!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2x4
És azonos színű foglalatba rakd őket, de egymás mellé.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

shaba23
sziasztok, Gigabyte G3H alaplapba akarok 8 giga ramot venni. 2x4 vagy 1x8-at érdemes bele rakni? És van valami javaslat, hogy milyet?
Hangfalon van Aux és Pc opció
Üdv.
Vettem egy Microlab solo 7c hangfalpárt és a tv-re kellene kötnöm mert Ps4-en csak optika van.
De a tv-re hogyan?
Tv tipusa LG 42lb650v

Hangfalpárhoz kaptam kábelt aminek egyik vége egy jack zöld másik pedig fehér+piros dugós
shaba23
Úgy tűnik, hogy a qbit volt a ludas. Ami azért volt szívás, mert hiába kapcsoltam ki, úgy tűnik, hogy a háttérben valami mindig ott maradt. Most viszont nem indult automatikusan a rendszerrel, és így jó. De a legjobb, hogy újabban már a kurzor mozgása is beszaggatott...
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2017.02.04. 18:33:07
Synchronous
Valamilyen felesleges toolbar, vagy böngésző addon is okozhat ilyen akadást... nézd meg milyen kiegészítők vannak a böngészőben, és ami nem kell távolítsd el. Vagy gépre telepített avi codec-ek is produkálhatnak ilyet, pl ace mega...

A feladatkezelőben is szétnézhetsz a háttérben futó programok közt... ha van valami gyanús, azt lődd ki... de ott azt is megnézheted hogy melyik program mennyi ramot eszik, és mennyi a szabad kapacitás... ha úgy látod hogy van elég szabad ramod, akkor tuti nem a kevés memória miatt akad.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

2gb rammal sem kéne szaggatnia. Az biztos nem probléma. 5 perc alatt ki lehet deríteni mi a baj. Lelövöd a qbit-ot. Ha nincs változás megnézet edge böngészőben ugyanazt vagy felteszel egy firefoxot. Ha más böngészőben normálisan megy a gép, akkor chrome reinstall.
shaba23
Olyan gondom van, hogy zenehallgatás közben, főleg youtube, akad a hang. Ha chrome-nak új lapot nyitok meg, az baromira beszaggatja az egészet, akkor is, ha üres lap. Elképzelhető, hogy azért,m mert pillanatnyilag csak 4giga ram van a gépben? Win10, meg háttérben qBit és avast. i5-ös proci. Mondjuk az előző gépem sokkal szarabb volt mint ez és nem volt ilyen baja 😊
Segíteni nem tudtam, te jöttél rá. 😊 Szóval most jogos az, hogy: "Nincs mit." 😊
Kozben sikerult megoldanom. Vegul az 1280x720-as felbontas kepalkoto modjan kellett valtoztatnom az intel hd graphics programjaban, igy megy szepen 720p 60 hz-en a hdtv.

Koszi a segitseget 😊
Szerencséd van.
Én mindig mikor újra teszem a rendszert, mindig előjön valami új hiba, és jó néhány állandó.

Megoldottam,újra raktam a rendszert.

gergely1991
Az automatikus töredezettség-mentesítést kapcsold ki.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

molnibalage83
Rendszer visszaállításban keress egy közeli dátumot, háthat segít. Már, ha be van kapcsolva...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Akkor tegyek vissza egy régebbi win 10-et?Bár nem akarom megformázni az egészet újra egy ilyen hülyeség miatt :S
Driver Boosterrel frissitettem az elavult progikat. Így se lett jobb 😞

Nekem is.
Nekem a tiédnél gyengébb gépem is volt és erősebb van, most.
Mindkettőnél csinálta,

Az oka, mikroszoftot kell kérdezni, mi a fenebajuk van, hogy nem csinálnak semmit ez ügyben. Így kiadnak egy mocsok oprendszert.

