64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#56284 Sajnos nincs változás -
#56283 Hát, jó ideje megvan, eddig nem volt vele gond, de kipróbálom természetesen -
#56282 próbáld másik usb portba, és a driverét újratelepíteni -
#56281 De, jelent valamit ? -
#56280 Hat ez lehet VGA hiba is, de en azert megkerdezem, nem USB-s egered van ? :D -
#56279 Annyival kiegészíteném, hogy már a 2. nvidia drivert próbáltam
-és-
az erőforrás figyelőben Rendszermegszakítások nevű szolgáltatás értéke ugrál időnként kimagaslóan a többi szolg. értéke fölé (CPU oszlop) . -
#56278 Hello
Nemrég vettem egy Asus 560 Ti kártyát, 270.61 driver van telepítve, és a problémám a követkető:
Bármilyen játéknál "álló" helyzetben nagyon jó fps értékeim vannak, de amint mozogni kezdek bármilyen módon, az fps teljesen visszaesik, és a hang is akadozik, recseg .
Zenét hallgatok winamppal, mellette böngészek, ahogy kattintgatok a zene szintén megakad, recseg .
Élsímítás, tripla buffer, vertical sync stb ki van kapcsolva, pedig az előző kártyával (260) ezekkel együtt se volt ilyen .
A vinyót se dolgozik a megszokottnál jobban, ez se lehet gond .
A feladatkezelőben annyit látni, hogy a proci gyakran felmegy 90% fölé is, például olyan bagatell dolognál is, ha a winamp ablakát elkezdem egérrel mozgatni; de ha csak simán a kurzort mozgatom, az is felviszi 60%-ig is .
Semmi kirívó memória+proci zabáló programfolyamat nincs, valami beállításra gyanakszom, jó ideje egyetlen érdemi változás a VGA csere volt .
Bármilyen használható ötletet szívesen fogadnék, köszi . -
#56277 wifis problémám lenne: (beírtam a router topikba is)
egy ismerősnek wifis routert telepítettem (TP-Link 741xxND de igazából a tipus lényegtelen), és van neki - többek között - egy régi notebookja, pcmcia wifi kártyával, winxp-vel, és az a gond, hogy nem tud felcsatlakozni WPA-PSK-ra. AES-t alapból nem ismeri, de a TKIP választható volt, ezért a routert is átállítottam erre, de TKIP-pel sem tud kapcsolódni. Identitás ellenőrzés, nincs tanusítvány. A modern gépének ilyen problémája nincs.
Mi lehet a megoldás? használjak sima WPA-t?
vagy vegyen egy usb wifis sticket a pcmcia helyett?
köszi a segítséget -
#56276 Jelenleg az alaplap BIOS-a a legfrissebb, ha meg a HDD Firmware-ré gondolsz, azt még nem igazán próbáltam, ha egyáltalán lehet. Elvileg valami Green mittomén milyen szériás. Megnézem a WD honlapján.
Kössz a tippet. -
#56275 Sziasztok!
Van egy-két .dll fájl egy tömörített arhívumban, amit ha kimásolok egy mappába, akkor magától eltűnik. Egyes vírusirtók beteszik karanténba, mert vírusnak érzékelik, de ha kikapcsolom a védelmet, akkor is eltűnik, mintha automatikusan törlődne. Lehetséges, hogy a Windows7 beépített védelme törli? Ha igen, mivel lehet átengedni azon? Tűzfalnál már próbálkoztam, de ott csak a programok listája van, amiket engedélyez, vagy sem. De ez egy dll fájl. Van ötlet? -
Athem #56274 joceruza: Ha integált kütyü elszált akkor biosba tiltsd le.(integralt peripherials). Jobbat ennél nem tudok mondani ha megint előjön akkor szervíz és egy ima.
Fatboy 89: Elég fura jelenség.Laptopon ment gondolom USB-s kapcsolattal, most meg sata-s kábelen fut.Régebben olvastam h bios frissítéssel helyreállt a rendszer ilyen jellegű winyóknál. De vajon ennél is?
