64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#56684 No, elvileg blacklight invertert kell cserélnem, nem tudja valaki mi a neve magyarul ? :D -
#56683 Valamiért a monitornak 1.5 óráig tart bekapcsolni, volt már valakinek ilyen ? :D Előző héten kezdődött, akkor még csak 5 perc volt, már 1.5 óra :/ -
19870420 #56682 Sziasztok! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGŐSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Köszi üdv -
#56681 Már kezd elegem lenni ebből, ma ötször indult újra a gép, mindig akkor, amikor nem voltam itt és nem használtam. Sejtelmem sincs mi baja van, amióta szünetmentesre van kötve gép is és monitor is. -
#56680 Sziasztok. Vettem egy 600 VA-as szünetmentes tápegységet, és azóta amikor nem használom a gépet, tehát csak bekapcsolva hagyom és úgy megy, időnként újraindul a gép. Ez mitől lehet? -
#56679 CPU magok kábé 40-45 fokos szoktak lenni. -
#56678 Ha nincs benne a memoria persze, hogy sipol. :D
Ez szerintem inkabb CPU vagy alaplap bibi lehet.
Nezd meg milyen meleg az a CPU elso lepesben, utana ellenorizd le az alaplapon a konenzatorokat,nincs e puposodas, folyas stb, bar ha jol emlekszem nem sima, hanem szilard elektrolitos kondenzatorok vannak a DS4-en. -
#56677 akkor is tuti a bill a hibás. próbáld ki egy másikkal és meglátod h jó lesz :D -
#56676 :D
siemens billről van szó, de oksa.. kösz :D -
#56675 10 forintos teszkós bill-nél nekem is volt olyan, ha több gombot nyomtam egyszerre, akkor csipogott és nem csinálta meg :D
megoldás: vegyél jobb billentyűzetet -
#56674 Hali,
Vlki tudja miért csinálj azt a Fifa 2011be hogy nyomom az E(futás) előre + jobbra nyíl kombinációt ez tökéletesen működik, viszont ha a balra szeretném csinálni ezt az egészet akkor a gép pittyog és nem csinálja..
valakinek van 5lete? segítsetek plz (:
jah meg még mindig csinálja azt a hülyeségét, hogy nem reagálra a parancsaimra.. van h 4x kell megnyomni a lövést és csak elgurítja.. passzról ne is beszéljünk ! :( eddig nem csinálta..
köszi... -
#56673 No, problémám van a jó kis 4 éves konfigommal.
Gigabyte DS-4 alaplap, core 2 duo 2.1 vagy 2.3 nem emléxem, 2x1 Gb ram.
Namost.
Elkezdte régebben azt csinálni, hogy bios töltés közben megállt az egész. Egy kikapcs bekapcs után ment normálisan ezt 1 hónapban 1-2x megcsinálta.
Ma reggel viszont elindult, megmozgattam az egeret, hogy csináljam a dolgomat erre a kurzor megállt és se kép se hang. Újraindítás, bios képernyőn megáll.
Alkatrészek megmozgat, semmi. Kiszedtem mindkét memóriát, veszett sípolás. Beraktam az egyiket bios képernyő előtt ujraindult majd megint újraindult stb.
Aztán beraktam a másik memóriát, ment jól. Aztán elkezdtem csinálni a dolgomat órákkal később (több task egyszerre) egy másodpercre bevillant egy kékhalál kép, majd újraindult.
Aztán elmentem moziba, 3 órával később hazajöttem, megmozgattam az egeret, ami megint odaragadt a képernyőre, se kép se hang.
Namost ezt a memóriát átraktam egy másik slotba, hátha...
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond? -
#56672 Próbáld végig az összes DirectShow audio kimenetet. -
#56671 Sziasztok! Lenne egy gondom a Media Player Classiccal. Néhány filmnél, amikor elindítom, kattan egyet, és elmegy a hang, majd lenn kiírja, hogy nem található hangeszköz. Restart megoldja, lesz újra hang, de ha a filmet megpróbálom újra megnyitni, akkor megint elmegy a hang. Ha ugyanezt a filmet a Windows Media Playerrel nyitom meg, akkor semmi gond. -
#56670 Csúcskategóriás, 550W körüli. Mikor az új gépet megvettem, akkor nem garasoskodtam. 20 ropik körül volt a táp. (2008 vége) A vinyóhalálok egy kivételével régen történtek.
Az újraindulás egyértelműen a CPU beállítás miatt van. Ha nem húzom adott órajel fölé, atomstabil. Ha igen, akkor amit terhelést adok rá, pápá. Eléri a 80 fokot.
Viszont most előre megjósolom, hogy hiába reklamálok, akkor sem fogják kicserélni. Kitalálnak majd magyar módra minden baromságot, hogy biztosan én vagyok a hülye. Pedig elvileg zárt házban is mennie kellene...
Egy ilyet tervezek betenni, ez elvben el kell hogy féjrn a gépben.
