64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Chakotay
    Audigy 2zs SB0350 arany csatis. nekem is van egy ilyen már egy jó pár éve,nagyon szépen szól és xp alatt nagyon sok fél-e beállítási lehetőség van benne,pl milyen mesze ülsz a hangfalaktól,milyen szögbe,melyik hangfal szóljon erőteljesebben,dinamikusabban stb.2 éve meg vetem az újabb x-fire változatát,de szinte semmi különbség köztük,a tesztek is igazolták,hogy csak mérések mutatnak különbséget,de még egy vájt fülű sem hallja meg.A probléma inkább az,hogy az Audigy kártyákhoz már a Win7 alá olyan puritán drivereket adtak ki hogy az borzalom,és a már említtet beállítási lehetőségek sem lelhetők fel benne,de ettől még szépen szólnak.Az általad említett két kártya ugyan az csak az egyik aranyozott,de ez ebben az esetben nem javít rajta annyit,hogy azt meg halljad,ebben az esetben az aranyozás csak üzleti fogás,mert ha vájt fülű vagy és mondjuk a hangrendszered is olyan minőségű lenne,hogy arany csatikat használna és minőségű hangfalakat,a különbséget akkor is csak műszerrel lehetne ki mutatni.
  • Noodlee
    Kondikat majd csekkolom DU.
  • Noodlee
    Two Worlds 2 nem hiszem, hogy nagyon megizzasztaná az i7 2600 procit.
    Alaplapra vártam vagy 3 hónapot, mert ugye volt probléma az inteles lapokkal, remélem nem az alaplappal lesz gondom.
  • Chakotay
    Pedig valószínű,hogy valami túl melegszik,ilyenkor szokott vagy lefagyni vagy meg szűnni az egér,vagy a billentyűzet,bár olyannal még nem találkoztam hogy mind kettő egyszerre,lehet Windows hiba is vagy vírus,ki kéne próbálni másik egeret és billentyűt is,ha azzal is csinálja akkor,marad az újra telepítés és a biost is defult-ozd le."Load optimizer defult"Ellötte azért próbálj ki egy másik játékot is,mert lehet hogy gyenge a géped ahoz a játékhoz aminél a probléma adódik,vagy hibás,bár akkor inkább szaggatni meg lefagyni szokott a játék.Vagy hogy a melegedést ki szűrjük,ideglenesen vedd le a ház oldalát és tegyél oda egy szobai ventilátort és próbáld ki ugy is.Bár azt íród nem régi gép azért vizsgáld át az alaplapot,hogy nincs e fel púposodva valamelyik kondi.
  • oliwwer
    #56114?
  • fodorpetii
    Köszi szépen, megoldódott gyorsnak kellett lenni :)
  • Cat 02 #56118
    F12-F1ig nyomogasd végig, esetleg még egy Deletet is.
    De természetesen akkor mikor kiírja, hogy ASUS kb 1-2 mpig, utána felesleges.
  • fodorpetii
    ez nem jött be :/ vmi más tipp? betű parancs?
  • Cat 02 #56116
    Mikor bekapcsolod megnyomod az F2-t, belép a BIOS-ba és ott beállítod, hogy a CD-ROMról bootoljon, utána már csak beraksz egy w7 dvd-t és indul a mandula.
  • fodorpetii
    hali, van egy Asus k52J laptopom, a probléma a következő FreeDos oprendszer van rajta, és win7 szeretnék rátenni, hogy indítsam el a telepítést?
    köszi előre is!
  • oliwwer
    Sziasztok. Gyors segítség kellene, melyik éri meg jobban?

Audigy 2zs SB0350 arany csatis 5k

Audigy 2 / 7.1 / Advanced HD Audio 5k

Logitech G51 5.1-et kötnék rá. Gyors válasz kellene, vélemény. Előre is nagy köszönet!
  • pxxl
    ugyan hv topig, de sokan jártok ide :D

erre van ötlete valakinek?

Hiba történt a levél küldése közben. A levelezőkiszolgáló válasza: <[email protected] >: malformed address: > may not follow <[email protected]. Ellenőrizze az üzenet címzettjeit ([email protected] ), majd próbálja újra.

