64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Theine #56884 Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, szakértők segítségét kérném hangkártya témában. Lecseréltem az ezeréves számítógépemet. Normális dolog hogy az új gépben lévő Realtek HD Audio hangkártya hangja halkabbnak tűnik a régi gépben lévőnél, ami lévő C Média? Nagyon halknak tűnik a hang pedig a Windows Hangtulajdonságok/Fő hangerő beállításánál és a Realtek HD Audio Managerben is a keverőeszközöknél az összes csúszka a maximumon van. Amúgy az új gépen elől is van (világoszöld) hangkártya kimenet, az természetes hogy az előlapi kimeneten hangosabban szól a hangszóró?
Üdv:
Theine -
#56883 Azt használom... Az új ugyanazom az órajelen is felmegy 80 fok fölé, ahol a régi 60-ra sem...
Elvben még fér, csak akkor hol az árnyerség? Azért vettem a CPU-t, mert ez elégnek tűnt. Akkor vettem volna a köv generációból egy új alaplapot és erős hűtés nem igénylő CPU-t. Most 10k-ért vehetek rá egy hűtőt... -
#56882 házba nem fér még venti? am érdekes, nem kéne ennyire melegednie, pasztázás minden okés? és miért nem a régit használod? :D -
#56881 Alap, amit adnak hozzá. Az elmúlt 3 hétben 4-szer cseréltem CPU-t. A régi hőmérsékelete mindig jó, az újé mindig szar. Tehát nem azzal van gond, hogy szarul rakom fel a hűtőt. A jelek szerint ennyi tud.
Ja, a ház oldala fent sincs... -
#56880 nemtom nekem az E8400 húzva sima 50-60fok körűl ment egy szaros AC Freezer 7proval
milyen hűtő van rajta? -
#56879 Megint én. 3 hét alatt végre kaptam egy új E8500-at. Ez már nem fagy le. Apró bibi, hogy néveleges órajelen 9x szorzóva - tehát névleges teljesítményen - még mindig túlmelegszik. Nem gyengén. 90 foknál inkább leállítottam...
8x értéke visszavéve (2.7GHz) még mindig 82 fokig melegszik. A régi CPU-m ugyanazon körlmények között meg 57-59 fokig.
Most akkor mi legyen? Milyen hűtő képes kompenzálni ezt? Egyáltalán van hűtő ami képes ezt 60 fokon tartani és nem kerül annyiba, mint egy fél CPU...?
Ennyi erővel a húzott E7500 hidegebb és olcsóbb is. Jelen állas szerint 40k kibasztam az ablakon. Köszi Intel... -
#56878 Hali!
Bővíteni szeretném a laptopom memóriáját 3Gb-ról 4Gb-ra.
A laptopban egy 2Gb-s Samsung modul és egy 1Gb-s modul van.
Ha a 2gb-s Samsung mellé veszek egy ugyanolyan sebességű, időzítésű 2gb-s Kingston RAM-t, az úgy jó lesz v érdemes 2*2Gb Kingston-t vennem a jelenlegiek helyére?
Választ előre is köszi! -
Paranoia #56877 Hi,
AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P(F2)
GEIL DDR3 2x2Gb 1333Mhz value kit CL7
Gigabyte GTX470 OC 1280MB GDDR5
HKC USP5550 550W
win7 64bit
Nincs semmi húzás benne,minden alapon fut!
A problémám a következő:
Játékok alatt befagy.Kép és hang is...pár másodperc és újra indul a gép.
Továbbá youtube videózás alatt(vagy film nézés alatt.elég random szerű) el sötétül a kép majd vissza jön a köv. hiba üzenettel:
A gépház oldalán egy 12cm venti,elején még egy kis venti a winyókra és hátul még egy.Fel melegedéssel nem hiszem,h problémája lenne.
Ebben a konfigban 3x cseréltem videokártyát(2db ATI és a mostani NVIDIA),2x tápot.A helyzet változatlan.
Alaplap BIOS-t is frissítettem.A létező összes nvidia drivert kipróbáltam már,szűz rendszerre telepítve.
Esetleg ha vki kiszúr valami hibát a konfigban vagy találkozott ezzel a hiba jelenséggel kérlek írd le!(mert TÖKÖM KIVAN MÁR komolyan)
Köszi
-
#56876 Kb szerintetek mennyit kérhetek el egy ilyen használt gépért?