-
#56669 Milyen tápegységed van? A gagyi tápok előszeretettel nyírják a vinyókat (akár a többi alkatrészt is, de főleg a vinyókat). Az újraindulás is lehet a táp miatt, de ez nem biztos.
-
#56668 Akkor csak a "szokásos" mákom van...? Bátyámnak a különféle konfigjai soha nem mentek tönkre. 2003 vége óta olyan 4 vinyóm füstölt el, 1 alaplap, 1 RAM modul. Egy Saitek X52-őt eleve hibásan vettem és most akkor ez is...?
Rakjam vissza a régi CPU-t megnézni, hogy az lehet -e húzni...? Bevallom
nem is emlékszem, hogy ment -e névleges paramétereken. -
#56667 Azt a procit gyári hűtővel szokták tuningolni a mazochisták néha, szóval... Gyanítom kifogtál egy hibás példányt, hűtőkhez meg nem értek. -
#56666 Ha küldök képet, akkor tudsz ajánlani egy hűtőt, ami esetleg segíthet...?
Azt továbbra sem értem, hogy az átlaguserek hogyan használják a CPU-t, ha nálam a névleges teljesítmény 80%-án már instabil nyitott házzal.
Kipróbáltam azt, hogy a házat asztali ventivel fújom át. Gyakorlatilag nem számított semmit. A borda nem tud elég hőt elvinni. -
#56665 Soha semmi gond nem volt a RAM-mal. 3 éve mennek. Eléggé valószínűlten, hogy pont most ment volna tönkre. Ha nem húzom fel 2.6 GHz fölé, akkor nem száll el a gép. Csak akkor meg minek vettem, ha lényegében nem járatható gyorsabban, mint a régi E7500-öm. Sőt, még annak a néveleges teljesítményét sem éri el...
A ventilátor alapfordulata 2000-3000. Ha felmegy a terhelés, akkor 5000-ig is, de még akkor sem olyan zajos. -
#56664 Bebootolna, csak nem biztos, hogy jó feszültségeket állítana be. Pasztánál a kevesebb több. Ha a ventillátor forog legalább 800 RPM-mel, akkor abban hiba nncs. A többi cucc amit írtam OK? -
#56663 Hogyne lenne kompatibilis? ---> Hogy ne lenne az? -
#56662 Hogyne lenne kompatibilis? Akkor be sem bootolna. Alacsonyabb teljesítményre levéve megy.
Szétszedtem. Szépen szét volt terülve a cucc. Azért még kentem rá. 300 MHz-re véve 8x szorzó értékkel ha videót konvertálok akkor az 0-ás mag 77 fokig (!) melegszik, a másik 5-6 fokkal hidegebb. A ház nincs fent a gép oldalán. Röviden. Röhej. Olyan hűtővet adták el a procit, amivel még ilyen körülmények között sem megy a cucc, peidg még kánikula sincs. 21 fok van a szobában. Mi lenne, ha 28-30 lenne, mint egy kánikulai napot. Tényleg a plfonon van a vérnyomásom. Ez egyszerűen vérlázító.
1. Hogy van pofájuk így eladni.
2.Most akkor rohangálhatok vagy egy nagyobb hűtért, de olyanért, ami fel is fér valahogy az alaplapra - mert egy másik hűtő a lapon a ventitől most is miliméterekre van - vagy vehetek új lapot. A saját szabadidőmből. -
#56661 A ház oldala nincs fent, úgyhogy elég jól látom, hogy forog. Amúgy csendesebb, mint az előző. Közben már 300 MHz és x9 szorzó alatt is elszállt a drága egy játék alatt. Levettem 285-re. Azalatt egyelőre nem szállt el. Ha holnap erőt veszek magamon, akkor szétszedem a CPU hűtőt.
A bibi meg egyébként az, hogy nagyobb hűtőt nem igazán lehet betenni, mert nem fér el. -
#56660 Uff. Alaplapod milyen? Kompatibilis a procival? Ezelőtt nem volt gond vele? RAMok biztos jók? Optikailag meg tudsz biizonyosodni, hogy forog a CPU hűtő ventillátorja? BIOS-ban próbálj defaultot nyomni. Linux Live CD-t próbálj, hogy ott is fagy-e. Nincs több ötletem Ha garis a proci vidd vissza, de nem láttam még elromlott CPU-t. -
#56659 Ahogy meg írtam, ha felteszem 333 MHz-re, hogy a névelges 3.16 GHz-en ketyegjen, akkor bootálás után akár fél preccel is megáll az egész. Értsd úgy, hogy még az egeret sem mozgatom. A CPU mérő program futott, semmi más. 46 fokos CPU melletet elszáll az egész. Nem a melegtől száll ell. Egyszerűen nem kajálja meg a néveleg teljesítményt.
No offense tisztelt gyártók, de erre nem igazán találok szavakat... -
#56658 Mit jelent a kettő viszonya?
