64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Metwork
    tintaszintet nem jelez?
    kiveszed a patront és azt a végét ahol kijön belőle a tinta beleállítod alkoholba egy kis időre,
    amúgy szerintem kellene nyomtatnia fekete fehéret színes nélkül, csak legyen benne az üres patron
    nem garos még?
  • kingke
    Azt nem mondtam, hogy félre lett téve ugy 7 honapra a nyomtató gép.
    (ez esetben azt hallottam, hogy az összes megmaradt tintát ki kell dobni és ujjat venni, ESETLEG BESZÁRADT)

tünetek
    A fejjel a patronokkal bekapcsoláskor ide oda megy vagy 5 percig utána abba hagyja, namármost ez azt takarja, hogy cseréljem ki a benne lévő szineket vagy azt amilyen szin már kifogyott, VAGY AZT HOGY A NYOMTATÓNAK A FEJE BESZÁRADT--------> ugyanis fekete fehérre való beállitáskor nem nyomtat tintát, de ez lehet azért, mert kell neki szines is.

Fontos
    Hogyan tudnám meg, hogy a nyomtatónál a fej száradt be, mert ez esetben nincs értelme vele foglalkozni, vagy azt, hogy csak tinta kell neki, met utántöltés 5000 uj patron 10000. ----> ha megveszem a patront és rosz akkor a következö cannonba nem biztos hogy jó lesz.
  • gurubefree
    Sziasztok olyan gond lenne , hogy az egyik ismerősömnek az ATI 9550-es kártyája nem igazán muzsikál a hozzá adott Driverrel / mással sem :-((( /.

A kérdés : ahiba üzenet úgy szól , hogy a hardver nem tudja elvégezni azt a feladatot amire utasítja a driver . Bármelyik drivernél ez a probléma ....
    A legújabnál is.

köszönöm előre is a segítséget / szerintem hardver probléma de talán már járt igy valaki és megmenthető a kártya /
  • steweee
    a dirX_6.1-hez létezik vmilyen emulátor? mert a delta force 2-vel szeretnék játszani és nem megy hardveresen, és szoftveresen is vibrál néha.

rámtört a retrománia, doom remake, quake 1 stb.
  • steweee
    nem olvastam végig a problémával kapcsolatos összes hozzászólást, de megjegyzetm nekem fizikailag ment tönkre nemrég a rendszervinyóm, és hol működött a rendszer hol nem, vmikor fel sem állt, volt amikor ment rendesen. aztán elég jól hallhatóan elkezdett kattogni, majd még az adatok lementése után végleg meghalt.

különös rendszerlefagyásokat tud okozni ha nem tudja kezelni az ideiglenes temp. könyvtárat vagy mappanyitáskor nem tudja olvasni a fájlokat (mikor működik) illetve bekapcsoláskor van hogy nem is tudja magát bootolni a szektor olvasási hibák miatt

nem hallaszz furcsa zajokat a vinyó felől ?
  • DirtyPio
    szerintem csak egyszeruen nem tudja tartani a feszt. mar szoltam a szakuztletbe, hogy intezkedjenek, mert garanciaba van, es ez mar az elso nap megtortent, ahogy a gepet hazahoztam, ugy 1.5 hete. Azota varom a tapot, es remelem, hogy nemsokara megjon.
  • izb
    lehet hogy elszállt a tápod,de az nem ugyanaz mint hogy kevés lenne a teljesítménye.
    Egy másik táppal próbáld ki,az a legegyszerűbb.
  • DirtyPio
    van amikor elindul a gep, es megy is, de van, amikor abszolut semmi nem torteneik. Ja es neha ha a megnyomom a dvd-romot ki akarom huzni akkor is teljesen aramtalanitja a gepet.
  • izb
    400w nem lenne elég a gépedhez??
    Elviekben elégnek kéne lennie,még ha csúcson járatod a 7800 kártyádat akkor is.
    De itt szó nincs erről,lévén hogy a windows-ig sem jutsz el.
    Ez nem valószínü hogy táp probléma lenne.
  • DirtyPio
    Udv minden forumozonak! A kerdesem azaz a gyanum az, hogy a gepem tobbszori lefagyasai(mikor tolti az XP-t) es a leallasai attol vannak hogy az alairasomba levo gepnek nem elegge eros a tapja(400W). lEHET EZ A GOND?
  • Met
    az a lehető legjobb választás, csak nem láttam azt a postot:)
    mondjuk nem kicsi 5 vinyóhoz?
  • SASboy
    a kijelölt rész azt jelenti, hogy dualban futnak a ramok, mert most vettem egyet a régi mellé. Ha nem azt akkor hol tom megnézni, hogy úgy futnak -e?
  • [NST]Cifu
    Először is telepísd fel az Everest nevű tesztprogramot, és nézd meg, hogy minden stimmel el (alaplapi hőmérséklet, CPU hőmérséklet, GPU hőmérséklet, feszültségek, stb.). Indíts el valami CPU és ram evő alkalmazást (pl. Prime95) és figyeld közben a hőmérsékleteket. Ha itt valami gubanc történik, akkor táp, alaplap, CPU, cpuhűtés vagy ram az, amire elkezdhetsz gyanakodni. Ha órákig megy a prime95, minden gond nélkül, akkor jön a következő forduló: ablakban futtas egy erősebb 3D-s alkalmazást, amiben nincs hang (pl. 3DMark, Shadermark, stb.), és közben figyeld az Everestben az értékeket. Ha itt megfagy, de a prime95 alatt simán ment a gép, akkor feltehetően a táp vagy a videókártya lehet a ludas. Ha itt sem fagy meg, akkor még szóba jöhet a hangkártya. Ezt úgy próbálhatod ki, hogy a Vezérlőpult -> Hangok és Audióeszközök -> Audió és Hang fülnél a Speciális gombnál a hardveres gyorsítást leveszed minimumra. Ha így nem fagy, akkor próbálkozz a hangkártya driverjének cseréjével.