és nem csak ennél a címnél, sokat kidob így :/ nekem meg rengeteg ímélt kell küldenem most egy rendezvény miatt...
    közben kutatom a neten a megoldást, de eddig nem sok sikerrel.

Thunderbird-el küldeném am :)
  • Noodlee
    Csekkoltam a hűtőbordát játék alatt, de még csak nem is meleg.
    Majd megnézem másik játékkal is, hátha ott is előjön a gond.
  • pxxl
    "egyiken se volt meg a 230V" egy villanyszerelő azért ránézhetne a rendszerre, mert az nem okés, hogy nincs meg a 220/30 a konnektorban
  • X Revenge
    Végül megoldódott a rejtély. Amelyik konnektorokon teszteltem, egyiken se volt meg a 230V. Kipróbáltam egy másik fázison és tökéletesen működött a rendszer. Kösz mindenkinek a tippeket!
  • pxxl
    alaplapon nincs egy led ami jelzi, hogy áram alatt van-e egyáltalán?

azt nézd meg, hogy ha lehúzod az alaplapról a bekapcs gomb pöckét, és azt a két tüskét (amin a gomb kábele volt) egy csavarhúzóval rövidre zárod, akkor elindul-e a gép. hátha a gomb szart be.
  • X Revenge
    Ezt is megtettem, sőt még azt is, hogy csak a gépet direktben egy teljesen másik konnektorba dugtam, de ez sem hozott változást, nem kapcsol be.
  • MR ME
    cseréld ki az elosztót
  • X Revenge
    A konnektor földelt, a biztosítékot pedig nem vágta le.
  • Noodlee
    Földelt konnektorba dugtad?
    Nem csapott le biztosítékot?
  • X Revenge
    Sziasztok!

A következő lenne a problémám:
    Az asztali gépem és a hozzátartozó monitor egy hármaselosztóra van rákötve.
    Az elosztó kapcsolójára még pár hete ráesett egy tárgy, ami egy pillanatra megszakította az áramot, emiatt a számítógép azonnal lekapcsolt. Utána próbáltam bekapcsolni, de semmi sem történt, majd vártam egy kicsit és tettem egy újabb kísérletet a bekapcsolásra, de teljesen eredménytelenül. Kiszereltem a tápot (biztos az adta meg magát, mert valószínűleg túlfeszt kapott), amit elvittem a helyi számtechüzletbe, ahol kimérték és megállapították a tápnak semmi baja (még csak feszültség ingadozás sincs), szóval jó eséllyel az alaplap szállt el. Ezt követően bevitettem hozzájuk a komplett gépet. Ők visszarakták a tápot és valamit még megpiszkáltak a gépen és bár a probléma forrását nem tudták megmondani, de ezt követően tökéletesen működött a PC.
    Egy ideig jó is volt, de tegnap bedugtam egy hajszárítót kikapcsolt állapotban az elosztóba miközben ment a számítógép, amitől az ismét lekapcsolt és a cirkusz kezdődött előröl. Most megint ott tartok, hogy nem tudom bekapcsolni. Mivel tudnám orvosolni a problémát?
  • Noodlee
    Kb 1 hónapos a gép, nem hiszem, hogy a kosz lenne a gond.
    Majd a hűtőbordára ránézek.
    Köszi.
  • Chakotay
    Lehet hogy túlmelegszik az északi híd,az általában a processzor alatt az alaplapra integrált chip,amin általában,főleg játékos,kajak alap lapokon hűtő borda is van,játék közben fogd meg kézzel,ha tűz forró,akkor tegyél rá egy ventilátort,ha van rajta,akkor lehet hogy elvan koszolódva az egész kóceráj,jól takarítsd meg,főleg ha már itt tartasz akkor az egész gépet alaposan fújasd ki valamilyen sűrített levegővel.
  • Noodlee
    Hello!
    Van egy érdekes problémám.
    Nem tudom, hogy esetleg hardveres, vagy szoftveres a gond, ezért ide is leírom.
    Játék alatt néha elmegy az egér/billentyűzet csatlakozásom. Pár pillanatra úgy érzékeli, hogy ki lenne húzva az egér/billentyűzet, majd magától visszajön. Néha az egyik, néha a másik. Az egérnél hangot is ad, mint amikor kihúzom az USB-t, majd vissza dugom. Billentyűzet wireless USB. (Ott nincs hang).
    ötlet?
  • Gubberx
    Frissítettem a bios-t és az ethernet drivert is, úgy néz ki elmúlt a hiba. Köszönöm a segítséget :)
  • Athem
    Volt akinek bios frissítés segített, vagy ethernet driver legújabb telepítése. Ajánlom az utóbbi kettőt(visszamenőleg),ha akkor se javulna meg akkor ez előttem szóló szerint kellene eljárni hátha... Ha mégse akkor valami gebasz van a gépen.
  • Gubberx
    :S
  • MR ME
    próbáld meg kicsit lekorlátozni a sebességet a torrent kliensben hátha, am nem akarlak elkeseríteni de nagyon nagyon ritkán előjön ez a probléma itt a topikban de érdemleges megoldás nem nagyon volt eddig rá amire ki lehetne mondani h attól lett jó...ez egy anomália :D
  • Gubberx
    A memória tuti hogy rendben mert 4 óra memtest után sem talált hibát.
  • Gubberx
    Asus p5kc alaplap, E7200 proci, 2x2 GB CSX 800 Mhz ram, Asus 6850 1GB, csak torrentnél csinálja teljesen mindegy hogy utorrent vagy más egyéb kliens. Néha 1-2 perc után néha 15-20 perc után fagy be a gép teljesen. Az esemény naplóba ilyenkor kritikus hibaként Kernel-Power-re hivatkozik.(eseményazonosító: 41 feladatkategóris: 63)
  • Athem
    xxxpaulxxx: Igen jó lenne megnézni a biosában melyik verzió van fent(nyitólapon szerepel).

