64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • FaxY
    igen de már elvitték a gépet tudnátok olyan pc-t mutatni (linket küldeni) ami a Battlefield 3-mat vinné High-Medium grafon és olyan 60-70 ezer körül van. (lehet használt is csak ne legyen széjjel hajtott)
  • Lacee86
    Nem igazán, aránytalan. Erősen processzorlimites, a videokártyát közel sem tudja kihasználni. Használtan kínálják ezt?
  • FaxY
    Helo az a kérdésem h szerintetek ez jó konfig?: ASRock G31M-S. alaplap, e 3400, 2 gb RAM, Ati 6770, 500 gb-os wincseszter. A válaszokat előre is kössz
  • Soldiers
    Már Katt találtam is!! sztem ez tökéletes
  • Met
    lehet
  • Soldiers
    KATT
  • Soldiers
  • Soldiers

Van egy ilyen régi winyóm ehez lehet venni olyan külső házat hogy külső winyóként tudjam használni??
  • Soldiers
    oké köszönöm a segítséget
  • karajjj
    biztos lehet konvertálni keress rá gugliban arra, hogy mkv konvertálás, szerintem lesz megoldás
  • Soldiers
    és amik nem mennek azokat vhogy átlehet alakítani??
  • karajjj
    valószínűleg más-más kódolásúak a filmek, amit lejátszik, meg kell nézni, hogy milyen
  • Soldiers
    Hello

Olyan segítség kellene hogy vettem pár napja egy LG 42LV4500 tv-t és az lenne a gondom h külső winyóról nem minden MKV filmet játszik le.
    Ez ellen mit lehet csinálni hogy az összes MKV filmet lejátsza??

köszönöm a segítséget!
  • DIESEL DOG #58311
    Tápegység volt a ludas, ma reggel végleg jobblétre szenderült, nem vitt magával semmit sem, és szerencsére itt helyben tudtam szerezni egy új tápegységet... az 500W-os Superflowert egy 570W-os Gigabyte Superb váltotta fel. :)
  • tea007
    Nos némi komolyabb átnézés után rájöttem h négy memóriakártyából 3 ddr 400-as egy meg ddr 333-as volt, és akkor mindegyiket a leglassabbhoz igazította, továbbá nem volt megjelölve hogy mely slotok tartoznak egy channel-re, a régi gépemben pedig a-b-a-b volt, na itt nem, s egy 512-re egy 256 jutott ezt most átrendeztem rendesen,némileg jobb lett de még tesztelésre vár egy játék alkalmával...
  • tea007
    Nos, memóriahibát nem jelez, leszámítva h most valami elállítódott és vissza kell majd csapnom a memóriát 333mhz-es fsb-re de kipróbáltam mi történik ha leszedem satát,na egy fokkal gyorsabb úgyhgy lehet volt a bajaés még játékban sem voltam, úgyhogy lehet ez volt a gond, de kipróbálom 'élesben is'
  • gergely1991
    Ha a táp nem bírná el,akkor el sem indulna szerintem.
  • tea007
    Elméletben vírusnem lehetne, mert le van ellenőrizve a gép oda-vissza.Amúgy egy kérdést hadd tegyek fel, nem ehet hogy a táppal van baj? erősen nem mai, 400w-os és a vieókártya eszik 350w-ot plusz két hűtés van a gépben, meg két vinyó meg egy sata dvd-olvasó ami úgy ehet valamit, meg természetesen alaplap meg 4memo kártya...
  • gergely1991
    Szia!
    Az előző javaslatomat nem neked szántam,viszont a te problémádat figyelve,vírusgyanús dolog lehet benne vagy netán a operatív táradnál nincs valami rendben.Próbáld lefuttatni egy memória-ellenőrzést a memtest segítségével.
  • gergely1991
    Szia!
    Olvasd el ezt a javaslatot.

Bocs de a gépem az előbb beszaggatott a vírusirtó miatt, így elkattintottam.:(
  • tea007
    Milyen emulációkra gondolsz? Tudnál linket küldeni, vagy leírni esetleg?
  • gergely1991
    Szia!!
    A [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1040759332&no=58300]#58300[/URL] neked ment volna, viszont a mobilom nem reagált "válasz" linkre.
  • tea007
    Valaki valami ötlet előző bejegyzésemhez a gépemmel kapcsolatban?
  • LeWyTy
    HELP
    Sony Vegas 8.0 Pro
    Nem látja az effekteket, pedig ott vannak a helyükön.

Köszi.
  • gergely1991
    Emlékeim szerint a sata meghajtókat nem ismeri fel a xp telepìtője,a BIOS-ban a ide emulàciòt kell alkalmazni.
  • Laxxa
    Köszönöm a segítséget, és elnézést az elírásért.
  • pxxl
    direct utánnanéztél?
  • karajjj
    tegyél fel win7-et és állíts be hozzá régi skint

