64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • SzirmosSzisza
    Az létezik, hogy egy monitornak be kell melegednie ?
    Bekapcsolom és csak villog a gomb, biztos nem a DVI kábel rossz, mert, ha jelet nem talál, akkor villog a képernyőn, hogy keres VGA/DVI jelet. De semmi sincs a képernyőn, aztán bumm ,egyszer csak jó :/
  • kifli
    havernak alaplapján volt 3 kicsi pupos kondi, nem volt komoly, gép állandóan restartolt, bevittem egy pc bontoba, kb 1200-ért munkadíjal együtt cserélték a kondikat, utána tökéletes volt...
  • TheLostOne
    Hello, van egy olyan problémám, hogy hidegen percekig ki-be kapcsolgat a tft monitorom. Nem csak a háttérvilágítás, a power led is elalszik, majd rögtön vissza egy pillanatra lesz kép, aztán újra elszáll.

5 éves kb, pár hónapja elkezdett kicsit magas hangon sípolni, valszeg a trafó. Úgy tudom ez csak tekercslazulás okozta rezgés, tudtommal komolyabb problémát ez nem okoz.

Pár napja csinálja amúgy, egyre durvábbnak tűnik, ma negyed órát szerintem simán vártam, végül hajszárítóval belefújtam kicsit, és észheztért. Belenéztem már, 2 kondi kicsit púposabbnak tűnik a tápelektronikán, mint a többi, de nincsenek szétnyílva meg semmi nem folyik belőlük, szimplán kicsit domború a tetejük, a többinek viszont lapos/homorú.

Érdemes szerintetek vennem bele ha kapok, és kicserélni, megoldhatja a problémát?
  • Jakuza001
    Tipikus jelenseg a recsego hang akkor is ha melegedik a CPU vagy ha tul van terhelve.

Nezd meg ilyenkor hany szazalekos a processzor terheltsege.
  • Tibi7
    Na közben bonyolódott a dolog. Nem csak böngészés közben van ez, hanem winamp futtatásakor is. Gyanús most már, hogy a driver lesz a ludas. Pedig a legújabb van fent. Egyébként kis felbontásban nézem a vidiket, és akkor is csinálja.
  • Jakuza001
    Probald meg mas bongeszovel es probald legeloszor frissiteni a Flash playert.
    Termeszetesen ugyanez a helyzet a driverekkel is, tedd fel a legujabbakat es ugy probald meg.

Amugy az is lehet, hogy nem birja a geped a nagyfelbontasu videokat, mert nem egetveroen eros hardware van abban a gepben.
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Probléma a következő. Adott egy HP620 notebook, gma4500, T3300. A gond CSAK youtube használatkor jelentkezik. Videónézés közben gyakran megakad a kép és a hang egy pillantra, ilyenkor recsegő hangot ad. Driver probléma lenne, vagy valami komolyabb? Esetleg videót készíthetek ha nem teljesen érthető.
    Előre is köszi!!
  • Ironman2
    sziasztok! Ha a gép induláskor nem bootol be,és disk errort ir ki,az mitől lehet? cd-ről se bootl,semmi nem történik.BIOS az le fut rendesen,csak amikor a rendszer töltéshez odaér,akkor csinálja ezt
  • MR ME
    réz van benne? :/
  • pxxl
    lógassa bele a fagyos óceánba kapitányúr, az majd lehütti a rezet benne
  • Piszkos  Fred
    Szükségem lenne némi segítségre :D
    A minap ismét túlmelegedett a laptopom, és miután (kb. ötödjére) el sikerült végre indítanom, nem várt problémába ütköztem. Az alap aero témát használtam a win7-emre (64), ám most a windows98 kinézetével kell szembesülnöm. A témát sehogy sem tudom visszaállítani, ez pedig marhára szokatlan nekem. Segítséget kérnék, a rendszervisszaállításon kívül van más megoldás?
  • rooney8
    hát tény, hogy win7 alapból felismert majdnem mindent, azokat hagytam, csak vga drivert frissítettem, de ugyan úgy maradt a problem.
  • karajjj
    lehet, hogy nem a legfrissebb a driver
  • rooney8
    driver minden van (eszközkezelőben nincs felkiáltójel :D) kiegészítők... hát itt van némi hiány, kmplayer-ben pedig beépített kodek-ek vannak. (+ letöltöttem az ac3filter-t)
  • pxxl
    hiányzó driverek, kiegészítők (.net, flash, jawa, shockwave stb) esetleg kodek hiány okozhat ilyesmit.
  • rooney8
    hali
    az mitől lehet, hogy gép újrarakás után olyan érzésem van, mintha nem hozná azt a teljesítményt mint előtte. pl. youtube-on nézek egy hd-s videot és akadozik a kép meg a hang, de az előző rendszeren meg simán erölködés nélkül ment. meg kmplayer-ben, ha teljes képernyőre váltok pár másodpercre beakad meg ilyenek. ötlet?
  • Ironman2
    Már megvan.Köszi a gyors segitséget
  • Ironman2
    Usb pnp audio drivert keresek Cmedia
    hivatalos oldalon nincs rajta,ez a verzio van most meg nekem:
    programverzió:2.0.1.05
    illesztőprogram:7.12.8.2140
    van ennél frisebb is,csak nem találom a letöltést sehol se,win7 32 bitre kéne.kösz
  • Harly18
    Adatmentésre kell csak, hogy legyen mire átrakni a fontosabb dolgokat, mivel a gépekkel mindig csak a baj van. Szóval az a fontos, hogy azért a mérete is használhatóvá tegye, 1,5 TB azért bőven elég, most az, hogy USB 2.0 vagy 3.0 gondolom csak a sebességet befolyásolja, és nem biztos, nekem legalábbis, nem nagyon éri meg kétszer ennyit kiadni azért, ami 3.0-ás. Gondolom más előnye nincs, csak a gyorsasága, nem?
  • Jaffa 2843
    én, ha most vennék külső vinyót és hosszabb távra terveznék (de már most is teljes mértékben kihasználható lenne), akkor mindenképp USB 3.0-ás vinyót szereznék be.
  • Harly18
    Kinek mi a véleménye erről a külső vinyóról?

