64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Büdös Bohóc
    Sziasztok

Vettem pár napja egy Trust GXT-26 Gaming Headsetet, meg vagyok vele elégedve, de valami egyáltalán nem megy: felraktam a drivert, van egy saját kis programja amivel beállítottam, faszán szól minden... Nos ami pedig a bajom, hogy ma is elindítottam a gépet és bedugom a headsetet de semmi.. A program nem indul el, szar alapbeállításokkal megy minden, a hangzás szar. Windows 7 rendszer, és a keresővel KÉPTELENSÉG megtalálni azt a programot, ami a vezérlő... Nem tudom elindítani sehogy! Valaki tudja, hogy hol lehet ez a program?
  • Jakuza001
    Elmeletileg nem kellene.
    Mast nem tudok mondani, mint olvasd el ezt. Ebben talan megtalalod a megoldast.

Chipeset driver ujratelepitestol kezdve, szinte mindent leirnak benne, ami a hibaforras lehet.
  • gruber trans
    és nincs bent a disk managment-ben sem.kell hozzá vmi segéd progi h felismerje?
  • Jakuza001
    Masodik resze a kerdesemnek ? Mert nem egyszer elofordul, hogy ott van a disk managementben, de nincs hozza betujel parositva.
  • gruber trans
    rá van dugva egy billentyüzet.az mükszik
  • Jakuza001
    Mast lat a gep azon az USB porton ?
    Disk Managementben se latod a HDD-t ? (Administrative Tools>Computer Management)
  • gruber trans
    sziasztok vettem egy samsung g3 station externel 1.5tb-s külsö vinyot de nem ismeri fel a gépem.mért van ez?win 7-es os van fenn.esetleg valami progi kell hozzá?amugy minden megy usb-porton.elöre is köszi
  • Jakuza001
    Attol nem sul meg egy tap, mert kevesebb ampert ad le a 12es agon.
    A GTS450 nem egy nagy eresztes amugy, gondolom a gep se lehet olyan hu de atomeromu tipus, ha ilyen VGA-val hasznalod, szoval nem hinnem hogy egy jobb minosegu, nevesebb tappal gond lenne vele.
  • Mr Csé
    szeretnék venni egy gts 450 vga-t és ehhez egy nagyobb tápot amire 12v-nál 21-amper van írva és fórumokon sok helyen amperoznak(hogy azt kellnézni mert megsül) ,a gts 450- nek meg valami (min 22 amper) kell 12 volton .most akkor figyeljem a tápok amperértékét vagy az nem is fontos ?
  • Jakuza001
    Windows 7 particio a Bitlockhoz.
    Az eltavolitasa lehetseges, de nem egyszeru feladat, en talaltam megoldast ra es leirhatom, de csak akkor , ha ertesz a gephez nem csak felhasznalo szinten es ez nem szavatolja azt sem, hogy utana minden tokeletes lesz.
    Mindenesetre, akkor nem 100 MB particio lesz a C: meghajto elejen, hanem egy boot nevu konyvtarban fogja az adatokat tarolni egy rejtett konyvtarban a C: gyokeren. Ezt nem lehet meguszni, mert a Bitlockernek mindenkeppen szuksege van a titkositashoz ezekhez a fajlokhoz.
  • Jakuza001
    Telepiteni kell eloszor a billentyuzetet az operacios rendszernek.
    Itt a kepek alapjan konnyu lesz.
    Ha telepitve vannak a megfelelo nyelvu billentyuzetek, akkor a baloldali ALT+Shift kombinacioval barmikor valtani tudsz a billentyuzet kiosztasok kozott.
  • Jakuza001
    Ne a vinyo jumperrel vacakolj, mert az teljesen felesleges.
    Annelkul nezd meg, hogy elindul e a gep.
    Minnel kevesebb cuccal, ne legyen mas mint ram,proci+huto,es VGA csatlakoztatva a lapon.
  • Jakuza001
    Nincs mit, halakent nyomhatsz egy hasznos hozzaszolas gombot. :D
  • SzocsA
    CNC Gephez van a PC. en nem bantanam mashogy nem lehet
  • karajjj
    tegyél fel magyar xp-t
  • SzocsA
    Van egy ipari pc angol xpvel. vettem hozza billentyut hogy tudom atallitani magyarra. a talcan nincs ikonja, lehet hogz nincsrajta nzelvvalaszto,mert nem talaltam a vezerlopultnal levo beallitasoknal
    nem tudok ekeyeteket irni stb
  • broman191
    Sziasztok!

