64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Molnibalage
    Márimnt honnan életében a készülék egyszer volt neten, a céges tűzfal mögött. Vagy alapból vírus van a oprendszerben...?
  • gergely1991
    Nem ártana rá egy vírusirtó, mert az android-os oprendszereken csak nyüszögnek a vírusok(sejtem hogy a nyílt forráskód miatt).
  • kemszi2
    nem rég változott meg a neve
  • karajjj
    leírtam hogyan működik, felmásolod, telepíted, fut
  • karajjj
    akkor én kérek elnézést, nincs androidos telefonom, nem tudtam, hogy változott a neve
  • Molnibalage
    A PC úgy működik, hogy letöltesz és installálsz. Miért nem működik úgy a telefon, hogy USB-n rárakok egy install, fut és működik...?

Mi ez az agyonbonyolítás? Attól is herótom van, hogy már mindenhova regisztálrni kell. Faszom se tudja fejbentartna az n+1 jelszavamat annak ellenére, hogy kombinálom őket...

A főnököm már rakott fel rá hála istennek valami fájlkezelőt.
  • kemszi2
    Itt az Androidos téma
    De gondolom a telefon márkájának is van külön topic
    Amúgy már nem market a neve hanem google Play. Fájlkezelő nem mindegyiken van alapból,ezért is ajánlottam a témáját,rengeteg program van tudnak ,tudunk ajánlani mindenre valamit
    ezt a pc-s dolgot nem értem,bármit meg lehet szinte csinálni a telefonnal hardware függő a dolog,komoly játékok,emulátorok (PSx,dos stb),autocad,rootolás után bármibe belepiszkálhatsz
  • karajjj
    a market az android alkalmazások gyűjtőoldala(van ingyenes és fizetős is), igen, lényegében egy hordozható minipc, de nem windows van rajta, hanem android, más oprendszer, más működés, nem tudom, hogy milyen telefonod van, minden gyártó maga dönti el, hogy tesz-e rá fájlkezelőt, vagy nem, a market biztos rajta van, oda csak egy gmail regisztrációra van szükséged a belépéshez
  • Molnibalage
    Ok. Mi az market? Valami ingyenes gyűtőoldal? Fájlkezelő van rajta alapból?

Valahol nem érte, hogy az okostelefon egy mini PC elvileg. Akkor meg miért nem ugyanúgy működik...?
  • karajjj
    martketből töltsél, vagy felmásolod a telefonra/memkártyára a letöltött fájlt, beállításoknál engedélyezed az ismeretlen forrásból származó programok telepítését, aztán fájlkezelőben elindítod a fájlt és feltelepíti magától
  • Molnibalage
    Android 2.2.1
  • Zoli007
    Egyszerűen/sehogy. A válasz attól függ, milyen oprendszer van rajta.
  • Molnibalage
    Totál láma kérdés, de hogyan lehet okostelefonra USB-n keresztül ingyenes alkalmazásokat feltelepíteni? Konkrétan zenelejátszó kellene, amiben van equalizer.
  • sz4bolcs
    64 bites win7 kezeli mindet, köszi 8))
  • Lacee86
    Nem tudom, h ki lehet-e, de nem kell bántani. Nem igazán ér semmit úgy sem, egy 9600 GT erősségű kártya nem használ 512-nél több memót, még annyit sem. :) Ezt amúgy is csak az alsóbb kategóriájú kártyákra találták ki, amolyan "parasztvakításnak".
  • sz4bolcs
    "TurboCache technológia. A videokártya saját memóriájához a rendszermemóriából még vmennyit fel tud használni a kártya, így úgy veszi, mint ha az is a kártyához tartozna. " - És ez jó neki? Ki lehet kapcsolni, illetve érdemes kikapcsolni?
  • Lacee86
    TurboCache technológia. A videokártya saját memóriájához a rendszermemóriából még vmennyit fel tud használni a kártya, így úgy veszi, mint ha az is a kártyához tartozna. Azonban a rendszermemória sokkal lassabb, mint a videokártya saját VRAM-ja.
    Egyébként 64 bites Windowst tegyél fel, úgy fogja jól kezelni a 4 GB rendszermemóriát.
  • Zsolek123
    Hú, ha jönnek a srácok majd segítenek. :D
    Én nekem csak a 64bit-es rendszer jutott az eszembe. :))
  • sz4bolcs
    Hát nekem fogalmam sincs, azért kérdezem...

De még1 dolog, amire figyelmes lettem. Az action centerben a performance information and tools ezt írja ki, amikor be van téve a ram:

Graphics

Display adapter type NVIDIA GeForce 9600 GT
    Total available graphics memory 1791 MB
    Dedicated graphics memory 512 MB
    Dedicated system memory 0 MB
    Shared system memory 1279 MB

és ezt, amikor nincs:

Display adapter type NVIDIA GeForce 9600 GT
    Total available graphics memory 1279 MB
    Dedicated graphics memory 512 MB
    Dedicated system memory 0 MB
    Shared system memory 767 MB

Need help
  • Zsolek123
    Win 7 64 bit?
  • sz4bolcs
    Sziasztok!

