82
    Jó reggelt!

Hol kell beállítani Win7 alatt a monitor kikapcsolás időzítését?
  • Apocalipto
    Világ leghülyébb dolga volt paszta nélkül visszatenni a hűtőt.
  • batman2121
    terhelés alatt is 3000-3200rp
  • batman2121
    biossal már megcsináltan. most everestbe a hűtőventilátor 3000rpm, és terhelés alatt. amúgy a paszta az ilyen semilyen, száraz, mintha ott sem lenne.
  • Chakotay
    Hát ez gáz,mert a duál procik már nem igazán melegednek,így max 55 fok-nál nem igen kéne följebb mennie,az enyém még annyira sem kb 42 fok teljes terhelésnél,bár én le cseréltem a gyári hűtőt egy hőcsövesre,egy egyszerű darabra kb 7 ezer HUF volt.Lehet hogy neked is ezt kéne csinálni,mert valószínűleg azért indul újra a gép,mert túl melegszik.A biost defaultoztad e már?hogy ki szűrjük hogy esetleg nem e állítottál el valamit,mondjuk véletlen automatára állítottad a tuningot vagy ilyesmi.Az everest-ben nézd meg a proci ventilátorjának a fordulatát is,üresben kb 1500 rpm körül kel lennie és mikor melegszik akkor fel kel ugrania 2000 fölé.Ha nem mozdul az baj.Az 50 körüli alaplapi melegedés terhelésnél az elfogadható.
  • JB arts
    hát ez elég lehangoló hír
  • batman2121
    kikapcsoltam az automatikus újraindítást, hátha kijön a kékhalál, de még az sem jött ki, csak újraindul
  • batman2121
    az alaplap, az 50 körül van
  • batman2121
    megcsináltam. 2magos procim van, és az everest mutat cpu cpu1 cpu2-t. a pasztát még nem raktam rá, majd holnap, szóval a cpu72 a cpu1 90 cpu 2 80.
    a tesztben 1perc alatt felment 40-50ről 80ra 3. percben 85körül, és ha elkezdek netezni, vagy valami mást csinálni akkor feljebb megy 90 fölé, de utána visszaugrik 85 körülire. mármint a cpu1. a cpu2 az 80-85, de gondolom az is sok.
  • Zoli007
    Max havi párszáz forint lenne a megtakarítás. Szerintem nagyon nem éri meg vele pepecselni.
  • JB arts
    Lenne egy nagy kérdésem.
    A minap kaptam egy régi gépet. Celeron 2.6ghz, 256mb ram, 200gb hdd, hálókártya, TNT2 32mb vga. Csak a processzoron van egy vadiúj hűtő, és a tápban ami szintén új.
    A kérdésem az lenne, hogy az erősebb gépem (9800gt, c2d @3.1ghz,4gb ram) helyett letöltésre használva mennyivel csökkenne az áramfogyasztás? Egy hónap alatt jelentős mértékben, vagy csak csekély differencia lenne köztük? (magyarul megéri-e)
    és ha esetleg erre is tudna valaki válaszolni; ha még kevesebb áramfogyasztásra szeretném bírni, akkor mit kellene módosítanom a konfigon?
  • Chakotay
    Vegyél valamelyik szám.teck boltban,ha van ezüst színű pasztát kb 2-3 száz forint,a régit töröld le és az ujjal pótold,de vékonyan,akkor jó ha teljes felületeket érinti a paszta,de nem olyan vastag hogy cuppan ha le veszed a hűtőt.Minden esetre nézd meg játék közben hogy az északi híd melegszik-e,ez a processzor alatt szintén hűtőbordával ellátott csip és ha esetleg Everest-el teszteled,akkor az alaplap hőmérsékletének mutatja.Erről jut eszembe hogy az everest program stabilitás tesztjével tesztelted-e.Ha nem akkor jó lenne,mert minden hőmérsékletet ki ír és ha le fagy akkor tuti hogy valami túl melegszik vagy hibás.Előtte a BIOS-t default-oszd.Valami érdekes bibi lehet a gépeddel,mert az op rendszer váltás nem befolyásolja a hőmérsékletet ennyire,mint írod.
  • batman2121
    Megnéztem, a hűtő rendesen a helyén volt, és van, a de a paszta nem ragad, akkor az a baj?
  • Chakotay
    Nézd meg hogy nincs e le lazulva a hűtő,sőt vedd le és nézd meg hogy rendesen van-e alzata hő paszta,aminek vékonyan kel alatta leni,de mégis úgy hogy mikor veszed le a hűtőt érezed hogy tapad.Ha 1066 fölött van a ramod teljesítménye és több mint 3 giga akkor vegyél egyet vissza vagy csökkentsd a ramok sebességét(nincs nagy hatással a játékokra) és így próbáld ki.
  • batman2121
    megnéztem, tudtam játszani kb 10-1 percig, utána újraindult, és mire visszakapcsolt 70-80 fok volt a cpu, játék közbe magasabbra is felment, de utána újraindult, akkor gondolom az a baj hogy túlmelegszik a cpu, az ellen mit tudok tenni?
  • batman2121
    tápot 2-3 hónapja cseréltem le, a ram, és a vinyó és jó. akkor kezdődött, amikor felraktam a win7-tet, ott kezdődött, és most visszaraktam az xp-t és ugyanolyan rossz. pedig win7 előtt minden ment tökéletesen. ja meg win heten nagyon forrósodott a cpu. volt hogy felment 100fokra, xp-n max 70-75.
  • Chakotay
    Akkor tárgytalan.
  • Chakotay
    Lehet hogy neked is a tápod makkant meg,mert mikor rá kötöd a tv-re a videó kártya több áramot vesz fel a hd kép meg jelenítéshez,de az áramszünet miatt meg sérült táp túl terhelődik.Bár a minőségibb tápok már védve vannak az ilyen események ellen,de semmi nem száz százalékos és a hirtelen áram szünet tud érdekes galibákat okozni.Mindent kössél le a gépről,csak a rendszer vinyót hagyd benne,és egy darab ramot,tiltsd le a hang kártyát is,vagyis próbáld úgy rá kötni a tévére,hogy csak minimális áramot fogyasszon a gép hátha így ki derül hogy a táp a hibás,a videó kártya driverét rakd újra.Ha szét tudod szedni a tápot nézd meg hogy nincs e égés nyom rajta,ha tudod a videó kártyát is teszteld le valamilyen programmal.
  • Kongy
    Megoldódott! Túlfesz. volt, PS3-mal +"levezettük", mert az működött, reggel pedig a PC is.
  • Chakotay
    Bocs ezt © batman2121-nek irtam.
  • Chakotay
    Lehet hogy meg makkant a tápod és mikor ráküldöd a kakaót ki fogy belőle a szufla,ki kéne próbálni egy másik kölcsön táppal is,és le kéne futtatni a memtest 86 nevű programot is,mert lehet memória hiba is.De lehet vinyó is a ludas mikor tölti a memóriába az adatokat és a vinyót használja a Firefox is,meg a játékok is,főleg a játékok kezdésénél a bevezető videót onnan olvassa be,ami nem ugyan az mint amikor be tölti a memóriába a játékot.Szóval szerintem sorban le kéne tesztelgetni az említett hardvereket és azt is nézd meg hogy nincs-e felpúposodva az alaplapon valamelyik kondi.Ha van egy másik vinyó adat kábeled azt is cseréld ki.Sajnos több oka is lehet,hogy a gép újra indul.
  • batman2121
    Hello!

