64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • steweee
    mielőtt új tápot vennél vedd vissza a processzor szorzóját, csökkentsd az áramellátását, a vidkarit csak alapon hajtsd, húzd ki a nemrednszer vincsit és használd úgy is egy ideig. ha megszűnik a probléma akkor táp, egyéb esetben vmi más, lehet alaplapi csipszet gond, az nem teljesen hal meg egyből és produkál furcsa doldokat
  • Met
    lehet
  • jakewyler
    Sziasztok!
    körülbwlül 1hónapja vettem egy 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
    azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna ilyeneket csinál!
    Nem lehetséges hogy gyenge a tápom?(280w)
    A configom: ati 9600xt,asrock p4 alaplap,2,8 celeron,512mb ram,
    2 winchester 70gb+80gb, 1 dvd író, 1 cd író.
    Lehetséges hogy nem elég hozzá a táp?
  • steweee
    igen, az előző alaplapom felismerte(nf7)
    amúgy mindegy, ez a kisebbik gondom. azt mondja már meg vki hogy a gef 6600 gt kártyához felraktam a 81.95-ös gyári drivert, de nem találok benne húzási opciót. mit kell külön telepítenem hgoy meg lehessen rántani a kártyát, vagy más driver kell neki (mint korábban a radeonokhoz omega stb.)

egyébként a beállítási lehetőségekbe van olyan hogy játékokhoz való optimalizálás. az valyon a számítási technikában is eltérést jelent bizonyos játékokhoz optimalizálva a meghajtóprogit, vagy csak az aa, af , quality / performance értékeket igazítja a kártya teljesítményéhez az adott játéknál?

ha utóbbi akkor teljesen felesleges bekapcsolni
  • Aspyrin
    Csodálkozol, hogy nem ismeri fel?
    - AMD Athlon/Athlon XP with the bus speeds 100/133/166/200 MHz;
    - AMD Duron with the bus speed 100/133MHz;
    - Socket 462;

• steweee
    tegnap raktam össze az új gépemet. alaplap abit an7 a lényeg. nem ismeri fel a processzoromat. amd athlon 2800+. mondjuk ez a kisebb baj, alapból csak a user define opció működik a beállításnál, de pott bármekkora értéket lehet neki adni alaplapfesznek, így 12,5* 166-on pont ua. 2075-öt produkálja mint normál esetben az előző alaplapomban. de azért nem furcsa?

a másik lényegesebb dolog, hogy mivel ezen a lapon csak sata raid vezérlő van a lapra integrálva, ezért beletettem a ata raid kártyámat is a sok eszköz miatt. viszont nem tudtam üzembe helyezni. korábban is volt már ilyen gondom, de már nem emléxem hogy hogyan kellett megfelelően telepíteni. arra emléxem hogy egyszerre a két kábelen nem lehet két eszköz telepítéskor, mert úgy nem lesz jó, hanem csak egy eszköznek szabad rákötve lennie a driver installálásakor. viszont most úgy installáltam ohgy nem volt rákötve egy sem. lehet hogy ez volt a hiba? és inkább vincseszter legyen rákötve vagy optikai meghajtó installkor?
  • grebber
    Az miért van hogy netezek stb és magától kikapcsol a gép?
  • Met
    elvileg kezelné a -RW-ket?
  • varga peti
    SZiasztok vettem egy sc-ht 885 panasonic dvd lejátszot;de nem olvassa be a dvd-rw re irt mp 3 zenéket tud valaki segiteni mi a baj?
  • David2
    vagyis kiírja, h bedugtam, de azt is h nincs jól bedugva
  • David2
    megszólalt! thx

csak a hang egy kicsit fura, mert 4 speaker alatt nem akar menni a driver, se 2 speakerrel sem fülessel nem hallattszik semmi, sőt nem is érzékeli:P
  • gadna
    Hali.

Egy számomra kilátástalan probléma miatt kérnék segítséget.

Az alaplap egy MSI-6506, PIV 1,5 Ghz-es proci és 256 Mbyte SDRAM (a ddr-t nem tudja fogadni) Intel 845-ös chipkészlettel. Az eredeti videókártya egy radeon 7000-es volt. Az alaplap imertető azt írja, hogy CSAK 1.5 volt feszültségű kártyát tud fogadni. Kicseréltem a vidókártyát egy 8500-as radeonra. (Amiről nem tudom, hogy tudja-e a 1.5 voltot, a kártya talán 3.3 voltal műkődik, de nem vagyok benne biztos.)