A pasztázás alatt a kontak zselészerű anyagot érted? A CPU hűtő aljára alapból fel volt hordva 3 csík, ami összenyomódáskor elben szétapszírozódott. (kipróbáltam előtte, hogy összenyomódáskor deformálódott)
Nem szeretném szétszedni, mert a CPU hűtő rögzítése akkor fos, hogy legszívesebben pofánverném, aki ilyen szart tervez. Az a szétnyíló tüskés fajta. Csak éppen, ha picit is melléteszed, akkor szétnyílik és fogóval kell visszahajlítani. Aztán a betekére, hogy ne is lazuljon meg, az is egy röhejes dolog. Félek, ha szétszedném, akkor nem tudnám újra visszarakni.
Nem igaz, hogy nem tudnak megkereseni egy félhülye gépészmérnököt - mert az is tudna mutatni ezt-azt - akik megmutatná, hogy hogyan kell normálisan oldható kötést tervezni, amit egyszerű is használni. Milliárdokat ölnek CPU fejlesztésbe, de hogy normális hűtssel bíró házat vagy könnyen rögzíthető CPU hűtő betervezése még 20 év után is mission impossbile? Agyrém.
Szó se róla, de anno a VGA kártyát is volt pofájuk olyna hűtővel eladni, ami képtelen volt még félig kiterhelt állapotban is hűteni a cuccot minimum teljesítmény mellett. Nekem kellett nagyobb bordát venni és rágányolni egy szabályozható fordulatszámű hűtőt. A gányolást szó szerint értem. Csavarokkal, anyákkal és 20 éves műanyag függönygörgőg (alátét) használatával.
Hová süllyed még az ipar...? -
#56657 Gyönyörűen túlmegszik a procid, látni a throttle frekvenciánál. Jól van pasztázva? -
#56656 Asszem megvan. Default opción úgy tűnik, hogy az alap 9x opicó mellett 333 MHz-et szoroz fel. Ezen viszont terheletlenül is elszáll a CPU, mikor negyven fok táján van. WTF? Most akkor küldjem vissza, hogy névleges teljesítményen sem megy az, amit eladtak...?
Most manuálisan levettem 300 MHz-re. Ez így stabilnak tűnik. Fura, hogy a 9x-re még egy 0.5-es szorzót is rá lehet tenni.
-
#56655 Na most robbanok fel.
Ezt látom az rendszerben.
Mi a péket jelent a két órajel?
Videó kódolása közben, mindkét max. 100% leterheltségen gyakorlatilag. 9x-es maximális szorzón van a CPU. Hogy a rákba van az, hogy 3GHz közelében sem ketyeg a cucc? Mi a péket adtak el ezek nekem...?
Mit kellene a BIOS-ban beállítanom...?
A másik vicc, hogy már vagy 3-szor szállt el a gép csak úgy használat közben. A 100% leterhelésnél is ailg 60 fokos a CPU. 70-75 fokig tudtommal illene mennie, legalábbis az ősrégi PII CPU még 72 fokosan is elketyegett.
(A CPU ventilátor fordulatszáma leköveti a terhelést.) -
#56654 adott egy merevlemez(Fujitsu-Siemens 250 GB)
először formázva volt(kb 1,5 órát), és amikor véget ért,hibaüzenet jött, hogy "A windows nem tudta befejezni a formázást!", és így most nem használható(nem tudja a fájlrendszert (NTFS) kialakítani)
próbáltam már többször is formázni, de mindig hibaüzenettel ért véget, valamint egy HDD regenerator nevű programmal végignéztem, hogy van-e rajta hibás szektor, de a program szerint mind a 488.000.000 szektor jó)
szóval hogy lehetne megoldani ezt? -
Leslie878 #56653 Köszi a gyors válaszokat! Majd megnézem, de most nem az otthoni gépnél vagyok. -
BIZ0906 #56652 Virtuális memóraia szedte le. -
#56651 Be van kapcsolva a hibernáció. -
Leslie878 #56650 Sziasztok! Windows 7 64 bit rendszernél az mitől lehet,hogy 4gb RAM-ot kicseréltem 8gb-ra és a winchesteren 5 gb szabad hely hirtelen eltünt? (55-ről 50re)csökkent! Előre is köszönöm a válaszokat! -
Inquisitor #56649 Kontra: Adatkábeleke nem rosszak és/vagy nem rosszul vannak bedugva? -
#56648 dvd olvasó is jó? -
zibi #56647 sziasztok. az a problémám,hogy feltettem ezt a szoftvert--Intel.Chipset.Software.Installation.Utility-9.2.0.1030-- újraindította magát és azt írja ki bootoláskor,hogy lemezolvasási hiba
Asus-alaplap
Intel core 2 duo E 4500 proci.köszi -
#56646 Köszi. -
hwarang #56645 Primary master : HDD (master jumperolva)
primary Slave : semmi
Secondary master : DVDRW (mastere jumperolva)
Secondary slave : DVDRW ( cable jumperolva )
First boot : Cd rom
Second bot: hdd-0
telepitő lemez jo másik gépen , azaz müxik azzal nincs gond
a gép amit mondom müködött és minen eleme elméletileg jo
Kérdés miért nem bootolbe , boot from cd, disk falulire, szokásos dolog amit kiir
[email protected]