!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Több szálon töltögeti a cuccokat az oldalról (30-ra van állítva de azt hiszem a 8nál nagyobb számot nem is érzékeli). Operában ez alapból aktív, tudtommal Chromeban is.

http://goo.gl/gd6Zi5

Lacee86
Ha tudnám mi az. 😊 De amúgy most gyorsabbnak érzem még a Chrome-nál is.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

[HUN]FaTaL
Még pipeliningal is lassú 😄

Amúgy nem tudom hogy a pipelining alapból miért nincs bekapcsolva.

Lacee86
Tök jó, tényleg gyorsabb lett. <#eljen>

Firefox gyorsítása,ha valakit érdekel.Nagyon bejön:

1. Indítsuk el a böngészõt.
2. Címsorba írd be: about:config
3. Keresõbe írd be hogy: network.http.pipelining
4. Katt rá 2X
5. Az értéke át fog állni true-ra
6. Most keress egy ilyet: network.http.proxy.pipelining
7. állítsd át true-ra
8. Most ez kell: network.http.pipelining.maxrequests
9. 2X katt és értéknek add meg a 30-at
10. Válasz ki egy üres helyet és jobb klikk- új/new/ - egész/integer/
11. Nevének add meg ezt: nglayout.initialpaint.delay
12: Értéke legyen 0
13. Most megint jobb klikk és új/new/ - logikai/boolean/
14. A neve legyen: browser.turbo.enabled
15. Értéke true
16. Ennyi. Indítsd újra a böngészõt és kész!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

F5, F8 vagy F11 (BIOS függõ) megnyomásával betudod hozni a Boot Menu-t, amiben ki lehet választani, melyik eszközrõl bootoljon.
tigerbácsi
köszi!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Morphin
Hello!
1 órája jöttem haza körülbelül...benyomtam a gépet,msn stb közben el kellett mennem a géptõl,köszöntem el msn-n és szó nélkül kikapcsolt a gép.(sosem csinált még ilyet)Elsõ sejtésem a táp volt,de egyelõre nem tudom mi baja van.Vissza kapcsolásnál egybõl boot elõtt kikapcsol vagy amikor tölt a Win.Most 4-5. próbára bebootol és egyelõre megy a Win is.Átkötöttem APC-rõl simán a konnektorba a gépet meg levettem az oldalát és most megy.(ezek után sem elsõre jött be a Win)Ki tudja meddig.Mi okozhatja ezt az esetet? Táp? Ezer % hogy nem túlmelegedés mert ugye negyed órát ha ment a gép...Scythe Ninja van a CPU-n, elöl hátul 12es venti.A táp Gigabyte Superb (azt hiszem 460)
Lehet rá férne egy kis portalanítás nem? Lassan egy éve nem volt.Most benéztem és egyáltalán nem vészes a belseje...direkt úgy van összeállítva a gép, hogy ne porosodjon,meg hangszigetelt a kuckó.
Szval vki ötlet?
Üdv

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Lacee86
Hali! Vannak youtube-on ezek a 3D-s videók. Ha ezeket ezzel a kék-vörös szemüveggel nézném, akkor lenne vmi 3d-s hatása? 😊

BIOS password-re csak, hogyan kerüljük ki találatokat ad kb Google 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

[HUN]FaTaL
Dehogynem, valahol tárolja a jelszót. 😄

Régen legalábbis lehetett.

MR ME
bios szintû jelszót sztem még azzal se tudja eltüntetni...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

[HUN]FaTaL
Jelszót szerintem nem törli. Azt csak elem kivétellel tudod de notebooknál nem tudom hogy hozzáférsz e.

atenza
és mikor kell azt nyomni mert most csináltam de nem reagált semmit

[HUN]FaTaL
Nem formáz az semmit csak a biost állítja teljesen alapra.

atenza
Manualban semmi használható infó nincs, elvileg alt+f10-el resetelhetõ a factory defaults-ra, de nem tudom az mit csinál :S Elvileg formázza a C-t és reseteli a bios-t ergó eltûnik a jelszó

