64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • valistan
    sajnos sikertelen.
    megprobaltam minden variaciot, szerintem :-(
    tavabbi javaslatokat varok.
    kosz
  • MR ME
    mármint amikor bekapcsol a gép de még nem töltött be a winfos? régi lapoknál nem lehet használni az usb billentyűzetet, csak ha betöltött a windoz, sajnos kell szerezned egy ps2-es klavit ha a biosban akarsz túrkálni...
  • hungary27
    Hali!

Szeretném megkérdezni miért nem lehet használni bekapcsoláskor a billentyűzetet. Nagyon fontos lenne. Aki tud erre megoldást legyen szíves leírni. Köszönöm,
  • Rotcsa
    Ja, már látom.
    Köszi :)
  • karajjj
    megnézhetted volna a téma alcímét, ott van az indoklás:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1013109761
  • Rotcsa
    Sziasztok!
    Zárolták az alábbi topicomat:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1318461137
    OpenOffice-ról akartam témát nyitni. Hír ugyan sok van, de normális topicja sehol.
    Meg tudja mondani valaki, h miért?
  • karajjj
    altgr, vagy fn billenytű nyomvatartása mellett nyomd meg
  • valistan
    sajnos nem.
    a billentyun felul a % jel, alatta balrol az 5, jobbrol meg az euro jel. egyik jel sincs keretezve.
  • karajjj
    kékkel van megjelölve?
  • valistan
    Sziasztok,
    egy kis segitsegre van szuksegem ; uj nekem az elitbook 8440,
    tanacsotokat varom, hogy kell hasznalni az € jelt, ami az 5-os billentyun van megjelolve
    Koszi!

• Jaffa 2843
    Hello!

Az Asus Xonar DG nem kódolja a játékok hangját sem DD-ben sem pedig DTS-ben. Ehhez legalább egy Xonar DS-re lenne szükséged, ami DTS-be kódolná a játékok hangját.

üdv.
  • hangacsi
    Helló!
    A mai napon vettem egy ASUS Xonar DG hangkártyát.
    Azért döntöttem a kártya megvásárlása mellett, mert elég régi a gépen, és az alaplapon nincs optikai kábel kimenet.
    Ez nekem játékoknál lenne fontos, mert az újabb játékoknál így teljesebb lenne az élmény.
    A problémám az, hogy játékok közben csak a két első hangfal szól, a többi nem.
    Kipróbáltam filmeknél is a pc-n, akkor tökéletesen szól mind a 6 csatorna.
    A gép egy Thomson DPL-660HT típusú erősítőre van kötve.
    Akad még egy probléma, bár ez nem olyan súlyos, de azért bosszantó.
    A gép minden indítása után a Xonar DG Audio Centerben át kell állítani a kimenetet headphonról 5.1-re. A windows hangtulajdonságokban megmered az 5.1-es beállítás. Erre van valakinek megoldása?
    A játékok, amikkel próbáltam: Stalker, TDU2, Mas Effect 2, GT Legends.
    Az összes játék, és az op.-rendszer eredeti, a legújabb patchekkel és frissítésekkel.
    A konfig lényegesebb elemei: AsRock 775i65G alaplap,
    az említett hangkártya,
    Windows Xp Home 32Bit.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • karajjj
    hát ez jót már nem jelent, megpróbálhatod, de valószínűleg sérült a hdd
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Windows 7, kékhalál, ráadásul kiírja, hogy hdd does not exist. Semmi jel sem utalt eddig arra, hogy rossz lenne a vinyóm. Elképzelhető, hogy az romlott el, vagy próbálkozzak windows telepítéssel?
  • Szuni
    tegyél fel egy task manager-t. Vannak egész jó magyar nyelvűek is, free szoftverek. a legtöbb megmutatja részletesebben, melyik programot mi indítja, elérési utakkal, mindennel. Nagyon hasznos.
  • kifli
    cd író programok, vagy játékokhoz/programokhoz való sdk-k és editorok szoktak ilyeneket csinálni.
  • Solten
    Miert van ott, virtualis drive? Daemon tools-t hasznalsz?
  • grebber
    Újabb verziót feltéve is ott van az a meghajtó! :(
  • grebber
    Nem!De majd kiprobálom hátha!
  • immovable
    Próbáltad már újratelepíteni? (TC-t)
  • grebber
    Az mitől lehet és hogy lehet megoldani hogy a total commanderben van egy "L" betűjelű cd romnak látott meghajtóm holott nincs is ilyen és semmi más nem látja csak a total commander.
    Jó lehet azt mondjátok akkor szarjam le de engem nagyon zavar hogy ott van a legörditésnél.

Ki lehet ezt iktatni valahogy?
  • piamania
    Hello!

Nézegettem a feladatkezelőben a folyamatoknál.Találtam két gyanús folyamatot, leírás nem ír róluk semmit, kilőni nem tudom őket, mert azt írja, hogy hozzáférés megtagadva. csrss.exe az egyik, a másik pedig atieclxx.exe. Vki tud ezekről vmit, hogy mik lehetnek?Gyanakszok, hogy vírus, bár az Smart Security nem talált semmit tegnap.Regeditben is kerestem volna a run mappában,hogy onnan kitöröljem, de eleve a Run mappát nem találom.Köszi a segítséget.
  • Malganis
    sziasztok
    van egy x-micro routerem de nem tudok fellepni a webes kezelofeluletre beirom az ip cimet es semmi lehet gepem baja?
  • Szuni
    Ha leformáztad a vinyót, és teljesen tiszta a géped, ennek ellenére ott ül a trójai szemmel láthatóan win reinstall után. akkor az azzal jön be amit telepítesz épp, vagy esetleg másik vinyón - partíción volt már eleve.. Amint felteszed a windowst frissen, az első (!!!) amit telepítesz legyen a nod, és lehetőleg ne valami buheraváltozat (látom az ncore oldala figyel a háttérben). használj legális kulcsot, amit bármelyik magazinmelléklethez adnak, de kis keresgéléssel ezen a fórumon is megleled.. és utána úgy telepíts vissza mindent magadnak, miután a nod már átnézte a teljes gépedet (!!!). a trójai már eleve vagy rajta van, vagy te viszed be valami programmal..
  • gabo91
    Hali.

