64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • vjanika
    Nem akarok ördögöt a falra feteni, de szerintem földet rá :P (legalábbis az alaplapra)
  • vjanika
    Telepítéskor aktívan használja a memóriát is. Memtest-el már megnézted? Nekem már volt ilyen problémám és ott bizony a memtest szerint a memória egy része konkrétan szar volt
  • NeoMaN
    vinyó, túlmelegszik a proci és még ezernyi más hardveres gond lehet...
  • Roll
    Ha valakinek van valami ötlete szóljon:

Tegnap behalt tesóm gépe, kifagyott aztán többet nem állt lábra a windows.
    Azt írta megsérültek a windows fájljai.
    Letöröltem mindent, a patíciókat is, aztán újra létrehoztam mindent.
    Aztán nekiálltam a windowst telepíteni, és a fájlok másolásánál mindig más
    fájlnál megállt hogy nem tudja másolni. Azt hittem a lemezzel van gond, hoztam
    még másik 3 xp-cdt, de csak nem akarta, aztán kb. 10x-e felment rá, este még jó is volt, aztán másnap újra kezdődött a mizéria megint behalt a windows.
    Ma megint nem másolja fel a fájlokat, cseréltem már cdromot is hátha azzal van a baj, de nem. Partition magic nem ír semmi hibát mikor formázok vagy particiót csinálok.

Már a memóriákat helyét felcseréltem, külön-külön megpróbáltam, de
    nem akarja az igazat, FÁJL NEM MÁSOLHATÓ.
    Ha rányomok win xp telepítőbe a formázás és ntfs létrehozására, nem a gyorsra, akkor mindig 30 %-on megfagy, viszont partition magic leformázza, mondjuk az villám gyorsan csinálja.

Valami tipp?
  • Met
    hát ha másik táppal is próbáltad de úgy sem működött akkor az alaplappal van baj
  • sd54321
    szal egy kis zárlatka... hmmm. az áramingadozást nem csípik a tápok:)
    utálok károgni, de lehet, h az alaplapon szált el vmi...
  • Dns5000
    ki vol lazulva a villaja ami tartja a dugo rudjat es nem erintkezett rendesen, valoszinu ivet huzott es az megolvasztotta egy picit a muanyagot :)
  • sd54321
    elolvadt????
    tejoég!! mi volt ott ??? háboru? villámcsapás???
  • Met
    tulajdonképpen mi történt?
  • Dns5000
    persze az a konnektor elegge elolvadt :P
  • sd54321
    csak nehogy az ipari áramot... :)))
  • sd54321
    most hogy mondod.. téleg volt a maxt-nak is...
    azt nem tom, hogy melyiok melegszik jobban mert nem méricskélem, megy azt kész (napi 24 órát... video-digizéshez...is ;) )
  • Met
    másik konnektorban próbáltad?
  • Dns5000
    ezt mar probaltm es nem mukodott :/
  • sd54321
    nincsmit:)
    én is azt használok ;)
    túlélt egy tápkisülést, egy vidikari túlmelegedést és egy bent felejtett csavarhuzot is:))))
    jó lap... megéri az árát!
  • Met
    a Maxtornak is volt selejtes sorozata
    viszont jobban melegszik mint egy Samsung
  • Dns5000
    hmm ezt meg nem probaltam koszi :)
    johetnem meg otletek hatha nem jon be :P
  • Met
    tápcsere?
  • sd54321
    tom hogy hülyén fog hangozni de egy p2-s alaplappal működött:
    ua ezt produkálta az is!
    a vége az lett, h totál szétkaptuk és csak a memot és a vidikarit hagytuk benne (arra gyanakodtunk, h vmelyik alkatrész bibis)
    de nem segített ...
    kivettük az alaplap gombelemét és vártunk b fél órát...
    gép összedug... és máris ok lett, már nem mentekaa ventik és nem világított az alaplapona készenlét LED-je!
    megint kikapcs... gomelemet vissza... összedug... és OK lett:)
    ez vmi BIOS bibi lehetett...
    persze csak egy alternatíva...
    csinálhatja egy besült áramkör is az alaplapon vagy a tápban... az már gázosabb
  • sd54321
    Maxtor 160Gb-t használok..
    olcsobb is és fürgébb is mint a WD
    nem tom ti hogy vagytok vele de nekem már leszerepelt wd azzal a bizonyos ominozus selejtes példány-sorozattal sok évvel ezelött...
    nem bántam mega a maxt-t
  • Dns5000
    Van egy Ascrock via kt266 alaplapom. Volt egy kis gond a konnectorral es azota nem muxik a ki/be kapcsolas. Pontosabban ha be van dugva mindig forognak a ventik, de be kell kapcsolni ,hogy elinduljon :P. Kikapcsolaskor meg nem allank meg a ventik es a kikapcsolaskori kep is latszik.
    Nem is lenne olyan nagy gond a dolog, ugye nem kene ezeket a gepeket mar bemelegiteni inditas elott. Kb 2-3 perc mire a tekercsek, ellenallasok, kondik bemelegednek. Ha hamarabb inditom akkor fagy. Ez teljesen normalis az uj gepem mar nem is indul el egybol ha ki volt huzva.

