64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ironman2
    Videókra melyik programmal lehet egyszerüen feliratot ráégetni?
  • Zoli007
    Ha csak procit akarsz cserélni, és tuningolsz, akkor igen.
  • Molnibalage
    Régi kérdés felelevenítése.

Akkor ugye ez jó lesz nekem?

Intel Core2 Duo E8500 3.16GHz 775 BOX

A magas órajel és a 6 MB-os L2 cache vonz.
  • Ironman2
    Szünetmentes tápból milyent ajánlatok otthoni használatra,és mennyit fogyaszt?
  • selozsu
    sziasztok!
    a következő a problémám:
    van egy asus k50c típusú laptopom, amit összekötöttem egy samsung lcd tv-vel filmzézés miatt. ez így 3 hónapig működött, aztán egyszer csak kiírta, hogy nincs jel. nem mozdítottam meg semmit, illetve a beállításokat sem változtattam meg. a gépet összekötöttem egy monitorral, hogy teszteljem, de a monitor is csak fekete képernyőt adott.
    vettem új kábelt, hátha azzal van a gond. újra összekötöttem a gépet a tv-vel, most már azt írja ki, hogy ellenőrizze a beállításokat. a laptopon nem változtattam meg semmit, hiszen hónapokig működött. a tv-n meg elvileg nem kell semmit állítani, csak pc módra kell váltani. remélem nem a tv-vel van a gond, mert még csak 4 hónapos.
    ha valakinek van ötlete segítsen plz. előre is köszi!
  • Piszkos  Fred
    Megint én. Egy pár nap óta, ha felrakok egy játékot (Magicka, Terraria, Deus ex HR), akkor "blabla.exe működése leállt" üzenetet kapok. Érdekes, hogy ez csak az újonnan feltelepített játékokra igaz, a régiek elindulnak simán. Mi okozhatja a problémát?
  • Banyapapa
    hello.
    Miért van 64 bites win7 ultimaten az hogy, rendszernél irja telepitet memoria 8gb,de csak 7.12 a használható.
    Nem alaplapi a vga.
  • kifli
    valakinek valami ötlet miért nem tudok irc-re felmenni, mióta bekötötték ma az ip tv-t? :D

Hoztak egy másik modemet is, egy ILYET.

Mivel ez router és modem egyben, így a mostani routerem egy 192.168.0.12-es ip címen kapcsolódik ehez a routerhez, és azon keresztül a netre.

Előtte nem volt semmi gond irc-vel, most kicserélték, és nem hajlandó csatlakozni...
    Hibaüzenetet meg nem dob..

DMZ-t bekapcsoltam az új modembe, tüzfalat meg ki...
  • Angel309
    valaki esetleg valami tipp?
  • Angel309
    Akkor be se kapcsolna nem?
  • TheLostOne
    Beszarok, meg tudtam javítani így: http://www.youtube.com/watch?v=mIUcxyYUJPU

Csak én ráadásul fejjel lefelé csináltam, úgy a súlya az alaplap felé húzza a GPU-t, majd kitettem az ablakba hűlni, és most úgy tűnik már nem csak egy indítást bír így, elvileg teljesen jó lett, három vagy négy rebooton túl vagyok már :D
  • MR ME
    sztem tápja ment ki, szervízben cserélik
  • MR ME
    meghóta magát valszeg
  • Angel309
    Hali, van egy 19 colos lcd monitorom és az a problémám vele hogy nem csinál semmit, bármire dugom azt írja hogy no signal elöször azt hittem a kábel a rossz de az sem, se a videokártyáról se az alaplapirol se laptopról nem kap jelet mi lehet a gond? garancia már nincs rá sajnos...elöre is köszönöm a válaszokat.
  • kraawz
    Hogy tudnék leformázni egy meghajtót, ha a futtatás parancssort nem működik (egyszerűen elindítom és eltűnik), sajátgép/formázás menüből pedig nem engedi...
  • rooney8
    esetleg még kábelcserét megpróbálhatod, nagyon ritkán, de a kábel okozhat galibát :D
  • Ironman2
    már futtatom a hibaellenőrzést.2006-os a gépem.A régi vinyó az 500gb-s,az van kettéosztva C: és D:,az uj vinyó 1 Tb-s,az E: jelet kapta,egy darabig minden rendben volt,bár ha tölteni akart róla,vagy letöltöttem valamit,akkor egy pár másodpercre megakadt a windows,mert kereste a vinyót.Igazából most nem tudja kezelni pár napja,de a hibaellenőrzés fut rajta rendesen
  • TheLostOne
    Hi, van nálam egy laptop, megkértek rá hogy nézzem meg mi a baja.
    Kikapcsolgatott, fagyott, BSOD-zott örökké. RAM és HDD rendben volt benne, sikerült valahogy rászenvednem egy OS-t végre, nekiálltam bios frissítésekkel próbálkozni. A legrégebbi bios végül bejött, stabil lett a cucc egy ideig. X-edik indításkor azonban nuku kép, 1 hosszú 2 gyors sípolás amire ezt találtam, magáért beszél minden:

