64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#13547 Creative wireless optical 5000-m van. Az a gond, hogy amikor játszok pl. később érzékeli ha mozgatom, meg nem pontos (battlefield alatt). Szerintetek mi lehet a hiba? -
#13546 Sziasztok! Nem tudjátok mi lehet a probléma hogy az én gépemnél nem jól működnek az egerek? Már 3-at is kipróbáltam. Testvéreménél pedig teljesen jól működik mind a három. Pls segítsetek. -
#13545 ezt a drivert próbáltad amit belinkeltem?
hmmm, lehet akkor vmi codec probléma is lehet...
ha van mondjuk elfekvűben egy 4GB+-os wincsid, akkor dobj fel egy Wint rá, aztán azon teszteld mi a helyzet, ha ott nem száll el, akkor nem hardveres a probléma... -
#13544 akkor megfeküdne a 3dmarkal is, meg a prime-al... -
#13543 Nem feltétlen. Éppen akkor lenne a hangkártya gyanus, ha a hardveres gyorsítás lehúzásakor már nem fagyna.
Az a baj, hogy hibalehetőségből nincs hiány, és tipikusan az a hiba, amire nem lehet rávágni, hogy X vagy Y az okozója. Az, hogy csak egy idő után fagy le, alaphelyzetben álltalában a túlmelegedés jele. Esetleg próbáld meg, hogy a 3Dmark-ot folyamatosan futtatod mondjuk egy-másfél órán át (van rá lehetőség, hogy egymás után x alkalommal futtasa le magát), hang nélkül, pontszámító módban. Ha így lefagy, akkor ugye videókártya a probléma.
Ötletek:
-Szellőzik a ház rendesen? Esetleg próbáld meg, hogy leszeded a ház oldalát.
-Nézd meg, minden hűtőventi (proci, alaplapi, videókártya) megy-e rendesen, egyik sem ad-e ki csúnya hangokat, vagy pörög akadozva.
-Ha tuningolva van valami (proci vagy VGA), akkor vedd vissza, hátha... -
#13542 új nforce4-es driverrel ugyanúgy fagy, hangkártyadriverrel szintén, most szereztem be az új prince of persiát és annál is úgy mint a most wantednél kb 1 óra szaggatás és mindenféle hibamentes játék, aztán egyszer csak kép megáll hang eláll. Ha ezt a hardveres gyorsítást leveszem és ugyanúgy lefagy a játék, akkor a hangkártya a szar? -
#13541 Akkor pedig valami okának kell lennie. Ha van alaplapi hangkártyád, próbáld ki, hogy kiveszed a Live!-ot és megpróbálod az alaplapidat. Ha így is serceg, akkor a hangfal és kábelei körül nézz szét. -
imp99 #13540 Sound blaster live hangkarim van és "madzagos" egerem, de eddig nem volt problémám csak pár napja kezdte el -
#13539 nyaszóval, a legújabb driver dec 1.-i szóval elég új, erre(ftp) találod, ha nem működne: link és a megfelelő drivercsomagot kapd le. -
#13538 nekem is abitom van és a legújabb drivert mindig ajánlott felrakni, nekem sok gondot javítgattak meg vele. de az is fontos honnan szeded a drivert. én nem az abit, hanem a realtek honlapjáról szoktam leszedni a drivert, elég sűrűn, kb havonta dobnak ki újat néha ha eszembe jut felnyomom, hog yne legyen gondom és nincs is... -
steweee #13537 csak mert arra gondoltam hogy így mindenfajta trükkös védelmet megkerülve lehetne a már telepített játékkal úgy manipulálni a komplett másolásával, hogy az már minden egyéb mahinációt elkerülve induljon. hiszen ugye a szűz installok elméletileg használhatóak, és az .exe fájl futtatásakor kezdi el a beépített védelem keresni vagy az eredeti lemezt, vagy turkászik a windóz fájlok között amiket telepítéskor babrált vagy netről megerősítést kér stb. így meg a registryben éppen kereshet bármiféle információt a játékról, azon a gépen már nem fog találni (bár néhány esetben pont ezért nem idul el)de ezek szerint ez felesleges, bár azért első lépésben ezt fogom eljátszani, és csak akkor installálok erre a gépre ha a könyvtár áthúzása nem elég neki
egyébként lehet szerkeszteni a reg fájlt úgy hogy úgy lássa mintha telepítve lenne? -
Mardon #13536 Mi annak az értelme, hogy először a régire installálod, aztán azt másolod az újra:)?? Nem egyszerűbb, ha hálózatról egyből feltelepíted a játékot az új gépedre? -
#13535 Az install áthúzása sok játéknál nem elég, mert szoktak azok a registry-be is pakolni. Az ettől még működhet, hogy az ISO-kat áthúzod, és Alcohol 120% vagy Daemon Tools segítségével telepíted fel őket. -
steweee #13534 sztetek megoldás lehet az hogy az új gépemben nem lesz optikai meghajtó de hálózatba lesz kötve a régivel, a régire installálom a játékot és az installált könyvtárat húzom át az újra, így ha optikai meghajtót keres akkor nem fog találni és elég a virtuális driveba betölteni a képfájlját vagy a mini backup image képfájlt
sztetek működhet a dolog? annyi hogy az új gép registryében nem fog szerepelni hogy a játék installálva van -
#13533 Milyen hangkártyád és egered (rádiós?) van?