Ma vettem egy két gigás dd2 800-as ramot a gépembe.
    Alaplap: Gigabyte-P35-DS3L/S3L
    Betettem a 2x 1giga ram mellé a 3. slotba, bios fölismeri a 4 gigát, windows viszont azt írja ki, hogy installed memory: 4 GB (3 GB usable)
    Hogy tudom rávenni a wint, hogy mind a 4 gigát használja? (Win 7 32 bit)
  • DJ YAYO
    Hát nagy átb*szás ez a T-Home-os leírás mert a végén van odaírva hogy "-A04HU" tehát roszabb mint a sima NP300E5A. De részletre lesz net mellé tehát így a jó nekem, végülis ennek a laptopnak a helyébe fog lépni, akkor inkább így kérdezem hogy...ennél a Toshiba laptopnál mennyivel jobb? Fogok-e különbséget tapasztalni?
  • Lacee86
    Itt van pl. ez. Ezen alacsony felbontáson még eljátszadozni is lehet, főleg 1-2 éves játékokkal. Netezésre, irodai munkára stb. pedig sokáig alkalmas lehet.
  • Lacee86
    De azon kívül az csak cerka, tök alacsony órajellel. Komolyabb flash megfekteti sztem... Játékra totál nem alkalmas, hacsak nem 10 éves játékokról van szó. De semmiképp ne ilyen lehúzós T-Home-nál vegyél már gagyi gépet. Ez csak jó tanács.
  • Lacee86
    Jó, lehet, persze, de ennyi pénzért jobb gépet is kapsz...
  • DJ YAYO
    Naaaaa...64-bites 2 magos Intel procival (1,5Ghz), 4gb DDR3-as Ram-al nehogymár me lehessen netezni O__O
    Csak kíváncsi vagyok hogy hány megás. Nem Crysis 5-re kell sdasd
  • Lacee86
    Ez még netezni is gyenge, neee...
  • Zsolek123
    Hali!
    Épp az imént raktam fel a Sims2-t, de nem engedi elindítani mert azt mondja hogy az Évszakok kieggel indítsam el. WTF én egy sima Sims2-t raktam fel. Semmi nincs mellette telepítve.Letörölni se engedi, mert azt írja hogy a kiegészítőket töröljem előbb aztán az alapjátékot.
    Utánanéztem, sehol nem találtam nyomát a kiegészítőknek hátha régebben fel lettek telepítve...

Na, ilyenkor mi van?
  • karajjj
    hát, játékra ne vegyél ilyet, a proci is elég kula
  • zotya10002
    Egy ADVANCE ATX-5012 - 480 W . Nem egy csúcs,de most hirtelen jól jött! :-))
  • DJ YAYO
    Sziasztok! :))
    Ebben a laptopban milyen videókártya van? mert az oldal alján csak annyit ír hogy integrált vga... Valszeg akkor a processzorba van építve...és ha igen akkor hány megás? :S
  • DIESEL DOG #58093
    Ez jó hír!

Ha szabad tudni milyen fajta táp lett az utód? :)
  • zotya10002
    Sziasztok!!

Megmaradt a gépemben minden!! Szerencsére! Új táp pörög már:-DD

Még egyszer köszi a válaszokat!

Üdv
  • DIESEL DOG #58091
    Ha valóban a tápegység a ludas (nagyon úgy néz ki) akkor a régi helyébe ajánlom ezt vagy ezt

Illetve személyes tapasztalat alapján ajánlom a SuperFlower tápegységeket. Nekem 2 éve van egy 500W-os Atlas, CF konfigurációt hajtok vele, és meg se nyikkan, csendben és kifogástalanul teszi a dolgát... :)
  • Lacee86
    Nekem mikor elszállt a Spire tápom, akkor hirtelen kikapcsolt a gép, kicsapta a villanyóra biztosítékot, meg marha büdös jött a tápból, füstölni ugyan nem füstölt. De meg sem próbálkoztam azzal, h tényleg tropára ment-e a táp, vagy még elindul-e vele a gép, dobtam ki a kukába azonnal... Hála az égnek nem vitt magával semmit. Most okosabb voltam, Chieftec-et vettem, remélem ez tartósabb lesz. A Spire alig múlt 1 éves...
  • pxxl
    minden esetre ha füstöl valami elektromos kütyü ne kapcsolgasd ki-be mert még a végén te is pórul járhasz...
  • zotya10002
    Az lesz holnap!

De valami erősebbet rakok bele,na és jobb fajtát!

Köszönöm mindenkinek a segítséget és a nyugtató szavakat:-))

Jóccaka!
  • Master91
    Ha ott olvadtak meg, valszeg csak a táp szállt el. Próbálj bele egy másikat, aztán vásárolgass...
  • Lacee86
    Azzal nem lesz gond sztem, mármint "csak" a táp ment tönkre minden bizonnyal.
  • zotya10002
    Ez egy régebbi FSP Group INC 350-60THA-p táp volt!

A belsejében megolvadtak a dolgok!