http://www.rebootit.biz/kissimmee-repair/kissimmee-hp-dv2000-repair

Valszeg a fagyások is emiatt voltak, az újabb biosokban védelem lehetett ez ellen, a régiben viszont nem, ezért működhetett egy ideig, amíg le nem forrasztotta saját magát a GPU.

A kérdésem annyi lenne, hogy mi az a cucc, amivel a videóban újraforrasszák, és helyettesíthető valamivel házilag? Valami hősugárzónak tűnik, én próbáltam hajszárítóval, de az gondolom ide lófasz...

Amúgy meg vicces, hogy nem maga a GPU a gyengepont túlmelegedés szempontjából, hanem az alaplapi forrasztásai :D

• rooney8
    csak azt ellenőrzi, hogy megvan-e :D futtass le egy tesztet a másik hdd-re, de sztem nem azzal lesz a probléma
  • Ironman2
    Passz,de most már a másik vinyó is szarakodik,nem lehet rá irni nagyobb fájlokat,vagy csak nehezen,vagy lehet hogy idáig is az volt a szar.A windows leellenőriz minden hardvert induláskor nem?
  • rooney8
    bios frissítés?
  • Fehercsoki
    Zsanércsere átlagosan mennyibe fáj egy notebook szervizben?Eddig teljesen jó volt,de most valószínűleg tesóm eltörte,mivel akárhogy húzogatom az állító csavarokat nem lesz jó.Egyébként egyáltalán nem fogják a zsanérok,szóval gondolom tönkrementek teljesen.
  • Ironman2
    Mitől van az hogy rendszerindításkor kiirja a disk error occured hibát,és csak többszöri ujrainditással jön be a rendszer.Merevlemez nem hibás,már le lett tesztelve,alaplap tökéletes,csatlakozók rendben vannak,most voltam vele a szakboltban emiatt a probléma miatt,de ott csak annyit csináltak a vinyóval hogy átrakták másik gépbe,és lefutatták rajta a hibakeresést.Hazahoztam a gépet,2 napig jó volt a boot,de ma ujra előjött ez a probléma.
  • hwarang
    Szia:)

Szaisztok , kérlek segitsetek , privibe ijratok főleg esetleg :)

van egy p 4 es gépem másik

amit szeretnék rendszerbe helyezni de tudásomon már kifoggott

Primary master : hdd 80 Gb samsung (jumper masteren)
    Primary slave: semmii

Secondary master : DVD RW ( jumper masteren)
    Secfondary slave : DVD RW ( jumper cable )

First Boot cdrom
    Second Boot : hdd-0

de it tmár probáltam más verziokat is , Kérdés hogy csináljam meg hogy be bootoljon a a gépem , telepiteni szeretném lemezről az XP és nem bootol , Boot from cd , dis faulire ...stb

kérlek segits , már sok mindent probáltam de valamit kihagytam ??? vagymit cisnálok rosszul ?...
  • Narandil
    Üdv!

