64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • psg5
    nem mondod? így nem is fognak műkszeni rendesen??
  • Metwork
    elég rosz párosítás
    a 2x256-ot cseréld ki egy 512-es Kingston-ra
  • psg5
    tényleg segítség!
    Van a gépemben 256 MB Corsair memóriából 2 db (nem kitben) és most vettem bele egy 512 mb Kingstont.
    Nos a probléma az hogy a rendszer felismeri de jönek elő kis problémák hogy leáll a böngésző, Photoshop nem indul,legalábbis elsőre aztán megemberelik magukat és indulnak. Valamint nem érzem hogy gyorsabb lenne a gépem. és az aida32 azt írja hogy 200 herzen mennek a memók holott ezek 400 herzesek.
    Mi lehet a baj?
  • NeoMaN
    nem bírja huzamosabb ideig stabilan tartani a feszültségeket pl.
  • Davidsned
    De azt nemértem akkor miért pont játék közben fogy el a táp ráadásul egy idő után?
  • Met
    a VGA-t egyszerűen le tudod tesztelni, leveszed a ház oldalát és rá irányítasz egy normál asztali ventilátort, ha úgy is fagy valszeg a táp kevés
  • Davidsned
    Jó, ezek után most mit tegyek, mert mondta valaki VGA hűtő gondot, másik meg táp gondot, és őszíntén szólva énis valamelyikre tippeltem a kettő közül, de kapásból nem tom mindkettőt kicserélni valami frankó márkásra:) Szal?
  • NeoMaN
    júj tényleg, abban én is még 94-ben
    rohangáltam óráshoz gombelemért! :ÐÐÐ
  • bigapó
    én eddig egyszer, a 486-osomon:))
  • Met
    jaja, ez nem természetes
  • NeoMaN
    nálad akkor valami leszívja, ezek az elemek 4 évig is bírják...
    legalábbis én még soha nem cseréltem elemet
  • grebber
    Van valami megoldás arra hogy az alaplapban lévő elemet helyettesítjük valamivel ami azért birja legalább fél évig mert unom hogy kéthavonta elemért kell rohangászni.
    Meg nevetségesnek is tartom hogy már lassan süt, föz mosogatnak a kurva alaplapok azt egy fasztarisznya elemet nem tudnak helyettesíteni valami tranzisztorral.
  • smead
    hello. szerintetek létezik az hogy egy vinyón amin 3 partíció van teljesen eltünjön az egyik? illetve akkor ha kerreg a vinyó, de nem csinál semmit feltelepített oprendszernél indításnál, csak folyamatosan restartol, az milyen hiba lehet? (jah, ez működő gépnél egyik napról a másikra történ)
  • saviola
    Ez így van
  • NeoMaN
    nem az a lényeg, hogy hány watt van ráírva a tápra, hanem az, hogy milyen stabilan tudja leadni a feszkókat terhelés alatt....
  • Davidsned
    Hát érdekes amit mondtok, énis ezekre gyanakodtam, de: pont most vettem ki egy plusz dvd meghajtót a gépből és ezelőtt ment minden jól, a hibák néhány hete jelentkeztek (legfejjeb időközben hibásodhatott meg a táp), de sztem 400watt elég kell hogy legyen. Ami a vga-t illeti: erre is gondoltam, de 6800gt nem ajánlaná fel, hogy csökkentsük az órajelet, mielőtt túlmelegszik??
    (a monitor nekem is standby-ba szokott átmenni ugy 10perc game után)
  • izb
    Azért enyhén érdekesnek tartom,hogy Codegen tápod van,és általad egyáltalán nem ismert Q-tec tápokat fikázod.
    Én nem beszéltem soha 650w tápról és az meg főleg nem érdekel,hogy ennek mennyi az ára.
    Részemről a témát lezártam,és a prohardveren kibeszélhetnek bármit,az még nem szentírás.
  • NeoMaN
    Nekem ugyanilyen tápom van, és hasonló hibával.
    Mint rájöttem kontakthibásak már a molex csatlakozói, mert ahogy hozzájuk érek vagy megpöccintem valamelyik tápzsinórt azonnal lefagy, monitor standby-ba megy.
    Most fixen állnak a zsinórok /eligazgattam őket/, úgyhogy nincs fagyi, de cserélnem kell sűrgősen (sztem attól fagyott, hogy nagy terhelésnél a ventik gyorsabban pörögtek, és esetleg meglibbentették a zsinorokat...).
  • Bandi 18
    1szerű nagyon sok embernek van problémája az Inno3d 6xxx-es széria hűtőivel. egyszerűen túlmelegszik szerintem ha kicseréled a hűtőjét akkor jó lesz
  • Met
    szerintem kevés neki a táp
  • Davidsned
    Gondolkoztam, h leírjam-e, mind1 ittvan: ASUS P4C800-E Deluxe, 3ghz prescott gyári hűtővel, 1 giga ram, inno3d 6800GT (gyári hűtő), codegen 400w táp.
    (ja és #12908-as hsz)
  • Aspyrin
    Start menü-> vezérlőpult -> felügyeleti eszközök -> eseménynapló - itt keresd meg mi okozza a konkrét hibát.
    Biosba pedig ne nagyon turkálj, de ha nem bírod ki akkor pc health status menü alatt szoktak lenni a túlmelegedéssel kapcsolatos opciók..
  • MaSzKa
    reinstall próbálnám meg előszőr
    meg letölteni az új driverket
    + esetleg new bioss
    szedd szét nézd meg nem melegszik -e túl valami
    porold ki
    nem -e valami kontacthiba (mozgasd meg a cuccokat)
    lehet hogy kémprogram
    szóval sok minden lehet
  • Metwork
    Munkahelyi gép azt csinálja, hogy bekapcsolás után amikor a quicklaunch eszköztárat töltené be lefagy, egér-bill müködik de nem reagál semmire a gép.
    Nem mindíg csinálja és nem mindíg ugyan akkor, csinál hidegindításnál és akkor is amikor már egész nap ment.
    4-5x lefagy és utána jó lesz.
    SP2-es XP van a gépen. Lehet hardverhiba vagy csak reinstall kellene neki?
  • M@TriX
    Memtest ;)
    link
  • QPR
    És konkrétan milyen programmal és utána?
    Köszi...
  • NeoMaN
    q-tec kb olyan mint a reobek, ez ki lett beszélva már prohardware-n
    őszintén, milyen komolytalan gyártó az, aki a 13ezer forintos tápjára ráírja, hogy 650Watt.....
  • M@TriX
    tesztelgetés, mondjuk egy kis memtest nem ártana...
  • QPR
    Probléma:
    van egy gép, Pentium II, 64MB RAM,
    szépen megy rajta a Windows 98, de ha felteszem helyette a WIN98SE-t, max 20 percig bírja lefagyás nélkül. Próbáltam többször is, frissitve, ujraformázva, nem segít.
    A napokban mivel a gépen e-banking kellene, rátettem a Win 2000-t, ahol mindent szépen felinstaláltam, de ott is jelentkezik a fagyás 10-20 percenként.
    Hardver hiba lehet?
    Ha a win98-t inditom, semmi gáz. De az e-bankingnek minimum win98 se kell.
    Megoldás: ?????
  • Vegas
    pontosabban? :D
    (kaki vagyok én az ienekhez)
  • Aspyrin
    Hmm, elképzelhető, hogy a biosodban be van kapcsolva egy biztonsági szolgáltatás, miszerint ha elér egy bizonyos hőfokot a procid a gép automatikusan újraindul. Esetleg nézd meg a naplózást, az is segítségedre lehet!

