64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#13587 Milyen beállításokat akarsz elmenteni? A képfrisítéseket? Vagy a monitor OSD menüjének beállításait? -
#13586 A TV-out nem az én asztalom (utoljára TnT2 videókártyán próbálkoztam ilyesmivel), de az rémlik, hogy ATi kártyáknál a Hidravision nevű programban kell valamit ügyeskedni a videólejátszások terén (de ez még a Radeon 9600/9800-as időkből származik). -
#13585 Nem egészen, autodidakta módon kezdtem még anno (Commodore plus4, után C-64, majd Amiga és utána PC), igaz informatikusnak tanultam, de annak édeskevés köze van ehhez. Amióta PC-m van, az első gépemet leszámítva én rakom össze, én piszkálom, és olykor bizony az én hülyeségem miatt is megy gallyra (pl. jól meghúztam anno a Pentium Pro 150-esemet, csak nem tudtam, hogy 180Mhz-en több feszt is adok neki, és amikor megállt a hűtőventi, jól megsütöttem a procit. Utána már 150Mhz-en is alig-alig akart menni. :))).
Másfelől a PC maga a tökéletes hibaarzenál. Szerintem ha valaki azt állítja, hogy nem találkozott még megmagyarázhatattlan hibával PC-n, akkor hazudik. :)
Szvsz amúgy Punker vagy Narancs többet ért a témához mint én.
BTW nálad megoldódott a probléma? Mert szerintem a videókártya környékén kell keresni a hibát, és egy lehetőség, hogy a BIOS energiafelügyeleti részében van valami elálítva. Esetleg még az lehet, hogy alaphelyzetben az EGA felbontáshoz olyan képfrisités van beállítva, hogy a monitor azt nem bírja szuflával, és ezért kikapcsol. Amikor a gép a bejelentkezési képernyőnél felbontást és frekit vált, azt már jól bírja. -
acid15 #13584 Sziasztok!Van egy LG F720B monitorom és nem tudom hogy kell a beállításokat elmenteni!Nem tudnátok segíteni?
-
Gabyee #13583 Sziasztok!
Most kötöttem össze a TV-t az x800 pro kártyámmal,be is jött a winfos képe de a filmeket(a mov.filék kivételével)nem jeleníti meg.Próbáltam több féle lejátszóval de semmi:(
Légyszi segítsetek,köszi! -
#13582 Te amúgy hogy-hogy ilyen sokat értessz a hardwarekhez? ilyesmi a szakmád netalántán? :) -
#13581 Esetleg nézd meg a BIOS beállításait, hátha ott lett elpiszkálva valami. -
#13580 Márpedig szerintem ott kell valamit ügyeskedned. -
#13579 Nekem olyan problémám van a monitorommal, hogy amikor bekapcsolom akkor átugrik készenléti állapotba és csak akkor kapcsol be rendesen amikor megjelenik az üdvözöljük képernyő. Amikor bekapcsolom azt írja ki, hogy :
Freq. out of range
V: 0KHz
H: 0Hz
Powe saving
és csak akkor kapcsol be amikor üdvözöljük képernyő van és idegesítő, mert meg akarom nézni, hogy dualban futnak - e a ramok, de nem tudom mivel nem látom a bootolási képernyőt. :( Aki tud segítsen PLS.Nagyon fontos lenne. Radeon 9600 series a videókarim. -
#13578 RAM hiba miatt volt nálam ilyen eset...
DVD-n van az image vagy a vinyón? -
#13577 Hi All!
Egy problémám lenne image filok telepítése közben. Mindig kilép telepítés közben 1603 és 1605-ös hibával. Minden imege telepítéskor. Próbáltam alcohollal, daemonnal 3.47 és 4.00 is és szntén zenész!!! Rendszer újrahuzva már többször is. Más gépekre hbátlanul feltelepedik minden. (amd64, gf6600gt, 2x256kingston)
előre is köszi -
Peti1 #13576 Van vkinek vmi ötlete? -
Peti1 #13575 ott nem látok semmi hasznosat :(:( -
#13574 Az Audio output-nál nézz körül, esetleg próbálj meg másik output-ot választani (most fejből nem megy, mik vannak, de van Directsound, van wave output, stb.), illetve a kiválasztottnál lehet beállítani. -
Peti1 #13573 Winamp-ban hol lehet?
és mit kell állitani? -
#13572 A lejátszóprogram Audió részénél kell beállítani álltalában hogy és miként szóljon, ott nézz körül. Megjegyzem egyes videó és audiólejátszó programoknál nem lehet ezt piszkálni, és csak sztereóban hajlandóak lejátszani (pl. az Irfanview is ilyen). -
#13571 Mármegbocsáss, de honnan tudod, hogy biztos szoftverhiba, ha egy másik gépen próbálod ki az egeret? :)
Lévén ugye az alaplap és a táp (amiket megneveztem lehetséges hibaforrásnak) kikerült ez esetben a tesztkörből. :) -
Peti1 #13570 Üdv.!
Lenne egy nagyon fontos kérédsem:
van a gépemben egy Sound Blaster 5.1 Live tipusú hangkártya, és egy Genius SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 / tipusú hangrendszerem.
A tesztelésnél szól mindegyik. De zenénél, filmeknél a Center nem. Játéknál viszont szól rendesen. Hogy tudom beállitani a hangkártyámat hogy szóljon a center is zenénél és filmeknél? köszi -
#13569 A gépembe elől 2 hátul kettő USB kivezetés van.Próbáltam minddel de nem változik...nem ismeri fel .drivercserét még nem próbáltam, de majd fogom. Az biztos ,hogy szoftver hiba, mivel másik gépnél tökéletesen müxik. USB->PS/2 átalakító van. Csak PS/2 alakítóról fut az egér... épp ez a probléma hogy az USB nem ismeri fel. -
#13568 A többi kérdésre nem válaszoltál. Van az alaplapodhoz más USB kivezetés? Az alapi drivercserét próbáltad már?
