!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az asztali gépem randomszerûen újraindulgat. "Hidegindításból" még betölti a win7-et is, majd újraindul pár perc múlva, utána már a bios se jut el odáig, h a képernyõre írjon valamit.
Ez biztos, h az alaplap gondja, vagy lehetne a proci gondja is? És milyen hibajelenségeket okozhat egy elromlani készülõ v elromlott proci? (csak azért kérdezem, mert procit újat akartam venni, alaplapot viszont nem)
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond és hogy oldhatnám meg?
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Lenovo Y500 iPhone 5S BMW E30
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Elég speciális a problémám, úgyhogy ide írok...
Nos, a szomszédtól kaptam egy laptopot, hogy tegyek rá Windowst, de román nyelvût... + ilyen olyan szoftvereket, de ugye driver CD-je nincs.
Már alapból sok genya volt emiatt, hogy a kis szemétládának a megfelelõ drivert tudjam letölteni... aztán ugye már elõre bekészítettem a végére, a 'Romanian Langauage Pack'-ot, mivel románul nem tudnám kezelni, így ezt hagytam volna utoljára, DE, ez a tetvedék CSAK is kizárólag ANGOL nyelvû Windows-ot hajlandó átrománosítani!
Mivel nem szeretnék megint 6 órát szopni az egésszel, meg lehet vajon valahogy oldani, hogy így ahogy van, mégis átrománosítani az Oprendszert?
(A Langauage pack egy .msi fájl)
Köszönöm!
1 short - DRAM refresh failure
2 short - Parity circuit failure
3 short - Base 64K RAM failure
4 short - System timer failure
5 short - Process failure
6 short - Keyboard controller Gate A20 error
7 short - Virtual mode exception error
8 short - Display memory Read/Write test failure
9 short - ROM BIOS checksum failure
10 short - CMOS shutdown Read/Write error
11 short - Cache Memory error
1 long, 3 short - Conventional/Extended memory failure
1 long, 8 short - Display/Retrace test failed
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
a sajátom:
Radeon X1650 Series (512 M😎
a csere:
NVIDIA GeForce 7600 GT (256 M😎
az utóbbival nincs elsötétülés, gond nélkül futnak a 3d progik.. viszont sajna nem nagyon értek hozzá, és nem tudom ez utóbbi mennyivel kevesebb mint az ATI videokártya mondjuk teljesítményigény szempontjából..
valakinek van tippje?
Olyan mintha szirenazna ?
Ha igen akkor melegedik a processzorod terhelesnel, es azt jelzi az alaplap. Mast nem tudok elkepzelni, mert ha mukodik a gep, akkor nem lehet mas hangjelzes valoszinuleg.
Kiveve, ha csak, nem is a lapbol jon, hanem valami a gepedre telepitett szoftver generalja a hangot. 😄D
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
de lehetséges mert az mitõl lehet??
srácok az mitõl van hogy egy 1,5 hónapja vásárolt gép sípol?? nem hangos csak rohadtúl füll idegesítõ
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Ha nekiállok játszani valami játékkal, újraindul a gép. Videkókártyára gyanakszom, de mitõl lehet?
táp amúgy ilyen van benne: DR-c350ATX
.. és ahogy most nézem a videokártya min követelményét, ott 350W a minimum, a táp adatlapján meg csak 330W van.. viszont ez a gép már kb 6 éve így mûködik.. az lehet hogy a táp mondjuk egyre kevesebbet tud?
valami megoldás?
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
ma elõször csinált olyat a gépem, hogy ha bármilyen 3D-t használó progit elindítok (játék, Google Earth, 3D benchmarkt stb), pár mp után simán elsötétül a képernyõ, hang pár mp-ig "beragad" aztán csend és nem történik semmi, csak resetelni tudom a gépet. Ha bármi mást használok az normálisan mûködik..
Tegnap óta semmilyen változást nem csináltam a gépen, ugyanazok a progik vannak fent mint eddig.. találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
(videokártya drivert frissítettem, de az nem segített)
Operációs rendszer Windows XP Pro
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+
Alaplap neve MSI K9N Neo (MS-7260)
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Videokártya Radeon X1650 Series (512 M😎
3D gyorsító ATI Radeon X1650 Pro (RV530)
Amit a Microsoft helpjében találtam ide vonatkozó javaslatokat minden úgy van mint kellene.
WinXP SP3.
Újratelepítés elõtt mûködött mert az én gépem volt.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
mûködés közben egyik pillanatról a másikra leállt, bekapcsolást követõen se kép se hang semmi(csipogni se csipog), ventilátor felpörög benne azt hallani, és ennyi...
Már bocsi, de hülyeséget írtál neki, ugyanis az OC felirat az alábbit jelenti "Az 1600-as FSB-t csak "Overclock"-ként (túlhajtás) tudja kezelni. Tehát ha veszel egy 1600FSB-s procit, azt alapból csak 1333-on fogja használni, és tuningolhatod 1600FSB-re, ami az alap mûködését jelenti, de feljebb nem tudod húzni."
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Szervizesként, elmondhatom hogy számos oka lehet, Lehet a levegõ csatornája eltömõdött, lehet elszállt benne valami, vagy nagy feszültséget kapott, vagy még egy csomó minden, háttér történet?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Csak szeretném megkérdezni hogy ebbe az alaplapba az 1600 mhz memoriát elbirja ?
http://hu.msi.com/product/mb/785GM-E51.html#Spec
Mivel csillaggal van jelölve.
sati
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.