64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Szabó Péter
    Keresgesd csak ott lesz a BIOSBA amin állítani kell!
  • forza milan
    Hi allBios gondom volt,minden beállitást elfeljetett azalaplap,node nemis eza gond,mert visszaállitottam mindent,KIVÉVE az USB-vel van GOND!!!Nem érzékel az usb-m,minden szükséges driver fennvan,pl digit fényképezögép se jó rajta....,naszalbiosban van olyan hogy usb0 és usb1!Ugye két usb csatlakozó van a gép elején!van olyan hogy embedded bus,meg pci bus!Mindkettöt próbáltam,de nemjó!Heelp,mitkéne csinálni?!Van alaplap könyv,de bonyolult,és angol,énmeg nemtudok angolul,ésabba IS UGYANAZT IRJA,HOGY ÁLLITGATNI KELL!De nem jó,Abit sa7 ALAPLAP!Heeeeeeeeelp plz!!!
  • NeoMaN
    vannak a zalman cuccosok (5-6ezer ft), de lehet, hogy elég lenne 2db. 8 vagy 12cm-es venti a házadba - amelyik befér - (500-1000ft/db), ami megoldaná a levegő keringtetést
    egy előre ami beszív, egy hátra ami kifúj
    nálam így rárakott oldallappal hűvösebb van a házban, mintha leveszem az oldallapot (CÚG van :P )
  • mergal
    ffxi minden socketA és 462 proci megy bele!
    socketA athlon xp 2400+
    barton 2800 v 3000+
  • psg5
    Tudom hogy nem szokás két fórumba is írni, de hátha itt tudjátok a megoldást vagyis hogy a mellékelt memtest lefutatásakor az alábbi képet látom:

rendben vannak így a memoim?? error van de nem "színes"
  • mergal
    Davidsned szerintem zalman vf700 cu vegyél halk és jól hűt!
    7000Ft.kb egyszerű felrakni!
  • ffxi
    HELP! Nem értek az alaplapokhoz és 56K-m van. Lenne szíves vki megnézni nekem a neten, hogy Mercury KOB KT266 FDSX típusú alaplaphoz a legnagyobb AMD procit?

THX!!

• Davidsned
    Hát ok, akkor ezek után mit mondtok, melyik a legjobb VGA hűtő?
  • Bullet
    Probléma probléma hátán. :)
    Ha áramtalanítom a gépem és utána ujra áram alá helyezem, akkor nem hajlandó elindulni. Bekapcsolom és nem történik semmi. Várok kb 10-15 percet akkor elindul, mintha vminek be kellene melegednie. De ilyenkor a BIOS jön be. Nem állítok semmit F10 enter és vagy elindul vagy kikapcsol. Néha meg 2100+ nak ismeri fel a procit. Ha hajlandó elindulni és betölteni a WinXp-t, akkor meg ha elindítok vmi programot (pl FEAR, Quake III) akkor meg 2 perc után kilép vagy kikapcsol. De érdekes modon ha DVD Shrink-et vagy Nerot használok akkor nem. Mi lehet a baj?
  • Syry
    Üdv mindenkinek! Van 1 "kis" probléma a videokarimmal (nVidia 6600 GT), ugyanis az elmult nap akárhányszor is tettem fel hozzá akármien drivert, eccerüen nem hajlandó 600x800 és 4bites felbontásnál nagyobbat beállitani; a drivert be se tölti inditáskor, mert nemtalálom sehol. Pls vki help, mermár nagyon gusztustalan igy!:)
    UI: 2hete vettem --> szerviz v garis csere?
  • izb
    Csoda hogy eddig elbírta.
    Érdemes lenne arra a 6800gt-re valami baró hűtést ráheggesztened.
  • Davidsned
    A 400-as codegen táphoz hozzáfűzve: énsztem nincs sokminden rákötve; 1 satás 250-es samsung vinyó, 1 pioneer dvd író, a 6800gt, valamint floppy és mobilerack amiket alig használok. Ezt csak birnia kéne.
  • Davidsned
    Nah újabb fejlemények: nagy hideget csináltam a szobában és egy elég nagy ventilátort raktam, hogy a nyitott ház oldala felé fújja a hideget. Ugyanúgy COD2-t futtattam, de sztem más nagyobb grafikájú játék is megtette volna. Az említett "kifagyás"-feketeképernyő-saving mode nem jött elő, amíg igy hűtöttem a házat! Sokáig játszottam, majd visszaraktam a ház oldalát, és folytattam a game-t. 3-4 perc múlva újra bejött a halál. Ez már valószínű, hogy VGA hűtési gond nem? (ugyértem, ha más hűtés lenne, akkor nem játékba jönne elő)
  • izb
    Az esetek nagy többségében nem irkál az semmit.
    De te mióta vagy Rikkel?
  • Schovi
    Ha többet kapna a moncsim mint amit elbír akkor out of range felirat társaságában bámulhatnám a fekete képernyőt, azért kipróbáltam 100 illetve 60 HZ en is, de semmi válltozás :-(.Azér köszi de nem valószínű hogy ez lenne a probléma!
  • izb
    frissiítési érték nem megfelelő!!!!!
    Nem bírja a moncsid azt a frissítést,amit a driver alapból használ.
    win boot elején f8 csökkentett mód,és a drivernél állítsd be azt az értéket amit még a monitorod elbír.
  • LoCk
    Majdnem 2x gyorsabb a 9600XT.
  • LoCk
    Az 5900Ultra soha nem alázta porig a 9600XT-t..
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1076251193
  • Schovi
    Csáó! Olyan gondom van hogy vettem egy Asus 5900 ultrát és szar nem akar jól menni. Egy 9600 xt porig alázza, aminek szerintem nem így kéne lennie. Aki tud segítsen!
  • Rikkel
    Hali !!! Azt szeretném kérdezni hogy nem tudja e valaki itt hogy miért van az hogy az új alaplapom ami:: A7N8X-E DELUXE alaplap, miért nem stimmel a TI4200 as geforce sommal??? Amikor felrakom hozzá a drivert, és újra indítom a gépet , és mikor lépne már be a windowsba akkor kikapcsol a monitorom !!! VALAKI SEGÍTSEN ha tud!!
  • Aspyrin
    Szerintem a képernyőfrissítéssel/felbontással lesz a gond. Próbáld meg csökkentett módban elindítani a gépet, jelentkezz be rendszergazdaként és vedd le a felbontást/frissítést alacsonyra. Majd normál indításnál tudsz lépésenként felfelé haladni.
  • susubaba
    Sziasztok!
    A segítségeteket kérem!
    Van 1 x600 128mb-os gigabyte videokártyám( pci-e)
    Ha elindítom a gépetA win Boot kép bejön utána kikapcsol a monitor majd újra be , de fekete marad a képernyő.
    Miért van ez?
    Ja és ezt a karit lehet-e "un: húzni"
  • psg5
    de hát az nem számít hogy a 2. késleltetés már 2.5?
  • psg5
    vagyis vagy a 2db 256-os corsair helyett egy 512-es kingston vagy az 512-es kingsaton helyett egy 512 corsair?
  • M@TriX
    hát igen ez a kis bibi van csak, hogy a Kingston-od 3.0-s, a Corsair pedig 2.5-ös, így nem tudnak 2.5-ön együtt száguldani... persze úgy tűnik azért mennek, de ez így nem tökéletes... nem kellene sok ráfizetés és stabil, tökjó géped lenne, a neten szépen el lehet paszolni oylan cuccokat amik nem kellenek...
  • Cubemaniac
    TSÁ. Van egy Asus K8N-E Deluxe 2800+ A64 2X512 kingston 9600XT gépem. Olyan problémám van hogy ha egy ide kábelen van 2vinyó az első újraindítás után 1,5 percig tart neki elindulni. 2. ha a windows felál egy idegesítő hang el kezd sercegni (Nem az integrált hangk). Akinek van ilyen lapja az írjon.
    kösz. bRezo
  • psg5
    Aida32 azt írja hogy effektív órajel 400 Mhz valódi órajel: 200 Mhz a front side bus tulajdonságainál.
    viszont a memoria ellenőrzésnél: PC3200 ( 200Mhz)