Remélem ez segít valamit.
  • steweee
    a doom remake-el játszom, és nagyon fasza, de nem tudom a grafikai beállításoknál hogy a:

use paletted textures
    black texture outlines
    allow owersized masked textures
    use texture compression (openGL)

érdemes e kipipálni, és melyiket, melyik mit csinál és javít vagy ront a grafikán a bekapcsolása ?
  • [NST]Cifu
    Mondjuk kezd el azzal, hogy megnézed, nincs-e esetleg az olvasóban egy papírlap, ami az optikát védi, ha van ilyen, akkor távolísd el, és csak utána rakd bele a DVD-t.
  • NEOreg3
    gép: ABIT KN8 Ultra nforce4, MSI nVidia nx6600GT-TD PCI-E 128mb, 2x512mb 400mhz PQI ram (dual channelbe), AMD Athlon 64 3200+ Venice s939, Maxtor 160gb 7200RPM (8mb cache), 400W xy táp

A gép könnyedén megbírkózik a játékokkal, sosem szaggat, ám amikor kedve tartja egyszercsak megáll. Először a kép áll meg, utána hang megy 2 másodpercig, majd elkezd gyorsan beakadni és az is elmegy. Tegnap pl Most wantedet ott hagytam a menübe, mert fürödtem (kb 15 perc), mire visszajöttem a képernyő fekete és a ledje villog, mint amikor a gép nincs bekapcsolva. A gép semmiylen hangot nem ad ki, semmire sem reagál, semmit sem tölt, csak világít a zöld ledje és annyi. A MW DVD-jét akartam kiszedni, erre hiába nyomogatom nem akarja kiadni, teljesen olyan, mintha az egész gép ki lenne kapcsolva->nincs áram alatt. Rohadtul gyanakszom a tápra, mert jobb híján valami noname szart sóztak ránk, de driverhiba is benne van a pakliban. Aplaplap BIOS-t nemtom érdemes-e cserélnem mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt gallyra vághatja az alaplapot. Érdekes hogy különböző driverekkel a játékok tovább bírják, eddig 4 különböző drivert próbáltam ki és eddgi a 77.77-es forceware jött be, bár az előbb említett Mostwantedos eset ezzel történt.
    Valami ötlet, már egy hónapja szenvedek ezzel és még használható ötletet nem kaptam. Alkatrészek nem lehtnek hibásak a hűtéssel sincs gond az oprendzser meg midnen egyéb formázás után firssen lett feltéve és ugyanez a problem. Minden használható ötletet szívesen várok, mert már megyek le a pincébe a kalapácsér
  • Viktorr
    Hali
    ma vettem asztali DVD lejátszót
    de csecs van mert minden dvd-nél azt írja ki hogy NO DISC!!
    micsináljak?
  • uzsidoboz
    Csá Üdv!

Éppen windows formázás előtt állok ... már megint... Na mind1...
    Hallottam h vannak más fajta xpk pl: media center edition, vmi "natural" meg ilyesmik!

Most éppen egy xp sp2vel integrálva telepítek mindig kb 1 éve... ezzel úgy ahogy meg voltam elégedve.. már ha egy windowssal elégedett lehet az ember....

