64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • cicai
    Sziasztok!
    Szeretném meg tudni, hogy mi lehet a hiba, akkor mikor írok dvd-t vagy cd-t, és közben szeretnék szörfölni a netten annyira, lelassul a lapozás a netten (van úgy, hogy 30-40 másodperc is elmúlik, míg előjön a kért oldal), hogy bele örülök.
    Teljesen alapba van a gépem beállítása.
    A gépem ASUS P4PE lap/P4 2400Mhz proci/Abit R9600xtvideó/768MB ram(3db)/120GB vinyó van.
    Én úgy gondolom, hogy memória problémám lehet. Ezek, a beállítások javíthatna valamit a gondomon? 1. Sok memóriával rendelkezõ gépeken, (512 MB felett) a rendszermag áthelyezése a memóriába
    Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement ágat, itt a DisablePagingExecutive kulcs rejti a titkot, értékét javítsuk át 0-ról 1-re és a winchesteren lévõ lapózófile-t máris a memóriába tettük át.
    2.Emeld fel a lemezgyorsítótár méretét ami 512 kilobyte, és viccnek is rossz
    Ha figyelembe veszed a gyártók ajánlásait, egy 256 MB memóriával rendelkezõ gépre a gyári ajánlott érték 32 MB az erre a célra lefoglalt memória, e fölött 64 MB.
    Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement ágat, itt az IoPageLockLimit kulcs rejti a titkot. 32 MB eléréséhez írj be hexadecimálisan 8000-et vagy Decimálisan 32768-at, 64 MB-hoz hexadecimálisan 10000-et vagy decimálisan 65536-ot. (Most vettem észre,hogy a 2pontot nem tudom megcsinálni, mert, nem tudom IoPageLockLimit kulcsot elérni, mert nincs ilyenem)
    Ezek a beállítások javítása eredményezhetnek valami, javulást az írás közbeni lassulás fel gyorsításában? Vagy valami mást kéne állítani? Segítsetek
    Bocsi a hosszú írásért
  • NeoMaN
    vagy realtek vagy azalia audio van a lapon, de segítenék, ha leírnád az alaplap PONTOS típusát
  • NeoMaN
    ez biztos hogy nem a hangkarid, ez az északi híd
  • hannti
    sziasztok! hgangkártyához keresek vezérlőt. ATI-sb450 a tipusa,de nem találom sehol.nem tudjátok hol lehetne megtalálni?
  • raziel.
    mostmár csak azt nemtudom hogy ha procimat feljebb huzom még ha minimálisan is akkor miért nem indul ujra ...gondolom nem engedi valami de nemtudom hogy micsoda...pedig 2100ről haver is felhuzta ugyanilyen configját 2600ig lazán és még csak nem is melegszik neki...nekem meg huzni se enged..
  • raziel.
    hát alaplapi drivert, videokari drivert, progikat sp2öt már felraktam netet állitom be ja meg hangkari is fent van

és eddig hál isten még nem sipolt remélem nem is fog:(
  • NeoMaN
    most friss rendszerrel nem sípol??
    :)
    kurvafurcsa ez az ámításteknika basszus
    Ez tök hardware hibának tűnik, azt egy wininstall megoldja. :)
  • raziel.
    most másik gépről irok az enyémre meg feltetettem wint és eddig még nem sipol....szoval nem értem amugy ha elkezdi akkor menetközbe a kondi tetejét piszkáljam vagy alját?:DD
  • [NST]Cifu
    A speaker sípol, vagy a kártya?
    Ha a kártya, akkor egy kondi lesz a bűnös, és csak azért bizonyos helyzetekben sípol, mert csak az adott körülmények között éri olyan terhelés, ami miatt sípol. Ennyi. Ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni. Esetleg megpróbálhatod óvatosan megpiszkálni a kondikat (pl. egy ceruzával), ha valóban ez a probléma, akkor a sipolás abbamarad, vagy legalábbis megváltozik, amikor megfogod vagy megpiszkálod a kondit. Profi elektroműszerész megforraszthatja, vagy kicserélheti a kondit, ez azonban garanciavesztéssel jár.

