64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • jakewyler
    nekem is segítsetek
  • Aspyrin
    Lehet, hogy ez segíthet.
  • czky
    Nekem ugyanilyen problémám volt a Club3D 6600GT-mmel (AGP).
    Ha rajta volt a vf700-as hűtő, akkor iszonyatosan rossz lett a teljesítménye. Visszaraktam rá a régit, akkor megint jó volt. Ezt eljátszottam vele párszor, de az eredmény ua. volt. Végül eladtam a kártyámat a gyári hűtővel...
    Hogy ez miért volt, a mai napig se jöttem rá...
  • MasterJay
    Sziasztok!
    Cseréltem a vga hűtőt Zalman vf700-ra egy inno6600gt-n.
    A csere után valami baj van mert a kártya kb egy 5200-es szinten van. 3Dmark03-ban 2500 pötty. Riva tunerrel figyeltem a 2D és 3D közötti órajel váltást(300-500Mhz) ez is működik az everest mindent rendben lát(8pipa, 3vertex stb.). Leszedtem a hűtőt megnéztem fizikai kontaktusban nincs semmi semmivel(nincs rövidzár).
    Mi lehet a gond?
  • jakewyler
    Ja még annyit a gépem hibájáról hogy ha beírok 1 honlapcímet,
    és nem mozdítom meg az egeret akkor bejön félig ,de ha meg mozdítom,
    akkor gyorsabban behozza.Már lekötöttem a dvd írót+a cd írót,de
    úgyanilyen volt nem változott semmi,ja meg még olyat csinál ,hogy
    ha egymás után az asztalon a frissítés gombot nyomogatom olyan 10szerre akkor is,befagy és csak rá 1 percre mozdul meg az egér a folyamatokba megnéztem amíg nem mozog az egér akkor föl 100százalékosra a cpu használat.

Ez biztos hogy a táp?,találkozott már valaki hasonló problémával?,
    Elvileg nem úgy van ,hogy ha kevés a táp hogy be sem kapcsol a gép?

Előre is kössz
  • [NST]Cifu
    A PC-be bújt ördög remek szórakozást képes nyújtani a mazohistáknak, hiába. :)))

Ha már nagyon kiborít, csak végy be egy nyugtatót, vagy kapcsold ki, és menj ki egy fél órát sétálni, nálam beválik. :))

Bevallom csak ötleteim vannak:

1.: Próbálj meg egy tök sima winXP-t felrakni, ráereszted az alaplap drivercsomagját, és próba cseresznye. Vagy működik, vagy nem. Ha működik hurrá, ha nem, akkor a lehetőség egyik fele az 2.-es pont, a másik fele a 3.-as pont.
    2.: Nézd végig a csatlakozókat az alaplapon (user manual egyik kézben, másik kézzel meg nézed végig a csatlakozókat és a kábeleket), lehet, hogy valami még mindig nem jól van összedugva.
    3.: Nem zárható ki, hogy magával az alaplappal van a probléma. Ez a legkínosabb, mert az ember napokig szórakozik vele, mire kizár minden lehetőséget, és kiderül, hogy biza feleslegesen küzdött, mert hardware hiba, amivel úgyse tud semmit kezdeni.