A probléma:

Felraktam egy omega catalyst drivert a kártya berakása után és a gép elkezdett lefagyni. (win98) A Fast write be volt kapcsolva. Utána XP-ét raktam a gépre és amíg az XP által használt driver volt fenn addig műkődött minden. Mikor felraktam egy gyári drivert, kiírta, hogy ATI2DVG.dll miatt sulyós hiba, ilyenkor vagy lefagy, vagy kikapcsol a monitor, vagy a betüket nem lehet olvasni elmosódás miatt. A következő lépésként formáztam a gépet, kiszedtem a BIOS-ból az elemet ráindítotam, újra felraktam az XP-t, ATI drivert FAST Write OFF-ba. Ugyanúgy azok lettek a hibák. (Az alaplapi drivereket mindig felpakoltam) A következő lépésként volt egy teljes helyreállító cd-je a gépnek, amin win 2000 volt és minden driver cucc, csak beraktam a cd-t és minden megcsinált magától. Ezt elindítottam, de már visszacseréltam a videó kártyát a radeon 7000-re. fagyott így is. Utána format c: win98 és driverek, gyáriak az alaplaphoz adott. Most már mielőtt bejönne a windows munkafelülete kikapcsol a monitor.
  • biomage
    úgy láttom memoria hibás a karid
  • Mersh
    Sziasztok.

Leírom a problémát, hátha tudtok segíteni:

Vettek 1 videókarit, (Abit Radeon 9600XT) reggel bedobtam a gépbe, tök jól ment, estefelé, sniper elite közben elment a kép, ill. ilyen mindenféle "íráskeleket" és csíkokat láttam, (mint amikor a monitor nem bírja a felbontást) utána reset, jó lett, játszottam még 2-3 órát... aztán ugyanaz... de azóta ha bekapcs. a gépet, már rögtön az elején gáz, ahol kiírja hogy mi van a gépben. csak függőleges csíkok, és fura karakterek vannak. A régi videókarival elindul a gép.
    Lehet hogy az alaplapon ölte meg a kártyát? és a setupban az agp-s beállítások mennyit számítanak? (valami 1ws read, 1 ws write, fast write, meg valami agp 3.0) ja az alaplap abit vt7.

köszi a segítséget
  • [NST]Cifu
    Mármint 2x2-vel kevesebb, nem? Abban nincs semmi meglepő, nekem is így megy az alaplapom, a felső 2x2 csatlakozó ugye üres, mivel csak 20 tűs csatlakozója van a tápomnak.

Tényleg érdekes, pláne, hogy lent is valaki hasonlóra panaszkodott (legalábbis rémlik valami ilyesmi). Hopp, eszembe jutott valami: nincs ezen a deszkán is az előre kivezetés-csatlakozó? Amivel a ház elején lévő csatira megy ki a mikrofon és a fejhalgató jackdugóhoz? Mert legalábbis nálam ez úgy néz ki (meg elvileg mindenhol így működik), hogy ha bedugodsz valamit a ház kivezetésébe, akkor hátul ugye elnémul. Ha ilyen a lap (sorry, de már fáradt vagyok a neten utánakeresni az a8n deszka kézikönyvének, és átnyálazni), akkor próbáld meg, mi történik, ha lehúzod ezt a csatlakozót róla.
  • David2
    más érdekes, h amikor bedugom, nem is zizeg, oan mntha nem lenne áram a dugaszban; ez abból is fakadhat, hogy az alaplap tápdugasza kb 14*2 lukból áll, de ami a tápból jön, az 2 vel kevesebből, de belemegy( megjegyzem h a vidkari hűtése nem alaplapről veszi az áramot)
    lehet, h kéne egy átalakító?
  • David2
    megnéztem mindenhol, sehol sincs lenémítva, a bioszban pedig enabled...
  • [NST]Cifu
    Tehát a Bios-ban engedélyezve van az integrált hangkártya, a vezérlőpult audió részénél is az van beállítva, és a hangerőbeállításoknál sincs lenémitva?
  • David2
    hi
    a problémám a következő:
    most cseréltem konfigot, alaplap: asus a8n-e, win s driverek telepítése után, vettem észre, h a gép egyszerűen nem ad hangot, bárhova dugom be a fülest, s a hangfalat, semmi hatás
    amúgy realtek alc850 a meghajtóprog az integrált hankártyának
    az alaplap leírásában megnéztem, elvileg minden rendesen be van dugva
    jah s sem ace mega codec packkal, sem k-lite sincs változás, a gép elvileg lejátsza a hangot, csak nem adja ki:S
    ötlet?
  • [NST]Cifu
    Szerinted mire vonatkozott a kérdésem? Arra, hogy miféle változások történtek a hiba jelentkezése elött. Lehet, hogy csak nem látja a win, de a lenti hsz.-ből semmi sem derül ki ezzel kapcsolatban.
  • izb
    nem feltétlenül.
    Azért mert nem látja,nem jelenti azt hogy nincsenek meg.
    Lehet hogy rosszúl közeliti meg a problémát.
  • Met
    "a fórum csak jártasabb mint az apróhirdetés"