Van valakinek valami otlete miert kapcsolja egybol be a ventiket/winyot a gep?
  • atlagember
    Köszi szépen.
  • sd54321
    GIGABYTE GA-8I945P-G

erről legalábbis vannak pozitív tapasztalataim:)
  • izb
    Ha SATA kábelre SATA2-es winyót teszek (mobilreck-be) akkor az működni fog sima SATA sebességgel?

Ja menni fog rendesen a sata 1-es sebességen.

Esetleg ha SATA2 alaplap+kábel -> sima SATA mobil rack -> SATA 2 winyó variációban rakom össze akkor mi történhet?

Semmi nem fog történni.Normálisan megy igy is.
  • atlagember
    Bár másik topicban kérdeztem, de ez úgy látom olvasottabb.

Ha SATA kábelre SATA2-es winyót teszek (mobilreck-be) akkor az működni fog sima SATA sebességgel?
    Esetleg ha SATA2 alaplap+kábel -> sima SATA mobil rack -> SATA 2 winyó variációban rakom össze akkor mi történhet?

Alaplaban egyébként melyik a jobb?

MSI 945P Neo-f
    vagy
    GIGABYTE GA-8I945P-G

Én a gigabyteot néztem ki, bár egy kicsit olcsóbb. De ha van ellenvélemény vagy helyeslés, szóljatok!
  • Snecie Smicie
    nem, egy 128Megás Samsung menne bele, ugyanis erre futotta a pénzből:o

Egyébként kössz a segítséget.
  • Met
    Azt jelenti, hogy néha a "párba válogatott" ramok se mennek duálban.
    Mint ahogy Cifu írta szerencse kérdése és igen érdekes dolgokat tudnak okozni:) Erősen alaplap és ram függő a dolog néha elég átrakni egy másik slotba vagy csak megcserélni a 2 modult és jó.
    Anyukádnak kell a dual 2x512?
    Az időzítést meg BIOS-ban tudod állítani.
  • Snecie Smicie
    Anyám gépéről van szó, van benne 512MB 333Mhz 2700-as DDR Infineon.
    Az mit jelent, hogy duálban nem valoszinü, illetve az időzítéseket hol tudom beállítani?:)
  • [NST]Cifu
    Szerencse kérdése. Főleg azért, mert ugye a Mhz egy dolog, de az időzítések meg egy másik. Ha eltér az adott Mhz-en az alapértelmezett időzítés, akkor kézzel kell beállítanod. Plusz még ott van a memóriák olykor csodára képes inkompatibilitása. :)
  • Met
    elmenni elmehetnek ha szerencséd van, duálban nem nagyon valószinű
    ki kell próbálni
  • Snecie Smicie
    Jól elboldogul egymás mellett 2db azonos Mhz-en futó, de 2 különböző márkájú memória?
    Jelen eseben Infineon mellé menne egy Samsung-.-
  • Aspyrin
    Bármelyiket maxtoron kívül;-)
    [samsungot használ]
  • NeoMaN
    Western Digital nagyon jó és megbízható.
    Maxtort viszont ne végy, mert a legrosszabb (hangos, kerreg, melegszik, belassul, meghal) nem tudom miért ajánlgatja a kolléga... :))
  • atlagember
    A Western Digital 200GB Serial ATA-2 7200rpm 8MB -ról mi a vélemény. Igazából ez az egyedüli hasonló kapacitásu SATA2-es vinyó, amiben cache is van. (Már amelyik cégnél venném a gépet)
  • Peti1
    én a Maxtort javasolnám
  • atlagember
    Milyen márkájú winyót vegyek? (Vagy milyet semmiképpense)
    melyik a legmegbízíhatóbb
    Maxtor, Seagate, Hitachi, Western Digital, Samsung
  • NeoMaN
    szerintem sokkal...
  • Peti1
    Üdv!
    van egy fontos kérdésem:
    a Sound Blaster Audigy 2 OEM mennyivel tud többet, mint a Genius Sound Maker Value 5.1 ?
    előre is thx
  • izb
    Tökéletesen..
  • JimKirk
    Csao!

Ehez a konfighoz:

Asus A8N-E
    Athlon 64 3200+
    Nvidia 6600 GT
    egy dvd-rom
    egy maxtor 80-as vinyo

eleg lenne ehez egy 360 wattos chieftech tap?

Ebben a hazban van benne: Chieftec BG-01B Medium Tower Silver/Black 360w