64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Talán,bár ez inkább az "elveszett" particiók visszaállítására jó.
  • sanya200
    tutorial ez jó hozzá?
    tutorial
  • gergely1991
    Van.
  • sanya200
    Van egy hdd a második particiót nem lehet megnyitni,formázni akarja.Beletettem egy másik gépbe ugyanaz a helyzet,checkdisk ugyanúgy el sem indul ameddig nincs formázva.Viszont vannak rajta adatok amiket le szeretnék menteni.Valami egyéb ötlet?
  • Vadnokedli
    Hai! Régebben zenét/filmeket WiFi-n keresztül TV-re streameltem, mostanában nem mindig működik, csak újraindítás után egy jó darabig.(kb míg használom az indítást követő 15 perc után) Ötletek?(Windows10) Mintha DLNA vagy hasonló szolgáltatás leállna, ilyenkor amúgy az eszközöknél be is szürkül az eszköz.
  • Ironman2
    Hardverkernél nézz körül! Corsair az egyik legjobb választás,de attól függetlenül lehet annál jobb táp is:

http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=359947
  • Ironman2
    Azért megmaradok a 600 wattos tápnál.D
  • Ironman2
    Ok,kösz.
  • MekNzi
    Tudnátok ajánlani tápot, hogy milyet lenne érdemes akkor vennem HA az halt meg?
    A közeljövőben tervezek alaplap,proci,ram újítást is, tehát érdemes lenne akkor nem csak a mostani kártya teljesítményre alapozni
  • MekNzi
    Vissza raktam a régi vga-t. Elindult aminek el kellett, nem állt le a gép. Visszacseréltem az újra, és konkrétan videónézés közben leállt. Délután ha minden igaz érkezik a csere táp, szóval majd akkor kiderül, hogy mi a szitu.
  • VJP
    Teljes mértékig igazad van abban amit írtál, csak én nem erre akartam rámutatni hanem arra, hogy az újabb kártyák nem esznek sokkal többet mint a régiek, sőt kevesebbet esznek.
    Míg egy régi GTX 590 önmagában maximum 365W-ot tudott megenni, addig a 780Ti, 980Ti, 1080Ti már maximum 250W-ot kér.
    Most én a csúcskártyákat néztem de aki akar szemezgetni itt az oldal.
    A példaként felhozott 1050Ti 75W-ot eszik max.
  • gforce9
    Pontosan. Ezzel így nem deríthető ki 100%-osan. Egy cseretáp adna biztos megoldást. Akár kölcsönbe is ha tudsz intézni.
  • Scooter
    Nekem Enermax 600W-os tápom volt már 2007-ben is.
  • MekNzi
    Koszi az eddigi valaszokat. Ha visszateszem az elozo videokartyat azzal lenyegeben kiderulne hogy melyikkel van baj?
    A, elindul a jatek nem tortenik leallas.
    B, ugyan az tortenik mint eddig.
    Viszont ha nem all le a gep az betulajdonithato annak is hogy a tapnak nem kell akkora teljesitmenyt produkalnia mint a nagyobb kartyanal ezert nem all le, de betulajdonithato annak is hogy esetlegesen a nagyobb kartya a ludas nem?
  • gforce9
    Ahogy a leírásodból kitűnik a vga környékére eredeztethető a hiba. Ennek 2 alapvető oka szokott lenni. Maga a vga vagy táp. Persze lehet más is, de itt kezdeném.
  • gforce9
    Tegyünk ebben rendet, mert úgy látom, hogy kell. Az, hogy egy gyártó mit javasol a VGA-hoz az kb. hasraütésszerű. Azt a folyamatot kell látni, ami az utóbbi 10-15 évben végbement a pc piacon. Ez pedig az, hogy tápokon a 3.3 és 5V-os ágak terhelése lényegtelen, A 12V-os ág terhelhetősége a mérvadó a választásnál. Erre viszont nincs nemzetközi szabvány. Sőt feltüntetni sem kötelező, pedig ez a legfontosabb adat.

