64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DIESEL DOG #58604
    Hali!

Igen, működne, de ez az alaplap fogadni tudja a DDR3-as modulokat is, miért nem inkább azt raksz bele?
  • cadmonadam
    Sziasztok,

Ez a proci (AMD Athlon II X3 455 3.30GHz AM3 BOX9 ezzel az alaplappal (ASROCK N68C-GS FX ) működne és kezelné rendesen a DDR2-es ramokat? Gyári hűtője mennyire hangos?

Köszi
    Adam
  • NandorHUN
    Sziasztok!
    Tegnap szereltem össze a gépemet, amit most vettem:
    i7-2600k
    asus z77-m pro
    xfx 450w táppal
    vga nélkül!
    Azonban a problem az lenne, hogy a gép kb 20 alkalombol 1x ha bekapcsol :(
    Vagyis, bedugom, nyomogatom a gombokat, bekapcsolot, de semmi sem történik, az alaplapon viszont világit a standby led.
    Ilyenkor az atx kábeleket szoktam ki be dugdosni, szal igy kb 30 perc alatt sikerül bekapcsolni, viszont akkor hibátlanul fut! Minden remek, gyors meg minden. Viszont ha kikapcsolom, akkor kezdödik előrül az egész :(
    Az ujrainditás meg ilyenek mind mőködnek, csak a kikapcsolás az ami problémás, mert akkor nem kapcsol vissza.
    Tudnátok segiteni?
    Köszi.
  • Lacee86
    Ok. :)
  • DIESEL DOG #58600
    Megfelelőek, ne aggódj miatta. ~90°C környékén már érdemes pánikolni... :D
  • Lacee86
    Hát a CPU-m most, h nincs az a dög meleg, így h netezgetek, 45 fok körül van, a kánikulában bizony 50 fölé is ment, játék közben meg 65 fok köré. A HDD-m most 35 fok, a videokarim 41. Aláírásomban a notim típusa. Akkor ezek kb. jó értékek?
  • DIESEL DOG #58598
    A notik valamivel azért melegedősebbek, egy plusz 5°C még belefér.
  • Büdös Bohóc
    annyi kb, mint egy asztalinál
  • Lacee86
    Ja, mindez mondjuk netezgetés közben ill. nagy terhelés közben mennyi?
  • Lacee86
    Csak egy tájékozódó kérdésem lenne: laptopoknál mennyi a még elfogadható ill. jó hőmérséklet érték CPU-nál, videokártyánál, vinyónál?
  • KaszaN
    Áh, közben annyiszor fagyogatott le, hogy már megint előjött a régebbi hibája, ami olyan, hogy bekapcsolás után 1-2 másodpercel egyől ki is kapcsol...amikor sokat omlik össze, mindíg ezt csinálja és csak hozzáértő tudja megcsinálni.
  • DIESEL DOG #58593
    Hard disk boot priority-n belül az legyen megadva ahova az op. rendszer fog települni, utána...

First: amíg lemezről telepítesz válaszd ki a CD-ROM-ot
    Second: ez legyen a HDD
    Third: maradjon a floppy

Ha kész a telepítés akkor így nézzen ki...

First: Hard disk
    Second: CD-ROM
    Third: floppy
  • KaszaN
    Szóval, akkor itt mihez mit állítsak akkor be? Mert itt csak azt lehet beállítani, hogy a windows miről induljon, de én már állítgattam és nem történt semmi, persze biztos, hogy valamit nem jól.
  • DIESEL DOG #58591
    Nem tudom milyen típusú alaplapod van, így a BIOS típusát se tudom, de nagy általánosságban így néz ki a dolog. Belépsz a BIOS-ba és keresned kell egy olyan sort hogy advanced BIOS features, továbbá "BOOT" vagy "hard disk boot priority", majd be kell állítanod a first, second, third, tehát elsődleges, másodlagos, és harmadlagos eszközt. Értelemszerűen azt válaszd elsődleges meghajtónak ahova az operációs rendszer települt, vagy ahonnan indítani akarod, másodlagosnak maradhat a DVD vagy CD-ROM, harmadlagosnak pedig nagy általánosságban floppy szokott lenni.
    Majd ha végeztél akkor "save to CMOS" és lépj ki, ha mindent jól csináltál akkor betölt a rendszer.
  • KaszaN
    Boot sorrend? Pontosabban?
  • karajjj
    a dvd-ről indításnál biosban megnézted a boot sorrendet?
  • KaszaN
    Hali
    Olyankor mit lehet tenni amikor a windows betöltése előtt egy "Boot Failed!" felirat fogad és nem történik semmi? (nem, nem vágom ki a kukába) Próbáltam, vissza állítani Biosba, resetelni az alaplapot és windows DVD-ről indítani, de mindig az fogad.
  • Lacee86
    Sziasztok!
    Van nekem egy laptopom, amiben van egy prociba integrált videovezérlő (HD 3000) és van egy külön videokártya is (nVidia GT 630M). Na most én a HD 3000-hez tartozó grafikus beállításokban beállítottam színt, fényerőt, kontrasztot stb., ami rendszerindításkor gyakran felülíródik, fényesebb lesz, más színek stb. (Amikor belépek a HD 3000 beállításaiba, és picit hozzányúlok a csúszkához, akkor már jó lesz újra.) Gondolom az nVidia driver írja felül, viszont az nVidia Control Panelban sajnos nem találok asztalra vonatkozó opciókat. Tudtok segíteni, h mit kellene beállítanom?
  • webibebi
    köszönöm a segítséget már sikerült megcsinálnom
  • karajjj
    memóriát kiveszed, visszarakod, esetleg megcseréled
  • webibebi
    szevasztok! az volna a problémám h ma kitisztítottam a gépet. mindent visszakötöttem a helyére a gép bekapcsol, de monitor semmi, plusz a billentyűzet sem villan fel. minden más működik. mi lehet a gond?
  • karajjj
    rákötöd a tv kimenetes videokártyát a videóra, és az meg mindent felvesz, amit a monitoron látsz
  • Büdös Bohóc
    Gondolom kb ilyen 10+ éves laptop majdnem, kuka az egész. HDD-nek a csatlakozóit kéne ellenőrizni, ha szét tudod szedni, ha nem, akkor kuka. De lehet alapból az fosta össze magát.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