Valószinüleg a hangkártya valami módon összegyűjti az egér elektromos zaját, és ezt hallod vissza. Megoldás az lehet, ha a hangfalat lejjebb halkítod és szoftveresen adsz több hangot (legalábbis nálam ez volt rá a megoldás). -
imp99 #13532 Hi all!
Pár napja kezdődött a problémám: ha mozgatom az egeret tompított recsegés hallatszódik a hangszóróból, néha megszűnik magától, de nem jellemző
eddig semmi hasonló problémám nem volt. -
#13531 nincs lehetőséged kipróbálni egy PCI-os hangkarit? -
#13530 Pár javaslat:
-Próbáld meg, hogy visszaveszed a hardveres gyorsítást. Ugyan favágó módszer, de ezzel biztos meg lehet tudni, hogy tényleg a hangkártya-e a ludas.
-Szedd le a Realtek honlapjáról az adott hangkártya driverjét (most nem tudok utánanézni, pontosan milyen hangkártya figyel az alaplapodon, ALC650 vagy más, de ezt elvileg megmondja pl. a kézikönyv vagy a gyártó honlapja).
-Próbáld meg, hogy az nVidia honlapjáról leszeded a legfrissebbnForce4 drivert (a K8N ugye nForce4-es, ha jól tévedek?), és feltelepíted (ha egy javaslatot megengedsz, mindeképpen csinál elötte rendszervisszaállítási pontot (Start -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás), ha bármi gubanc van a feltelepítés után, így vissza tudod állítani). -
#13529 "gép: ABIT KN8 Ultra nforce4, MSI nVidia nx6600GT-TD PCI-E 128mb, 2x512mb 400mhz PQI ram (dual channelbe), AMD Athlon 64 3200+ Venice s939, Maxtor 160gb 7200RPM (8mb cache), 400W xy táp
A gép könnyedén megbírkózik a játékokkal, sosem szaggat, ám amikor kedve tartja egyszercsak megáll. Először a kép áll meg, utána hang megy 2 másodpercig, majd elkezd gyorsan beakadni és az is elmegy. Tegnap pl Most wantedet ott hagytam a menübe, mert fürödtem (kb 15 perc), mire visszajöttem a képernyő fekete és a ledje villog, mint amikor a gép nincs bekapcsolva. A gép semmiylen hangot nem ad ki, semmire sem reagál, semmit sem tölt, csak világít a zöld ledje és annyi. A MW DVD-jét akartam kiszedni, erre hiába nyomogatom nem akarja kiadni, teljesen olyan, mintha az egész gép ki lenne kapcsolva->nincs áram alatt. Rohadtul gyanakszom a tápra, mert jobb híján valami noname szart sóztak ránk, de driverhiba is benne van a pakliban. Aplaplap BIOS-t nemtom érdemes-e cserélnem mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt gallyra vághatja az alaplapot. Érdekes hogy különböző driverekkel a játékok tovább bírják, eddig 4 különböző drivert próbáltam ki és eddgi a 77.77-es forceware jött be, bár az előbb említett Mostwantedos eset ezzel történt.
Valami ötlet, már egy hónapja szenvedek ezzel és még használható ötletet nem kaptam. Alkatrészek nem lehtnek hibásak a hűtéssel sincs gond az oprendzser meg midnen egyéb formázás után firssen lett feltéve és ugyanez a problem. Minden használható ötletet szívesen várok, mert már megyek le a pincébe a kalapácsért
[NST]Cifu javaslata alapján (köszönet neki ő legalább megpróbált segíteni) futtattam a prime95-öt torture módban amíg végig nem futtatta a tesztet, ez gond nélkül végigment és a hőmérsékletekkel stb nem volt gond. Utána 3x lefutattam a 3d mark 05-öt pontmérős módban, majd 2x demo módban (olyan mint az előző csak FPS mérés nélkül zenével és hanggal) de egyszer sem fagyott ki, igaz a hangok eléggé akadoztak demo módban. Utána elindítom a MOst Wantedet és 1 perc után kifagy a menuben:D HAngkártyát említette még, egy gond van ezzel, hogy ez egy alaplapi AC97-es realtek audio driverrel, de azért leszedtem egy frissebb drivert hozzá, így a 3d markban a hangok megjavultak, de a most wanted még így is kifagyott egy 153000-es bountynál a játék 21%-nál:P. Ezekszerint az alaplapi hangkártya visszafogja a gépet és nem hagyja rendesen dolgozni az alaplapot, vagy még mindig ezernyi nyűge lehet ennek az áramzabáló dögnek? Előre is köszönöm az "add el géped" vagy "vidd el szervízbe" jellegű hozzászólásokat, de a használható ötletekre is kapós vagyok:) -
#13528 és amúgy is ez Hardver topic... -
Aspyrin #13527 Az sg-n nincs warez. Jobb ha én szólok, mint a modok :D -
#13526 Honnan lehet letölteni igyen pc játékokat???