• izb
    Na most az általad gagyinak itélt tápból van nekem most rendszerbe kötve 3 db.
    Kérdés...
    _mi a jó szent szarból állapítottad meg igy weboldalon keresztül,hogy mi a gagyi és mi a nem.Kicsit david copperfield vagy.

egy weboldalt összeütni nem egy nagy dolog.
    -Mitől lesz neked valami eredeti??
    Én a q-tec tápról beszéltem mindig is,és nem arról amiről te.
    Viszont úgy látom,hogy neked közöd sincs ehez a dologhoz,kezedben nem volt,csak fikázod.
    Senki nem keverte semmivel,max te.Én arról amiről te beszélsz,nem írtam,nem beszéltem.Mármint erről a cégről (QTechnology - New Technology)
    Egyébként jól el vagy magadban.
  • PENGEinno3d
    ÁÁÁÁ mi a francért megy le állanóan a partíció a winyómról!!
    PLease tudna nekem valaki segíteni, hogy mi az isten van ezzel a sz****l!!??
  • NeoMaN
    pont ez a qtech a csilivili aranyszínű
  • Vegas
    nekem nem kelll h énekeljen meg hogy zöld ledekkel legyen körberakva..csak adja az áramot :oP
  • NeoMaN
    gagyi akart lenni...
    szal itthon mindenki a gagyit veszi/árulja, és azt hiszi ez a Qtech záp
    HÁT NEM

Amit a srác vett 650Wattosat, az kb 13ezer magyar forintba kerülhetett, ez alapján elképzelhető a minősége.
  • NeoMaN
    a gyai

az eredeti jó
  • NeoMaN
    ne keverd a Q Technology tápot a q-tech táppal!
    Ég és föld!
  • Met
    mondjuk ha leírnád, hogy milyen géped van...
  • Davidsned
    Remélem tud valaki segíteni: a probléma jelenleg call of duty 2 alatt jött elő, de már máskor is előfordult. Játék közben, kb. 10 perc játék után egyszerűen behal a kép. Teljesen elcsikozódik, és van h a monitor is mintha kikapcsolna (power saving mode). Tehát volt már, h csak a kép ment el és volt teljes sötétség a monitoron, amikor a gépet már csak kikapcsolni tudtam (power gombbal). Van olyan játék, aminél sose csinálta (pl. fifa06). Legújabb vga driver van fenn. Milyen hiba lehet ez? Segítsetek, pls...