Ezt az utóbbi évtizedben zajló változást a tápegységek gyártói hol követték hol nem. Egy táp összteljesítménye és a 12V-os ág terhelhetősége között óriási különbségek lehetnek.

Néhány példa:

2X12V 12-13A 500W-os táp, 320W terhelhetőség

500W-os táp, 360W-os terhelhetőség

500W-os tápegység, !!240W!! terhelhetőség

A valós terhelhetősége a 12V os ágnak az aláírt amperszámal való szorzata. A legutóbbi példa alapján tehát: 12V*20A=240W. Tehát meg kell nézni mennyi Amper van odaírva a 12V alá összeszorozzuk és megvan mennyit is tud a táp. Az 5V-al és a 3.3V-al nem kell foglalkozni, az biztosan elég lesz.

E módszer szerint, könnyű lesz tápot választani és biztosan nem fogunk sem alá sem fölé lőni.
  • VJP
    A gép leállását túlmelegedés is okozhatja. Rendesen rajta van a CPU-n a hűtő? Nem lazult meg? Ha van pasztád nem árthat újrapasztázni. Ventilátorok forognak mindenhol?
    A tápod elég erős, de persze lehet hogy tönkrement.
  • VJP
    Régen kellett a 600W, de már a gyártók elkezdtek alacsony fogyasztásra átállni és az én GTX980-as gépemben lévő 550W is bővel elég. Sőt a gépemnek ebben a hónapban 430W volt a legnagyobb fogyasztása, pedig a CPU/VGA húzva van kicsit.
    1 VGA-s géphez a 600W elég most. Egy 1080TI-hoz kell 600W a gyártó szerint. És itt az egész gépre érti a 600W-ot. Egy 1050Ti-hoz 300W kell.
  • VJP
    Install exe-re jobb gomb tulajdonságok, kompatibilitás fül. Onnan már értelemszerű.
  • Calver
    1050 Ti alá felesleges bármi 450-500w felett, sőt, talán még az is túlzás ha minőségi tápról beszélünk. a legtöbb kraftot mindig a videokártya eszi, és az 1050 Ti kőkemény 75 wattja sacc-per-kb lófasz.
  • Ironman2
    Ja,az rohadt kevés már a 450 wattos táp,utoljára 10 évvel ezelőtt volt az menő.Nekem is 600 wattos tápom van most.Egyébként most fogok én is venni TI 1050-est-szóval már félek hogy nem lesz elég a 600 wattos táp.Neked biztos az lesz a ludas.Vagy nem kompatibilis az alaplapod a videókártyával,ezért kérdeztem én is ott anno az ARK topikban,de nekem jó az alaplap hozzá.
  • Ironman2
    Kösz,azt hol kell átállítani?
  • MekNzi
    Sziasztok.
    Evy masfel honapja vettem egy uj videokartyat azota feltunt hogy a gep nehezbben bootol be volt hogy haromszori elinditasra bootolt csak be, de nem mindig. A heten viszont mar oda jutottam hogy nem is nagyon akart bootolni. Csereltem vinyot arra tettem a win t azon nem volt gond a bootokassal de rettento lassu volt a gep. Vissza raktam az elozo vinyot umratettem jovolt mukodott minden lassulas nem volt de a bootolassal megint problema volt. Tegnap odaig jutottam hogy a win 7 telepitot sem bootolta be,kiszedten a kis elemet az alaplapbol aztan sikerult ujratennem es jol is mukodott egeszen addig amig a video kartya drivert fel nem tettem akkor viszont fogta magat a gep es kikapcsolt. A heden eddig egyszer csinalt ilyet. Este mar hagytam is a picaaba mondom majd ma, bekapcsolaskor felajanlott a gep rendszervisszallitast eltem is vele, elkezdtem ujra feltenninra a dolgokat driver is jol felment nem volt gond. Letoltottem az Ark-ot. Elinditom lepnek fel szerverre es mire bedobna a jatekba megint leall a gep. En a tapra gondolod hogy meghalt egy 450 wattos usp 3430 tapom van. Letezik hogy eddig birta a 1050 ti kartyamat?
  • VJP
    Üdv!