Ki kellene próbálni.
hentes feri:Öreg gép = irodai gép. Azaz örülj h viszi valamilyen szinten. -
hentesferi #56273 sry , hibásan mutatta az SG a topicot , és úgy jelezte mintha 4 hónapja senki se írt volna ide , szóval az a problémám , hogy vágnom kéne vizsgafeladat miatt... sikeresen átkonvertáltam a videot , Premierevel muszáj vágnom , be is olvassa , csak éppen nincs se kép se hang... és tuti nem kodek hiba , mert a Media Player meg lejátsza , és a konvertálásnak is ok-nak kell lennie , mert másik gépen beolvassa a premier hanngal képpel , csak az meg túl régi gép és akad... mi lehet a baj ?
-
hentesferi #56272 Sziasztok !
ha valaki még olvassa a topicot , kérem jelezze van egy kis problémám -
#56271 Sziasztok!
Lenne nekem egy kis problémám. Adott a leírásomban lévő 1TB-s winchester, egy 50GB-s, és egy 950GB (csak durván, a partíciós táblát nem nézve), és ha másolok a 950-es partíción, vagy tömörítek, vagy akármi, a gép olyan szinten belassul, hogy még egy ablakváltás is 10mp. Anno a laptophoz lett véve a winchester külsőként, de ott nem volt gond. Továbbá érezhető, hogy a programok betöltése sokkal lassúbb.
Van valakinek valami tippje? Megnéztem a HDD állapotát, és nincs vele gond (valami HDSentinel, vagy mi volt a neve).
Előre is köszi a válaszokat!
Zoli -
#56270 -
#56269 -
#56268 Már több mint egy órája megy,igaz,nem játszottam....
-
#56267 Ez az! Semmi szokatlan,furcsa nem látszik egyik alkatrészen sem! Se túlmelegedés nyoma,sem folyás,sem púpos kondi,semmi ami hibára utalna. Képet nem tudok róla készíteni mert behalt a fényképezőgépem is(már jó ideje,nem az áramszünet miatt). Még csak furcsa szagot sem lehet érezni. Elképzelhető hogy az alaplap lesz a gond miután elszállt a hálókártyám? -
Athem #56266 Ha már nem garis a tápod szét szedhetnéd nekünk és meg szaglászhatnád meg szemügyre vehetnéd az egyik biztosító szálat h ép e, valamint a kondik milyen állapotúak.ha lenne képed az volna a legjobb valamint akkor az alaplapról is 1--et 2--őt főleg közelit.Jah és ha lehet jól látható legyen minden. -
#56265 Sziasztok! Van egy hatalmas problémám! Szeretném a segítségeteket kérni! Pár napja volt egy áramszünet és pont ment a gép. Áramszünet után már nem kapcsoltam be mert jött a vihar és inkább mindent kihúztam,még a net kábelt is. Másnap reggel dugtam vissza mindent és azt vettem észre hogy elszállt az integrált hálókártyám. Majd kb.5-10 perc után meghalt a gép is. A monitort kikapcsolta,a ledek nem világítottak de a hűtőventik pörögtek ugyanúgy. Se kikapcsolni nem lehetett,se újraindítani. Kihúztam a 220-ból és vissza. Változó időszakonként kikapcsol ugyanúgy. Már játszottam 1 órát is de van hogy 5 perc után meghal! Abban bízok hogy a táp a ludas és nem a maradék alaplapom! Valakinek ötlete? -
petitella #56264
Köszi josi megtaláltam a nekem való drivert csak még egy baj van nemlátja a mikrofont amit nemtudom hol állitsak be.Van egy tv tuner a gépembe/pinnacle/és ő ezt látja a hang és videóeszközök beállitásánál a mikrofonnál és egyéniként nemlátom a life cam-át.Hol tudnám ezt átállitani hogy vegye észre a gép hogy ottvan?Mit csináljak??? -
#56263 Akkor inkabb olyat keress amin nincs ennyire szetosztva a +12V tapag. -
josi #56262 Szia!