Intel Core 2 Duo CPU E4500
1gb ddr2
Nvidia Geforce 7300LE
250 gb
17" Dell monitor
Bill+egér -
karajjj #56875 az a legjobb, ha pont ugyanolyat veszel, de ha nem sikerül, legalább 1333-as legyen az új is -
#56874 Hali! Memóriák terén elég láma vagyok...a gépemben egy 2GB-os Geil kit van.DDR3-as, CL7es. A kérdésem pedig az lenne, hogy még van két memória foglalat szabadon és ide ha szeretnék még 1 memóriát vagy még egy kit-et(2db) akkor az is csak CL7es lehet? Illetve a mostani az 1333Mhz-es, akkor a többinek is annak kell lennie ugye? -
#56873 köszi a választ és a segítséget! -
karajjj #56872 vegyél egy másikat, használtan hardveraprón kapsz 100%-osat olcsón, az adatokat meg még addig mentsd le, amíg lehet -
#56871 HDD Contorl szerint a merevlemezem "egészsége" 38 %, súlyos, kritikus problémák vannak, és ugyanúgy a "Reallocated sector count"-nál írja a problémát. Megjavítható ez még valahogyan a vinyó újraparticionálása nélkül, vagy újraformázás segít csak, vagy még az se? -
#56870 HD TUNE-nal megnéztem és a "Reallocated sector count" sornál a "Status" "Failed". Ez lehet a gond? -
karajjj #56869 valami baj van az egyik winyóddal, nézd meg hard disk sentinellel -
#56868 Amikor ma bekapcsoltam a gépet, ez a képernyő fogadott: semmilyen hardveres vagy szofveres módosítás nem volt. F1 lenyomására tovább megy a betöltés, el is indul a Windows, tudom is használni a gépet, de minden bekapcsoláskor ez az üzenet fogad. Mi lehet a gond? Köszönöm előre is a segítséget!
Hiba -
Puhos #56867 Szia!
A legjobb ha letöltöd a CCleaner nevű progit. -
#56866 Ugy ertettem, hogy a torolt fajlok automatikusan a szemetesbe kerulnek, ha nincs mashogy beallitva.
Jobb klikk a szemetesen es torold le az oda bekerult fajlokat, beallitani pedig ugy tudod, hogy ne keruljon a szemetesbe, hogy jobb klikk a szemetesre, majd tulajdonsagok aztan a meghajtokon meglehet adni, hogy ne keruljon a szemetesbe a torolt adat, vagy mekkora maximalis meretet engedelyezel.
Amit meg nem art amugy torolni neha a TEMP konyvtar, mert ott is lehet rengeteg felesleges szemet.
Ezt megtalalod a C:\Users\felhasznalonev\AppData\Local\Temp eleresi utvonalon, ha latszodnak a rendszerfajlok is a meghajton. -
csabamester89f #56865 Nem telepítek semmi új dolgot, stb, és egyre csak kevesebb a szabad hely. Minden nap 100 mega csak eltűnik az éterben... A rendszervisszaállítás kikapcsolása visszaadta a telepítés utáni helyet. Már mindenre gondoltam csak erre nem A törlést hogy értetted jakuza? -
#56864 nem árt néha a gyorsító tárakat kiüríteni, meg a netes cuccokat. -
#56863 Szerintem be van kapcsolva par dolog ami nem kellene.
1. Kapcsold ki a rendszer visszaallitast.
http://lacy.hu/windows_vista/rendszer_visszaallitas_kikapcs
2. Ne ugy torold a fajlokat, hogy a szemetesbe keruljenek. -
karajjj #56862 hogyhogy egyre kevesebb?
kicsit részletesebben is leírhatnád -
csabamester89f #56861 Sziasztok! Egy fontos kérdésem lenne!!! Újratelepítettem a gépem, és ugyanazt csinálja mint az újratelepítés előtt: mindig egyre kevesebb a C meghajtón a szabad hely. A másik 2 partíciót nem formatáltam újra, maradtak a régiek. SEGÍTSÉG! MIT CSINÁLJAK? VAN FENT VÍRUSIRTÓM IS! -
Lord Magnus #56860 Üdv,
Lenne egy jó hosszú kérdésem. :)
Win7 ultimate (32bit) op.rendszerű, viszonylag átlagos (1 gb ram, 3,6 ghz proci stb.) géppel rendelkezem, nem volt vele mostanáig egészen semmi hiba.
Azonban ma este kénytelen voltam rendes kikapcsolás nélkül "kinyomni" a gépet,(sürgős dolgom volt) és amikor később vissza akartam kapcsolni, az Asztal betöltésekor indításkor a vírusirtó szokásos betöltésekor nemes egyszerűséggel befagyott; azaz mind a Start menü, mind az ikonok stb. nagyon nagyon lassan reagáltak (1-2perc) és akkor sem müködtek, még a parancsikonok ikonját sem töltötte be a gép (és azóta sem, pedig kb. 30 perce megy). Hozzátenném, hogy az utóbbi időben a szokottnál lassabb volt, de azért még bőven az elviselhetőség határán belül. Emellett azt is hozzátenném, hogy három merevlemez partíció van, 1 a win7nek (100 gb, ebből kb. 90 üres), és kettő másik, ami kb. 200 gb-s, ezek közül az egyiken 500 mega, a másikon kb. 90 giga hely van. Nemtudom, az esetleg annak lehet e köze a dologhoz, ha a FoxyProxy-t egy ember tanácsára felraktam a gépre és megnyitottam egy oldalt. Amikor csökkentett módban elindítottam a gépet, teljesen jól ment, és a malvarebytes két fertözött fájlt talált, de ezután a sima mód ugyanolyan lassú volt. Emelett azt vettem észre, hogy (csökkentett módban) nem tudtam csatlakozni az internethez, nem tudom hogy ez normális-e vagy beleestem abba a router-proxy stb. csapdába. Huhh jó hosszúra sikerült :D Kérem ha valaki tud segitsen, ha lehet nem szeretném ujrainstallálni a gépet mert van pár fájlom amit ha lehet nem szeretnék elveszteni.