Remélem tudtok segíteni, mert minden fórumot, amit találtam végignéztem, és nem találtam megoldást. szóval elindítok egy játékot, és újraindul a gépem.
    Inkább olyan játéknál, aminek nagyobb a gépigénye, de volt már hogy firefox közbe is. a gépet portalanítottam. az összes driver friss. kb egy hete van ez. nem cseréltem ki semmit, ment minden tökéletesen.
  • Kongy
    Üdvözlet!

Az lenne a problémám, hogy a jelenlegi PC-met rákötöttem HDMI-vel egy Full HDTV-re. Eddig nem is lett volna gond, ment szépen a gép egész délután, de aztán volt egy áramszünet, és azóta megőrült a gép v az áramforrás nem tudom, mert egyszerűen a gépem nem akar bebootolni, bejön a boot képernyő, és újraindul, és újra, és újra. Ezért átvittük másik szobába, másik elosztóra, normál monitorra, és tökéletesen működik, mintha mi sem történt volna (most is erről a gépről írok), és egyszerűen nem tudom hogy mi lehet a problémája... Mikor kihúztuk a gépet erősen rázott az elosztó. Lehet h túlfesz. volt és azért nem akart a gép bebootolni, v vmi más lehet a háttérben? Pls segítsetek, mert így nem lesz Full HD glory. :S
  • Athem
    Proci hűtése megfelelő?
    Táp biztos elég ezeknek az új kütyüknek?
  • lamerrichard
    Hello!

Elég komoly problémám van, és szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mit kellene csinálnom.

Az aláírásomban lehet látni melyik gépem van, és a múlt héten vettem egy Samsung Spintpoint F3 1Tb-s HDD-t, illetve egy Noctua NH-D14-es procihűtőt, és egy ASUS EAH6950 Direct CU II 2GB-s videókártyát. A gépet szépen összeraktam vagyis kicseréltem a vidikarit meg beraktam a procihűtőt és az új HDD-t, meg mikor bekapcsoltam a gépet egyből tettem fel az új windows 7-et.

Miután felraktam a szokásos programokat, feltettem az első játékot a Borderlands-et és mikor elindítottam akkor felvettem max-ra a felbontást mert a HD4870-essel is a Dinamic Shadows-on kívül minden maxon volt és úgy ment 40-50FPS-el a játék. Szóval felvettem maxra a Dinamic Shadows-t is és mikor elindítottam a játékot 12-20FPS-el ment a játék. Levettem mindent minimumra illetve 640X480-as felbontásra és ugyan úgy 12-20FPS-el ment a játék. Majd feltettem egy régebbi játékot, a Richard Burns Rally-t ami a hd 4870-el maxon FIX 60FPS-el ment, most elindítottam az új vidikarival és ment 60FPS-el de mikor kanyarodtam olyan 5-10 másodpercenként megugrott egy kicsit a kép.
    Ezután leformáztam megint a gépet, és feltettem mindent újra, és még most is ilyen.
    A felettébb különös dolog hogy visszaraktam a HD4870-em a gépbe, leszedtem a 6950-nek a progiját a gépről és felraktam a 4870-ét és a Borderlands nem bírt úgy menni mint ezelőtt.

Van valami teszt amivel meg tudnám nézni hogy a 6950-nek van-e valami baja?

Van valami ötletetek hogy miért van ez és hogy mit csináljak most?
  • Master91
    Remélem jó helyre írom a kérdésem...
    Én igazából 1 topicot keresek, ahol Általános rendszergazdai dolgokról van szó. Keresgéltem, nem találtam ilyet....lehet csak vak vagyok. Vagy valami más néven fut. Ötlet?
  • Danyi95
  • Chakotay
    vagy fel van púposodva valamelyik kondi teteje.
  • Guren
    leginkább látszik, hogy meg van égve
  • Super Saiyan
    ha megszagolgatjuk az alaplapot érződik rajta? vagy hogy lehet észrevenni hogy az-e a baj?
  • Guren
    szerintem az alaplapon elfüstölt valami