64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • hmhm
    Folyamatos túlfeszültség.
    Akku állapota nem jó.
    Nincs csatlakoztatva valami.
  • tilbury
    Sziasztok!
    Kellen 1 kis help. Mitől lehet az, hogy a szünetmentes tápom egyfolytában sípol?
    Eleinte csak néh-néha pittyogot egyet, de most már egyfolytában nyavíkol. Áram van. Tönkremehetett? Vagy a gépben a táp szaraxik?
    Vkinek van vmi 5lete?
    Előre is thx.
    Bye
  • smead
    hát szerintem igencsak nem mind1 mennyi ram van a gépedbe. 2gigánál már nyugodtan lehet játszani, és nem kell folyamatosan töltögetnie szerencsétlen vinyónak. mellesleg aki most sajnálja a pénzt (vagy nincs pénze) ramra, az miből fog fejleszteni illetve cserélni (alaplapot stb.) jövőre vagy két év múlva?
  • [NST]Cifu
    "...korlátlanul és ingyen..."

Fából vaskarika? :)
  • [NST]Cifu
    Nem is beszélve arról, hogy az AMD 2007-től meg már a DDR3-at akarja "űzni". :)
  • Aspyrin
    Amit belinkeltem ahhoz nem..
  • hmhm
    De ahhoz kell telefon volnal is, a feltöltéshez.
  • Aspyrin
    Nézd meg pl. itt.
  • Aspyrin
    Ha lenne mindenki azt használná :) Azt hiszem létezik szatelit internet elérés, de súlyos összegekért havonta.
  • Chipi20
    Kérlek SEGÍTSETEK!!!!!!

Létezik-e olyan internet hozzáférés aminél csak egy parabola antenna szerű szekezetet kell megvenni és utána korlátlanul és ingyen lehet netezni?
    HA van ilyen, hol lehet hozzájutni?
    Aki tud valami pontosat róla,kérem írjon!!!
    [email protected]
  • M@TriX
    pardon ;) "de mire a sok memóriát kihasználja valami átlag progi", "1GB most még azért elégnek mondható", idézetek tőlem.

természetesen vannak szoftik amiknek esetleg jól esne a 2GB, de én a HL2 Lost Coast alatt sem láttam, hogy kevés lenne neki az 1GB, természetesen ezt mérlegelni kell, kinek mi és mennyit ér meg, én csak magánvéleményt írtam alább.
    meg én azt mondom, hogy azért 1GB azért elég, manapság még sok helyen 512 van. természetesen kidobni nem kell akinek van, de én nem arra "gyúrnék", ennyi

csak aza gáz, hogy mondjuk most ddr-be beledolgozunk, aztán már most az új szériának DDR2 van, természetesen nem kell most cserélni ahogy én sem, nem győzött meg az új lépcső, hogy elavult lennék ;)
    majd meglátjuk az új "okos" intelproci mit mutat...
  • [NST]Cifu
    Pardon, de nem feltétlenül igaz amit mondasz. Bizony sok játéknál nagyon is érzékelhető a 2Gbyte ram. Kezdve az MMO játékokat (pl.: SWG, EVE, Guild Wars, WWII Online) át a komolyabb gépigényű játékokig (Lock-On, X3, F.E.A.R., DoD:S, CS:S, stb.). A jövőre való tekintettel sem kecsegtett semmi jóval a mostani felhozatal (pl. HL2:Lost Coast). Hiába, a nagy méretű és mennyiségű textúrák eszik a ramot.