Milyen xpk vannak még? +érdemes e ezeket használni van bennük vmi nagy újdonság??? Jó ezekhez a sima xps driver (pl:videok, hangk stb....)?

Aki tud légyszi segítsen már elég xar a rendszerem.... Köszzzzzz
  • M@TriX
    szerintem az említett "Chieftech 400A2 aktiv PFC" szerintem elég márkás ;)
  • Metwork
    ilyen géphez mindenképpen márkás és nagy teljesítményű tápot vegyél
  • phalanx
    köszi a válaszokat, asszem akkor a 6600 GT mellett döntök
  • M@TriX
    vagy csak a 3dmark-ot említsem...
  • M@TriX
    sajna annyira megvágták az LE-t, hogy addig nem jut el, hogy ki tudja domborítani a 256 bitet. a 6600GT kb a sima 6800-al van egy súlycsoportban...
  • M@TriX
    pl:

ha nem látszódna: link
  • phalanx
    viszont a 6800 az 256 bites a 6600 csak 128, vagy az nem számít olyan sokat?
  • BladE666
    az a baj h nem igazán van nagyon több pénzem és a 6600GT az már egy 10ssel drágább
  • M@TriX
    jah, most olvasom újabb játékokra akarod használni? akkor inkább én még áldoznék egy csöppet és beruháznék egy 6600GT-be... legalább...
  • M@TriX
    az X700LE-t nem ismerem de valszeg egy light fajta, amúgy az X700 a befutó a tesztek alapján...
  • BladE666
    azt sztném megkérdezni h meik vidokártyát érdemes megvenni:

ATI Radeon X700 LE 128 MB, 128bit, TV-out, DVI, HDTV, OEM, PCIE
    ATI Radeon X700 128 MB, 128bit, TV-out, DVI, HDTV, PCIE
    GeForce 6600 128 MB, 128bit, TV-out, DVI, HDTV, PCIE

közül fontos volna melyik a jobb (ujabb játékokra akkrom főként használni)
  • M@TriX
    én most adtam el az Inno Gef3ti200-am, nem is tudom hány éves már és tökéletesen szolgálta még a gépet amiben volt...
  • M@TriX
    a 6600GT-t, azzal szépen ki lehet még húzni...
    a 6800LE nagyon vékonyka lett...
  • phalanx
    drágák az biztos, de én nagyon szeretem őket, most egy 4 éve vásárolt! geforce 3 ultra van a gépemben és még most is elég jól elvagyok vele

szal ezt félretéve melyikekt választod a 3 közzül?
  • M@TriX
    kártyában helyedben nem ragaszkodnék az ASUS-hoz...
    elég rosszak a vélemények róla, és drágák is...
    MSI, Leadtek...
  • phalanx
    szted ezek közzül melyikkel járok a legjobban?
    a baloldali gyanús mert 10k-val olcsóbb mint a másik kettő, a jobb felső a top-os a 6600-as sorozatból, a jobb alsó meg a legolcsóbb 6800-as asus (mind 3 asus)

• M@TriX
    én 40-ért vettem másfél éve ;) ez olyan hivatalos ár féle azért írtam, hogy ha tud jó helyet akkor faraghat belőle, de ez amolyan utcai, bolti ár féle
  • izb
    50 ezer kopejka egy ilyen prociért?
    Nem semmi.Biztos megéri..
  • izb
    A nyomtatódnak nincs semmi baja.
    Vegyél bele patront,és nyomtatni fog.
  • M@TriX
    na akkor faragjunk:
    P5P800-SE kb25k
    P-4 3GHz/800MHz 1MB Box LGA775 kb 50k
    2x512 MB 400 MHz KingMax kb.25k
    Club 3D PCI-E GF6600GT 128MB DDR3 DVI TV-out kb 40k
    Chieftech 400A2 aktiv PFC kb. 15k
    -------------------
    155e... ezeket jó helyen beszerezve beleférsz a 140-be
    vagy ha mondjuk megelégszel egy Inno3D 6600GT-vel (szerintem semmi baj az INNOval)
  • M@TriX
    hasra ütve lássuk csak:
    alaplap 40e
    ram 30e
    videók 50k (6600GT)
    proc 40e (3Ghz)
    táp 20
    ------
    nya ez még sok, akkor faragjunk ;)
  • M@TriX
    ahogy néztem az 2.2Ghz-es proc nem? legalábbis hirtelen rákeresve azt láttam, de be kell valjam nem vagyok AMD-s ;)