megmondta
    ennél már csak az jobb mint amikor az új topicot azzal kezdik, "tudom, hogy van már ilyen topic de..."
    nem lehetne az SG meghívós?:)
  • [NST]Cifu
    Ilyesmiért büntipontot szoktak osztogatni, teljesen jogosan. Van az SG fejlécében egy ilyen link: APRÓ. Szerinted mire szolgál?
  • [NST]Cifu
    Mi történt, ami miatt eltünhettek? Valaminek csak történnie kellett, mert magától nem szoktak eltünni az adatok (illetve végülis előfordulhat, de ez esetben a vinyó a ludas...).
  • JimKirk
    c c c!
  • andrewjr22
    Sziasztok......

Hogy fordulhat elő, hogy a vinyóról egyszerűen eltünnek adatok??? SOS PLZ!!!
  • Ferencz István
    Tudom hogy ezt nem ide kellene írnom, de a fórum csak jártasabb mint az apróhirdetés. Na szóval lenne egy eladó P4 3 gigás procim és egy ABIT IS7-E2-es alaplapom. Akit érdekel írjon privibe. Az árban megegyezünk.
  • M@TriX
    arra gondoltam, hogy esetleg jó helyre van-e bedugva ;)
    ha a windows felismerte és azt írta, hogy ok, akkor nyekeregnie kellene, azaz oprendszeren kívüli hibának kell lenni, ebbe a vezérlőpult beállításai is beletartoznak természetesen.
  • Narancs
    Hangkiadó tuti jó, ajzat meg passz. Mi romolhat el egy ajzaton? Ráadásul zsír új.
  • M@TriX
    akkor az ajzat és a hangkiadó között keressétek a problémát ;)
    + a hangkezelő vezérlőpulton...
  • Narancs
    Hali!
    Haveromnak összedobtunk egy gépet, Epox nf4-es lappal (9NPAJ). Viszont akármit csinálunk, nincs hangja. Biosban nincs letiltva a hang, driverből legújabb van fent. XP ezközkezelőben sincs semmi hiba jelzés. Mi lehet a megoldás?
  • Roll
    Milyen hardwares hiba okoz a winyón olvashatatlan fájlrekordszegmenst és árván maradt fájlokat?

Még mindig a tesóm gépével küzdök, de eredménytelenül.
  • biomage
    ne csak az everestel nézd meg a videokártyát hanem a sisoft sandra 2005 el isinen letöltheted
  • [NST]Cifu
    A GeCube 256Mbyte-os kártyái elvileg 500/500Mhz-en futnak, érdekes...
    Azért egy FX5200-ashoz képest nemkicsit gyorsabbnak kell(ene) lennie még ennek is...
  • csoxy6
    Azt hiszem Gecube. Nem az enyém, hanem haveré. Ma vette 28500 pénzért!
    Nem ezt várta. Ugyaolyan mint az fx5200 ese volt!
  • [NST]Cifu
    Jah, hogy a ramnál... ehh.. hát a 400Mhz-es effektiv ramsebesség tényleg gyenge, a 256Mbyte-os kártyákon elvileg 500Mhz-en kellene futnia. Pontosan mi a gyártója és a típusa a kártyának?
  • csoxy6
    PLÍÍÍZZZZZZ!!!!!
  • csoxy6
    A mhz meg a sávszélesség nem kevés?
  • [NST]Cifu
    Az adatok normálisnak tünnek, mi lenne itt gond?
  • csoxy6
    Na mégegyszer!

Ati9600xt