!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
nyilván... egyrészt máshogy rá sem lehet dugni, másrészt alaplapi led világít, a cpu cooler beindul ami az alaplapra van dugva (onnan kapja az áramot)

Bazinga!

Pepsi Twist
bármilyen hiba van mindig sípol, 1 kivételével, ha az alaplap a fos 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

pxxl
lol...

jól raktad rá a tápot az alaplapra? 24 pines kábel és társai...

All hail the double x!

precision
az enyém elemkivételnél elfelejti a bios beállításokat, korábban már csináltam

Bazinga!

precision
lehúztam a powert és resetet az alaplapról de így is bekapcsol a gép ha ráadom a tápot 😄

Bazinga!

Caligo
Nem minden alaplapnál resetelõdik. Találkoztam olyannal aminél nem sikerült egyszerû elemkivevéssel. Van olyan alaplap ami eprom memóriába írja a beállításokat.

pxxl
elemet kiveszed 5-10 percre akkor is resetelõdik a bios.

am jah próbáld meg azt h lehúzod a pwr, reset gombokat, és úgy adod rá a tápot. aztán ha nem indul el, akkro egy csavarhúzóval zárd rövidre a pwr gomb 2 lábát az alaplapon. ha elindul gond nélkül akkor ott lesz a bibi.

All hail the double x!

Caligo
Ha be lenne ragadva akkor ujraindulna, nem pedig bekapcsolna magától. Találkoztam olyan géppel ami elindult aztán pár másodpercre megállt. A bekapcsoló gombja volt beragadva. Úgy tudod a legjobban ellenõrizni, hogy ha kihúzod az alaplapról a power és a reset gombokat. Bios resetet többféleképpen lehet. Ha kiveszed az elemet nem sokat érsz el. A legegyszerûbb a jumperes megoldás. Kell legyen az elem körül valahol egy jumper, két lábra rátéve, melette pedig egy láb szabadon. Na, azt a jumpert át kell tenni eggyel arrébb várni pár percet, vagy megnyomni a bekapcsológombot, aztán visszatenni az eredeti helyére. A jumpernél olyasmit kell írjon hogy clr cmos. Másik lehetõség ha kiveszed az elemet és egy csavarhúzóval zárlatot csinálsz az elem lábai között.

precision
én is gondoltam amúgy erre és "megcsapkodtam" a gombokat kicsit erõteljesebben, hátha be vannak ragadva... de nem használt 😊 😞

Bazinga!

pxxl
nincs beragadva a reset gomb? 😄 vagy valami ilyesmi

All hail the double x!

precision
nem igazán tudok csere cuccokat szerezni az a baj 😞
bios resetet hogy nyomjak? elem ki/be? az megtörtént már
máshogy nem tudok biossal mahinálni mivel se kép se hang

Bazinga!

Caligo
Az a baj ilyenkor, hogy nagyon nehezen lehet beazonosítani a hiba okát. A legegyszerûbb csere alkatrészekkel kilõni azt ami a baj. Próbálj meg azért még a bios-reset-et.

precision
ja amúgy nem ad ki semmiféle hangjelzést

Bazinga!

precision
de miért kapcsol be azonnal magától? most nem akarok venni egy új procit aztán lehet hogy nem is az a gond... 😞
de köszi, azért megpróbálok szerezni kölcsönbe egy procit... hátha.

Bazinga!

Caligo
Ha ad hibajelzést akkor videókártya vagy memóra a hibás. Ha nem sípol akkor valószínüleg a procival van baj

precision
vettem egy tápegységet, és most azt csinálja, hogy ha ráadom az áramot azonnal bekapcsol a gép, mintha megnyomnám a power gombot... de nem csinál semmit, pörög minden venti, világítanak a ledek, de nem jön be a kép, nem indul el a rendszer

wtf?

Bazinga!

bazza
Tiszteletem!
Lenne egy bizonyos probléma a gépemmel: random idõközönként hangosan felzúg, elsötétedik a képernyõ. Ilyenkor újra kell indítani. Általában videó lejátszás közben, vagy játék közben történik. Mikor hang is megy, miután elsötétedik a kép még megy a hang egy darabig, majd "drrrrrrr"...

Mértem a hõmérsékleteket, de semminek sem ment kritikusan magasra. vga is max 65 körüli szokott lenni, de mikor kifegy van hogy csak 35-36 fokos.

Stresszeltem már a VGA-t, a cpu-t, a ramokat is teszteltem és semmi gond nem volt. Semmi sincs tuningolva, még a ramokat sem hajtom a "megengedett" tuningolt idõzítésen.

Mi okozhatja ezt? Van valamilyen módszer amivel megállapítható, hogy mi okozza?

Konfigom:
GIGABYTE EP35C-DS3R s775| Core2 E8400 | 4 GB Geil Ultra 800Mhz | Sapphire ATI Radeon 4850 512MB Vapor-X | 460W Coolermaster | Samsung 2233BW - Windows7 Ultimate 64bit

Másik, ettõl lehet, hogy független probléma: A gép néha csak 2-3 nekifutásra hajlandó elindulni. Windows7 betöltõképernyõ, majd mikor jönne a bejelentkezõ képernyõ, csak feketeség... csak az újraindítás segít. 2-3 alkalomra már elindul rendesen. A fejemben pedig csupa ????? (win7 újratelepítése nem segített)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

pxxl
rili? na megnézem majd. vagyis nem, mert nincs meg :@ am M4N78 pro

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Milyen ótvar, gány lap az?😄 Nekem HDDnek látszik a BIOSban, simán elõrerakom és kész, bootol róla. Bootolható win7 telepítõt meg könnyû csinálni, van rá MS és 3rd party tool is. Ubuntut is meg lehet oldani, de arra már nem emlékszem, régen telepítettem és nem nagyon használom. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

pxxl
nem tudok bootolni pendrájvról 😞 meg am is nemtom hol van a pendrájvom :/

All hail the double x!