[HUN]FaTaL
Ha jelszót rakott rá akkor sehogy. Ha nem õ akkor a hozzá adott manualban biztos benne van az alap jelszó. Egyébként szerintem van valami gyorsbillentyû ahol arra az egyszeri alkalomra be tudod állítani hogy a cdrõl induljon.

atenza
Meg tudnátok mondani h egy acer emachines e728-ba hogy lehet belépni a BIOS-ba? F2-õt ír indításnál, de jelszót kér amit nem tudok. Nem saját gép, segíteni szeretnék ismerõsnek, linuxot adtak hozzá és windows-t szeretne. Be szeretném állítani a biosban h dvd-rõl bootoljon.

[HUN]FaTaL
ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2

oké

valami jó kis procihûtõt tudtok rá? olyan 5-8e ft között
[HUN]FaTaL
Kapcsold ki az automatikus újraindulást renszerhiba esetén és akkor legközelebb fel tudod írni.

Vagy: Rakd fel ezt és nézd vissza. 😊

az lesz az, köszi

#54481: még le se tudtam volna fényképezni, mert kb. 1 mp alatt lement, de majd ma megnézem, kösz
Met
Szerintetek a vinyót károsíthatja ha a gép egy 120w-os mélynyomó mellett van?
A gép használaton kívül van

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[HUN]FaTaL
"viszont a proci terhelésére nem találtam egy jó programot sem, régen volt vmi, amivel proci+memóriát lehetett terhelni, csak nem tudom a nevét. én arra gyanakszok, hogy az a gyári amd-s hûtõ kevés. szerintetek?"

Prime95

Amikor bejön a kék képernyõ /kék halál/, akkor ott van egy számsor ami így kezdõdik STOP: 0x..... ezt a sor írd ki magadnak és keress rá a neten, hogy mi okozhatja a kék halált.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Mivel képfeldolgozással kapcsolatban nem találtam topikot, és a Photoshop topikban értelmetlen lenne feltenni a kérdést, ezért itt kérdezem:
Azt hallottam, hogy a képfeldolgozásban, azon belül is szûrésnél az elforgatáshoz súlymátrixot használnak.
Valaki elmondaná nekem, hogy az ilyen elforgatás hogy történik, mi az a súlymátrix, stb.?
Google nem segített.

Help pls!

MR ME
teszteld le vagy intelburn-el, vagy orthossal, vagy everest is tud teljes rendszerterhelés csinálni...de igazából intelburn ami totálisan megküldi a procit

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

hali

adott egy gép:
FSP 400W FSP400-60APN PFC 80+
ASUS HD4830 512MB GDDR3
Gigabyte GA-770T-D3L
2x 2GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1333D3N9/2G) CL9
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
1 dvd író
1 vinyó
Windows 7 Ultimate x64

semmi nincs húzva, minden alap órajelen megy. pár játék lett kipróbálva rajta.
ezek közül, amik mennek:
the witcher
far cry 2
amik pedig nem, újraindul a gép:
ghost recon advanced warfighter 2 - kékhalál is van
devil may cry 4 - beakad teljesen a hang pár mp-re, nincs kép, aztán restart
burnout - ettõl ritkán van restart, nagyrészt játszható

windowsban szépen mennek a dolgok, lehet netezgetni meg minden, semmi gáz nincs vele. biosban néztem procihõt, ott 40-43°C között mozog, windowsban, everesttel meg 80°C-ot ír. (valamelyik biztos szarul írja ki sztem :S) szétszedtük a gépet, elég meleg volt benne minden, fõleg a táp+proci környékén
lefuttattam egy furmarkot, kb. 5-6 perc erejéig, 70-73°C fölé nem nagyon ment, szerintem videókártyával nincs baj
viszont a proci terhelésére nem találtam egy jó programot sem, régen volt vmi, amivel proci+memóriát lehetett terhelni, csak nem tudom a nevét. én arra gyanakszok, hogy az a gyári amd-s hûtõ kevés. szerintetek?
LoDMaSt
ne csinálj sok/több lemezmûveletet, és eressz rá egy GetDataBack-ot a winyóra.