Arra lennék kíváncsi, hogy találkozott már valaki olyannal, hogy a gép kék halállal újra indul, s valami olyat ír ki, hogy dumping phisycal memory, s közben számol 100-ig, majd újra indul? Előre is kössz!
  • Tibi7
    Én félek a procira gondolni :S Nem lenne jó ha baj lenne vele. A gép 2 hónapos, és nem fut annyi program egyszerre h túlmelegedjen. Fogalmam sincs mit kéne kezdeni vele.
  • Zoli007
    Az nem a kulcs. Viszont Aida/Everest kiírja.
  • MR ME
    sajátgépre jobb gomb és tulajdonságok majd ott alul termék azonosítója?
  • Piszkos  Fred
    Kérdés: Hogyan tudhatnám meg a windowsom serialját? Ugyanis hál'Istennek lekopott a matricáról.
  • Banyapapa
    Kéne egy kis segitség.

Ezekben az uj catalistokban hogy lehet belönni hogy dvi a monitoron,és s-videon meg ki klonozva a kép (és persze ha video megy a gépen teljes ablakban nyomja a tv-re,és közben a monitoron lehet bármit csinálni).

Mint a régebbi ccc-kben
  • robotnyk
    solved.
  • robotnyk
    üdv!

MSI Hawk 5770, extended dekstop hdmin keresztül. semmi változás nem volt tegnap óta (hardware, software, driver), mióta utoljára néztem rajta filmet, ma a következő hibajelenséget tapasztalom:

talán ehhez kapcsolódhat, hogy pár napja egy indításkor egy hosszú, és három rövid sípolásos hibakódot kaptam, ami lehet vga probléma ahogy olvastam, de azóta nem jelentkezett. döglődik a vga? bárkinek van ötlete esetleg? még garanciás, de iponos, szal futároznom kellene ide-oda, ha behal...
  • TheLostOne
    *Mielőtt nekiugranék kapásból a kondicserének, lehet csak ez a gáz.
  • TheLostOne
    Na lol, lehet a tiédnek is olyasmi baja van mint az enyémnek, de valszeg az enyém analog tuneres(csak DE-15F van rajta) még és azért ad egyből képet, ami el is száll rögtön ha nincs még bemelegedve.

Ma is csak a hajszárító tudta életre bírni, igaz szinte rögtön.

Amúgy még eszembe jutott, hogy amikor elkezdett sípolni(hónapokkal ezelőtt, a probléma nem áll fent egy hete sem még), be palmatexeztem egy tekercset(jó vastag majdnem 1mm átmérőjű rézdrótból van), azt hittem az sipol. Jól rá is kötött, de ez valami RF tekercs lehet, PFC szűrő talán vagy nem tudom, a lényeg gondoltam még arra, hogy esetleg ez akadályozhatja a tekercs felmelegedését. Mert üzemi hőfok az van bőven, valami gumidarabbal megnyomva próbáltam tesztelni elmúlik -e a sipolás mikor áram alatt volt az egész, rá is olvadt egy kevés cucc a gumiból, szal lehet a palmatex túlszigeteli, és üzemi hőfok alatt gátolja az indukciót. Ilyen lehetséges? Mert akkor megpróbálom valahogy lekaparni róla, rendesen rákötött.
  • SirAlo
    hat akkor vissza kotom Aux-ba , igy 1 kabellel szol mint a 6 hangszoro eleg jol, keves olyan dolog van meg ami megy 5.1-be
  • Piszkos  Fred
    Valaki?
  • pxxl
    ne törd magad, a szereóból soha nem fogsz 5.1-et varázsolni, max ráerölteted valahogy a 6 hangszóróra, hogy mindegyik szóljon :D
  • SirAlo
    epp ez a kerdesem, zenenel a foobar200 programmal jo hanzasa van a sima stereo zenenek is
  • pxxl
    és mégis hogy akarsz te sztereóból 5.1-es térhatást varázsolni? :D
  • SirAlo
    hi, nem tudtok mondani valami programot vagy valami megoldast arra hogy 5.1-re be van kotve a hang de ha van egy film pl. aminek nincs kulon 5.1 hangja az nagyon rosszul hallatszik es nincs egyaltalan terhatas ( csak az elso 2 szelso hangszoro mukodik, es a sub se:S) zenenel mar megoldottam egy lejatszoval (foobar2000) de filmeknel es jatekoknal meg nem jottem ra hogy lehetne megoldani , csak ha AUX-ba kotom be a hangot, remelem tudtok segitni kosz elore is