Olyan gondom lenne, hogy tegnap elkezdett szarakodni a gép, folyamatosan meghalt bluescreen üzenetek kíséretében. Nod folyton valami update (sztem win update) fájlra köpködött, csináltam már mindent, rendszervisszaállítást is stb. Ma kb két órát jó volt aztán megadta magát onnét már nem is töltötte be wint, csak az állapotjavító szarság jött be. Bármit csinált közölte hogy indítófájlok károsodtak stb. formáztam vinyót, újratettem rendszert. Most feltettem nodot megint... és most jött hogy lásd a képen.

Most ez mi? Mit kezdjek vele? Konkrétan az érdekel hogy ramoknak valami gondja van? Lehet azt takarítani valahogy, vagy kuka? Most megy a rendszer, de milesz ha újraindítom, megint összefossa magát...

Köszi előre is a segítséget!
  • scs17
    Hali!

Olyan problémám lenne, hogy hosszabb alvó állapot után (pár óra) nem ébred rendesen fel a laptopom (n5010). A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy miután felnyitom a laptopot, hallom h előjön a bejelentkező képernyő, viszont a kép sötét marad. Ezután újra lecsukom, majd kinyitom, és így általában már jó, de van amikor többször meg kell ismételnem ezt.

Plusz infó, hátha segít:
    Nemrég lett újratelepítve a gépem, mert SSD-t raktam a vinyó helyére, az eredeti vinyó pedig most mobile rackben van.

Mi lehet a probléma?
    Választ előre is köszi!!
  • immovable
    Ok. Megnézem majd. Kösz a segítséget.
  • karajjj
    hp hivatalos oldalán kikeresi a gép drivereit, letölti a win7-re való touchpad drivert és rögtön működni fog
  • immovable
    Szevasztok. Egy kis segítség kéne.

Egyik szomszédomnak van egy HP laptopja win7-el és nem működik neki rajta a touchpad-on a görgető sáv, csak az, a többi jó. A gép nem új, 2 éves, használtan vette és már így kapta.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez hardveres hiba, vagy valahol a win7-ben van valami beállítás, ahol le van tiltva vagy vmi hasonló bibi?

Ha valaki tud segíteni annak örök hálám. :)
  • norbre
    sziasztok,

jelenleg egy Logitech QuickCam Messenger webkamerám van, aminek ha minden igaz 32°körül van a látószöge.. olyat szeretnék venni amivel egy átlagos szobában a kamerától 1-2m-re álló ember teljes egészében belefér a képbe..
    találtam egy ilyet:

Emtec Snake webkamera

.. aminek elvileg nagyobb mint 90°a látószöge, de nem nagyon találok egyéb infót, képet a képminőségéről..

van valakinek esetleg tapasztalata, javaslata nem aranyárban mérhető de használható, itthon boltokban kapható, "nagylátószögű" webkamerákkal kapcsolatban?

köszi
  • Japep

Köszönöm szépen a segítséget. :)
  • LeventeV
    értem. kösz a segítséget.
  • karajjj
    ja hogy ár kellene :D
    én olyan 10 ezret mondanék és az még reális is
  • Japep

Köszi szépen. :)
    Hát mi olyan 5-6ezerre saccoltuk amúgy, kb. ott van ez is.
    Igen, van az a dolog, hogy mennyit ér valójában és a másik, hogy mennyit ér meg valakinek.
  • Bronx South
    Köszi a választ.
  • Bronx South
    HDD: Max. 2-3K Ft
    CPU: 4-5K Ft (azt lehet sokat írtam)
    RAM: 1K Ft, ennél többet semmiképpen sem ér, bár órajelet nem írtál.
    VGA: 2K Ft
    DVD: 500 Ft
    Háló kártya, talán 500 Ft ez is.

Ha nekem kéne megvenni adnék érte 9 ezret, többet semmiképp.
  • Fehercsoki
    12k körül vannak az ilyen gépek hardveraprón.(szerintem nem ér annyit,és én nem is fizetnék érte annyit)
  • Japep

De vevő már lenne rá, csak egy körülbelüli ár kellene. Nem tudja itt megsaccolni valaki hozzá-értő? :D
  • karajjj
    fel kell tenni hardverapróra
  • Japep

Hello.
    Egy barátom szüleinek volt egy gépe (csak netre használták), de most lecserélték egy sokkal jobbra.
    Most a régit eladnák, ugyancsak olyan embernek, aki netre használná, de azért nem akarja ingyen odaadni.
    Arra lennék kíváncsi, szerintetek mennyit kérhet ezért?
    - HDD: Maxtor 40 GB
    - CPU: Intel Celeron 2GHz
    - RAM: 768 MB
    - VGA: NVidia GeForce MX440
    - DVD-olvasó
    - hálózati káryta: VIA PCI 10/100 MB Fast Ethernet adapter

Régi gép, és tudom, hogy nem lehet érte sokat elkérni, inkább csak "jelképes", hogy azért mégse ingyen adja már.

Remélem nem írtam rossz helyre és valaki segít. :)
    Köszi előre is. Üdv.