valamint a késleltetésnél:

kingston: Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (5.0 ns @ 200 MHz)
    2. legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)

Corsair:Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (5.0 ns @ 200 MHz)

Ez így ok? késleltetéssel stb?
  • M@TriX
    huh ez tényleg gáz, 10 éves gépeknél szoktam találkozni ilyen problémával. nem garis a lap már, mi?
    valszeg valamiért leszívja, gondolom nem áll hetekig bekapcsolatlanul a géped, akkor lehetne még ez a probléma kb.
    én erősen laphibára gyanaxom ha már többször kellett elemet cserelned...
  • grebber
    És hogyan tudnám kideríteni mi lehet a gond?
  • ffxi
    eladnám!

• David01
    Ha márkás akkor darabja 2000-3000
  • ffxi
    2*256os DDR menyyit érne?

• M@TriX
    igen az lehetséges, hogy valami kosz került a résbe, teszteld 1000L aztán kiderül majd.
  • M@TriX
    220-230at sztem tuti, persze a procinak is velük kell menni, azt számold bele
  • DirtyPio
    mennyire lehet runingolni a TWINMOS memoriakat(400MHz, CL 2.5)? Megbirnanak egy olyan 230-240 -es tuningot(effektiv 460-480MHz)?
  • psg5
    ja erről felvilágosítottak a 200Mhz az 400
  • psg5
    nos öszeűltem okosokkal a szomszéd számtech boltból és arra jutottunk hogy kis kosz vagy valami kerűlt a memók alá mert most úgy egy negyed órája rendben minden, mivel átcseréltük az új 512 es egy másik fogiba kerűlt a 256-osok pedig egymás mellé
    remélem ahogy te fogalmaztál szerencsém lesz
  • M@TriX
    200/200-at látsz nem? na az azt jelenti, hogy 400on mennek, ne aggódj ;)
  • M@TriX
    memória az sajnos érzékeny jószág, lehet mázlid és mehetnének, de a tuti két hasonszőrű memcsi.
    jelen esetben a késleltetés ugyanannyi? 2,5; 3 stb?
    én a helyedben eladnám a 2x256-ot és vennék egy másik ugyan olyan 512-est bár már az elején az lett volna jó 5let, hogy a 2x256-ot lecseréled 2x512-re.

szóval ha fagyás is van akkor az nem jelent jót, de azt még megteheted, hogy kiszűröd mi a baj, spec vedd ki a 2x256-ot és nézd meg 512-el is fagy-e, ha nem akkor rakd be egyenként a 256-okat lehet az egyikkel van gáz...
  • psg5
    AMD Athlon XP-A, 2200 MHz (5.5 x 400) 3200+
    Chaintech 7NJS Ultra ZENITH (5 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 3 DIMM, Audio, LAN)
    1024 MB (DDR SDRAM) most az újjal
    RADEON 9800 PRO (128 MB)
    HDD 160 GB

szóvel ez a gépem

Közben kivettem az új 512 memót és úgy is 200 mherzen mennek a két 256-os régebben ezt nem figyeltem lehet hogy a kezdetektől úgy mennek?
    miért 200mhz ha egyszer 400-asok??