Hogy szoftveres vagy hardveres hiba, úgy lenne a legkönnyebben eldönthető, ha feltelepítenél egy szűz WinXP-t, és megnézed itt működik-e az egér. Ha így is jelentkezik a hiba, akkor tuti hardveres problémáról van szó. Azt pedig már írtam, ilyenkor mik lehetnek a hibák (első gyanusított az alaplap, második a tápegység).
Még 1 felmerült ötlet: nincs esetleg USB->PS/2 átalakítód? Nekem anno az M$ Intelimouse Opticalhoz adtak, egy ilyennel PS/2 csatira is rá lehet nyomni az egeret. -
#13567 Fent van az SP2 is.Jah igen előbb nem jól láttam a neved sry:).Már kb. 6x felraktam az egér driverét .:( -
#13566 Instificu:@@@@v
ez jó -
#13565 Nem válaszoltál arra, milyen Windows van fent. A Service Pack 1 fent van?
BTW ez érdekes jelenség, valószinűtlen, hogy nem kap áramot, de ha mégis, akkor az alaplappal van valami gond (a külső USB csatlakozóval mi a helyzet? Volt az alaplap dobozában?). Esetleg még azzal lehet szórakozni, hogy az egér driverjét telepísd fel újra (ill. tölsd le a gyártótól a legújabbat).
Amúgy az USB driver az alaplapi drivercsomag része. Ezt az alaplapgyártó weboldaláról tudod letölteni, illetve pl. az nForce chipsetes alaplapoknál lehetőség van az nVidia hivatalos driverét felrakni, amit az nvidia.com-ról lehet letölteni. Meg lehet próbálni azt is, hogy ezt újra felrakod.
Ps.: A nickem [NST]Cifu, szögletes zárójellel, az [NST] pedig ugye a klántag, tehát a megszólítás egyszerűen Cifu. ;) -
#13564 Jah INSTIFICU más USB-s eszköz rendesen megy pl. nyomtató...egeret meg nem észleli. Nem kap áramot -
#13563 de az a feladata, hogy rázzon :DD -
#13562 LÁma vagyok.Az USB miért ráz meg? Elvileg nemkéne ,vagy rosszul tudom? -
#13561 Kössz a segítséget. Megpróbálom. De USB driver nekem nem volt.- esetleg meg tudnád mondani honnan szedhetnék le? -
#13560 Hai. Hatalmas problémám van!! (már legalább egy éve)
Delphiben szeretnék LPT portot programozni.
Nem ez a gond, hanem az, hogy ezt hogyan lehetne mgevalósítani NT alapú oprendszeren?
Egyértelműen, a direkt hozzáférés kizárva!
THX, ígérem meghálálom!!!! -
#13559 Az a baj, hogy csak találgatni tudok. Nézd meg, hogy BIOS-ban esetleg nincs-e letiltva az USB csati. Ha nincs fent esetleg a WinXP SP1, akkor mindenképpen rakd fel! Ha az alaplaphoz adtak plusz USB csatit (a ház hátsó PCI helyek paneljére rögzíthető, az alaplapra csatlakoztatható kimenet), akkor próbáld meg azt is.
Más USB-s eszközökkel nincs gond (pl. USB drivel-al próbáltad már?). -
#13558 INSTICIFu figy megprobaltam az USB-ket az a baj , hogy nem érzékel az érzékelő tehát nem kap áramot
Ezértnem értem mert kipróbáltam USB csatijával is
Nem tudod milehet? -
#13557 Én látatlanban biztos arra gyanakodnék... -
DirtyPio #13556 Sziasztok! Mi lehet a gond, ha elegge sokszor megfagy a windows mikozben betoltodik? A gepem: A64 3000+, 160GB vinyo, 1GB ram, GeForce 7800GT, DVD-Rom, es 400W-os noname tap. Lehet a tap az ok? -
zolapa #13555 Kösz a segítséget! -
#13554 Sziasztok! Nem tudjátok mi lehet a probléma hogy az én gépemnél nem jól működnek az egerek? Már 3-at is kipróbáltam. Testvéreménél pedig teljesen jól működik mind a három. Pls segítsetek. A gépemmel lehet a hiba de mi?:S -
zolapa #13553 Alaplap Abit NF7-SG2 -
Aspyrin #13552 Semmi gond nem lesz velük :) A 400-as ramok 333-an is tudnak menni, csak visszafelé nem megy a dolog. -
#13551 alaplap milyen?
nézd meg a gyártó oldalán, hogy támogatja e, ha nem esetleg egy bios frissítés után támogatja e -
zolapa #13550 Elnézést a kérdésért, de jómagam nem vagyok pc szakértő, így kénytelen vagyok nálam hozzáértőbbtől segítséget kérni!
Jelenleg 256 megás memók dolgoznak duálban 333MHz-en. Bővíteni szeretném a memót
2 db 512 megással duálban, de csak 400 MHz-hez lehet hozzájutni.
Ezt hogyan fogja fogadni a gép? Processzor: AMD Athlon/tm/ XP 2000+
Köszönöm a segítséget! -
#13549 PS/2 -
#13548 Milyen egér? PS/2 vagy USB-s?
Ha USB-s, akkor előlapi vagy hátoldali USB-be lett bedugva? Más USB-s eszköz működik rendesen?