64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Animefox
    Mindenre rákattíntottam és semmi.... :( Srác meg konzolos aki a gép és most örökre elmegy a kedve a PC-től ha nem tudom neki megcsinálni...
  • Jakuza001
    A SMAXWDM\W2K_XP konyvtarban talalhato install.exe filet probaltad telepiteni, kicsomagolas utan ?

Amugy pedig ahogy nezem ott vannak az inf fajlok is, amiket az eszkozkezelobol is az install resz nelkul is lehet telepiteni.

• Szofi
    Köszönöm! Nem fogalmazhattam vmi pontosan (mert akkor még én sem értettem hozzá), de megoldódott hálistennek...
  • Animefox
    SETUPX.DLL nem található 16 bites windows programot nem lehet futtatni, cannot open key ... ezeket írja ki
  • Animefox
    Ezt próbáltam már levan töltve de elutasítja... :(
  • Met
    Újratelepítettem a gépet 32 bites windowsal, most működik az adapter de csak az előlapi usb-ben ha az alaplapi csatlakozóba dugom nem működik, felismerni felismeri de valami hiba miatt mégis letiltja.
    Ötlet? Gigabyte lap, valami DS3 L
  • Jakuza001
    Tessek itt megtalalod az alaplap es a hozzatartyozo chipset,audio egyeb drivereket.

Szerintem az nem lehet gond, hogy az USB csatlakozot meghosszabbitottad.
  • Animefox
    Kéne egy kis help és pedig hogy haverom régi P4 gépe nálam van hogy megcsináljam de nem sikerült. Újra telepítettem rá az XP-t is de a hang sehogy se akar menni rajta.
    P4SGX-MX alaplap drivert kerestem de semmi siker. Valami bootot ír ki vagy mit tudom én... van a hangkártyán usb port azt kivezettem hosszabbítóval lehet az a baj hogy nincs hang?
  • karajjj
    kell hozzá egy tvtuner
  • Met
    Valakinek van ötlete, hogy miért nem akar működni egy MSI US70SE wifi adapter a gépben?
    Win7 HomePrem 64bit, friss install, driver felmegy, eszközkezelőben látszik is az adapter de mégsem lehet használni, az MSI segédprogramja nem jeleníti meg a környező routereket.
    Egy ősrégi Vistas laptopban működik, vagyis látom a routereket, kapcsolódni nem próbáltam.
  • Jakuza001
    Esetleg ez ?

http://www.gc-plus.de/bin/sl-6831/sl-6831%20vista%2064bit.zip

Igaz a 6831 van a linkben de a 32bites valtozatnal amit talaltam egy nemet oldalon egy linken van a 30-as valtozattal.

http://www.gutefrage.net/frage/speedlink-cyclon-microphone-webcam-sl-6831

Itt volt ha lejebb gorgeted az oldalt.
  • Jakuza001
    Ez jo kerdes, de ez adott videokameratol is fugg. Tobb fajta csatlakozo van.
    Peldaul USB,HDMI,DVI,RCA,Firewire stb.
    Szoval nem artana a kameratipus es az sem, hogy mi talalhato a szamitogep VGA kartyajan, alaplapjan stb.
  • piamania
    Sziasztok!

Remélem kapok gyorsan választ.
    Szóval adott egy kazettás videókamera és a felvett videót szeretném a számítógépre feltölteni.Milyen kábel kell hozzá?Meg program?köszi szépen!!!
  • Szofi
    Sziasztok!
    Keresnék egy Vga kimenetelű, Vcr kábeles biztonsági rögzítő monitort!
    Az a baj, hogy már alig lehet kapni.
    Abban tudnátok segíteni, hogy merre indulak el? Esetleg van egy spéci üzlet, ahol lehet ilyeneket kapni?
    Köszönöm előre is!
  • Kongy
    Speedlink Cyclon SL6830-as webcamról van szó
  • Kongy
    Adott egy Speedlink webcam, volt hozzá driver cd, de elvesztettem, most meg a neten nem találok működő drivert hozzá. A Speedlink honlapján néztem először, de nincs is ilyen webcam fent, és a driver amit letöltök nem működik, egyszerűen nem ismeri fel a windows sehogy sem... :S mitévő legyek? /Win7 Ultimate 64 bit/
  • karajjj
    eléggé valószínű
  • FeikG
    Sanszos.
    De mielőtt veszel új karir,kérj kölcsön egyet valakitől próbára..
    Amit leírtál abból az jön le,hogy 90% a vga a "bűnös"
    JA!És mielőtt kiveszed a kártyát,távolítsd el a drivert..!
  • atenza
    Segítség kellene, egy laptop egyszer csak úgy gondolta magát h 1 helyett 8 kicsi képet mutat, úgy, hogy mindegyiken ugyanazt mutatja, már rögtön bekapcsolásnál is ( tehát bios töltésénél stb ) és a win7 nem indul el.
    Mindezt egy fekete képernyő után műveli. Ötlet? Lehet h a vga kezd meghalni?
  • Rotcsa
    SZiasztok!