100/100-as mindkettő.
konkrétan ez a gépem:
Processzor: Intel i5 3470 3200 MHZ
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz
Videókártya: Nvidia GTX 750 Ti Guru 2 OC 2 GB GDDR5
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit
Alaplap: Gigabyte GA-H61M-S1
Tároló eszköz: Adata 128 GB SSD Western Digital 1 TB
Hangkártya: Realtek Sound

Minden létező driver fel van telepítve.
Utoljára szerkesztette: WinStar, 2017.01.28. 23:22:49

Nálam igen.
Eddig csak ez vált be.
A több száz másik próbálkozás ellenére.. Lehet hogy csak véletlen, de most stabil.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.28. 21:04:51

Tetsuo
Ezek a programok nem stabilizálnak semmit sem. ;-)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mindenkivel kicsesz a 10.
Én 1,5éve küszködöm ezzel.
Próbáld ki, nekem most stabilnak látszik a rendszer, 2napja.. (még tesztelés alatt vagyok vele)

Gigabyte Segédprogramjai közül feltettem néhányat..szerintem azok stabilizálták a gépet..
App center, System Information Viewer, EasyTune, GIGABYTE Firmware Update Utility.

Visszaírnál ha sikerült, megszűnt a probléma?

SSD-m van,bár a HDD-n vannak a játékok meg a filmek is,de maga a rendszer az SSD-n.
Illetve nincs fél éves se a két merevlemez. Kb. 3 hónaposak.
Utoljára szerkesztette: WinStar, 2017.01.28. 09:13:33

Calver
HDD sentinelt futtass le, azonnal. hasonló gondot én haldokló merevlemeznél láttam.

ha valami eszi a háttérben az erőforrásokat, azt egy feladatkezelő megnyitása (ctrl+shift+escape) után könnyedén megtalálod.

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok.Van egy kis gondom.Íme a konfigom:
Processzor: Intel i5 3470 3200 MHZ
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz
Videókártya: Nvidia GTX 750 Ti Guru 2 OC 2 GB GDDR5
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit
Alaplap: Gigabyte GA-H61M-S1
Tároló eszköz: Adata 128 GB SSD Western Digital 1 TB
A probléma: Elkezdett minden film/sorozat időnként beakadozik(kb. 2 hete),de nagyon rövid ideig. Eleinte azt hittem hogy csak a Full HD-s fimek,de nem,a mezei sima 480p-s filmek is.Illetve pl. a Rocket League-ban érzek erősebb laggolást...Frissitettem az Nvidia driver-t mert azt hittem ez a probléma,de ugyan az a helyzet.Mi lehet a probléma szerintetek? Futhat valami a háttérben ami leterhelné a memóriát,vagy a CPU? Ha 1x újrainditom a gépet akkor egy darabig jó.

Van valakinek GA-H170M-D3H alaplapja?

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Most kliens futtatása nélkül is csinálta. 😞
Minden vadiúj, Mindent lecseréltem már. Minden hardver más. (és net szolgáltató is. más miatt cseréltem, de jól jött)

Megpróbálom, hogy átállítom uefi-re és újra telepítem a windowst... (20x-ra is, telepítésre mondom)

Csak a boot módot befolyásolja, az UEFI-re ha rákeresel érthető lesz. Nincs köze ehhez.

Az intel bios guard lényegében a bios elleni támadásokat hivatott kivédeni.

Ha átállítod uefi only-ra igen újra kell telepteni. Nemhinném hogy ezt a gondot megoldja.

A sata controllers az sata vezérlőket jelent. Ha letiltod akkor nincs hdd nincs ssd ergo be se bootol a gép.

Egyik dolognak sincs ehhez köze. Ha beakad a torrentkliensnél a rendszer hdd vagy a körüli hibára gyanakodnék. Így látatlanban passz.
A "Mit csinál a Storage Boot Option Control ?" és onnantól feltett kérdésekre a válaszok érdekelnek, elsősorban.

Észrevehetőt, igen.
Az összes kliens fajtánál csinálja.

Mielőtt belenyúltam volna a bios-ba sokkal jobban csináltam.. Ezért akarom beállítani a bios-t.

Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.25. 16:56:52

Amiket írtál beállítások egyiknek sem kellene ilyet okoznia, felesleges állítgatnod. Nem igazán értem, csak torrent kliens mellett csinál ilyet?
Sziasztok

Van egy GA-H170M-D3H alaplapom. F6-os biosal, i5-6500, (2x8G😎 16GB DDR4 2666MHZ (2133MHZ ként érzékeli) GTX970, win10 pro 64bit.
Sata mode: AHCI, és az SSD meg a HDD GPT-ben vannak.

A biost kellene beállítani, hogy stabil legyen. De nem értek hozzá.
Van valakinek ilyen gépe?
A mostani beállítással, torrent mellett, ugrik a gép, lefagy egy másodperc töredékére.. Mintha olyan gyors lenne a gép, hogy időnként meg kell állnia hogy utolérje magát.

Mit csinál a Storage Boot Option Control ?
Legacy Only van most.
Ha át állítom UEFI Only-ra
- Mi történik?
- Újra kell telepíteni a vindozt?
Az Intel Bios Guard Support , mi ez?
- Diasbled vagy Enabled?
A Sata controller(s) Mi történik ha Tiltom?

Rafanir
Egy Elgato Game Capture HD60-at próbálok összekötni a PS3-al, de valami nem jó. Egyébként ez a szerkentyű arra jó, hogy konzolról gameplay felvételeket készítsen az ember.
Letöltöttem a szükséges szoftvert hozzá, és bedugok minden kábelt a helyére, de a TV elsötétül, valamint a számítógépnél, ahova a felvett anyag menne, valami HDCP hibát ír.

Mi lehet a megoldás?
Krisztiam
köszi szépen, közben megoldottam, letöltöttem egy windows 7-es imageres.dll-t és abból cseréltem ki az ikonokat..

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Külön lehet állítani a tele és az üres állapotot, részletek:

http://www.intowindows.com/how-to-change-the-default-recycle-bin-icon-in-windows-10/
Krisztiam
sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy windows 10-ben szeretném kicserélni a lomtár ikonját egy másikra, azt tudom hol kell a vezérlőpult/személyre szabás/asztali ikonok módosítása.. ha itt kicserélem jó lesz, de ha kitörlök valamit, akkor nem változik át a lomtár ikonja teli lomtár ikonra.. tudtok nekem ebben segíteni? köszönöm a válaszokat

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

gergely1991
VGA kábellel próbáltad már?

Az a gond, hogy míg nincs eldöntve az, hogy a gép ad ki rossz jelet vagy a TV ad ki rossz képet, nehéz ügy. Laptopról van szó, bárhova elvihető. Nincs egy ismerős sem akinek lenne egy olyan tv-je amelyiken ki lehetne próbálni? Amiket még ki lehet próbálni, a hsz-ed alapján már ki is próbálgattad. Esetleg még másik kábellel meg lehet próbálkozni.
Nincs lehetőségem másik megjelenítőn kipróbálni, viszont haladtam előre a dologgal. A tv hátulján HDMI 1-es csatlakozóból átdugtam HDMI 2-be, így már tudok felbontást váltogatni anélkül, hogy zöldesen tönkremenne a kép. Az 1280x720-as felbontáson újra élénkek lettek a színek, és felnyíltak a további beállítási lehetőségek a tv menüjében is, amikre eddig nem tudtam rámenni!!! De csak ezen az egy felbontáson. Olyan mintha a tv más módba kapcsolt volna, mivel a többi felbontáson akármennyi hz-et tudtam állítani, ezen pedig csak a tv által használt 50 és 60 hz-et. Ez amúgy egy HD READY tv.

Viszont még így sem tökéletes sajnos.

Az egyik baj az, hogy a kép fent/lent jobb/bal széleken kicsúszik a tv kijelzőjéről, tehát nem láthatóak a kép szélei. Az intel graphics programmal megpróbáltam összébb húzni, viszont akkor mintha kicsit olvashatatlanabb lenne.

A másik gondom pedig az, hogy ennek a tvnek bírnia kéne a 60 hz-et is (a leírásában is benne van), mégis, mikor átrakom arra, akkor a kép itt-ott olykor vízszintesen kicsit vibrálva/ugrálva csíkozódik. De csak ilyen egy-egy pillanatokra. Pedig 60 hz-en lenne jó, mert 50-en elmosódottabb a mozgás.

