64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#57804 sziasztok
melyik proci az erősebb szttek?
Intel Core Duo 1.6 GHz vs Celeron M 530 1.73GHz
azért kérdezem mert nemrégiben telepítettem win7-et egy Fujitsu Siemens Amilo Pro V 3405 Intel Core Duo 1.6 GHz laptopra , és most egy Lenovo 3000 N200 0769-BHG Celeron M 530(1.73GHz) as laptopra kellene felraknom. De már a fujitsu-n is annyira határeset a win7 futtatás, hogyha a lenovo procija gyengébb, akkor inkább felszenvedem az xp-t. -
#57803 Ha USB-n szeretnél fájlokat másolni a gépedre akkor (talán) belehet állítani a telefonon a beállítások>számítógépes kapcsolatoknál hogy ne KIES programmal hanem mint háttértár működjön.
Sajnos viszont olyan megoldást nem tudok ami Wireless kapcsolaton tudnál feltölteni.
Például a http-s (webes felületű) feltöltök nem jók(pl data,dropbox stb.)? -
#57802 van egy samsung galaxy mini telefonom, és csináltam egy párszáz mb-os videót.
namost, a KIES segédprogram nem akar működni, meg amúgyis, szeretnék valami olyan megoldást amivel wifivel tudok feltölteni tárhelyre.
gmail feltöltés nem oké, mert "túl nagy a fájl"
valami megoldást tudtok mondani amivel közvetlenül a telefonról tudok valamilyen ingyenes tárhelyre feltölteni? -
#57801 Má megoldottam, elmartam csajom laptopját..
IDE azért nem megy, mert nem alaplapi, hanem van egy IDE kártya, amire rá vannak dugva :D Ami azon van vinyó (meg a dvd olvasó) egy elég régi darab, a zenéimet meg a fotóimat tartom csak rajt, a optikát meg csak azért tettem bele, hogy tudjak windowst telepíteni, aztán szerintem repül is :DD -
#57800 Például másold át pendrive-ra a alaplapi lemez tartalmát.
És mi az hogy win7 alatt se a hdd se a optikai meghajtó se megy? Milyen géped van?:D
A windowsnak támogatnia kellene az IDE hardvereket. Jumperelés rendben? -
#57799 Gyerekek.. Parádésan megszopattam magam.
Új telepítés, win7 64bit, a következő a gond: az egyik vinyó meg a dvd egy ide vezérlőre van dugva, ami driver nélkül nem megy. Viszont az alaplapi hálókártya sem, aminek a driverei az alaplap cdjén vannak... Viszont így nincs net, ami meggától a driverletöltésben.. Ideas? :D -
#57798 Nyomogasd az F8-at majd kiválasztod az rendszerhiba utáni leállás letiltása funkciót (vagy Sajátgép>tulajdonságok>speciális>Indítás helyreállításnál az automatikus újraindításról a pipát eltüntetted majd OK gomb)és egy kékhalál képernyőt látsz lejegyzed és guglizod.
Ha a POST tesztnél fagy le az egész:Okozhatja a HDD megtört vezetéke,vagy hibás hardver amiért nem tud tovább lépni.
Ha a hiba a POST teszt után van:Vírusellenőrzés(Kaspersky Rescue Disk,Malwarebytes antimalware) -
Kaldvi #57797 Miért nem tudom start menü leállítással leállítani a gépet? Mindig újraindul helyette és a press del to bios setup képernyő is percekig van ilyenkor. Biosban pedig nem piszkáltam.
Ráadásul ha a bios képernyőnél nyomva tartom a bekapcsológombot mert máshogy nem hajlandó leállni a gép, akor pl az utorrent elfelejti a beállításait, ezt könnyű észrevenni mert mindig beállítom h ne keressen frissítést, ilyenkor meg rögtön ugrik az ablak h új verzió. Mitől vannak ezek?
-
marchizor #57796 Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy szakértő számítógép témában, segítséget szeretnék kérni. A számítógép elvileg működik, mert elindul ha bekapcsolom és zúg is, viszont se a monitor nem kapcsol be, se az egér, se a billentyűzet nem világít, tehát egyik sem reagál. Jelenleg laptopról írok. Mi lehet a gond? :/ -
#57795 Virusgyanús dologról lehet szó: malwarebytes antimalware,kaspersky rescue disk(van usbre is),hitmanpro -
#57794 Ha elòtte nem produkálta akkor esetleg driverupdate. -
zool1981 #57793 Sziasztok!Lenne egy nagy gondom:az utóbbi 1-2 napban megörült a gépem,akármelyik játékot is szeretném telepíteni,mindegyiknél hibát talál,állandóan ezt írja ki közben:the source file is corrupted.Mitől lehet ez? -
#57792 mindezt addig, amíg be nem zárom a játékot. -
#57791 Az mitől lehet, hogy ha elindítok egyes játékokat, és utánuk pl egy youtube-ot (chrome), vagy egy WMP-t, akkor nincs hang? Sőt, a WMP, foobar, VLC egyenesen hibát dobnak... -
#57790 Például a távoli segítségnyújtás funkció jó erre azt hiszem. -
#57789 Üdv!
