64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gadna
    Sajnos nem látja a lemezkezelő
  • hmhm
    Akkor 13825 visszavonva.
  • hmhm
    Mivel elindul a wined így nem IDE összeakadás lesz ( ha ugyanarra a csat.ra lennének jumperolva akkor lenne ).
    Ha tök új winchester, akkor partícionálni kell.
    // Ajánlom figyelmedbe a Partition Magic 8 as progit, szépen grafikusan felhasználó barátan meg lehet csinálni.
    vagy Ingyenes de dosos progi: Ranish Partition Manager
    //

Win(XP) ből: Vezérlőpult/ Felügyeleti eszközök/ Számítógép kezelés/ Lemezkezelés
    az új vinyót kiválosztod, jobbgomb, és új ...

• gadna
    Megint az elözőhőz, ha secondary-ra kötöm, akkor jól műkődik.
  • gadna
    Ez előhöz, a legújabb driverek vannak fennt.
  • gadna
    Hali!

A következő lenne a problémám.

Beszereltem egy plusz winchestert a gépbe. A gond, hogy nem látja a windows. A BIOS az rendesen érzékeli (primary slave-nek). És még a chipkészlethez adott (SIS 650) szoftver is látja (IDE Utility). Olvastam, hogy lehet IDE csatorna, IRQ, stb. összeakadás. IRQ összeakadást nem látok. Az IDE összeakadásról meg gözőm nincs mit lehet vele tenni, ha ilyen probléma áll fenn.
  • hmhm
    PCI alarmot kapcsold ki. elsőre
  • powerdozer
    Köszi, de a biosban a wake up funmcióhoz ez a négy dolog tartozik:
    resume S3 By PS2/ Keyboard/ Mause
    resume S3 By PCI Device PME
    resume S3 By RTC Alarm

Egyébként ez egy Msi neo4-es lap!
  • [NST]Cifu
    Nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e bekapcsolva a wake-on LAN opció.
  • powerdozer
    Hali!

Van egy olyan gondom hogy ha a Windows-ból kikapcsolom a gépet, a laállítás után kb 20-30s után újraindul a gép, de csak akkor ha a lankábel rá van dugva!
    Na most akkor mi van? A cablenet indítja újra a gépem?
  • vjanika
    Szerintem mondja, mert már ő is olvasta a legfrissebb híreket :-) Csak nem értem hogy jön ez csak úgy ide....
  • Gabesz amd64
    ezt kérdezed vagy mondod?
  • MaSzKa
    lesznek új m2 foglalatos Sempron64-ek!
  • Bandi 18
    nekem is ez a gondom csak nem notebookban. az a megoldás hogy vagy za eszközkezelőkben kitörlöd és a win újra felismeri vagy egy komplett win telepítés megoldja a problémát bizonyosan
  • wapee
    Hi. Nekem olyan problémám van, hogy a notebookomon "elment" a DMA mód a DVD-írón. Próbáltam a lemezvezérlőbe beállítani, de nem engedte. Gőzöm sincs mitől tűnt el és idegesítő, hogy már másoláskor is beakad a gép. Tud valaki valami megoldást erre? Nagyon megköszönném.
  • czky
    Próbáltam úgy is, h amikor rajta volt a zalman, akkor rádugtam a VGA-n lévő tápcsatira az eredeti ventillátort, de sajnos nem hozott semmiféle javulást. Én arra tudok gondolni, h a hűtő bordái és a kártya bizonyos része között vmiféle áthúzás lehet, de h hogyan lehetne kiküszöbölni, azt nem tudom.
  • steweee
    nem tudom megfejteni mire mondod. butaságot mondtam? mert ha igen akkor légyszi írd le hogy mit, hogy tudjam mit tudok rosszul. ha meg mást akkor azért hogy tudjam mi volt az
  • hmhm

http://www.depo.hu/?pn=search&host=depo.hu&searchstring=ram+512&searchcat=0&x=0&y=0
    átlagos 512 MB kb 10000
  • bigfoot
    mi az a qfan?
  • geri15
    Szevasztok