Minden esetre örülök hogy haladtam vele!!!

Mit gondoltok, mi oldhatná meg ezt a két hibát?
Hát ha az a vga nem ad jó jelet ki magából, akkor akármit csinálsz nem lesz jó. Egy másik tv-n vagy monitoron próbálnám ki először, ugyanolyan felbontáson.
Sziasztok!

Szeretnek egy kis segitseget kerni. Van egy LG 32LC41-es LCD Tv-m. Nem mostani darab.

Az a gondom, hogy mikor rakotom a laptopomat (Asus X502CA, mely intel i3-3217u processzorral van szerelve, intel hd 4000 van benne) HDMI kabellel, akkor elegge fako szineket produkal nativ felbontasban. Talan meg sotetebb is, mint kellene. Ha felbontast probalok allittani a laptopon, zoldes osszevisszasagot latok a tv-n. Akarmire allitom, csak a nativot akarja elfogadni.

Emlekszem, hogy regen mikor egy xbox 360 volt rakotve a tvre komponens kabellel, akkor elenk, szebb szineket lattam. Akkor 720p-ben ment.

Esetleg tudnatok tippeket adni, hogy mi lehet a problema? A tv menujeben nem lehet tul sok mindent beallitani.

Kerlek segitsetek! Nagyon regota probalom mar megoldani, de nem megy, akarmit talalok neten. Talan pc mode-ra valt ilyenkor es az alapbol ilyen? Nincs mit tenni?

Nagyon nagyon koszonom!
ram
Letöltöttem...a képen látszik mit lát a progi.
Bank2 is ezt mutatja
Utoljára szerkesztette: crouch83, 2016.12.24. 17:21:21
gergely1991
Töltsd le a HDT-t és nézd meg hogy mennyit lát.

Jobban mondva mind a kettő memóriát látja a bios de total memóriát csak 4080mb ír ha dualba van rakva.
mind a kettőt látja a bios és a windows is csak 3.90-t használ. A1-A2 slotba rakva single channelba használja is. egyesével tesztelve másik ram kittel próbálva a lap de semmi...átraktam másik gépbe ott tökéletesen mentek dualba. Nálam is ment egy ideig. akkor adta meg magát mikor házat cseréltem. azóta szenvedek vele...jah és proci csere is próbálva meg táp egység is.
Calver
nem kompatibilis memória? milyen ramokról van szó? előfordul, hogy két különböző gyártóval megáldott modul nem szereti egymást.

"The trees move. Do you not see it?"

Lehet nem látja azt a második modult az alaplap. (biosban ellenőrizheted). Kivesz kitakarít visszarak. Egyesével tesztel, ilyesmik. Ha a bios látja onnantól a windowsnak is kell. Ha nem vagy biztos a dolgodban kérj meg valakit aki segít. Karácsony előtt a processzorodból kifüstöltetni a memóriavezérlőt nem szerencsés. Úgyhogy ésszel, figyelmesen. Ha sehogy sem akar működni a második modul, akkor egyszerűen meghalt, előfordul. Valószínűleg garanciális még, így csere.
Az a baj hogy az van fent..win10 64 biit 😞
Tetsuo
Szabi jól mondja: A 32 bites operációs rendszer csak 4 GB összes memóriát lát (videokariéval együtt), illetve tud kezelni, többet nem.
Szükséges a 64 bites Win.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.12.23. 02:10:57

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szabi
64bites oprendszer kéne a gépre.. 😊

"Nulla tenaci invia est via"

Sziasztok....olyan problémával fordulnék hozzátok hogy a 8gb memóriából csak 3.90gb lát...A2-B2, A1-B1 slotba is próbálva a biosban az unganged engedélyezve, c-mos reset megcsinálva,de semmi...valakinek ötlet?.../ASUS M5a97 r2.0/ előre is köszi.
Utoljára szerkesztette: crouch83, 2016.12.22. 17:26:10