Biztos lesznek még jobb tanácsok is az enyémnél, de én TeamViewer-t használok, igaz ezt mind két gépre fel kell telepíteni! Viszont van App-ja okostelóra is, így arról is tudom a gépeket irányítani. Nem olyan villám gyors a reagálása, de "felügyelni" jó. -
Ekos #57788 Probléma:
van két sz.gép, ezeket össze kellene "kapcsolni" oly módon hogy az egyiken egy /pl./billentyűzet kombinációval megjelenjen a másik gép asztala,és azt használni is szeretném, úgy mintha a távoli gépnél ülnék.
köszi. -
simon7108 #57787 már megy.
lehetett az a baj,hogy 2.5 Mbit/s-es nettel azt állítottam be a routeren,hogy 5.5 Mbit/s sebességgel ossza meg a netet?Azért állítottam erre,hogy biztos a teljes netet megossza.Most automatikuson van és megy.(igaz jelszó nélkül,de megy) -
simon7108 #57786 nem jó ezek után sem:S -
#57785 Semmi köze a "bekapcsoláshoz" az csak a CMOS RAM-ot látja el alacsony feszültséggel. -
#57784 a bekapcsoló gomb kábele át lett kötve az újraindító gombra és belehetett kapcsolni.. kb 2 órája megy is a gép. ugy látszik csak a bekapcsológombbal volt gond.. -
#57783 És ha áramtalanítanád mondjuk néhány percre?:S -
simon7108 #57782 Mi lehet a baja a wifimnek?
Valamiért csak simán kikapcsolt a routeren a wi-fi és a net is.A wifi led világitója csak simán kialudt a routeren viszont a net jele ugyan úgy világított mint máskor csak nem ment.Ezért reseteltem a routert és visszaállítottam a netet ami már megy is.A wifi-t is bekapcsoltam,de nem akar menni.Beállítottam a nevét,jelszót meg mindent amit kell.Sugározza is a jelet,de az eszközök nem akarnak rácsatlakozni...Próbáltam már jelszó nélkül is úgy sem megy.Ha meg valami véletlenszerű oknál fogva rámenne akkor sem megy a net hiába van rácsatlakozva.Mi lehet a gond?D-Link 2641R router -
Ironman2 #57781 Kicsit magas nekem ez hogyan kell kezelni.Egy nő meg mindig pofázik közben -
Ironman2 #57780 Kösz dízel! Meglesem -
DIESEL DOG #57779 Esetleg ez? -
Ironman2 #57778 Van olyan külső progi amivel lehet chatelni a játékok alatt,úgy hogy közben nem kell megállítani,meg kilépni a játékból? Nem a Steamra gondoltam!!! -
#57777 amiatt be tudnád kapcsolni :) -
#57776 most már be sem tudom kapcsolni.. az létezik, hogy az alaplap eleme 1 hónap alatt lemerült? mert azt is olvastam, hogy amiatt is lehet ez.. -
#57775 Elképzelhető hogy a bekapcsológomb, de akkor szerintem 30 percnél kissé hamarabb kellene úgy leállnia,ráadásul ha úgy van beállítva akkor egy apró nyomás(nem tartjuk lenyomva folyamatosan) hatására a Windows leállítási folyamatát látod(úgy mint:kijelentkezés, mentés,leállás). -
#57774 igen, csak a winyó nem lett kicserélve, megnézem másik gépbe akkor. de olyat is olvastam, hogy bekapcsoló gomb beragadása is okozhat ilyen problémát, lehet ezért van ugyanez az új alkatrészekkel is.. mert az nem letezik hogy valamelyik új alkatrész romlott el, mert akkor elvileg nem ugyannak a problémának kéne előjönnie ami a régi alkatrészeknél is volt.. -
#57773 Táp alaplap csere is volt?És ha a HDD-t áteszed egy másik gépbe? -
#57772 Szóval nincs senkinek tapasztalata ebben? -
#57771 Nekem most olyan probléma van a gépemmel, hogy magától ki-be kapcsol ha kikapcsolom, erre ébredtem az éjszaka.. Reggel bekapcsoltam bírt kb fél órát és kikapcsolt magától.. Mitől van ez? Kb. 1 hónapja lett a gépben kicserélve minden alkatrész a winyó kivételével, új alkatrészekre nem használtakra... Régi alkatrészekkel is ugyanezt csinálta, ki-be kapcsolt ha ki volt kapcsolva meg újraindult, ezért lett felújítva az egész gép.. Most mi a fenétől jött elő újra ez a probléma? 1 hónapig kb tökéletesen működött, nem létezik, hogy új alkatrészeknél ugyanez a probléma jön elő.:@ -
#57770 kiprobáltam elindulni elindult de leállt.
Kivettem a vinyot és megfordítottam most megy.
A tépra milyen mérést lehet csinálni hogy megtudjam hogy jó-e vagy sem? -
Axl Rose #57769 És igen, ez volt a +oldás, köszönöm! -
#57768 Csináld úgy hogy ha leáll akkor akkor csak húzd ki(ne cserélj vezetéket!!) kb 4-5 percre aztán dugd vissza és úgy próbáld meg.
Nagyobb valószínűséggel táp lesz. -
#57767 erre van valakinek valami javaslata?
Most már az adatkábeleket cserélgetem hogy elinduljon.
Táp lehet gond? -
sanyiute #57766 Köszönom mind 2töknek!! -
#57765 A legfrissebb van fent! És ATI HD 6000 sorozat van ha jól emlékszem...