• Laxxa
    Mert nem nekem hanem fateromnak kell és utálja a Vista/7-et nem ért hozzá nem talál semmit. Probáltam győzködni de nem jártam sikerrel ő a XP-hez ragaszkodik, pedig direct utánnanéztem, hogy a noti támogatja az XP-t az Acer support szerint.
  • karajjj
    Biosban kell valamit mókuskodni a winyóval, hogy lássa az xp telepítő. De amúgy nem értem, hogy minek akarsz xp-t telepíteni rá, sokkal jobb arra a win7 már szerintem
  • Laxxa
    Sziasztok, segítséget kérnék most vettem használtan egy Acer Extensa 5620 Notit és nem tudok rá telepíteni WiXP-t. Mert a telepítő nem érzékel HDD-t a gépbe, pedig benne van egy Hitachi 160Gb. A Win7 simán fel megy az látja is a vinyót csak a WinXp nem. A WiXp Prof és SP3-as lenne eddig nem volt ilyen problémám asztali gépnél.
    A segítséget előri is köszönöm.
  • setchoo
    Sziasztok!
    Tanácsot kérnék a problémámmal.
    Mikrolagok jelennek meg a játékok alatt. Nem folyamatos a kép. Rendszertelenül jön elő. Van mikor egyáltalán nem, de egy idő után csak jelentkezik.
    Nagy ritkán be is akad 1-2 mp-re, olyankor a winyót is darálja arra az idöre.
    Tanácstalan vagyok, mert régen nem voltak ilyen problémáim ezzel a configgal.
    Asus P5K-E Wifi
    E6750 @ 3.2
    Hd 4850
    4 Gb ram mindez win7 x64-es környezetben.
    Talán amióta újra húztam a win-t azóta csinálhatja. talán valami szoftveres hiba. Vagy a cpu húzás beállítás.
    Remélem valaki találkozott hasonlóval és tanácsot tud adni, hogy merre induljaj el. :)
  • balcsi70
    Okés köszöntem szépen akkor holnap kikapom belőle a memókártyát.
  • karajjj
    A 1-4-1-1 beep code pattern on a PhoenixBIOS system means that there is an issue with the system memory. Replacing the RAM usually fixes this problem.

memória hiba lesz
  • balcsi70
    Sziasztok! Van egy ilyen laptop: Notebook Computer D410S mint ami a linken látható.gép bekapcsolom és ilyeneket pityeg: 1-4-1-1 vagyis 1 (-szünet) 4 (-szünet) 1 (-szünet) 1 aztán nem jön be semmi. Mivel lehet a problematika? A választ előre is köszönöm. Üdv.
  • tea007
    Hát a háttérben semmi sem fut ami használna észlelhető mértékben bármit. Tehát divx meg ati catalyst a leglényegesebb, azúgy 1 mega memória cpu nulla százalék. Ami egészen furcsa h most próbáltam futtatni (ma) pár dolgot, és 20% cpu evésnél meg 100 mega ramnál szaggat gép már. Amúgy nem lehet h a táppal van gond (mert a vganak 350w kell a többi a maradéké és van egy plussz ventillátor is meg két vinyó)? csak nem tudom biztosra :(
  • kisviku
    Hmm, nem lassítja valami háttérben futó program?Indexelés, defrag,vírusirtó,stb?
    Az AMD oldalán ez szerepel, mint szükséges rendszer:

AMD 6450 requirements

Nézd meg esetleg a BIOS-t, mi hogyan van beállítva.
    A 1,5 Gb ram sem túl sok.Lehet, hogy sokat swappel.Ha XP-d van, 3 gigát rakj bele, többet nem kezel vagy max 3 és felet.
    Azt sem szabad elfeledni, hogy a hardvereszközök is vesznek le a ramból!
  • kisviku
    Szia.Bocs, külföldön voltam a múlt héten.
    A beépítő keretet az SSD-hez azért adják, mert annak a mérete 2,5",ami ugye notebookba jó.A keret kibővíti 3,5-re,tehát be tudod csavarozni a desktop házadba.
    A HDD-k 3,5 colosak.A notebook-os, az 2,5-es.Nézd, mivel filléres dolog egy ilyen keret, inkább legyen jól berögzítve a házba, mert ha pl. tisztítani akarod vagy mozgatni, ne kezdjen el mozogni és ne törjön szét mást a géped belsejében.
  • tea007
    Üdv !
    Olyan problémám lenne, hogy szaggat a gép, de minden ok nélkül. A Leauge of Legends nevű játéknál vettem észre először, hogy bárhová teszem a grafikát, bármit bárhová teszek (kivétel a hang)a játék ugyanúgy szaggat. Több féle programmal átnéztem a gép dolgait (Pl.: HD Tune, Everest, SIW stb), de sehol semmi hibát nem találtam. A baj az hogy a régebbi játékok is szaggatnak (Medieval 2: Total War). A gond az, hogy nincs egy hete hogy vettem egy videó új kártyát a gépbe és csak jobban akadt utána a gépem. Próbáltam újratenni a windows xp-t és de az sem segített. igazából a gond az, hogy jobban szaggat a gép, mint egy ősöreg videó kártyával ami összvissz 1 megás(S3 - Trio64v2/DX), vagy mint egy kölcsönkapott Radeon x550-el. Igazából az a akérdés hogy nem-e lehet a táp a hibásmert netezéshez simán fut de akármit akarok játszani minden fullra használja a procit és úgy egy hete kezdődött amikor megjött az új videókártya és elkezdtem "erősebb" játékokat játszani. Az érdekesség az az, hogy a Leauge of Legends-ben is és a Dragon Age: Origins-ban is akad a hang, pedig fent vannak a driverek, a directx 9.c is. A hdd-kenbad sector nincs tudtommal.
    A gép összeállítása:
    Alaplap - Intel Intel Glen Ridge D915PGN
    CPU - Intel Pentium 4 640 3,2 Ghz
    VGA - AMD Radeon 6450 HD
    HDD1 - SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133,ezen van az xp)
    HDD2 - Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
    RAM - 1,50 Gb
    Os - Windows xp sp3
    Táp - Codegen Sowah (400w, atx 2.03, Model: 400x)
  • karajjj
    akkor fúró...
    nekem a múltkor egy am2-es hűtővel gyűlt meg a bajom, az abit lapba nem fért bele, úgyhogy jött a köszörű, azóta tökéletesen működik, barkácsolni kell egy kicsit, ha nem gyárit használsz, ez mindig előfordulhat