64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • raziel.
    de ez röhejes komolyan mondom.............rákkatintok egy alaplapi driverra hogy installom kijön a kis ablaka és elmulik a sipolás ....???? nyomok egy cancelt akkor folytatja sipolást de ez mia fasz már nem igaz.....érted megnyitok egy installt és elmulik....
  • raziel.
    inno
  • NeoMaN
    egyértelműen szar a ram szerintem, ezen nincs mit ragozni
  • báttyó02
    köszi,de p4es gépem van nem 3 :D
  • NeoMaN
    azt tudom, de milyeeen?
    inno, msi stb.?
  • izb
    A memtest progit ajánlom a memcsi tesztelgetésére.
    Ha ez nem vezetne célra,mert a gép e közben is újraindúl,akkor lehet még a ramok helyét is változtatni.
    Lehet hogy az új ram nem szeret abban a slotban lenni,ahova raktad.
    Legvégső esetben a táp is szokot újraindulásokat produkálni,bár lehet neked nem ez a gondod,lévén hogy egy rammal normálisan megy.De több ram nagyobb enegriaigény,és lévén hogy p3-as géped van a tápod sem lehet egy mai darab.
  • raziel.
    6600GT 128DDR3 AGP meg vettem rá Zalman-t
  • izb
    A cpu detektálása és a vinyó ntfs-be történő konvertálása 2 külömböző dolog.
    Elöszőr állítsd be a cput a cpu soft menüben és utána kezd el a xp telepítését.
  • báttyó02
    ide is beirom

szal nekem egy oylan gondom van hogy szereztem egy 256mb ddr memoriát,és miután betettem a másik két 256-os mellé,2nnapig teljesen jól müködött,utána feltettem egy virusirtot,és elkezdett szarakodni a gép....és ujraindult
    gondoltam a virusirto vmit elbaszott(mert éppen virust kereste,és akkor hirtelen ujraindult)de miután ujraindult a bejelentkezésnél megint restartol...addig,amig kinem vettem a legutobbi memoriát a gépből,beléptem,uninstalláltam a virusirtot is,megint viszatettem a ramot,de megint restartol(igaz most nem bejelentkezésnél,hanem véletlenszerüen)
    szal erre van vmi tippetek?
    ha más nincs akkor ujrarakom a windozt mert nemtudom elképzelni hogy 2nap teljesen normális futás után beszarna vagy nemtom..
    és ha nincs benne ez a memo akkor nem indul ujra
  • zsoleszq
    hy van egy p3 gépem, amibe volt egy 15gigás vinyó, amin szépen muzsikált az XP FAT32-be. Most vettem egy 30 gigást, és NTSF-be szeretném rátelepíteni XP-t de amikor bekapcsolom a gépet, ez az üzi vár

CPU IS UNWORKABEL OR HAS BEEN CHANGED. PLEASE RECHECK - CPU SOFT MENÜ

Ha valaki tudna esetleg segíteni előre is köszönöm.
  • NeoMaN
    Fura, én visszavinném....

Milyen VGA ez pontossan?
  • raziel.
    hát 1024be 85mhzn vagyok de most állitgattam és mindegyiken sipol amugy mikor átállitja akkor meg picit elhalgat de mikor viszamegy winbe megint kezdi...:((
  • NeoMaN
    Akkor úgy néz ki, hogy terhelés alatt nem sípol.
    Fingom nincs, talán állítgasd a frissítési frekiket magasabbra (persze amit még bír a moncsid!).
    Vagy létezhet olyan, hogy még bejáratós a kártya?? :DD
  • raziel.
    az is érdekes hogyelinditom worldof warcraftot és nem sipol de mikor már ki alt tabozok winbe akkor igen........................ez mitől van?
  • raziel.
    figy..elöbb futtattam 3d markot és közbe nem sipolt de ahogy végzet elkezdte megint itt vagyok winbe és sipol.....
  • NeoMaN
    Valamit rosszul állítasz be (ram nembírja, kevés a fesz stb.). Eddig tudtad húzni, az új VGA óta nemtudod?

A sípolás: néha-néha csinálta 9800pro-m és 4200-esem is, de csak a bekapcsolástól a windows betöltéséig. Igaz nagyon halk volt a dolog, és tényleg talán 3 év alatt 3x történt meg. Nemtudom mi lehetett....
  • Bluntside
    a venti megy...
  • NeoMaN
    megállt rajta a ventillátor valószinűleg...