ISO Commander-hez hasonló programot keresek, valami olyasmit ami ki tudja bontani az ISO/NRG/összes_image_fájlokat és elterjedtebb, hogy le lehessen szedni belőle warezt is :) thx
  • vki
    Virtual Laser Keyboard a neve.
  • vjanika
    Szerintem ez hülyeség. Ha valaki csak 1-2 programmal, játékkal tesztel akkor kaphat ilyen eredményeket, vagy ha két platformot külön programokkal tesztelve próbál meg összehasonlítani.
  • vki
    csá! Láttam az egyik újságban az a lézeres billentyűzetet, ami kivetíti egy tárgyra, és akkor te pötyöghetsz mindent befele. Lehet már ilyet kapni Mo.-n, vagy ez egyenlőre még nem is kapható sehol.
  • [NST]Cifu
    Mondjuk különféle boltok árlistája? Mistral.hu, Aqua.hu, Bluefish.hu, stb... :)
  • [NST]Cifu
    Attól még spamnak minősül, és mivel itt kb. ugyanazok az emberek lebzselnek a különféle topicokban, értelme sincs...
  • akyyy
    Milyen árban vannak mostanába a memóriák? hol lehet ezt megnézni?:S
  • Shep
    thx
  • izb
    nandub
  • Shep
    Ha van egy feldarabolt avi fileom, akkor mivel tudom a drabokat egyesíteni, mert a total commanderes egyesítés ide már nem elég, mert az úgy csak az eslő részletet játsza le a lejátszó. Előre is kösz a segítséget.
  • ffxi
    Mindegyikhez illett, nem?

• [NST]Cifu
    Hehe, akkor ez azon ritka kivételek egyike, amikor a probléma orvoslása gyorsabb volt, mint beírni egy hsz.-t. ;)
  • hmhm
    Lámaságom az volt, hogy a CD audio kábele át volt fűzve az IDE kábelek között. htx mostmár megy :D
  • [NST]Cifu
    Valószinüleg a hangkártya az IDE működésekor jelentkező elektromos "zajt" összegyűjti. Próbálj meg másik (esetleg árnyékolt) IDE kábelt, hátha segít...
  • [NST]Cifu
    Kérdezni szeretném, hogy miért kell ugyanazt a kérdést több topicba is beírni?
  • ffxi
    Kérdezni szeretnék, hogy igaz, hogy AMD gépekhez jobban illik az ATI és Intel-hez pedig Geforce?

• hmhm

Az a gondom, hogy az utóbbi időben pattogó hang jön ki a hagnkártyából. Viszonylag mély hangú pattogások. 5.1 es kártya első stereojából jön, a hátsó teljesen normális. Összefüggés lehet az IDE buszhasználattal, mert amikor nincs vinyó tevékenység, akkor nem pattog, amikor felvillan a led akkor pattan. Erősítőben is, fejhallgatóban is.
  • MasterJay
    Elképzelhető-e az, hogy ez a kari észleli ha van rá dugva cooler?
    Mármint a saját paneljén. Mert ugye ez külön csatlakozó.
  • stormnet
    sziasztok, van egy gc85-os sony ericsson PSMCIA-s edge kártyám egy hp notebookban, az vele a gond hogy amikor bekapcsolom a a gépet akkor a kártyát nem ismeri fel, csak akkor ha kihúzom és újra benyomom. aztán kikapcsolás -> bekapcsolásnál megint ugyanez a helyzet. REstart után megy jol, csak a teljes kikapcs után van a gond
    valami 5let ? eloreis htx
  • varga peti
    ELVILEG IGEN
  • czky
    1. A tápod nagyon kicsi.
    2. Próbáld meg úgy, h nincs felhúzva a procid.
    3. Lehetséges h a winfosod sz@rta össze magát. Reinstall windóz.
    4. Lehet még h az alaplapoddal van vmi geb@sz.