De mint említettem, én egy ilyen hibával visszavinném a kártyát, és inkább nem Inno3D-t vennék. Tudom, hogy egyeseknek semmi baja vele, de ez nem vigasztal akkor, ha pont sikerül egy selejtes példányt kifogni...
  • Sam16
    Az meg van a könyvben de a könyvszerinti Jumperelése van rajta de van egy halom ilyen kicsit csakti ilyen nevekkel hogy MIC,meg Speak L meg ilyesmi!
  • Bluntside
    na szóval kiderült hogy a vidókártya túlmelegedését az okozza hogy leállt a hűtőventillátor, ami a kártya kivétele és kitakarítása után sem indult be...
    milyen hűtést érdemes beszereznem, mit tanácsoltok tapasztalat alapján? (sapphire radeon 9600 xt 256mb)
  • [NST]Cifu
    Állisd autora, ha a BIOS ismeri az adott CPU-t, akkor automatikusan beállítja a CPU-nak megfelelő értékeket.

Ha nem működik így, akkor valószinüleg egy BIOS frissitésre van szükséged (bár ez érdekes, lévén mintha azt írtad volna, hogy a gép eddig működött).
  • izb
    Ha zavaró a PC Speaker sípolása minden egyes hibaüzenetkor, kikapcsolhatjuk.

A beállítás megváltoztatásához a következő műveletekre van szükség.

1. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Sound nevű kulcsot.

2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a Beep nevű, string típusú bejegyzést, értékként a bekapcsoláshoz yest, a kikapcsoláshoz no-t megadva.

• [NST]Cifu
    Ha a házon van kimenet, és régebbi ház, akkor a házon belül van valahol két kábel jackdugóval a végén (ha minden igaz, az egyik halványzöld, a másik meg rózsaszínű). A rózsaszínű a mikrofon, a zöld meg a hangfal/fülhalgató. Ezt kell kivezetni hátul és bedugni a megfelelő helyekre. Utána pedig a házon lévő kivezetésbe dughatod a hangfalat vagy a fülhalgatót.

Az újabb házakon és alaplapokon már más megoldás van, egy alaplapi csatlakozóra kell rádugni egy megfelelő csatlakozót, és utána ha a ház kivezetésére rádugsz valamit, akkor automatikusan ide vezeti ki a hangot, elnémítva a ház hátuljába bedugott cuccosokat. Nálam pl. ez a megoldás van Chieftec háznál és MSI K8N Neo4-F deszkánál.
  • zsoleszq
    valaki tudna segíteni a cpu soft menu be állításában? mert addig nem tom feltelepíteni az XP-t.
  • izb
    elő az alaplap kiskönyvét,és abban keress egy olyat,hogy Front Audio Connector.
    Na ide kösd be azt a vezetékcsomagot,ami a ház megfelelő részéről kilóg.
  • raziel.
    de figy mondom hogy winbe sipol csak...elinditottam 3d markokat közbe nem sipolt elinditottam world of warcraftot közbe nem sipolt de mikor már viszamentem winbe elkezdte megint

és egy érdekes dolgo: alaplapi drivert akartam cserélni nforce2es 5.10-est akartam feltenni és mikor ikonra rányomok 2x ugye kijön hogy folytatom e a telepitést hogy accept vagy i dont accept és mikor kijön ez az ablak akkor is elmulik a sipolás....szoval nem valami képernyőbeálllitás vagy mittudomén mi? mer érdekes amugy
  • [NST]Cifu
    Biosba menj be, és állísd be rendesen a CPU típusát, mivel az alaplap szerint vagy nem működik/hiányzik, vagy a pontos beállításai nem stimmelnek.
  • raziel.
    cseréltem már drivert sőt alaplapit is...
  • Sam16
    Szevasztok lenne egy kérdésem van nékem egy Asus P5P800-as alaplapm és a házam az elöl van neki egy mikrofo9n és egy fülhalgató kimenet az alaplapi hangkártyárol megy most de mivel multizom és cserélgetem a stereon hangfalat a füleses mikivel állandóan ki kell szedegetnem a gépet hogy dugtossam! És ha valaki tud segíteni hogy hogy tom előrre kötni az egészet az Plz segítsen mert a ház olyan az segítsen! Előre is köszi!
  • [NST]Cifu
    Már írták, hogy valószinüleg valamelyik kondi adja ki a hangot a videókártyán. Ha profi elektroműszerész vagy, esetleg meg lehet próbálni kicserélni, de én inkább azt javaslom, hogy vidd vissza a kártyát.

