!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pepsi Twist
biosban valami memory remap feature vagy hasonló 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

greg benz
Sziasztok!

Vettünk bátyám gépéhez a már meglévõ 2gb DDR3 ram mellé még 2GB-ot, mindkettõ ram kingmax és 1333 MHZ-s, viszont valamilyen titokzatos oknál fogva a win7 (64es) csak 2gb-t lát belõle. Pontosabban 4et lát, de csak kettõt használ. Próbáltam slotcserét, meg kipróbáltam külön az új ramot is, mûködik. Valamiért a kettõ együtt viszont nem akar. Tudtok nekem erre valamit mondani?

Köszi elõre is!

Nem most kell összeraknom, ballagási ajándék lesz majd. Majd akkor lehet kérek segítséget, egyenlõre infókat gyûjtök.
Kösz mindenkinek!

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Szerintem az lenne a legjobb, ha felvázolnád az igényeidet, és a rá szánt keretet.
Itt majd összedob a nép egy jó konfigot.

Ok! És valamelyik gyártót kerüljem?

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

MR ME
ja nem vesznek össze, ár/érték arányban a legjobbat kell válogatni inkább, azzal jobban jársz 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl
nem fognak összeveszni 😄 mindenhonnan a legjobb kell 😊 vagy a pénztárcádnak megfelelõ legjobb választás.

All hail the double x!

Komplett gépet kéne összeraknom. Úgy gondoltam egy gyártótól szerzek be mindent, nehogy összevesszenek! 😊 A kérdés melyik gyártó legyen.

kifli
csak a dsub-nál ad jobb képminõséget, dvi, és hdmi képben ugyanazt tudja.
Rákerestem, hogy hol mit írnak a képminõségrõl, és egy ilyenbe futottam, csak az érdekesség kedvéért:
"
Nem lenne egyszerûbb, ha én megcsinálnám?

Nem. Egyrészt sem csatlakozóhoz, sem megfelelõ vezetékhez nem egyszerû hozzájutni, fõleg nem kis tételben. Másrészt meg a HDMI csatlakozó forrasztása erõsen kihívásos dolog, kicsi, zsúfolt helyen kell apró fülekre ráforrasztani a vezetékvégeket, jó minõségben. Harmincnyolcszor.
"

Hmm. Akkor én félre vagyok informálva.
Azt olvastam róla, hogy az jobb képminõséget ad, mint a DVI.

pxxl
dvi meg a hdmi között nincs különbség a képminõségben, csak annyi, hogy a hdmi hangot is visz.

All hail the double x!

Full HD LED monitorom van, gondoltam, ha már van rajta HDMI csatlakozás, akkor azt használnám, a jobb képminõség érdekében.
Amúgy sima HDMI - HDMI kábelt lehet venni 1500-2000 forint környékén, csak a mini HDMI ami hiánycikk mindenhol.

pxxl
ne számítsd kevesebbre, a HDMI kábelek ilyen drágák általában mindenhol. am mihez kell? mert ha csak sima monitorba dugod a gépet, akkor elég a dvi is.

All hail the double x!

Velõs komment volt gratulálok.
Más valaki?

Pepsi Twist
csinálsz?

Hiho!

Tudna valaki adni tippet, hogy hol tudnék venni(nem neten rendelni) 1,5-2 méteres MINI HDMI - HDMI kábelt?
Sehol nem találok normális áron, csak 4-5 ezer forintért, általában azt is + szállítási költséggel.

precision
én úgy hallottam, hogy a gigabyte körömgomba krémje sokkal jobb mint az asus -é 😊

Bazinga!

MR ME
nem mind1 az sem h milyen termék 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Hy
A kérdésem az, melyik gyártó terméke megbízható(pl.:ASUS, Gigabyte), vagy melyik az amelyiket kerüljem el messzire.
Elõre is köszi!

Pepsi Twist
annyin futhat max ameddig stabil 😄

MR ME
cpu-z kiírja pontosan, vagy everest(aida)
azt h hány megahertzen futhatna csak az isten tudja 😊

DONGUBA
sracok azt szeretnem megkerdezni milyen progival tudom megnezni hany mhz-en fut a ram a gepben?es hogy hanyom futhatna?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

KaszaN
Plusszba egy másik kérdés. Észrevettem, hogy a gépemen közel 60 windows7es szolgáltatás fut, amik zabálják a memóriát és lassítják a gépem, még a netem (szerintem)is. Ennek szerintem negyedére sincs szügség. Tudna nekem valaki mutatni valami listát vagy valamit, hogy meikre van szügsége a gépnek, hogy ami marhára nem kell azt leállítsam? Vagy valami.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

KaszaN
Hát ez benne a szar, így basszák megjavíttatni, akkor meg mire való a garancia...😄

pxxl
az h leesett, vagy leverted, vagy ledobtad, az teljesen mind1, erre nem terjed ki a garancia. jól szétverem a vga-mat, és cseréltetem, mert "leesett"? 😄

All hail the double x!

KaszaN
Nem ejtettem le, le esett az asztalról. Ami feltételezem nem számít szándékos károkozásnak. Bár, ennyi erõbõl bárki mondhatja, hogy le esett.

Moyko
üdv a következõ a kérdésem tegnap esti véltlen kékhalál filmnézést közben: )még nem nagyon volt rá példa .
Conf:- iMac2009 - Win7HP64
i5-6GB-Ati4850-
Melegedéstõl lehet?

