64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • karajjj
    vlc player
  • Kongy
    Tudnátok mondani valami olyan programot amivel hibamentesen játszhatok le MKV és .m2ts formátumú FullHD filmeket? Köszi.
  • Tibi7
    Ez sajnos nem történt meg.
  • Zoli007
    Word automatikusan ment, szóval ha elindítod, akkor fel kellene kínálnia a dokumentumot megnyitásra.
  • Tibi7
    Hali! Történt egy olyan baleset, hogy wordben gépeltem, én balga elfelejtettem közben menteni, és jött egy áramszünet. Van rá valami mód, hogy visszahozzam a memóriából az elveszett jegyzetet?
  • karajjj
    így az 512-es is 400 helyett 266-on működik
  • balcsi70
    Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy Alaplap DDR 4slot-os max 4Gb ig. Van benne egy Kingston 512 Mb-os 400 Mhz kártya. Volt kéznél(fiókba még 2 db Infineon 256 Mb 266 MHZ CL2 kártya) Ezeket beraktam másik 2 shlotba. Az lenne a kérdésem hogy a Rendszerben ugyan látom hogy most már 1Gb a memória,de így hogy a MHz-ék nem találnak nem gond? Vagyis lesz valami eredménye a gyorsulásban?
  • karajjj
    hát 64 bites kell mostmár szinte mindegyik új gépre, csináltam mostanában párat, de egy se problémázott így
  • Csesza
    így van, de most már kaptam egy tippet h hülye vagyok és nem azt a bit-es windózt raktam fel, hanem a másikat kellett volna, azt felraktam és most túljutottam addig h kész van. de mikor behozná a a windózt előtte fekete képernyő kiírja a hiba üzenetet, és windóz normál módú indítása vagy valamilyen javítás elvégzése, tök mind1 melyikre megyek ismétli magát a kép... :/
  • karajjj
    mindig ugyanott áll meg?
  • Csesza
    természetesen ezeken a lehetőségeken többször is túl vagyok :)
  • karajjj
    újraindítod a gépet és vársz, csöppet gondolkozik ő ott, de tovább kellene menni, ha nem jó, újra leformázod és újratelepíted
  • Csesza
    Sziasztok!

Óriási kérdésem van:

Vettem ma egy új laptopot. Operációs rendszer nélkül. Kaptam egy tört win7es cd-t (jónak kell lennie). ezen a videón látottak szerint feltelepítettem, ill. bocsánat annyi volt, hogy az elején nekem meg kellett formázzam a partíciót mert nem engedte rárakni a windows-t (ez problémát jelenthetett?) utána minden úgy ment ahogy a videón volt, egészen addig amíg befejezte a telepítést és akarta indítani a windows-t. Fekete képernyő, középen a A Windows indítása (szokásos) felirat és ott kész megvan lőve, meg sem mozdul.