Gubberx: élég érdekes, haveromnak 64 biten megy a w7 lassan 6 hónapja amit én adtam neki,de én 32-ön üzemelem a gépem nem tudom miért. :)
    Leírnád először is milyen gépi konfigurációd van hogy tudjak szélesebb mezőben látni?
    Csak torrent klienseknél van ez?
  • Gubberx
    Sziasztok!
    Most váltottam 64 bites win7-re 32-esről és azóta ha elindítok egy torrent klienst, pár perc után kifagy az egész gép, csak a reset segít... Valaki tudna segíteni mi lehet a probléma?
  • MR ME
    valszeg kuka sajnos igen
  • Redbull756
    van esély rá, hogy csak a kábel hibás?
    ha nem, akkor videokártya kuka?:D
  • xxxpaulxxx
    Igen, nincs benne két videókari:)
    Akkor azt mondod, hogy első körben majd nézzem meg a bios verziót?
  • Qkac01
    Hali!
    Köszi a választ! Win7-et használok igen,de nem ír ki hasonlót amikor össze kötöm a tv-t és a pc-t. Ezért kérdeztem hogyan kell beállítani a CCC-t.
    Köszi
    Üdv!
  • BIZ0906
    Pontosan.
  • Redbull756
    hali
    jól sejtem h ez videokártya probléma lesz, vagy vmi más?
    kép1 kép2 kép3
  • RAMyMamy
    oké, akkor majd meglátjuk
    köszi :)
  • Athem
    RAMy: A javítást megfogják neked helyben mondani mennyi lenne vagy h érdemes e.

xxxpaulxxx: Elég fura hiba jelenség,BIOS 1.23 verzió valami eszköz fel le illesztési hibát korrigál ennél a típusnál. Ha az fent van a vason akkor valami más hiba lehet.Ha viszont a legújabb van fent (1.25) akkor nagyon valószínű hogy itt termék hiba lesz. Azaz garanciás szervizbe vele.Én kizárom azt az okot, hogy két videokari lenne benne elég ha a gépi összetevőket meglesi az ember.