Sórgősen kérném a segítségeteket!
    WIndows xp-ben hogyan tudhatom meg a rendszergazdai jelszót?
  • HBK
    Az lenne a problémám hogy akármelyik játékkal ha játszom a játék egy idő után kiakad és nem tudok mit tenni újra kell indítanom. Ezek után nem képes be bootolni folytonos kék halált kap. Csak csökkentett módban tudom elindítani és akkor a videókártya driverének eltávolítása segített a helyzeten és képes volt be bootolni. Felraktam a videókártya driver-ét ugyan ez a probléma lépett fel már játékon kívül is! Teljes formatálást végeztem és akkor úgy tűnt működik de a játékoknál még mindig előjön a probléma. Azt szeretném kérdezni hogy mitől lehet e ez. Új videókártyára lesz szükség? Ja és egy Nvidia Geforce videókártyáról lenne szó.
  • Beyond silence
    Sziasztok!

Légy szíves segítsetek! Öcsémnek integrált vga-s gépének agp slotjába szeretnék egy legalább 128 mb-os kártyát...

Az alaplap: FUJITSU SIEMENS D1567

ezt írja a manual:

The AGP slot supports the modes 4x/8x with 32 bits and 66 MHz. Only 1.5 V AGP graphics cards
    are supported.
    i Some older 3.3 V AGP graphics cards are coded like 1.5 V AGP graphics cards. The
    installation of such 3.3 V AGP graphics cards can cause serious damage to the
    mainboard and the AGP graphics cards.

Hát vaterán keresgéltem: Geforce FX5200 128MB DDR 64Bit AGP jónak tűnt, 8X-os, ahogy utána néztem úgy tippelek hogy az ilyen az Universal AGP 3.0 Card és jó lehet 1.5 foglalatba.

A 32 bits and 66 MHz viszont nem tudom mire értendő? A memóriára? Mert akkor ezeket szerint ez nem működne... van egyáltalán, tudtok ilyet mondani ami 128 Mb-os, használható régebbi játékokra?

KÖSZÖNJÜK

Ha segít az everest ezt írta ki az alaplapról: Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D1567
    Front Side Bus tulajdonságai:
    Busz típusa Intel GTL+
    Busz szélessége 64 bit
    Valódi órajel 133 MHz (QDR)
    Effektív órajel 533 MHz
    Sávszélesség 4267 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai:
    Busz típusa Dual DDR SDRAM
    Busz szélessége 128 bit
    DRAM:FSB arány 5:4
    Valódi órajel 167 MHz (DDR)
    Effektív órajel 333 MHz
    Sávszélesség 5333 MB/mp

Lapkakészlet busz tulajdonságai:
    Busz típusa Intel Hub Interface
    Busz szélessége 8 bit
    Valódi órajel 67 MHz (QDR)
    Effektív órajel 267 MHz
    Sávszélesség 267 MB/mp
  • HoTDoG
    Sziasztok!

A problémám a következő: körülbelül 1 hónapja az asztali PC-n ha elindítok egy videót, akkor időközönként elsötétül a monitor, majd visszaáll rendes helyzetbe. Kb 1 másodpercig tart. Mondanom sem kell, hogy mennyire ellehetetleníti a filmnézést és egyebeket. Olyan mintha próbálná kalibrálni magát. Egyes web alapú videóknál is előfordul. Az egészben az a legfurcsább, hogy évek óta semmi baja nem volt, és se hardveresen, se szoftveresen nem piszkáltam hozzá, semmilyen beállítást nem változtattam. Mióta előjött, próbáltam driver frissítéssel, képernyő frissítési beállításokkal, de egyik sem segített. Elképzelhető, hogy a videó kártya megadta magát? Esetleg van ötletetek a megoldásra?

