64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • steweee
    1:kiveszed a nyomtatópatront
    2.gyenge folyó csapvíz alatt pár mp-ig áztatod a fejet míg feloldódik a tinta és elkezd lefolyni
    3.ezután enyhén nedves vattával megtörlöd a maradék tintától a fejet
    4.miután megszáradt teljesen visszarakod
    5.prróbálsz nyomtatni

6.ha nem megy akkor kiveszed, öblíted majd a felső levegőztetőnyíláson GYENGÉN, de max közepes erővel megfújod, addig amíg alul szivárogni nem kezd a tinta

7.tisztítás, visszarakás , kipróbálás
    ha így sem lesz használható, akkor kuka és kell venni másikat, mást nem tudsz vele tenni
  • acid15
    Cső!:) Megint én vagyok és radeon 9600 128mb-os videom van és felraktam az illesztőprogramot. De mikor kikapcsolom a gépet akkor a monitor beállítása elveszik de én mindig elmentem és az jön ki hogy controls locked ami ugye zárva és akkor is a size meg a position elveszik ha tudsz akkor segíts mert fontos.A leírást is el olvastam de semmi.Ide ha tudsz írj már a [email protected] Kössz.
  • kingke
    Üdv emberek.

Hol kell tisztítani a nyomtató fejet illetve mivel.
    Van egy tartó és az össze van csavarozva a fejjel szerintem, ezen belül kis csövek vezetik, el a tintát alulra, ezt kitisztitottam tüvel, és törlö rongyal már amenyire lehetett. És most ugyanugy nem nyomtat, illletve mozog a fejjel meg a tintával, de egy csep tintát se ejt ki a lapra.

---

elözmények
    1. félre lett rakva ugy 7 hónapra, a szinesek szinte kifogytak.
    2. Elö lett vévve és nem tudom, hogy azért nem nyomtat, mert kell neki a szines, vagy a fej száradt be.
    3. leszedtem a hivatalos oldalrol a szoftvert az jelzi, hogy kevés a tinta a szinesekbe, de ettöl függetlenül nyomtat.(csak tintát nem ad a lapra.)
    4. megnéztem, hogy be volt e száradva a fej és a tinták közötti csatornák.(Tüvel le ellenöriztem, A fekete egy kicsit igen azt is ki tisztitottam(cSak a csövet), tüt addig nyomtam be aníg nem jött tinta a feketénél) A fejhez még nem nyultam, ha jól sejtem az az amivel a lapra ér.
    ---Ezt mivel tudom tisztitani belülröl és kívülröl.----
    Illetve csak vegyek tintát

5. A hülye windows a nyomtatok tulajdonságánál azt mondja a jellemzöinél, hogy szines nyomtató, Na mármost Szines igen, de én csak a feketét akarom használni, hogy müködik, e be is állítom, de ott ugyanugy szines marad, de a beállításoknál fekjete fehér megmondva a proginak, hogy a fekete tintát használd akkor se nyomtat semmit.

Várom az ötleteket.
    Na de ha veszek és rosz lesz akkor a köv nyomtatóba jó lesz-e, ha rosz...
  • [NST]Cifu
    Nem valószinű, hogy abban csalódni fogsz, jó választás.
  • JimKirk
    Nos meggyoztek, hogy ne vegyek megegyszer noname tapot mert az ujjabb cuccoknak sokkal nagyobb az etvagyuk. Kineztem egy 400 wattos Zalmant.
    Ez gondolom mar jonak szamit. Nem?
  • JimKirk
    Szasztok!

Eddig ezt a konfigot eszeltem ki:

ASUS A8N-E
    Athlon 64 3200+
    Asus 6600gt 128 ram

A memoria a mostani gepembol menne at, egy Kingston 512(400mhz) es egy Corsair 512(400mhz).

A tapok kozott a Q-TEC mennyire jo marka, ha egyaltalan az? :)
    Megmondom a frankot en mar 3 eve egy noname 400watt-os tappal nyomom es eddig semmi baj nem volt vele.
  • SASboy
    majd megpróbálom tesóm monitorjával.
  • Met
    spybot
    spy sweeper
    avast
    nod32

ezek közül valamelyik, javasolt az első kettőből egyik és az utolsó kettőböl egyik
  • susubaba
    Sziasztok!
    Ma kaptam 1 vírust! Az eredeti háttérkép helyett kék képernyő van közepén fekete téglalappal, és ez van pirossal bele írva: SPYWARE INFECTION
    A háttérképet nem engedi visszatenni, a kezdőlapot sem!
    Mit csináljak hogy eltünjön?
    Milyen progi kell hozzá?