@ Hellomarci

tigerbácsi
sziasztok!

Bratyi letörölt néróval csomó könyvtárat. egy kivételével megtalált mindent a lombtárba. az az 1 hova tünhetett? s valahogy vissza tudom hozni? win 7 32 bit. azért is írom ide is, mert a weinyóról hátha valahogy vissza lehet állítani.

köszi

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Lacee86
Értem. Hát, akkor tényleg nem árt alaposan utánajárni, h kitõl vesz az ember.

MR ME
nagyon nem, de majd meglátod úgyis 😊 simán csak egy fórum ahol emberek adnak-vesznek, nincs köze semmiféle "nagyhatalomhoz" aki levesz a pénzbõl, cserébe ha nem megbízható emberbe futsz bele akkor magadnak kell utánajárnod a dolgaidnak...

Lacee86
Oks, köszi. Hasonló mûködésû az oldal amúgy, mint a Vatera?

kifli
van egy ilyen topik, hogy kivel érdemes üzletelni, ott rákereshetsz az emberekre, hogy kinek hány pozitív értékelése van 😊
Lacee86
Na ez jó hír, majd körülnézegetek.

MR ME
énis itt vettem 😄

kifli
proceszorból szerintem abszolút érdemes használtat venni (itt vettem q9550-emet is)

Vga-t nem vennék használtan, mert az szokott tönkremenni, a processzorok meg nemsûrûn (normál használat melett)
Szóval nekem procit még a büdös életbe nem kelett gariztatnom. 😊
MR ME
pn-n nekem eddig csak jó tapasztalatom van, vettem már procit és memóriát is, el is adtam 1-2 dolgot, eddig semmivel nem volt semmi para

Lacee86
Szted érdemes használt procit venni innen? Mert nekem az kellene majd, de nem nagyon van rá pénzem, viszont meghalok már ettõl a Pentium D-tõl...

kifli
hardverapro.hu
MR ME
szar az író? vagy csak alllergiás arra a fajta lemezre, esetleg próbáld meg másikkal, ill firmware frissítés esetleg

Ki kellett már dobnom emiatt 2 lemezt.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sziasztok! Mitõl van az hogy kiirom a dvd-t,rendben lezajlik az irás,de utána nem lehet beolvasatni sehol sem a lemezt.Minden iróprogram jónak jelzi a lemezeket,és fel is irja az adatokat,de a Nero-nál észrevettem hogy nem tudja lezárni rendesen a lemezt,nem megy végig a lezárási folyamat.

Lacee86
Kérdés, lehet-emég találni apróhirdetésben ilyesmit.

Lacee86
Na, a 2600-ast azt felvetettem én is. 😊

pxxl
pfúúú van benne 256 KB L2 😄 am ebbe a gépbe én nem nagyon vennék már semmit. max a 2600ast.

jut eszembe valahol van egy cerka procim otthon az egyik dobozban 😄 meg egy amd is hever valahol.

All hail the double x!

Lacee86
Azért ez Celeron D. Mondjuk ne már, h az 1650-et nem hajtotta ki a 3 GHz-es P4... Ettõl függetlenül ezt a kártyát sem éri meg.

pxxl
emberek! egy CELERONHOZ? 😮 halló! halál felesleges! az én P4 3.0 HT-m sem hajtotta ki rendesen az x1650-et nemhogy egy szar celeron...

All hail the double x!

DJ YAYO
EZ azért már valamivel jobb választás? 😊

Lacee86
Azt elvileg igen, de 25 ezret ebbe a sz*rba kár lenne ölni. Keresgélned kellene vmi régebbi használt karit, ami AGP-s és azért tud is vmit. Pl. HD 2600 Pro vagy XT, vagy nVidia részrõl esetleg 7600 vagy 7800 GT.