Érdemes lenne ezt venni? Elég olcsónak tűnik, ráadásul márkásnak mondható.
  • rooney8
    így
  • Zoli007
    A wifi az duplex.
  • Met
    Gondolom a laptopban wifi vevő van, megosztáshoz meg adó kell hogy a telefon is rá tudjon csatlakozni
  • Zoli007
    Csak egy ötlet: meg lehet osztani az internetkapcsolatot, szóval próbáld úgy.
  • jazzy
    Sziasztok.

Segítség kellene nekem abban, hogy hogyan lehet a laptopot wifi routerként használni?

Adott egy laptop, egy mobilnet és egy Samsung Galaxy S.

Namost a laptop mobilnetjét szeretném valahogy a laptop wifijén keresztül a telefonra varázsolni, ezt hogy tudom megtenni Windows XP alatt?

Köszönöm a segítséget.
  • lllama
    Sziasztok!
    Nem tudom hogy mennyire tartozik ide de leírom. Sikerült bevásárolnom egy hibás sandy bridge-es alaplapból (kb. pont aznap amikor kiderült hogy szar...:S) gigabyte PH67-UD3, és célom lenne kicseréltetni.
    1.kérdés: digistreet-nél vettem, valami vélemény vagy tapasztalat, hogy mennyire jó a hozáálásuk, rugalmasságuk?
    2.kérdés: Hallottam valami olyat, hogy gyárilag kicserélik az ilyeneket, tehát még az eladónak sem kerül plusz költségbe(meg még amúgy is garanciás). A kérdés, ez pontosan hogyan meg milyen módon zajlik ha zajlik? És a javított kiadásoknak mi a pontos nevük?
    Előre is köszönöm aki bármilyen infót ad!
  • rooney8
    hát akkor nincs ötletem :s

lehet ez van -> #56570
  • Met
    Van csak hullaház, az meg spéci fórum
  • kifli
    itt sg-n nincs valami? :D
  • Met
    avx fórum?
  • kifli
    kéne valami hifi-vel, erősítőkkel vagy hasonlóval foglalkozó topik, ami pörög is, valaki tud itt ilyet? Mert én nem találtam :S
  • kraawz
    Hát, hdd hiba nem lesz szerintem, ezt írja ki reportban:

A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
    Nincs szükség beavatkozásra.
  • kraawz
    A gép nem zsír új, használtan vettem,bár ismerőstél, nem vágna át szándékosan. Megnézem ezt a hdd sentinelt, köszi :)
  • oliwwer
    Biztos ütköznek a driverek.
  • rooney8
    nekem akkor fagyott le random a gépem mikor a hdd-m haldoklott. bár mint írtad, zsír új a géped, de én azért letölteném a hdsentinel progit és megnézném mit ír a hdd-re.
  • kraawz
    Sziasztok.

Az elmúlt pár napban vettem egy asztali gépet, minden jól ment, win7 felment, programok is szó nélkül. Viszont olyan probléma jelentkezett, hogy a gép szinte kizárólag csak netezés közben, változó időközönként, de kifagy. Van amikor 10 perc, van amikor 1 óra vagy 2 is akár. Előfordul, hogy néha lefagy, van, amikor magától újra is indul.

Memóriatesztet lefuttattam, nem talált hibát, felraktam egy FanMonitor nevű progit, ami méri a feszültséget-hőmérsékletet, arról berakom a képet, igazából nem értek hozzá.

Arra gyanakodtam, hogy usb-s wifiről megy a net, az usb pedig nagyon régi volt, win7et nem támogatta. Vettem ma egy újat ~2000 ft körül, de ezzel is jelentkezik a probléma, pedig ez win7 kompatibilis. Valakinek esetleg ötlet, mivel lehetne orvosolni?
  • teknoska
    Esetleg nem tudsz ilyen játékot?
  • Desiderata #56566
    aham, thx, és látom "low profile"-hoz adnak hagyományos hátlapot is
  • Zoli007
    Pontosan.