Előre is köszi,
Lord Magnus -
#56859 Nincs benne alaplapi szerintem.. -
#56858 Nem oldotta meg, és azt vettem észre, hogy 200-al megint kevesebb lett... BIOS-ban is annyit ír... Hmmmmm Elfogynak az órajelek -
#56857 Köszönöm, megtörtént, egyenlőre várom a fejleményeket... -
#56856 Kapcsold ki az az energiagazdálkodási eljárásokat a BIOS-ban (cool n' quiet), Win-en belül is tedd az energiagazdálkodást "teljesítménycentrikusra"! -
#56855 Szerintem az nem normális, hogy lefagy a gép, mert semmi sincs elindítva rajta... -
#56854 Hali!
A következő a problémám:
A régi PC-ből kiszedtem a VGA-t, leszedtem a gyári ventillátort, leszedtem a rárakódott port ecsettel, majd új ventit helyeztem fel és visszatettem a VGA-t.
Ezután azonban amikor bekapcsoltam a gépet, a boot csak az első képernyőig jutott, ahol a BIOS-ba is belehet lépni, viszont nem reagál semmire. Visszacseréltem a gyári hűtőre, és ugyanez az eredmény.
Amikor kiszedtem a VGA-t, külön figyeltem arra, h ne sérüljön, semmi eröltetés nem volt, könnyen jött ki a foglalatból, a hűtő felrakásánál szintúgy, ezért sem értem mi lehet a baj :S
Mi lehet a probléma???
A választ előre is köszi! -
#56853 Köszi. -
TomBond #56852 Beállítások -> Biztonság -> Mentett jelszavak -> Kiválasztod a freemailt és Eltávolítás -
#56851 A fater volt olyan bolod, hogy igent nyomott a jelszó és loginnév megjegyzésére a freemailnél. Képtelen vagyok kitörölni ezt a dolgot. Hiába pipálok be mindent a Firefoxnál a shift+ctrl+del opciónál, akkor sem felejti el a FF. Mit tudok tenni? -
#56850 Próbáld meg BIOS-ban alaplapira átállítani a videókártyát, aztán ha azzal jó, akkor az a baja. -
#56849 Sziasztok,reggel bekapcsoltam a rendes asztali pc-met(most egy ócska P3-as laptopról irok..),be is bootolt de utána semmi teljesen mintha "hangyaháború" ment volna a képernyőn,de nem mozgott.Kikapcsoltam,próbáltam még kétszer de semmi.Tegnap még gond nélkül muködött.
AMD X2 BE 7750 3,2re húzva
Sapphire 4830 Catalystból húzva 30%-al
360W-os valami márkásabb táp nem jut eszembe a neve.
Videókártyára gyanakszok, de nem tudom, hogy mi lehet vele,mit mondtam nem füstölt semmi baja nem volt még tegnap,se ma reggel csak nincs -vagyis "van"- kép.
Tudnátok valami tippet adni? (Szétszedtem,leporoltam,kitakaritottam de semmi.)
Bocsi, ha rossz topicba irtam -
#56848 Ezesetben tényleg arról van szó amit mondtam, ez egy fogyasztást visszaszorító megoldás, amelynek az a lényege hogyha a processzorod teljesítményének teljes kihasználására az adott pillanatban nincs szükség, akkor a szoftver visszaveszi a processzor magok órajelét. Ha szükséged van a teljes órajelre, akkor a rendszer automatikusan észleli visszaállítja azt (ahogy említetted pl. program/zene indít), úgyhogy semmmiféle hátrányod nem származik belőle felhasználás közben, sőt a géped környezetbarátabb, a villanyszámlád pedig emberbarátibb. Nincs itt semmi gond, úgy működik ahogy kell! :) -
#56847 Hát nekem ne gazdálkodjon... Egyébként egy 100 éves amd prociról van szó, és azt megfigyeltem, hogy ha elindítok valamilyen alkalmazást, zenét mellette, úgymond kicsit leterhelem, akkor nem problémázik...
-
#56846 Én az alaplap usb kontroller driver-ét (esetleg chipset driver-ét) uninstallálnám, majd tenném fel a fellelhető legújabb verziót! -
#56845 Pontosan milyen prociról is van szó? Mert ha a kikiáltott órajelnél kevesebbet ír ki, az lehet csak energiagazdálkodás miatt van, és alacsonyabb state-ben üzemel mert nincs igény a magasabbra az aktuális felhasználási mód alatt. :)