Kitartás, az PC ördöge sose alszik, de nagyszerűen alkalmas arra, hogy megacélozza az ember idegrendszerét (vagy totálisan romba döntse:)).
  • [NST]Cifu
    1.: A videókártya biztos jó, az 1.5Volt az AGP 4x-es képességű csatlakozót jelenti, 3.3 voltos azt hiszem az AGP 1x és 2x volt.
    2.: Azt kellett volna megpróbálni XP esetén, hogy a régebbi driverekből raksz fel egyet (pl. Cataclyst 4.5). Ha javasolhatok valamit, az Omega drivereket és egyébb optimalizált dolgokat kerüld, nem csinálnak általában galibát, de néha érdekes dolgok jöhetnek össze a gyári driver (maradványai) és az optimalizált driver összeakadása miatt. Ha mégis belevágsz, van a Guru3D.com-on külön ATi driver cleaner program, szedd le, és takarísd ki ilyenkor a wint vele.
    3.: Próbáld meg a Fastwrites off BIOS beállítással felrakni a kártyát. Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy simán kicseréled a kártyát a 8500-ösre. A Win érzékelni fogja az új hardvert, és úgyis újra akarja telepíteni.
  • David2
    hi
    Asus A8N-E lapom van, realtek ac 97 integrált hangkártyávál, hangot sikerült már legalább kicsiholni belőle (az előlapi dugaszt kihúztam), de fülessel nem müxik, vagyis min 4 speaker moddal, ami fülessel érdekesen hangzik, ha bedugom a rendes helyére, akkor nem ad ki hangot, valaki tudja, h kéne bekonfigurálni a drivet?
  • acid15
    nem muszály nekem ide jönni meg nem is haverom mesélte el.
  • NeoMaN
    Minden procit lehet húzni, de ez nem úgy megy, ahogy a haverod elmesélte. Jó alaplap, nagyonjó ramok, jó tápegység, jó hűtés és hozzárétés kel hozzá. Nem abból áll a dolog, hogy 166-->200 azt helló...
    Utána persze SG help.
  • acid15
    amugy ezt a procit lehet húzni?
  • acid15
    köszi szépen!
  • Met
    menj a BISO-ba és állíts mindent defaultra ha nem jutsz el addig akkor vedd ki az elemet az alaplapból várj 5-10 percet, tedd vissza gép bekapcs a BIOS visszaáll alap beállításokra
  • acid15
    bocs. Hűtő csere előtt nem tudtam húzni de elmondom milyen procit akartam húzni.
    AMD Athlon 2200+ és ezt 2400 ra a biosban de se kép se hang ha újra bekapcsolom
  • Met
    ha lehet ne külön hsz-be írd a mondatokat

hűtő csere előtt tudtad húzni?
    mennyit húztad? ha kérdezel nem árt elmondani azt is, hogy pontosan mivel is van gondod
    előfordulhat, hogy nem bírja a mhz emelést a proci
  • acid15
    azt se kép se hang, de ha nem lehet kérdezni se ha valaki ehhez nem ért akkor bocs.
  • acid15
    felhúztam a procit a biosban
  • acid15
    elmondtam normálisan
  • acid15
    nem
  • Met
    nem azzal van a baj, hogy ki hol lakik
    azzal, hogy nem tudsz kérdezni, ha elmondanád, hogy PONTOSAN mit csináltál akkor nem nekünk kellene kitalálni, hogy mi az istent akarsz
  • acid15
    nem vagyok értelmi fogyatékos
    csak az a baj hogy városi vagy
  • acid15
    csak a mhz-t
  • Met
    mit húztál fel és hova?
    ha jól sejtem a procit, hogy? mhz emelés és plusz esetleg egy kis többlet voltot is adtál neki?
  • gadna
    Hali.

Egy számomra kilátástalan probléma miatt kérnék segítséget.

Az alaplap egy MSI-6506, PIV 1,5 Ghz-es proci és 256 Mbyte SDRAM (a ddr-t nem tudja fogadni) Intel 845-ös chipkészlettel. Az eredeti videókártya egy radeon 7000-es volt. Az alaplap imertető azt írja, hogy CSAK 1.5 volt feszültségű kártyát tud fogadni. Kicseréltem a vidókártyát egy 8500-as radeonra. (Amiről nem tudom, hogy tudja-e a 1.5 voltot, a kártya talán 3.3 voltal műkődik, de nem vagyok benne biztos.)