cam driver -
petitella #56261 Sziasztok tudna nekem valaki segiteni.Szoftver problémám lenne.Már tényleg nemtudom honnan töltsem le.Ugyanis vettem egy Microsoft 1.4-es camerát ami egyben van a mikrofonnal is.És win xp-m volt,most lett a win 7 és ez már nem tudja telepiteni a lemezről.Felmentem a microsoft oldalára de ott nemtudom melyik lenne az ideális itt az oldal ha valaki tud segitsen légyszi.www.microsoft.com/hardware/en-us/downloads -
#56260 JA .... 620W . ez van nekem is -
#56259 Nem 620?:) 37k-t egy tápra had ne költsek, inkább akkor a köv. FSP-t. -
#56258 Akkor valoszinu a hogy a tap keves .... olyan hatareset. ezzel jo vigyazni mert kart tehet a gepben. Nem tartom valoszinunek hogy roszz szoval el lehet adni ( persze megfelelo teszt utan ) es venni egy Enermax Liberty 650W :) -
#56257 Berakta az én gépembe az ő 700-as tápját, és gond nélkül futott a Cry2(előtte az én tápommal neki is kifagyott 5 perc alatt). Viszont pl. a css, meg a lego karib egyszer se fagyott, csak a nagyobb gépigényű játékok:S -
#56256 Nem mondta senki hogy valami is rossz .... azert kell ezeket kivenni lehuzni hogy a tap ezek nelkul is kepes elvinni a gepet. Ha igen akkor nem rossz csak egyszeruen nem eleg ..... ha beta a bios akkor az is lehet hiba forras -
#56255 Bios-t kellett frissítenem egy beta-ra, mert anélkül a lapom nem ismeri fel a procimat. A kártya meg gyárilag van húzva. Memok jók. Maradt a hibás táp, ami igazából elég erejű lenne, ha működne normálisan:S -
#56254 Ennek a tapnak elegnek kellene lenni ... nekem egy 620W tap van a gepben kozel hasonlo konfig mellett ( annyi hogy HD6950-et 6970-es bios-al hasznalom )
Amit tudok javasolni : elso nekifutasra egy bios reset >> ha van kulon hangkartya ; v/es egyebb olyan hardver ami extra azt egyszeruen vedd ki huzd ki etc. es ugy probald.
Bios update ha meg nem volt ... ha sufni vga OC akkor reset. Ha 11.5 tedd vissza a 11.4-et.
Kivehetsz egy memoria modult is a testeleshez -
#56253 FSP Aurum Gold 600W. -
Athem #56252 Akkor tuti táp lesz itt a hunyó, de előtte ellenőrizném nem e hibásodott meg a tápban valami, amit szervizes üzletben tehetsz csak vagy ahol vetted. -
#56251 milyen tap van a gepedben ? -
#56250 Hali!
Lenne egy problémám:
Pár nagyobb gépigényű játéknál amit teszteltem(Witcher 2, Cry2, Metro) egy idő után beakadt a kép(hang ment alatta), sötét képernyő és visszajött(néha teljesen meghalt a gép). Sima fagyás idle-ben is volt, aztán ismerős átnézte a gépet(procit újra pasztázta) és megjavult, tesztelte pár órán át és semmi baja nem volt. Visszahozta és elkezdte megint a fagyást( idle-ban viszont már nem!). Ma ismét elvitte, szénné tesztelte magát (proci, vga, táp csere) és semmi bajuk nem volt. Berakta a gépembe a 700W-os tápját, és egyáltalán nem fagyott a gép( Cry2 5 perc alatt már kifagyott, csere után nyomta egy fél órát és nem történt semmi se).
Szóval utolsó hiba forrás maradt a táp, lehetséges h nem lenne elég neki vagy esetleg gyári hibás?:S -
Öreg47 #56249 Hali!