Réka
  • ffxi
    Lefuttatam, és nem is 1x, sőt sp2-n csinálta ezt:((((

• [NST]Cifu
    Izlések és pofonok, nekem nem tünt olyan kellemetlenül hangosnak, de tény, hogy nem tartozik a halk darabok közé. Ha egy amúgy csendes gépet szeretnél, akkor inkább ne ezt válaszd.
  • [NST]Cifu
    Nemhiszem, hogy sokat segítene, de meg lehet próbálni.
    A magam részéről kezdenék gyanakodni, hogy esetleg a videókártya nem szereti a Dos-módot. Egyáltalán hogy tudtad így feltelepíteni a WinXP-t? Vagy a winyón volt már egy Win?

Ha tudod, próbáld ki egy másik monitorral, vagy egy másik gépbe próbáld bele a videókártyát (bár van egy tippem, hogy a videókártya nem új a gépben, és a régiben is jól működött?).
  • JimKirk
    Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy egy Athlon 64 3200+-hez a gyari huto mennyire hangos, erdemes-e azt rarakatni?

Elore is koszi.
  • SASboy
    CMOS featuresben nem volt olyan opció, hogy video.
    chopset featuresben átállítottam AGP-re, de semmi. ugyanúgy nem kapcsol be. Megpróbáljak egy load optimizedet biosban?
  • SASboy
    volt 1 másik gépem azzal nem volt ilyen ha jól emlékszem. mióta ez van azóta ilyen. fuu amúgy de gyorsan írsz :D
  • [NST]Cifu
    Ötletek:

-Bios -> Standard CMOS Features: itt a "Video" beállításnál EGA/VGA kell, hogy legyen.

-Bios -> Advanced Chipset Features: az "Init Display First" legyen AGP.

Ha ezek stimmelnek, akkor a Videókártya vagy a Monitor környékén érdemes szétnézni. Ha megoldható köss rá egy másik monitort, az is lemegy így suspendbe amikor bootol be a gép. Ha igen, akkor az első számú gyanusított a videókártya. Ha nem, akkor valószinüleg a monitor terén van valami gubanc.

Ez amúgy mikor történt? Amióta megvan a gép, azóta így van, vagy csak egy ideje?
  • SASboy
    Cifu nincs ötleted melyiket kéne átállítanom ezek közül?
  • [NST]Cifu
    Persze hogy mennyi fognak benne.
  • Mardon
    ''unmountable_boot_volume''
    XP CD-ről bebootolsz, majd javítás.
    Elindítod a helyreállító konzolt és beírod chkdsk c: (havan több partíció futtasd le azokon is)
    Másik megoldás hogy elviszed egy haverhoz és ott futattok le egy lemezellenőrzést.

Utána tedd fel az sp2-őt abban elvileg ki van javítva ez a hiba.
  • SASboy
    a Power managmenten belül ilyen opciók vannak:
    -ACPI Suspenc Type:S1(PowerOn Suspend)-erre van állítva
    S3(Suspend to RAM)

Power Button function: Instant off-re van állítva
    Delay 4 sec
    CPU THRM-throttling: ez 50% bár nem hiszem, hogy ez lenne az
    Power on funciton: Button onlyra van állítva
    Restore on AC Power LOSS: Power off-erre van állítva
    power on
    last state
  • Met
    Ontrack Easy Recovery-t próbáld
  • SASboy
    nem annyira sürgős. Alaplapom ABIT IS7-E2
    Videókártya : Radeon 9600 series (256mb)
    monitor márkája meg talán:Likom D703X/L703X/LD7
    thx
  • Ferencz István
    Nemsoká váltok PCI-E-es gépre és az lenne a kérdésem hogy egy MSI K8N-SLI Platinum alaplappal kompatibilis lesz-e 2x512Mb DDR400 Kingston memória?
    Mert valahol olvastam hogy PCI-Expresses gépnél még a memóriát is meg kell válogatni.
  • NeoMaN
    Kösz, F2 volt...
    beszarás.. :)))
  • Bandi 18
    esetleg még az F1-gyel azzal is szokott menni
  • izb
    Az esc billentyű melletti kezdetü gombokat próbáld.f12,f11
  • NeoMaN
    Szevasztok!
    Gyorshelp kellene sos!