egyik ismerosom hozzam vagott, egy igen regi AJP laptopot azzal a cimszoval, hogy nem mukodik.
    az elejen nem toltotte be a winfost. este particionalas gyalu az egesz, xp telepul, keszen van, fent van egy nyers xp mondom lefekszem aludni es holnap befejezem. masnap bekapcsolom a laptopot es egyszercsak azt irja a legelejen az elso fekete kepernyo utan (a pittyenes utan) hogy nem talalja az operacios rendszert es barmelyik bill-t leutom akkor megismetli ezt a kiirast. Mondom oke, felteszem ujra a winfost. berakom a cd-t, betolti aztan kiirja hogy sajnos nem lehet a telepitest megkezdeni ugyanis nem talalhato merevlemez a gepben. Mondom mivan? az este semmi baja nem eshetett, nem tortem el semmit vigyaztam ra. a boot sorrendel is ugyeskestem de semmi eredmenye. asszem phoenix 4.0 release 6.0 bios van rajta (most meloba vagyok es nincs itt a laptop).
    Valakinek valsmi otlet?
  • SzocsA
    Hogyan lehet a youtubon lévő videót átvenni videokazettára?
    Rákötöm a pct a tvre és csak simán felveszi? az ott lévő videó az flashban van nem azt nem nem tudja átvenni!?
    köszönöm!
  • gergely1991
    Egyébként a rendszer-visszaállítás nem lenne rossz ötlet az is segíthet problémán..
    "Clean install volt, Nvidia GTS 450."
    Ugye nem a windows reinstall-ra gondolsz?
    Ha nem akkor a Kaspersky Rescue Disk vagy a Kaspersky Virus Removal Tool-t futtasd le vagy netán OS reinstall.
    Ha mégis akkor lehet hogy a videokártyának van valami baja......
  • Met
    Nem tudja valaki hogy egy Asus P5LD2 SE alaplapra milyen proci hűtő megy fel a most is kaphatóak közül?
    Próbáltam egy AC Alpine 11 Pro-t de nem jó mert a borda rálóg a kondikra és nem tudom emiatt rögzíteni rendesen.
  • Mark007
    Clean install volt, Nvidia GTS 450.
  • Lacee86
    Rendszervisszaállítást próbáltad már? Ha ez nem segít, akkor Driver Sweaperrel lesöpörni a régi VGA drivert, és úgy feltenni az újat.
  • Mark007
    gyors segítség kellene..
    Ma még tökéletesen ment minden, kikapcsoltam a gépet 8 körül, most 11kor bekapcsoltam, és az 1440*900-as natív felbontás helyett 1024*768-on fut a monitor.
    Ez a legnagyobb felbontás amit enged, drivert újraraktam, nem segített.
    Az égvilágon semmi változás nem történt a géppel.. Mi lehet a kínja?
  • Bal0924
    Nekem ettől a beállítástól, azt csinálja hogy az elejére ugrik..
  • Zoli007
    Nos, barátom, a kérdésedre válaszoltam. További szép napot.
  • Bal0924
    Nekem nem az kell hogy amikor a végére ér, kezdje az elejétől...
    Hanem mikor a végére ér, NE jelenjen meg az a hülye ablak!
  • Zoli007
    Properties/settings - browsing/editing - pipa a if folder...
  • Bal0924
    Hello!

Az IrfanView-ben, hogy lehet kilőni azt, hogy mikor a képek végéhez ér előjön egy ablak és ki akarja nyitni a következő mappát...
  • gergely1991
    Egyébként is egy szóval sem említettem hogy jobb is lenne(előnyei lehetnek ugyan, persze a hangzás más).Az attól függ hogy megy-e a minőségre.
  • gergely1991
    Érdekes módon az integrált elég vacak nálam (erősítővel tud szólaltatni nélküle jó halk,fülhallgató az még elmegy),viszont a hangkártyánál nem kell hozzá semmi anélkül is (jól) szól.
  • Büdös Bohóc
    szerinted hány éves lehet az a hangkártya, amin gameport is van? ... Annál még a 10 éves gépem alaplapján levő integrált is 10x jobb, ne adjál már hülye tanácsokat.
  • Büdös Bohóc
    van gameport - usb átalakító is
  • SirAlo
    "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
    Ilyeneket talaltam, amugy milyen hardver okozhatja az ujraindulasokat? Es Aida64 stabilitas tesztnel mier nem jon elo ha hardver problema?