Mi lehet a probléma?! válaszokat előre is köszönöm. :)
  • karajjj
    vezérlőpult >> rendszer
    ott kiírja, ha 64 bites, ha nem, akkor 32 bites
    bár ha magyar, akkor 32 bites, mert 64 bitesben ha jól tudom, nincs magyar
  • SkylineGTR
    Szevasztok, azt szeretném kérdezni, hogy windows xp sp3 van a gépemen, arról honnan tudom hogy 32 vagy 64bites? Mert kéne program a gépre csak nem tudom melyiket szedjem le emiatt. H
  • karajjj
    nagyon ritka
  • Tibi7
    közben utánanéztem, nem lehet ezzel a típussal, de elvileg vannak olyanok amelyek kezelik az usb-s wifit.
  • karajjj
    akkor lehet ilyet, ha a tv-dben van wifi vevő, usb-n nem kezeli egyik sem, az nem számítógép
  • Tibi7
    eddig rendben van, de erről a wifisről nem tdsz valamit?
  • karajjj
    hdmi a legegyszerűbb, ha nincs, akkor svideo és egy jack-dupla rca átalakítós kábel kell a hangnak
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Laptop s-video kimenetet szeretnék tv-re kötni, jól sejtem hogy ez csak a képet viszi át, és külön kábellel a hangot is rá kell kötnöm? Vagy esetleg tv-hez nem lehet usb-s wifit csatlakoztatni, és azon vinni át a jelet?
  • sanya200
    na felraktam a 10.9-et érdekes módon ez nem írt hibát a telepítés befejezésével, majd meglátom holnapig csinál-e hibát.
  • karajjj
    akkor királyság van
  • Rockynhooo
    beléptem a kezelő felületre a wlannal végig nyomkodtam minden kombinációt és egyszer csak beengedett :D szóval zsír.
  • karajjj
    az a baj, hogy ilyennel még nem vol dolgom, de valami wlan-t nézzél
  • rooney8
    még azt csinálhatod, hogy kipróbálod egy másik vga-val és ha azzal működik rendesen, akkor biztos a te vga-d a ludas.
    de szerintem ott is csak szoftveres probléma lehet
  • Rockynhooo
    beléptem a router kezelőfelületére ez már haladás csak nem tudom miket kell itt állítani.
  • sanya200
    Aham hát mindig a legfrisebbet szoktam feltenni de már nemtom mióta mindig hibát ír ki jó pár hónappal ezelőttiig is.Az utolsó 3-4 megjelent drivernél jelentkezett.
  • rooney8
    hát nekem is nagyon gyanús az a vga driver
    microsoft support-on is ezt írják:
    "Ha a „Stop: 0x0000000A” hibaüzenet jelenik meg, akkor a problémát valószínűleg egy nemrég telepített külső szoftver vagy hardver okozza. Először próbálkozzon a „Külső szoftverek és hardvereszközök hibaelhárítása” című bekezdésben található módszerekkel. Célszerű lehet a nemrég hozzáadott szoftver vagy hardvereszköz támogatási dokumentációját is tanulmányozni. Ha ezekkel a módszerekkel nem sikerül megoldani a problémát, próbálkozzon „A Windows visszaállítása” című részben leírt lépésekkel."
  • Rockynhooo
    zte zxdsl 931 a router. sajnos még mindig nem jutottam vele semmire :S
  • karajjj
    akkor lehet, hogy az lesz a bibi, egyel korábbi próbálj meg feltenni
  • sanya200
    Ez a mostani.De már jó ideje csinálja itt a dolgokat, volt hogy ahány kékhalál annyi féle ok, volt hogy vga driverre írta volt hogy másra.Ez meg zsír új win tegnap raktam fel.És a vinyó 100%-os, legalábbis a hdd sentinel szerint a merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem..Plusz nem tudom miért de akárhányszor telepítem a vga drivert mindig hibát ír ki hogy vmi nem sikerült.Pedig jó drivert szedek le hozzá.

• rooney8
    lőj egy képet a kék halálról és szúrd be ide, akkor talán többet tudunk meg :)
  • sanya200
    A táp elég márkás nem hiszem hogy az lenne a ludas, egy corsair cx400 táp van benne alig 1 éves ha van.
    Ez a gép van alatta.
    Gigabyte790x-ud3p,Amd Athlon x2 7750BE(2,7ghz),Corsair Dominator (2X2GB)8500C5D(1066MJZ) DDR2,Sapphire Radeon HD5770(1GB).

Én is a lapra gyanakszok vagy cpu mert pl cod4 alatt is befagyott a hang a játék ment tovább csak épp hang nélkül.meg mindig kékhalál előtt befagy a hang és vagy elmegy a kép és kék képernyő vagy egyszerűen restart,pl filmnézés közbe is. :(
  • rooney8
    nekem akkor dobáld random kék halált, mikor már kezdett behalni a hdd-m, amin a rendszer volt. töltsd le a hdsentinel-t és az kiírja milyen állapotban vannak a hdd-k.
    de persze a kékhalál szövegét is kellene tudni, mert így csak a sötétben tapogatózunk :D
  • karajjj
    próbáld meg egy másik táppal indítani a gépet, ha ez nem segít és továbbra is dobálja a kékhalált, akkor lehet, hogy keresztetvethetsz az alaplapodra
  • sanya200
    Tudnátok segíteni?
    Mostanában sok kék halált kapok, tegnap újraraktam az egész rendszert, de úgy hogy formáztam az egész vinyót,újraparticionáltam de ugyan úgy kék halált kapok,pl zenehallgatás-msn-zés közben, vagy épp játék alatt...stb
    Meg tudnátok nekem ebből mondani mi lehet a hiba forrása?Valószínű hogy hardveres hiba lehet de jó lenne tudni mi okozza.
  • Rockynhooo
    Igen ők hozták. Nem tudom most pontosan sajnos majd este megírom ha otthon leszek.
  • Jakuza001
    Kaptal egy felhasznalonev/jelszo parost a T-onlinetol.
    A routerben megkellene adnod a masik gep elereset is. Keresd meg a router papirjan, hogy milyen IP-vel enged be az admin feluletere. altalaban a 192.168.1.x a jellemzo a legtobbre de a jelszo/felhasznalonev valtozo, admin/admin/ root/admin stb lehet, szoval a tipusa nelkul nehez ezt megmondani.
  • karajjj
    milyen a router? ők hozták?