A konfig őskori: nVidia GeForce FX 5200 128 Mb, Intel P4 2,4 GHz, 1 GB RAM, Win XP SP3

Előre is köszi!
  • FeikG
    Ennek fuss neki még egyszer..
    A wifit nem tudjátok megosztani?
  • kis7
    nem lopom csak van 1 ismerősöm aki a szomszédal közösen fizeti és csak 1 gépre tudják megosztani, az emeletre nem:)
  • karajjj
    nem, sőt, ha olyan hálózatra lépsz fel, ami nem a tiéd, akkor kiég a wifi csip a gépben, ez ilyen biztonsági izé, tudod...
  • FeikG
    Ha már lopod a hálózatot,akkor nem mind1,hogy 1 vagy 2 géppel teszed?
  • kis7
    sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van e arra lehetőség hogyha van 1 asztali gépem és azzal, rákapcsolódok 1 wifi hálózatra ( ami nem az enyém ) és erről az asztali gépről közvetlenül megtudom osztani ezt az internetet mondjuk a laptopommal vagy más wifis eszközömmel valahogy?
  • FeikG
    Okozhatja vírus is,hibás memória írás vagy olvasás,akár a vga memória is.
    töltsd le és tedd fel ezt
    és csinálj egy mély vizsgálatot,meg futtatnék egy memtestet is.
    Ha egyiktől sem fagy ki,akkor nincs más ötletem..
  • amdopteron
    Proci magonként átlagban 40fok
    vga 45fok
    bios frissítés megoldva
    a tápra meg azért nem gyanakodok mert előtte egy szar mtech tápegység volt benne 420watt az simán vitte annyi hogy ehez azóta lett egy plus sata vinyo meg pár db rendszerhütő
  • Jakuza001
    Ellenoriznem a proci ill. vga homersekletet eloszor.
    Ha azok rendben akkor magasabbra tennem a memoriak idoziteset a biosban,mert a geil ramokra eleg erzekenyek a gigabyte lapok.
    (Esetleg BIOS frissites is ez okbol, de ha nem ertesz hozza inkabb ne tedd)
    Ellenorzese a tapnak, hogy nem e az kezdi magat elhagyni, bar egy 550es tap barmilyen gagyi is ezt a konfigot siman vinnie kellene.

Ha ezekutan sincs valtozas akkor az operacios rendszer ujratelepitese, a merevlemezek ellenorzese utan, mert hibas HDD szektortol is fagyhat a gep, ha olyan adat van ill. volt rajta.
  • amdopteron
    Halli nekem olyan problémám van ,hogy a gép néha magától újra indul de nem mindig valamikor egy hétig egyfojtába jó de valamikor egy nap vagy 20szor is ujra indul
    Gigabyte alaplap
    phenom proci
    4gb geil ram
    hkc 550watt táp
    4850 video kari
    két vinyo..
    dvd iro
    meg egy pár rendszer hűtő
  • Jakuza001
    Nem szukseges a front panellel foglalkozni.
    Az csak kenyelmi funkciot zolgal, hogy a hazad elejen is csatlakoztatni tudjad a hangszoroidat ill fulesed.
  • lac coo
    Szintén Asus Xonar kérdés:

Hogy lehet megoldani, hogy az usb-s 5.1-es fülesemet a hangkártya vezérelje ?
    Jelenleg a xonar audio centerben sem lehet megszólaltatni, amúgy zene , játék megszólal a fülesen, de nem az igazi: játék alatt pl alig van subwoffer...
    A lényeg, hogy amíg csak az alaplapi hang volt, nagyon szépen szólt, most meg élvezhetetlen a füles :(

THX !
  • [HUN]Crassus
    srácok vettem egy ASUS XONAR DG-t....kérdem én a roccat fejes mellé a kártya behejezése után elég a 4 jackdugót bedugni vagy a hátulján lévő S/PDIF illetve Front panel audio header-el is kell foglalkozni? mert ugye most egy AC97-es kábelem szabadon lóg a gép belsejében:P
    ezer sry az epikláma kérdésért:D
  • balcsi70
    Szia.Köszi a választ.Még mindig semmi.Feltöltök 4 képet esetleg tudnál benne segíteni hogy hol keressem? kép 1 kép 2 kép 3 kép 4 A 4-ik képen a Power On/Off-ba van egy olyan hogy keyboard ha arra rámegyek van benne Enabled és Disabled. Én beraktam Enabled-ra de így se csinál semmit hiába nyomkodom amikor kéri hogy nyomjak meg egy gombot. Mi a franc baja lehet még? Üdv.
  • zöldeshányás
    Tudnátok segíteni hogy hogyan tudnék összekötni egy dav dz630 házimozit a géppel?(úgy hogy 5.1-ben szóljon!!)
  • karajjj
    akkor viszont nincs ötletem
    esetleg futtass le egy víruskeresőt
  • gruber trans
    ha kihuzom a netet akkor nem kapcsol ki
  • karajjj
    ha ezzel tökéletes, akkor nagyobb nem kell, bőven jó egy másik 400-as, de mielőtt veszel új tápot, javaslom, hogy próbáld ki egy másik táppal, kérj kölcsön valakitől, ha azzal nem fog kikapcsolgatni, akkor a táp a hibás