Caligo
300

[HUN]FaTaL
Én azokat is pendriveról telepítem. 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

pxxl
én sem 😄 utóbbi pár évben csak az ubuntut meg a win7-et írtam dvd-re 😄

All hail the double x!

Hali. Kérdésem hogy a merevlemezeknél nem mindegyik támogatja azt hogy USB-n keresztûl tepelítsél rá op-rendszert? Mert nekem most az a bajom hogy nem tudom használni a gépemet mert tönkrement a winchester benne, viszont kaptam egy Seagate Momentus 5400.2-t, de nem tudom rátelepíteni a win7-et.

Japep

Hello.
A/3-as posztert akarok nyomtatni egy üzletben, valamilyen erre alkalmas fotópapírra.
A kép hány dpi legyen, hogy jó legyen a minõség? Vagy mindegy?
Köszi. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

MR ME
moderátorok ilyennel nem foglalkoznak, neked se kellett volna

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

setuh
nincs meg meg fel eve se...nem akarnam szetszedni.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

setuh
de sztem nem melegszik tul mert nem is erzem ,h melegebb es speedfan szerint 30-36 fok kozott mozog a cpu...

kifli
én azóta nem is nagyon írok már dvd-t 😄
Tisztítsd ki. (porszívó pl)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

oneal1
sztem inkább laptophûtõt vegyél

!Forza Ferrari!

setuh
Hy!
Mostanaba elegge hangosak a coolerei az acer laptopomnak,neha mikor idle is begyorsulnak...Kerestem neten de nem talaltam semmien normalis fancontrolt.Tudtok vmit ajanlani?

pxxl
akkoriban még a dvd író, meg a net is ritkaság volt 😄 azóta meg azért változott 1-2 dolog 😛

All hail the double x!

Majd a moderátorok elismernek téged!<#banplz>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

kifli
azért régen nálam el tudta rontani a dvd-t a gép, ha mást csináltam írás közben. (De ez már nagyon régen volt, mikor a gépnek, a böngészés is komolyabb terhelést jelentett 😊)

Úgyhogy jogos a kérdés szerintem 😊
MR ME
köszönöm szépen h elismered tehetségemet ^^

am hülye kérdésre hülye válasz...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Marha vicces voltál!<#wilting>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

MR ME
nem lehet, sõt még a szobából is ki kell menni <#idiota>

Sziasztok. Körülbelül 2és fél éve kezdtem el online játszani (counterstrike source), win sens 6/11,800 dpi,játékban 1.3-as sensi, egérgyorsítás kilõve. 1-1.5 fél múlva azt tapasztaltam hogy ugyanezekkel a beállításokkal felgyorsult az egerem, ugyanakkorát fordulok mint régen, de ezt a fordulatot gyorsabban teszi meg mint kéne. Foggalmam sincs mi lehet a probléma, ha valaki tapasztalt már ilyet vagy tudja a megoldást legyen szíves segíteni.

Elõre is köszönöm.
Üdv😄aniiiika
Kösz.

pxxl
má' miért ne lehetne? ha bezavar, akkor ott komoly gondok vannak 😄

All hail the double x!

Dvd írás közben lehet böngészni a neten? Nem zavarja meg az írást?

precision
tegnapelõtt porszívóztam ki, mert én is gondoltam már erre, de amúgy sem volt benne sok por
szal tényleg nemtom mi lelte... fos az egész :|

Bazinga!

Caligo
Nem nagyon poros? Láttam már olyan gépet ami a portól ilyen hülyeségeket csinált.

precision
hát végülis újratelepíthetem, bár max 1 hónapos a windows a gépen 😊

csak nemtom, hogy kikapcsolt állapotban mit tud alkotni a windows vagy mi köze van hozzá 😊

Bazinga!

Pepsi Twist
hallod, rakd újra a windowst 😄 nekem is ez volt ez a rezgõs szar rezgett magától mikor ki volt kapcsolva újra raktam a vindózt és jó lett 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

precision
azt már néztem, semmi extrém, minden normális hõfokon megy

most pl olyat csinált a gép, hogy ki volt kapcsolva, és az usb -re dugott gamepadban a rezgõ motor elkezdett eszeveszett mód rezegni, csak úgy magától...
vmi nagy gáz lehet itt... jó lenne tudni hogy micsoda 😊

Bazinga!

oneal1
kérdésem a következõ:
ati 3870-es kártyám van.

2 hete, kb olyat csinál pl dirt2 ben vagy stalkerben, hogy nem folyamatos a képe, nem is akad, viszont rángat a kép.
1 mp ig jól megy, aztán 1 mp mintha le lenne lassítva és ez igy megy végig.
Viszont 1 percig kb jó mikor elindítom a játékot.
Lehet ez attól hogy túlmelegszik a kártya?

köszi

!Forza Ferrari!

Caligo
Ellenõrizd, hogy nem-e melegszik valami túlságosan

kemszi2
azt nem tudom,de nekem ez a kapcsolgatási hülyeség akkor volt,kicseréltem az elemet és jól lett,bár tény,hogy akkor a biossal is szarakodott