There is only one Boss!

precision
ha nincs külön garancialevél akkor maga a számla is elég (ha tényleg van rá garancia)... az a legegyszerûbb ha rákérdezel ott, ahol vetted (persze azt ne nagyon említsd, hogy leejtetted 😊)

egyébként fogalmam sincs, hogy hol javítanak ilyesmit
én elsõ körben a gyártó márkaszervizét keresném meg (google 😊)

Bazinga!

KaszaN
Semmilyen garanciát vállaló papír nemvolt hozzá, pedig elvileg van rá, de nélküle lese szarják a boltba. Újat nem veszek mert egy vagyon volt. Hol lehet ilyeneket javíttatni?

Sziasztok! Van egy Netgear MR814 v3 wifi-s routerem és a problémám a következõ: Rácsatlakozom wifi-n keresztül a netre, netezek szépen majd ha elkezdek letölteni vagy videót nézni, egyszer csak megáll és nem jön a net. Kapcsolatban marad de nem jön. Egy router áramtalanítás és egy visszadugás szokott segíteni, de ugyanígy csak bizonyos ideig. Ha kábellel használom sima routerként, akkor semmi gond nincs. Mi lehet a gond? Köszönöm a segítséget elõre is. Ja és nem a gépem wifi berendezése a hunyó, mert ha mobillal próbálok letölteni, akkor is ugyanúgy leáll.
Hali ,most cseréltem processort a gépembe eddig egy amdx2 6000 volt benne egy gigabyte-gam 57-sli -vel . Lecseréltem egy x4phenom9750-re egy asrock k10n78d alaplappal.A probléma az hogy minden teszt fele annyi teljesítményt ír,és természetesen ez valós is a gépem sokkal lassabb mint elötte.A procit használtan vettem lehet,hogy hibás másra már nem tudok gondolni
Valakinek esetleg ötlet vagy hasonló tapasztalat?
a problémám annyi,hogy ha a leállításra megyek akkor a gép újraindul! de mitõl? tegnap kapcsoltam volna ki és meglepõdtem h restartol
Elsõre arra gondoltam h félre nyomtam , de nem! most reggel is ugyanez volt...
mi lehet a gond?

rendszerben ezeket a hibaüzeneteket írja ->

A rendszer nem tudta betölteni az összeomlási memóriakép illesztõprogramját.

Az összeomlási memóriakép lapozófájljának konfigurálása nem sikerült. Ellenõrizze, hogy van-e lapozófájl a rendszerindító meghajtón, és hogy a mérete elég nagy-e az egész fizikai memória tárolásához.

A szolgáltatás (OMSCAN) a következõ hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.

Pepsi Twist
sztem vga...

Hang csak szaggatva ismétlõdik, és egyre gyakrabban...
Új gép, konfig megfelel, semmi bajnak nem kéne lenni..

every damn day

precision
egyértelmû, hogy az a gond, hogy leesett

ha van rá garancia, vidd be javíttatni/cserélni

ha nincs, akkor nemtom... javíttasd meg pénzé', vagy vegyél újat

Bazinga!

KaszaN
Valaki????????????

nem, a LED-e villog, úgy mint ahogy alvóban szokott

every damn day

Ha a gép alvó állapotba menne, akkor nem lenne hang.
Nem lehet az, h csak a monitorod kapcsol ki?

Van egy kis baj a játékkaimmal
Valamiért mindíg(Nem csak wareznál), néhány perc játék után a gépem alvó állapotba lép, de a hang az megy. Csak újraindítani lehet. Mi a baj? Konfig megfelel, minden oké...

every damn day

MR ME
nm 😊

Köszönöm a segítségedet!😊

MR ME
elvileg mennie kéne normálisan, fõleg ha ugyanolyan fajtát is veszel, lényeg h a slotokra figyelj amikor berakod h menjen normálisan duálba, más nem igazán zavarhat be

8 GB DDR2-es bír el, a kérdés lényege az volt, hogy megzavarja-e a 2x1 és a 2x2 GB = 6 GB memória.
Köszönöm a segítségedet!
Egyébként mire kell figyelni, mely adat ha nem megegyezõ befolyásolja a mûködésüket?

MR ME
ddr2-t vegyél bele, és vehetsz bele 4gigát nyugodtan, csak ne felejtsd el h akkor 64bites winfosra kell váltani 😊

HY
A gépembe szeretnék memóriát bõvíteni. Jelenleg 2 db Kingston HyperX memória (khx8500d2k2/2g; 2x1 GB, DDR2, 1066MHz, Dual Channnel) van benne, az alaplap pedig egy GA-EP35C-DS3R. 4 DDR2-es foglalata van, és összesen 8 GB-ot bír el. A kérdés:
Vehetek bele még két memóriát, ugyanez a típus, gyártó, MHz, csak 2x2 GB (KHX8500D2K2/4G), így összesen 6 GB lenne
VAGY
Vegyek bele DDR3-as memóriát, de azt csak 1333MHz-ig tudok és csak 4 GB-ot bír az alaplap.
Segítséget elõre is köszönöm!

tigerbácsi
szóval ezek közül kéne választani.

köszi elõre is!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Megpróbáltam, de ezzel sem változott😊 De azért köszi a segítséget 😊

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

tigerbácsi
hello!

melyiket vegyem meg?

annyi a különbség még ettõl, hogy a Packard bell 179990 de van hozzá ua az op rendszer.

mért ennyivel rosszabb az Asus?
procik közötti különbség sok?

elõre is köszi!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

oliwwer
Ace mega codec pack