Előszedtem ma a régi P4 gépemet mert egy nyomtatót szerettem volna kipróbálni vele (régebbi csatlakozó port miatt), aztán a helyzet a következő: nem bootol be, a bios-ig sem jut el, zúg-kerreg minden ahogy kell, semmiféle bios pittyegés amiből ki lehetne indulni...valaki tud ezzel kapcsolatban valami értelmes gondolatot megosztani velem? Vinyó jumper-t helyeztem már mindenfelé, alaplapi gombelemet szedtem le, tettem vissza, memóriákat (2 db 512-es modul) próbáltam külön külön, egyenként mindkét slotban, stb...semmi változás. Amikor pár hónapja használtam még működött...
  • Zsolek123
    nincs semmi hasonló opció
  • karajjj
    a windows 7 csinálja magának, nem winyó, hanem egy 100 megás partíció, hagyd békén
  • Endiman
    Sziasztok!

Gyors segítséget szeretnék! Adott egy gépben 4db vinyó 3 ide, 1 satás. Tegnap óta mutat a rendszer, egy Rendszer számára fenntartott ál-vinyót 100mb-al. Én ilyet nem csináltam ezt magától csinálhatta a gép

Hogyan tudnám ezt megszüntetni?
  • Zsolek123
    nem tudom, rálesek
  • karajjj
    hát, elég régi már a lapod, a kártya meg 60 watt fölött fogyaszt, biosban nem lehet esetleg megnézni, hogy mennyit vehet fel a kártya a pci-e slotról?
  • Zsolek123
    akkor se jó valami
    a kártyával nincs gond, ki lett próbálva másik gépben
  • karajjj
    erre is kettőt kell dugni
  • Zsolek123
    ASRock K8NF4G
  • karajjj
    milyen lapod van?
  • Zsolek123
    hány helyre? mert a régi alaplapomra kettő kábelt kellett rádugni, a jelenlegin meg csak egynek van hely
  • karajjj
    akkor én kérek elnézést, a nagyobb kártyákon szokott lenni ilyen

• Zsolek123
    nincs rajta semmi külön csatlakozó
  • Animefox
    Tiszta dzsungel az egész kábel rengeteg :D
  • karajjj
    a videokártyának van egy külön csatlakozója, ahova a 6 tűs tápkábelt kell bedugni, arról kéne áramot kapnia, nem az alaplapról
  • Animefox
    Megnéztem az alaplapomon több helyre van bedugva kábel a tápról..
  • Animefox
    Nekem 400W van és annyi pont elég... ugyanezt a videokarit vettem meg, nem emlékszek hogy különösebben kellett volna valamit bedugni azon túl hogy a foglalatba behelyeztem a kártyát... táppal nincs gond az alaplapban lehet valami ha nem megy...
  • Zsolek123
    Vettem egy Ati HD5670-es kártyát, de nem kap elég áramot. Ez az alaplap hibája lehet, vagy a tápé?
    Egyik ismerősöm alaplapjára 2 csatlakozót kell rádugni a tápról, nálam viszont csak egynek van hely.

Esetleg ha tápot cserélek, az mennyiben segíthet? A jelenlegi 420W-os
  • Animefox
    Zsibbadok az örömtől, nagyon szépen köszönöm most már így megy!
  • Waczkor
    Az a baj,hogy az az egy kábel is szűkösen jött fel,még egy szerintem nem férne át rajta.Akkor marad a switch,arra is gondoltam de nem voltam biztos benne hogy az kell.Köszi a választ
  • karajjj
    vagy felhúzol még egy kábelt, vagy veszel egy párezer forintos switchet, amivel a szobában megosztod a kábelt
  • Waczkor
    Üdv srácok!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy szeretném megosztani a netem.Alsó szinten van a modem és a router.A routerből egy kábel fel lett húzva a felső szintre,ahol a szobám is van.Tehát van kábel amit rá tudok dugni az xboxra is meg a pécére is.De ezzel az a baj,hogy mindig át kell dugnom az épp használni kívánt eszközbe,wifi ugyan van de játékra nem használom,csak kábelt.A kérdésem az lenne hogy lehetséges e hogy ezt a kábelen érkező jelet megosszam egy másik kábelre hogy ne kelljen ki-be dugdozni,mert le fog törni a csati végén a pöcök és ki fog csúszni a gépből.Nem akarom szabályos időközönként krimpelni a kábelt.
    Köszi előre is a segítséget.
  • Jakuza001
    Mi az, hogy mindenre rakattintottal ?
    Nem tudsz egy inf filet feltelepiteni ?

Leirjam szajbaragosan ? Sajatgep ikonon jobb klikk, tulajdonsagok menu es ott elojon az illeszto program kezelo (device manager).
    Ott latod az osszes, a szamitogepen megtalalhato hardvert. Ha sarga felkiallto jelek vannak, az azt jelenti, hogy nem megfeleloen mukodnek, vagy nincs driver feltelepitve rendesen.

Kikeresed a hangkartyat es ott is jobb klikkel, lecsereled vagy feltelepited manualisan a driveret ugy,hogy megadod a kicsomagolt konyvtarban a megfelelo inf filet, ami amugy mint mondtam bent volt a SMAXWDM\W2K_XP konyvtarban, amit lelehetett tolteni az Asus oldalarol.
  • TomBond
    Próbáld meg a Driver Genius Professional-t.