!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Proci magonként átlagban 40fok
vga 45fok
bios frissítés megoldva
a tápra meg azért nem gyanakodok mert elõtte egy szar mtech tápegység volt benne 420watt az simán vitte annyi hogy ehez azóta lett egy plus sata vinyo meg pár db rendszerhütõ

Jakuza001
Ellenoriznem a proci ill. vga homersekletet eloszor.
Ha azok rendben akkor magasabbra tennem a memoriak idoziteset a biosban,mert a geil ramokra eleg erzekenyek a gigabyte lapok.
(Esetleg BIOS frissites is ez okbol, de ha nem ertesz hozza inkabb ne tedd)
Ellenorzese a tapnak, hogy nem e az kezdi magat elhagyni, bar egy 550es tap barmilyen gagyi is ezt a konfigot siman vinnie kellene.

Ha ezekutan sincs valtozas akkor az operacios rendszer ujratelepitese, a merevlemezek ellenorzese utan, mert hibas HDD szektortol is fagyhat a gep, ha olyan adat van ill. volt rajta.

Halli nekem olyan problémám van ,hogy a gép néha magától újra indul de nem mindig valamikor egy hétig egyfojtába jó de valamikor egy nap vagy 20szor is ujra indul
Gigabyte alaplap
phenom proci
4gb geil ram
hkc 550watt táp
4850 video kari
két vinyo..
dvd iro
meg egy pár rendszer hûtõ

Jakuza001
Nem szukseges a front panellel foglalkozni.
Az csak kenyelmi funkciot zolgal, hogy a hazad elejen is csatlakoztatni tudjad a hangszoroidat ill fulesed.

lac coo
Szintén Asus Xonar kérdés:

Hogy lehet megoldani, hogy az usb-s 5.1-es fülesemet a hangkártya vezérelje ?
Jelenleg a xonar audio centerben sem lehet megszólaltatni, amúgy zene , játék megszólal a fülesen, de nem az igazi: játék alatt pl alig van subwoffer...
A lényeg, hogy amíg csak az alaplapi hang volt, nagyon szépen szólt, most meg élvezhetetlen a füles 😞

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

[HUN]Crassus
srácok vettem egy ASUS XONAR DG-t....kérdem én a roccat fejes mellé a kártya behejezése után elég a 4 jackdugót bedugni vagy a hátulján lévõ S/PDIF illetve Front panel audio header-el is kell foglalkozni? mert ugye most egy AC97-es kábelem szabadon lóg a gép belsejében😛
ezer sry az epikláma kérdésért😄

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Szia.Köszi a választ.Még mindig semmi.Feltöltök 4 képet esetleg tudnál benne segíteni hogy hol keressem? kép 1 kép 2 kép 3 kép 4 A 4-ik képen a Power On/Off-ba van egy olyan hogy keyboard ha arra rámegyek van benne Enabled és Disabled. Én beraktam Enabled-ra de így se csinál semmit hiába nyomkodom amikor kéri hogy nyomjak meg egy gombot. <#falbav> Mi a franc baja lehet még? Üdv.
zöldeshányás
Tudnátok segíteni hogy hogyan tudnék összekötni egy dav dz630 házimozit a géppel?(úgy hogy 5.1-ben szóljon!!)

\"fingjál bele a rencerbe\"

akkor viszont nincs ötletem
esetleg futtass le egy víruskeresõt
ha kihuzom a netet akkor nem kapcsol ki
ha ezzel tökéletes, akkor nagyobb nem kell, bõven jó egy másik 400-as, de mielõtt veszel új tápot, javaslom, hogy próbáld ki egy másik táppal, kérj kölcsön valakitõl, ha azzal nem fog kikapcsolgatni, akkor a táp a hibás
400w-os van benn.ugyanekkora kell bele vagy nagyobb-kisebb?
akkor ki kell cserélni
az a szar hogy angol verzios és csak töröm a szavakat de most nézegetem az energiát de kurva sok mindent kiir.ha a táp a hibás mit let vele tenni?
pihent egész éjjel
vezérlõpultban nézd meg az energiagazdálkodást, ha ott nincs semmi ilyesmi beállítva, akkor lehet, hogy túlmelegedés, vagy táphiba
még egy kérdés ha nem bánod.ugy kb 10 percenként magátol leáll a gépem.miért?
akkor keress hozzá drivert a samsung oldalán
win 7. igen kap
xp vagy win7?
áramot kap?
sziasztok.vettem egy külsö vinyot(samsung 1.5tb) és rádugom a gépre de nem ismeri fel.mért van ez?
Jakuza001
Meprobalnam eloszor a chipset drivereket ujra tenni, ha van leszedni a virtual CD programot, mint peldaul a deamon tools mert az bekavar sokszor az iroprogramoknak.

Ha ez sem segit, leellenoriznem a HDD allapotat valamint megprobalnam mas cd ill dvd nyersanyagra az irast, ebben a sorrendben.

Molnibalage
Visszavonom, meg van hogyan kell. Csak be kellett kapcsolni a bõvített menüt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Köszi, ezen megy. Viszont nem vágom, hogy a kinézetre és minden szempontból fejlettebb KM Plyerrel miért nem tudom ezt megcsinálni. 😞

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

vlc player
Molnibalage
Van több olyan avi fájlom, amin egyszerre szól a magyar és eredeti nyelv is. Viszont csak akkor, ha Win MP-vel játszom le. Mással csak a magyar szól.