Persze 1Gbyte-al is játszhatóak a játékok, csak két gigánál már nem fog annyit a winyóhoz nyúlni...
  • sza23
    Sajnos egyáltalán nem állok túl jól a cashel és az ünnepek is jönnek.Csak bosszant, hogy feleslegesen adtam ki a pénzt és lutri, hogy eltudom e adni vkinek.Ezért gondoltam, hogy veszek még egyet de teljesen igazad van.Felesleges lenne most a gépbe, inkább arra kéne rájönnöm, hogy mitől lassú.
  • mergal
    Lehet 3db ramot dualba működtetni igy: két helyre 512 est teszel a harmadikba meg egy 1024 est igy lesz 2gb ramod! A lényeg hogy a 2összege kiadja a harmadikat ezért nem megy dualba az 1536 meg a 768!
  • bigapó
    végre egy gondolkodó "sapiens" :)) teljes mértékben egyetértek Veled. Álljunk meg egy picit és nézzünk körül ebben a rohanó világban;)
  • M@TriX
    nekem is 1GB-m van szóval nem vakon beszélek... eddig semmi nem sírt vagy akadt, hogy kevés lenne neki, sőt...
    persze CAD, meg egyéb tervező progik, meg van ami ki tudná használni természetesen, csak én speciel csak annyit fejlesztek ami feltétlen szükséges, ebbe a rohanó fejlődésben oda kell figyelni...
  • M@TriX
    szigorúan saját vélemény, de én a gépedbe nem raknék 2GB memcsit, máshol hamarabb elhasal, mint éltalában minden átlag gép mostanság ;)
    szóval az enyém is természetesen, ne érts félre jó géped van, de mire a sok memóriát kihasználja valami átlag progi avagy gém már a többi hardver lesz elavult. szóval ha legközelebb gépet építesz, mondjuk 1 év múlva, akkor majd raksz bele 2GB-ot az új alaplapodba, de szerintem ha nincs sok felesleges cashed, akkor sztem nem érdemes. add el ezt az 512-t és rakd a bankba a pénzt (csak ne az OTPbe ;)) aztán kicsivel de több lesz egy év múlva ;)
  • sza23
    köszi a tippeket!úgy látom jobban járok, ha veszek még egy512st,bár az anyagiak nem a legjobbak de majd csak meg lesz vhogy.
  • M@TriX
    hát én nem tenném, a mai szofvereknél minden kis sebesség számít, hogy éppen röccen vagy éppen nem és ez lényeges ;)
    1GB most még azért elégnek mondható, de természetesen a jövőben elkél majd a többlet
  • sza23
    tudja a 2xes dualt.Szóval ne erőltessem a 3x512?
  • M@TriX
    én eddig mindenhol auto-n láttam, nekem is úgy van, de természeteen meg lehet ezt is nézni.
  • M@TriX
    hát sztem nem kellett volna, persze csak a magam nevében beszélek, jobb 2x512 dualban mint 3x512, jelenleg. de ha még 1-et mellédobsz és tudja a lapod a 2xdualt, akkor az most tuti ;)

nem csak a párosakat látja termáészetesen, elméletileg
  • saviola
    ha be van akkor biztos nem megy
  • saviola
    Vagy kikapcsolod a dualt
  • sza23
    A hangsúly nem a "dualon" van, mert azt én is gondoltam, hogy három ramot nem láthat dualban de ezek szerint teljesen feleslegesen vettem új memóriát?lehet, hogy lényegtelen, de az alaplapon a memoriák foglalatai párosan zőld és párosan lila színűek.Ezek szerint csak a páros számú memóriát látja és 1,5gbt nem?a tápom 400 as mercury.
  • [NST]Cifu
    Nem vagyok nagyon otthon a P4 rendszerekben, de a dualhoz nem páros számú memóriamodul kell? Mert akkor három modult te az életben nem fogsz dualban nyomni. :)
    A másik, mint említettem, nem vágom fejből az alaplapod (és most sajna nincs időm a neten utánanézni), de véletlenül nem páros számú modul kell az alaplapba? A kézikönyvében le van írva mi merre mennyi, szerintem nézd át alaposan.