Anno az Inno Gf FX kártyákkal voltak hasonló gondok (legalábbis amit én tapasztaltam).
  • NeoMaN
    cserélgess drivert esetleg...

Amúgy nem hiába mondják MINDEN forumon, hogy NE VEGYETEK INNO 6600GT-t.
    Most még egy feketepontot kapott.
  • raziel.
    valaki helpelne nekem is? kicsit lejebb leirtam gondomat:(
  • Tomsteel
    OKS...köszi a válaszokat, sokat segítettetek ! ! !

THX THX THX MINDENKINEK !
  • Tomsteel
    configom: Intel P4 3.0 Ghz | Abit IC-7 | Sapphire ATI Radeon 9600XT 256Mb | 512 DDR(400Mhz) | a többi az lényegtelen....

Szerintem a RAM-ot kivéve egész tűrhető nem?
  • Aspyrin
    Az én véleményem az, hogy most memóriát vásárolj, a videókarira félretett pénzed pedig gyarapítsd egy kicsit. Amire összegyűjtöd a memória okozta veszteséged már sokkal jobb karit fogsz kapni ugyanazért az összegért.
  • [NST]Cifu
    Húzós kérdés. Ha csak fél giga ramod van, akkor tényleg nem árt még legalább 512Mbyte a gépbe. De a videókártyát sem árt lecserélni, mert a 9600XT ma már alsó kategória sajnos. A 6600GT jó választás, de tudni kell, hogy egy év múlva az is le fog csúszni az alsó régiókba.

BTW 43e Ft-ért sok egy inno3d, annak az ára manapság 35-36e Ft körül van, 40e Ft alatt lehet kapni már MSI vagy Gigabyte 6600GT kártyákat.
  • Tomsteel
    :D...hát lehet hogy mégis RAM lesz belőle, a vga-t meg későbbre hagyom...
  • izb
    na akkor még több érv,hogy az MSI vedd:)
  • Tomsteel
    az a fura hogy az inno 3d-s drágább egy ezressel mint az MSI-s...
  • izb
    Inno 3d ne vegyél.
    Msi,Asus,gigabyte mondjuk..
  • Tomsteel
    THX
    Szerintetek megér ~43,000 Ft-ot ez a kari: "Inno 3D Geforce 6600GT 128MB TD"
    Nem tudom hogy mit vegyek !
    512 DDR-t vagy ezt a karit ?(most egy "Sapphire ATI Radeon 9600XT 256Mb"-m van)
    Mit csinálnátok a helyemben ?
    THX THX
  • NeoMaN
    elég lesz igen, a játékok is jobban fognak futni
  • Tomsteel
    Oks, köszi, én is erre gondoltam, csak nem akartam beleugrani egy RAM vásárlásba. Köszi szépen ! (+512 elég lesz?)
  • izb
    Mivel a fizikai ramod túl kevés igy a vinyót használja tárolónak.
    Lévén hogy a vinyó jóval lassabb mint a fizikai ram,igy mikor használja akkor a rendszer is lassúl.
    Megoldás.
    Plusz még egy 512MB vagy több memcsi vásárlása.
    Ha 1024Mb ramod van,akkor ezeknek az eseteknek a száma lényegesen lecsökken.
  • NeoMaN
    tele a vinyó, nincs töredezettségmentesítve, de mindenekelött kevés már a ramod
  • Tomsteel
    Sziasztok !
    Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az hogy ha például kilépek egy nagyobb játékból akkor elkezdi iszonyat sebességgel pörgetni a winchestert, és emiatt lelassul az egész gép.

512Mb 400Mhz-es DDR RAM-om van, és ezen felül egy virtuális memória a winchesteren(pagefile). Az is igaz hogy kicsit zsufis a winyó, szal tele van mindenféle baromságokkal, meg kisebb nagyobb fájlokkal.

THX THX...
  • báttyó02
    :(
    értem,és köszi megnézem a progival
  • izb
    Nem oszt nem szoroz.
    Próbálkozni kell,ha nem megy a dolog,a ramot vissza garba.
  • raziel.
    win hiba nem lehet? bár az hülyeség...mer végül is nem tettem ujra rendszert csk eltávolitottam minden régi ati cuccot és utána tettem be ezt