Hogyan lehet váltani a két hangsáv között? A video tulajdonságainál látom, hogy két audio ID van, de sem BS playerrel sem KM playerren nem tudom, hogy hogyan lehet váltani. Win MP-vel sem megy.

Hi!

Egyik napról a másikra nem megy a cd írás, a problem a következõ:

Cd írás közben kb. 70% nál megáll a csík, pár perc töltés után a puffer vagy buffer vagy nemtommi alul lemegy 100%-ról 0-ra, aztán ugrándozik felfele-lefele de marad 70%-on és legalább 10 percig így van, utána pedig kiírja, hogy hiba.

Tegnap vettem egy vadonat új LG dvd írót, ugyan ez a hiba, mint az elõzõnél.
Ötlet?

Jakuza001
Be kell kapcsolni a BIOSban, ha van opcio ra (altalaban az uj lapoknal van ilyen lehetoseg), a "Legacy USB support"-ot valahol USB Legacy Functionnak irjak.

FeikG
Azt a részét én sem..
Talán próbáld usb billel,vagy ha az van ps2-vel..hátha

miért ne lehetne arra használni? bár nagy csodát ne várj
sziasztok.Mire jo egy nvidia fx 4600 qatro videokartya lehet jatekra is hasznalni vagy nem, mert sok helyen sokfelet olvastam rolla.koszi a segitseget elore is.
Szia.Köszi a gyors választ.Úgy volt berakva hogy Ide egybe a vinyó, és ide 2be a cd-dvd. Összekötöttem okét egy kábelen,most tökéletes be is bootol de mikor írja hogy kérem nyomjon meg egy gombot a biil-en hiába nyomkodom (mert ugye van rá pár másodperced) nem érzékeli. A Biosba meg nem találom hogy esetleg ott kellene valamit beállítani hogy ilyenkor érzékelje? A Biosba meg ott rendesen lehet mozogni a billentyûzettel.Szóval nem értem.
FeikG
Húzd le a winyót,egyáltalán van boot a cd-n,vagy képes e bebootolni.

Még annyit vettem észre hogyha be van kapcsolva a gép és mondjuk berakom a cd-t hogy majd arrol boot-oljon és nyomok egy újra indítást nem huzza be a fiókot hanem úgy hagyja.
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni.Boot-oltatni szeretnék a Cd-rõl de nem sikerül.A Biosba a Boot1 az Cd. Ha bekapcsolom gépet F8-nál is tudom változtatni hogy honnan töltsön be de hiába van a cd beállítva elsõnek mindig betölt a Windows.A cd-Dvd is csak utána pörög fel miután bejön a Windows csík betöltés.Szóval ha valakinek van tippje azt megköszönném.
pihi
Hasznos.., köszi.

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

Elõször is meg kéne tanulni helyesen írni!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Shiwo
ez mondjuk nem a mobil topik, de a függetlenítés meg nem megy csak úgy egyszerûen, ezért is nem találtál hozzá leírást

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

pihi
Szijasztok egy oriásikérdésemlenne, beszereztem egy nokia n95 8gb telot, és az istenérse találokojanleirást ami alapjan kilehetene házilag függetleniteni..vkivmit?
elöreis kszönöm.

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

FeikG
Valami ilyesmi
és nem olyan drága 5ezer alatt van

FeikG
Tudomásom szerint nincs ilyesmi,csak ha tudja a videókarid..
Ha azon nincs videó bemenet,akkor elég esélytelen..
Esetleg ha létezik tv-tuner kártya,amin van bemenet is,akkor még az megoldás lehet.

FeikG
Csak ez a megoldás,vagy a CMOS,de mindenképpen szét kell szedned,hogy hozzá férj..

Hali

Olyan kérdésem lenne, hogy gépbe létezik olyan usb-s kütyü vagy pci-s kártya amivel lehetséges h rá tudjam kötni az RCA-s dolgokat mert a monitoron nincsen bemenet viszont jó lenne PS2zni meg ilyesmi? 😊

Shiwo
laptopnál mondjuk macerásabb szétszedni, esetleg bízd szakemberre vagy nem tom 😊

illetve azért várd meg a többiek tanácsait is 😊

Shiwo
tipp: vedd ki az alaplapból az aksit meg tedd vissza, az elvileg reseteli az egészet

Sziasztok a segítségeteket kérném. Az ismerõsöm kb 3 éve kapott egy DELL inspirion 2600 -at a családjától. (Amerikában élnek) Azóta nem volt újratelepítve. A mai nap megszerettem volna csinálni de olyan problémába ütköztem, hogy a BIOS jelszóval védet és nem tudja a BIOS belépéséhez szükséges jelszót kereste a családját de õk sem tudják, elfelejtették a jelszót. Már sok kódot kipróbáltam de egyik sem megy. Tudnátok valami tanácsot adni ez ügybe. Nem tudok belépni és átállítani a BOOTolási opciót DVD meghajtóra. A segítséget elõre is köszönöm.

GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA

Sziasztok!

Van egy olyan probléma a gépemmel, hogy elsötétül a képernyõ, sokszor még a win betöltése elõtt, kipróbáltam másik monitorral is, ugyanaz a szitu. A videókártya vagy esetleg alaplap lehet a hibás?
Köszi
hungary27
Köszi! Meg is van.
FeikG
Újraindítás,"delete" gomb,bios menü,beállítod manuálisan a cpu-t 3 ghz-re,majd save,újraindítás,vissza auto,save..Ezek után elvileg jónak kell lennie..

hungary27
Amugy GIGABYTE EP41-UD3L