(pl:NfS most wanted...stb.)
előre is köszönöm!!!! -
#13525 bajnak nem baj, csak nem értjük, hogy mit akart írni:)) már biztos nem volt szomjas:) -
steweee #13524 te gondolom régebben sokat nézted a frédi és bénit, mert nem értem hogy mit akarsz kérdezni ! -
menyasszony #13523 Bocs srácok, csak itt volt a haverom és kicsit szórakozott.
Remélem nem baj. Megértéseteket előre is köszönöm. -
menyasszony #13522 Sziasztok.
Egy kérdésem lenne a TDK írható se adathor dv-vel kapcsolaton:::
MÉR SZILVER HA FU DU BÚ???
Nagyon fontddos lesz ha írok ti a megoldást kösi
Menyas zon y -
#13521 Koszi a gyors valaszt!:)
"sokkal nehezebb feladat az alaplapra rádugni a powergomb, speaker, resetgomb stb. csatlakozókat :D"
nah hat azokhoz a pindurka csatlakozokhoz tenyleg kell turelem!:D
-
#13520 nem nagy kunszt,
a procit rakod be először, aztán rá a bordát a ventivel
ha bizonytalan vagy kérj meg valakit, hogy rakja be helyetted vagy tetesd bele a boltossal
sokkal nehezebb feladat az alaplapra rádugni a powergomb, speaker, resetgomb stb. csatlakozókat :D -
#13519 Tul gyors akartam lenni. Sorry!:D -
ma 19:14 | Privát | Válasz | #13517
Sziasztok!
En magam szeretnem osszerakni a gepemet de egy dologtol nagyon tartok, a processzor beszerelesetel. Nagy kunszt berakni az alaplapba a cpu-t, vagy itt csak turelemrol es ovatos(nah ebben biztos vagyok ) munkalkodasrol van szo? Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az legyen olyan kedves es ossza meg velem! Mar parszor szedtem szet darabokra a gepet, kiveve a procit az alaplapbol, ha ez egyaltalan tapasztalatnak szamit.
-
#13517 Sziasztok!
En magam szeretnem osszerakni a gepemet de egy dologtol nagyon tartok, a processzor beszerelesetel. Nagy kunszt berakni az alaplapba a cpu-t, vagy itt csak turelemrol es ovatos(nah ebben biztos vagyok ) munkalkodasrol van szo? Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az legyen olyan kedves es ossza meg velem! Mar parszor szedtem szet darabokra a gepet, kiveve a procit az alaplapbol, ha ez egyaltalan tapasztalatn -
steweee #13516 na hát én most vettem miskolcon egy gef 6600 gt 128 mega agp-s gainward karit. hét végére meg tudom mondani mennyire volt jó választás. tudna vki mondani 3d mark teszteredményeket ilyen kártyára? neves gyártók kártyáira gondolok persze. a konfig lényeges többi eleme 2800+ athlon és 1,5 giga 400-as ram. mondjuk ebből csak a proci az érdekes az meg majdnem a legjobb a hagyományos kategóriában
én is egy 9500/9600-osról váltottam. amúgy a két kari tök ua teljesítményben, sőt bár a 9500-ösöm nem volt átalakítható 9700-re, de 20%-al lehetett emelni a gpu órajelét, tehát jóval gyorsabb volt mint a 9600-osom -
#13515 hát engem meggyőzött, hogy a 6600-os jó választás volt részemről:))
a tesztkonfigurációnál kicsit gyengébb géphez tökéletesen illik. -
#13514 jó most olvastam végig a hszed, de ugyan azt mondom, ez a csere szerintem nem feltétlen éri meg kivéve ha ingyen lesz ;)
amúgy a 2 közül egy paraszthajszálnyival az x700 a jobb... de nagyából ugyan olyan erősek, szóval nem kell sajnálnod akármelyiket is veszed... -
#13513 hát, egy Ati9600 után nem lesz nagy dobás az X700, én még gyűjtenék egy kicsit a helyedben csöppet jobb modellre, pl 6600GT -
#13512 Teszt!
Nézd végig a tesztet és döntsd el h melyik a jobb... -
#13511 nVidia: DX9c, Shader Model 3.0
ATI: DX9b, Shader Model 2.0+ -
BladE666 #13510 de indok is van rá mert hoszu idöre veszem :D és kell a biztonság (régen egy ATi Radeon 9600osom volt és az vitt mindent ezerel :D a Geforcba meg nem nayira bizok még nem mutatot semmi jot nekem ugy h kellene a meggyözés is rola -
#13509 A kettő közül inkább a 6600-ast választanám... -
BladE666 #13508 hy még mindig nem nagyon kaptam választ h meiket érdemes megvenni a két videokártya közül (játékra viszonylag ujabbakra pl FEAR, MATRIX PATH OF NEO, QUAKE4, stb)
Ati Radeon X700 128mb
Geforce 6600 128mb
ezek vnnak egy árban és nemtudom meik a jobb (nincs több pénzem 6600GTre vagy ATi X800ra vagy hasonlokra) de ha ezekkel egyárba td vki jobbat akkor irja meg