Ami a problémákat illeti, milyen 400-as tápod van? Codegen? Mert az is okozhat érdekes jelenségeket. Érdemes még körülnézni a hálózati dolgoknál, az csinálhat pl. olyasmit, hogy egy könyvtár megnyitásánál belassul az élet.
  • M@TriX
    szóval volt 2x512 400-as ramod és ezek mellé akarsz egy újabb 512-őt berakni?
    mert akkor ne várd, hogy dualban menjenek dual lényege a párosítás.
    a fagyás és sípolásos probléma az esetleg más CL(késleltetési) időből nem adódhat?
  • Bandi 18
    vaészeg a prob az hogy 3db mem van benne és abból 2 dualban a 3. meg nem ha jól tom ilyet nem lehet csinálni
  • sza23
    sziasztok!
    eddig volt a gépemben 1gb 400as DDR ramom,ami dualban működött és fel is ismert a gép.Vettem bele 512es Kingston 400as ramot, amit elsőre fel ismert, de már nem látta dualban a többit.Kb.:1-2 óra múlva lefagyott és utána már egyáltalán nem látott ramot a gépben és még a biost sem adta be.Most ismét csak 1gb ram van benne de az egyik ebből az új Kingston és ezt most dualban látja.Tehát elvileg jó a kingston ramom, de ha mind a három bent van, akkor indításnál sípol a gép és nem ad be semmit.Mi lehet a baj?
    Más.Új a videókártyám és a gép nem mindig látja a driverét.Ilyenkor újraindítom 1x2er és utána már látja.Ez mitől lehet?
    Ráadásúl nagyon lassú a gép(pl.játékbetőltéseknél, mappamegnyitásoknál...)pedig sztem nem a olyan rossz konfig.
    P4 2.8as proci,Albatron Px865Pe pro alaplap,Maxtor 120gb vinyo,MSI NX6600GT kari,1gb DDR ram,400as táp.
    Szerintetek a fenti gondok mitől lehetnek?A vinyót törezedettség mentesítettem és az easy cleaner sem talál már semit a gépen.Ha valakinak van valami hasznos tippje az szívesen fogadnám.
  • saviola
    Nah asszem vennem kell egy tápot mert a kártya is kiírta hogy emiatt nem megy rendesen. Tudtok ajánlani egy jó tápot ami nem túl drága kb 10 ezer max
  • izb
    az is egy jó megoldás
  • NeoMaN
    a táp és alaplap közé gondolta szerintem a túlfeszvédőt...
  • izb
    Nálam a sorrend.
    túlfeszvédő-szünetmentestápegység-táp és a többi eszköz.
  • izb
    Az is nagyon fontos igy van,de a táp elszállás problémáját ez valszeg csak külső hálózatról jövő hibánál állítja meg.Ha a táp adja meg magát úgy alapból ami márkás tápoknál is előfordúl,akkor a többi periféria nem akkora eséllyel száll el,mint egy vargáné és társánál mondjuk.Viszont ha megtörténik akkor egy márkás táp hibájából valszeg az alaplap és társai nem fognak az örök vadászmezőkre jutni.
  • M@TriX
    nem árt ezért egy túlfeszvédő.
    az jó dolog, nekem még annó egy 5900XT-t mentett meg, azóta hű barát ;)
  • psg5
    oké kösz
  • hmhm
    Vagy húzza le a többi eszközt ( opt meghajtókat ). starforce hoz úgyis az dívik :)
  • izb
    A lényege a dolognak,hogy a 350w valszeg minimumnak van megadva,hogy a mellette levő periférák,még nyugodtan tudjanak futni.
    Elképzelhető,hogy ha egy 300w márkátlap tápra rányomod,akkor elszáll a kártya is és az alaplap is.
    Ha márkás tápod van,akkor max nem fog menni,és nem fog leégni.
    De érdemes egy nagyobb táppal próbálkozni..
  • ollie
    Jah fagyás, meg a táp (és vele együtt más dolgoké is ) halála.
    Milyen márkáju táp?
  • Met
    igen