Vedd ki a karit, takarítsd ki a ventijét és a bordáját.
  • Bluntside
    bocs ha volt már...
    ati 9600 xt kártyám az utóbbi időben (!) játék közben iszonyúan melegszik 90 fok körüli értékre ebből adódóan a gép: 1. sípol és 2. resetel vagy 3. leáll
    mi lehet a probléma és hogy javítsam ki?
  • raziel.
    ahogy elindul win elkezdödik a sipolás de nagyon idegesitő.......
  • raziel.
    de figy 2100+rol akkor nem lehet huzni még 100mhz-t se? érdekes....

sipolás meg nemtudom miért van tegnap vettem karit...
  • NeoMaN
    nem bírja a proci azt az értéket amire húznád

sípolás esetleg valamelyik kondi a vga-n... ha bemelexik nem múlik el?
  • raziel.
    hali

srácok ma vettem 6600gt-t na ez mellékes amugy ilye hibáim vannak

felakarom kicsit huzni 2100amd-met és mikor nyomok setupba save exitet akkor nem ad jelet vagy netudom hogy mondjam hogy monitor pirosan világit vinyo bug de nem indul ujra..ez mitől lehet?

meg kis sipolást fedeztem fel főleg mikor win bejön akkor kezdi és folyamatos ennek sztem videokarihoz köze lehet...ez is mitől van,?
  • mergal
    Akkor most már én is csak a rackra gondolok!
    Az idekábelem kb 1 hónapos.
    De ez a szemét rack 8hónap alatt másodszor szarakodik velem!
  • NeoMaN
    igen, sztem is rack vagy idekábel hiba
  • mergal
    Sziasztok!
    Szerintetek miért van az hogy ma 2szer is eltünt a rackos vinyom? Mármint egyszercsak nem látta sem a commander se semmi! Gép kikapcs aztán kihúztam a rackból visszadugom minden jó megint!
    Lehet hogy haldokol a rackom? Nem lepődnék meg rajta mert ezek a 2000 ft rackok eléggé kacatok.
  • ffxi
    Kösz!

• ffxi
    Bocs, bocs, bocs.........!

• Davidsned
    Asus p4c800-e deluxe-om van plusz egy samsung 250es sata vinyó, de már a korábba maxtor patás vinyónál is ugyanez volt, hogy még windows indulás előtt olyat ír ki a promise driver, h no drive attached the fastrak controller, the bios is not installed. (a fastrak meg a promise asszem a raid-el függ össze:) Ezt minden indulás előtt bedobja, de utánna minden megy rendesen. (természetesen nem használok raidet, és nem is szándékozom) Valami ötlet, hogy ne irja ki?
  • Dankó
    nem SATA-s sima hagyományos 200-as sygate
  • bigapó
    SATA-vinyó? mert akkor lehet, hogy kell RAID-es kislemez, hogy felismerje.
  • Dankó
    Sziasztok! Szerintetek miért van az hogy egy 200-as vinyóra nem tudok xp-t föltelepíteni mert azt írja ki a telepítésnél hogy nem talált xp kompatibilis partíciót, holott vele formázom meg az adott partíciót!Ja és már használatban is volt és tökéletesen működik! Akár mit csinálok nem engedi föltenni. Jah és csak ezzel a vinyóval mondjuk egy 120-asra simán fölteszi. Jah és még annyi hogy a 200-asnál föl sem ajánlja hogy gyors vagy lassú formázás NTFS vagy FAT hanem egyszerüen megcsinálja és kész de tovább nem engedi!
    Köszi a segítséget!
  • NeoMaN
    már tegnap délután válaszoltak neked, nemtom minek kérdezősködsz, ha meg sem nézed a válaszokat....
  • ffxi
    HELP! Nem értek az alaplapokhoz és 56K-m van. Lenne szíves vki megnézni nekem a neten, hogy Mercury KOB KT266 FDSX típusú alaplaphoz a legnagyobb AMD procit?

THX!!

• forza milan
    60000ft!Szerintem:D
  • NeoMaN
    nem
  • DirtyPio
    szerintetek meger 75000 ft-t ez a gep: Asus P4T alaplap, P IV. 1.4GHz Willamette magos proci, 256 RAM(800Mhz), GeForce FX 5500(128/128), 40GB vinyo, Hyundai 17' kepernyo, es CD-ROM+eger billentyuzet.
  • ollie
    Eszközkezelőből távolítsd el az IDE vezérlőt, majd indítsd újra a géped. Nem árt azt sem ellenőrízni, hogy rendesen van e jumperelve a vinyó (rossz jumperelés esetén is láthatja BIOSból).
  • szotyimutyi
    A gép a winchestert BIOS-ban látja, de XP alatt nem. Tud valaki segíteni?
  • Rikkel
    Köszi az infót %!!!! De szerintem nem ez a baj mert másnál kipróbáltuk ahol ugyan olyan alalplap volt mint az enyém és ott sem ment!!! De ha elindítom a csökkentett modót hol tudom beállítani hogy mennyit bír a monitor!! Míg a másik alaplapom volt a monitor bírta az 1024*768 at 85 hrz en de most nem bírná?????