Samsung SCX-4200 nyomtatót szeretném installálni és "RPC-kiszolgáló nem érhető el" üzenet jön. XP-m van. Megpróbáltam telepítő-lemezről, de a gyári honlapról is. Mivel ez a gép nem régen van nálam, frissítettem az alaplapi illesztőket, drivereket is szintén a gyári honlapról. Semmi nem változik. Érdekes, hogy ennek a nyomtatónak a scanner része simán installálódik, használható. Másik gépen a nyomtató (Win 7-tel) rendesen működik. Mi a bánat lehet a baj? Ötlet? Én már kifogytam. Üdv. T. -
#56248 ime 1 lehetoseg
Teljesen felesleges ... 4GB tokeletesen eleg. -
Chakotay #56247 Ez a 6 giga egy kicsit érdekes lesz,mert 1,5-ös modulokat nem igen gyártanak és általában ajánlatos párban rakni őket.a 2 giga ram valóban kevés lehet játszani,de a 4 nem igen,nekem 4 giga ramom van,és nemrég full HD-én toltam végig a legnagyobb gép igényű játékot a Crysis 2-öt és hasított mint a szél(amihez az általad kiválasztott videó kari ,tökéletes és a leglényegesebb.).Nem tudom hogy tud-e,hogy egyáltalán mi a szerepe a rendszer memóriának pl játékoknál,mondjuk nekem van 4 giga ramom,ebböl az op.rendszer használ kb 1 gigát.Tehát marad más célokra 3 giga,ami azért kel a játéknak mert a vinyó túl lassú hogy arról menjen,ezért az egyes pályákat és egyéb textúrákat betölti a memóriába és onnan adagolja a processzornak,az meg a videó kártyának,na már most az egész játék 7,5 giga még ha egy része tömörítve is van,akkor nem lenne elég a 3 giga ram ,ha az egész játék 1 pályából állna és az egész játékot be töltené a gép egyszerre,de mint látható a gép egyenként tölti be a pályákat és ezek nem tesznek ki 3 gigát,ha szaggat a játék az nem az miatt van hogy kevés neki a 3 giga.Persze ha te 6 gigát akarsz az nem fog ártani neki,és csak egy módon tudod meg oldani.Veszel 2 darab 2 gigást és 2 darab egy gigást,így ki töltöd a slot-okat és duál-ba fognak menni a ramok,1 slotba 2 giga,másodikba 1,harmadikba 2 giga,4-ikbe szintén az 1 giga,vagy veszel 3 darab 2 gigást és ha támogatja az alaplap BIOS-a ,akkor is duálba mennek,ha nem azt sem fogod észre venni és persze csak a 64 bites Windows kezel 4 gigánál többet .Mi előtt meg veszed a ramokat,nézd meg az alaplap honlapján hogy támogatja-e az általad ki szemelt ramokat,minden esetre minden képen egyforma márkájú és időzítésű ramokat vegyél.Én pl nem adnék pénzt az általad kinézet ramokért,azt elvetemült tuningolóknak gyártják,amennyivel gyorsabbak azt játék közben észre sem veszed vagy ha nem méred mondjuk pl tömörítéskor azt a 10 másodperc különbséget.Az én gépemben sima mezei a legolcsóbb ramok vannak,mert játékhoz ár-érték arányban ezek a legtökéletesebbek. -
VJP #56246 Őszinte leszek, nem vagyok nagy játékos, de a tapasztalatom az, hogy 2GB kevés, 6GB már elég, de 6-ot össze kéne válogatnom, és nem tudom megéri-e. Én a 4-et kicsit kevésnek érzem, annak függvényében, hogy most az enyém csak magában 1,5-öt eszik alapból. Akinek meg lesz a gép netezik játék közben tehát, kell a 6GB szerintem.
Van valami tanácsotok, hogy állítsam össze a 6 GB RAM-ot? Kell valamire figyelni?
Köszi az eddigi válaszokat! -
Chakotay #56245 Na erre mondják hogy,játék gép,manapság.A mai játékok még a 4 giga ramot sem használják ki és mivel a váltság miatt leálltak a grafikai fejlesztések,nem is igen fogják egy jó darabig.Bár igaz hogy ebből is kifolyólag kevesebb játék kerül a piacra(főleg jó),de a jó oldala meg az,hogy meg nőtt a hardverek elévülési ideje.A kábelek miatt ne aggódj,a tápon ott van minden ami kel,a vinyó sata kábelét az alaplaphoz szokták adni általában kettőt,a másik jó a dvd meghajtóhoz.