A probléma:

Felraktam egy omega catalyst drivert a kártya berakása után és a gép elkezdett lefagyni. (win98) A Fast write be volt kapcsolva. Utána XP-ét raktam a gépre és amíg az XP által használt driver volt fenn addig műkődött minden. Mikor felraktam egy gyári drivert, kiírta, hogy ATI2DVG.dll miatt sulyós hiba, ilyenkor vagy lefagy, vagy kikapcsol a monitor, vagy a betüket nem lehet olvasni elmosódás miatt. A következő lépésként formáztam a gépet, kiszedtem a BIOS-ból az elemet ráindítotam, újra felraktam az XP-t, ATI drivert FAST Write OFF-ba. Ugyanúgy azok lettek a hibák. (Az alaplapi drivereket mindig felpakoltam) A következő lépésként volt egy teljes helyreállító cd-je a gépnek, amin win 2000 volt és minden driver cucc, csak beraktam a cd-t és minden megcsinált magától. Ezt elindítottam, de már visszacseréltam a videó kártyát a radeon 7000-re. fagyott így is. Utána format c: win98 és driverek, gyáriak az alaplaphoz adott. Most már mielőtt bejönne a windows munkafelülete kikapcsol a monitor.
  • NeoMaN
    mitna? olvasd már el mit írtál, és próbáld értelmezni
    olyan mintha erőssen szellemi fogyatékos lennél...
  • acid15
    azt is kérdem hogy van egy LG Flatron F720B típusú monitorom és nem tudom elmenteni a képernyő beállításokat mert mikor kilépek és majd később visszlépek akkor elveszik az egész amit beállítottam.Pedig elolvastam amit kelett meg felraktam frissítéseket de semmi.
  • acid15
    na

• NeoMaN
    java vírus
  • NeoMaN
    kötél-sámli
    hihetetlen mi van itt :((((
  • NeoMaN
    bios defaults... egyébként iszonyat miket írsz..
  • acid15
    Csá!Az lenne a kérdésem hogy vettem egy procihűtőt bele is raktam. Aztán gondoltam egy olyat hogy miért is ne húznám fel.Aztán jött a többi mert nem jön be semmi.
    Egy BIOS frissítés kéne?
    Vagy tudtok valami mást?
  • Met
    hát jót nem tesz neki az biztos
  • jakewyler
    egyébként károsítja ez vmit a gépet?
  • steweee
    nekem 300wattos acorp táppal(előző gép) ment 4*80 giga vincsi 3*optikai meghajtó(ebből kettő író) 1800+athlon rad 9500. tökéletesen ment úgy hgoy minden eszközt egyidőben használtam, vagy éppen írtam egy kisebb játék alatt, tehát nem feltétlenül. egyébként ez az egérlefagyás nálam is jelentkezett a szervergépen mostanában, egy szar optikai egér volt rádugva, mikor megfagyott kihúztam a dugóból, visszadugtam és ment rendesen. ki kellene próbálni, lehet csak az egér hibája az egész

a szorzót a setup-ban tudod állítani (mikor elindul a gép "del")első menüpont, a user define opcióra állítod és mehet a móka. arra vigyázz hogy vannak lockolt szorzójú procik, ott az alaplapi meghajtófrekivel tudsz operálni, azt vedd vissza
  • Aspyrin
    280-as táppal örülj, hogy egyáltalán elindul..
  • jakewyler
    SEGÍTSETEK (#13749 )
  • garabo
    Sziasztok!
    Segítsetek!!!
    PDF file-ból, hogyan tudok word fole-t csinálni, hogy az űrlap azt köetően kitölthető legyen? Görcsölök egy órája, nem tudom meggyőzni, csak a szöveget hajlandó áttenni, holott nekem táblázat kellene!

Üdv Nektek! -mmov-
  • jakewyler
    Ja hol lehet ezeket megcsinálni hogy viisza venni a áramellátásból,processzor szorzójából?nem tudsz adni msn-t?
  • jakewyler
    Kipróbáltam ,de ha viisza teszem a régi procit akkor meg megy normálisan,
    egyébként minden játék megy tökéletesen játékközbe semmi különöst nem csinál,csak mikor pl: néha rákattintok 1 fájlra befagy az egér 1percre utána folytatja tovább,megnéztem mikor befagy akkor a cpu használat föl megy 100százalékra!
  • Aspyrin
    Érthető, hiszen az nf7 elvileg 333-on is megy (a 2.o-ás pedig 400-on), az an7 pedig csak 200-on (a procid pedig szintén 333-as).
    De nekem 8 :)