A kompatibilitást állítsd át Win7-re, hátha segít.
    Ha nem akkor rá kell kényszeríteni, hogy megegye azt a drivert. Ha nem megy az első akkor leírom hogyan kell.
  • Ironman2
    Hali! Van ez a fejhallgató:

http://www.gembird.nl/item.aspx?id=8269

Kaptam még tavaly,de csak win8.1-es driver van hozzá,nekem viszont win10-em van.A windows alapból meg C-Media USB Headpfone set-nek látja,mint a többi ilyen hasonló fejhallgatót,és csak stereóban üzemelteti a beállításoknál.

Nincs erre valami megoldás,hogy normális win10-es driver legyen hozzá? Ahol az 5.1-et is látja mint régebben?
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.01. 01:51:14
  • gergely1991
    És ha rákötnéd egy tv-re vagy monitorra?
  • gforce9
    A megoldás meglett, régebbi verzió telepítése és a frissítés letiltása. Egy darabig még így elműködhet. Esetlen annak, aki hasonlóba fut: win732 bit, új skype, soundmax integrált hang. Hiba: a skype nem fér hozzá a hangkártyához. Megoldás: néhány verzióval régebbi telepítése.
  • Lacik84
    Kipróbálom, köszönöm a tippet, erre nem gondoltam.
  • Scooter
    Nem lehet, hogy kiraktad egy külső monitorra (win gomb+p-vel)? Nekem úgy van külső monitorra küldve, hogy csak azon látom a képet. A notebook kijelzőjét kilőttem, mert akkor kettőt látnék, ami zavar.
  • Lacik84
    Sziasztok egy Acer 5536G notebookom van, és egyik napról a másikra eltünt a kép "Black screen" tud valaki megoldást erre vagy kukázzam a gépet? Power van, vinyo megy csak kép nincs.
  • gforce9
    Mostanában 1-2 skype frissítés el lett kúrva nem kicsit, épp egy olyan gép van nálam, amelyiknél azon panaszkodik, hogy nincs hangkártya.... mondani se kell tökéletesen működik a hangkártya, a mikrofon rész is. :)
  • molnibalage83
    Stornó, problem solved, reinstall és regcleanerrel.
  • molnibalage83
    Csak így sem lát engem senki...
  • molnibalage83
    Próbaképpen - az adathalász hó anyátokat... - kipróbáltam FB fiókkal. Azzal meg egyből belépett... Kedves Skype... Anyád...
  • molnibalage83
    A Skype egyik pillanatról a másikra nem működik. Csak azt vágja a képembe, hogy szar a netem és nem tudok csatlakozni. Semmi baja a netemnek, hasít.

Semmit sem csináltam tegnap óta.
    A szolgáltatómnál lehet valami hiba...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.21. 19:49:58
  • piamania
    Kaptam választ az eladótól visszaadják a pénzt. Gond egy szál se.Pedig jó lett volna.
  • gforce9
    Hát hogy máshogy hogy gépre kötöd vagy hálózatra? Ha nem tölti fel akkor hibás terméket kaptál.

leírásában: 10. Charge Power : PC USB, 5V

szóval ennyi, ha nem működik akkor meg lehet próbálkozni másik kábellel, ha úgy se megy akkor kb kuka.
  • piamania
    Sziasztok!
    Rendeltem egy ilyen fülest futáshoz.
    ez
    Meg is jött, a csomagban volt egy USB kábel meg a füles.Kipróbáltam, működött is, csak hát ugye lemerült. És itt jön az én problémám. Hogy kell ezt feltölteni?Hiába dugom be a PC-be vagy 220-ba. Remélem tudtok segíteni. Köszi szépen
  • gforce9
    Visszavitt termék az sose öröm az eladónak. Kiafenének ad el bontott csomagolású terméket? Egy VGA-nál más, mert majd beleépítik egy komplett konfigba azt kalap. De én se szeretem, ha amit megveszek, nyilvánvaló rajta, hogy már használták.
  • Tetsuo
    Ha nem értesz hozzá, miért nem jártál utána legalább egy kicsit? Talán még visszaviheted és örülnek is, ha ey drágább modellt választasz helyette.