Ismerősék vettek a tecskóban egy egybegépet. UHU linux van rádobva, de egyszerűen nem tudok belépni a BIOS-ba. Se insert, se del, egyből indul a linux. Mit nyomkodjak????
  • fachox
    hi
    Arra szeretnék megoldást találni, hogy egy dinamikus, olvashatatlan winyot visszatudjak állítani adatvesztés nélkül, de nem tudom hogy mivel.A win nem látja csak a sajátgép/kezelés-ben tudnám konvertálni alaplemezé de arra azt irja hogy adatvesztéssel jár.Most mit tegyek?(fontos adatok vannak rajta)

Linux se látja de a telepítője SPS fájlrendszernek ismerte fel!

Elöre is köszönöm a segítséget.
  • [NST]Cifu
    Amikor bootol be a gép, akkor EGA felbontásban (ha jól rémlik 640x350x4bit) van elvileg a rendszer egészen amíg a beléptető képernyő be nem jön. Elképzelhető, hogy itt a videókártya akar adni olyan képfrissitést a monitornak, amit nem visel el, és ezért szépen lekapcsol addig, amíg normális jelet nem kap.

Ha nem sűrgős a gond, akkor majd utánanézek a neten, de tudni kellene hogy milyen alapról van szó, milyen videókártyáról és milyen monitorról.
  • [NST]Cifu
    A bootszektorral történt valami gebasz. Próbáld meg CD-ről elindítani a WinXP-t, hátha helyre tudja hozni. Ha viszont a hiba oka kezdeti winyóhalál, akkor sok jóra ne számíts. :(
  • SASboy
    még nem oldódott meg a probléma, de nem is tudtam megpróbálni. EGA felbontáshoz ? miaz , hogy EGA felbontáshoz? És a másik kérdés BIOSban merre van ez az enegriafelügyeleti rész?Nem értek hozzá és elállítani meg nem szeretném. Előre is köszi.
  • ffxi
    HELP!!! Kékhalálnál ezt írja ki nekem: unmountable_boot_volume

Vki tud vmit? Mert még csökkentettmódba sem tudom elindítani, akkor is ezt írja ki. XProfessional-t használok.

1000hála!!!

• Peti1
    párat kipróbáltam, de egyik se arra van, amire nekem kellene :(
  • Peti1
    oké, köszi, utánanézek.
  • [NST]Cifu
    Esetleg nézz körül a neten valami 5.1-es audio output pluginnak Winamphoz (a Winamp.com-on vannak mindenféle pluginek). Léteznek ilyenek, csak én ezer éve foglalkoztam utoljára eféle dolgokkal, és nem akarok hülyeséget mondani.
  • [NST]Cifu
    Oké, kezdem érteni. :)
    A monitor drivere fel van rakva, vagy legalábbis fel van ismertetve a monitor? Amikor a megjelenítés tulajdonságainál a beállítások fülnél vagy, akkor ott nem az olvasható középtájon, hogy Ismeretlen monitor (vagy PnP monitor) - és a videókártyád típusa/neve?
    Mert ha fel van ismertetve, akkor annak kell ott lennie, hogy LG F720B - (videókártya típusa).
  • Peti1
    próbálgattam, de sehogy se akar menni.
    mindegy, azért kösz!
    ha van vkinek vmi ötlete, ossza meg velem ;)
  • acid15
    de úgy akarom mondani ha kikapcsolom a gépet akkor elmennek a beállítások és mindig újra kell állítani nem tudom hogy mondjam bocs
  • [NST]Cifu
    Légyszives egyértelműbben. A képernyő felbontását és színmélységét?
    Ezt úgy teheted meg, hogy jobb gomb a windows asztalon, ekkor előjön egy menü, itt tulajdonságok, majd a felbukkanó ablakban a beállítások fül. Itt tudod beállítani a felbontást és a színmélységet. A képfrissitést úgy tudod belőni, hogy itt a speciális feliratú gombra böksz, és az új ablak monitor fülénél tudod változtatni.
  • acid15
    cs.a képernyő beállításokat