64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Peti1
    de csak akkor jelentkezik a probléma, amikor a hangkártya driverét felteszem
  • Peti1
    már megvolt, de semmi változás. egy hálózati 50 Hz van rajta :(
    egy úgynevezett "brumm"
  • Crokin
    Vedd le a mikrofon hangerejét, meg úgy általában minden hangét amit nem használsz.
  • Peti1
    Hello!
    lenne egy kérdésem:
    van egy Genius SW-5.1 Home Theater hangfalam, és egy Creative Audigy 4-es hangkártyám. a drivereket feltettem, semmi gond nem volt.
    de amikor a hangot egy kicsit is feljebbtekerem, akkor már nagyon zúg.
    amikor TV-re kötöm, akkor nem zúg, csak a számitogépen. eléggé zavaro, mert már szinte a minimális hangerőn is hallható.
    nincs valakinek valami ötlete?
    előre is kösz
  • Zealot
    Sziasztok. Furcsa hibával fordulok hozzátok. Ma raktam össze egy új gépet és azt vettem/veszem észre hogy az egyes műveletek között mindig vár 2-3 mp-et. Mondjuk kinyitom a total commander-t, belemegyek egy könyvtárba, de játékoknál is ugyanez a helyzet. Pl. NFSMW-ben is amikor tölti be a pályát villog a HDD led, aztán elalszik 2-3 másodpercre akkor a kép is megáll, majd újra folytatja. Mitől lehet ez?
    A gép:
    ASRock K8NF4G-SATA2 (integrált SM3 VGA - nvidia)
    Sempron 2800+ 64 bit
    512 MB DDR-400 Goodram
    WD 80 GB 8 MB cache
    Sapphire ATI Radeon X550 256 MB DDR2
    1 DVD-RW
    1 DVD ROM

Lehet hogy az alaplapon lévő VGA kártya (ami Nvidia) és az ATI ütik egymást? Vagy valami olyat installáltam be ami igy hat a rendszerre? (kb. ezek vannak benne: XP SP2 HUN, Office 2003, Daemon Tools, 5.13 Catalyst, Divx, Xvid, Nimo codec, AVG 7, ... szóval semmi extra amitől ezt csinálhatná. Ötlet?
  • steweee
    Wincseszterek írás-olvasási problémáihoz

Tobbacconak

priviben is ment:

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=101708&start=90

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=179574
  • izb
    partition magic.
    viszont az adatokat mentsd le elötte.
  • vercsa
    Egy fizikai merezlemez megosztott partícióit ami E és F szeretném újra egy lemezként látniKöszike Vercsa
  • jakewyler
    A bios-om újratelepítésével kapcsba találtam egy hozzá való bios-t le is szedtem!
    http://www.asrock.com/support/index_BIOS_INS.htm

Nagyon szépen megköszönném
  • izb
    elviekben nem szereti...
  • Ravic
    Sziasztok
    Két számítógép között crosslink kábelel szeretnék kapcsolatat teremteni.Egyik gépen XP fut másikon 98 SE. Hálokártya mindkét gépben van. De az XP-s gépen NTFS fájlrendszer van!! Tudja ezt kezelni látni a 98 ?
  • Roll
    Ezt sikerült megoldanom. A fától az erdőt szitáció volt. :DDDDD
  • Roll
    Összeraktam egy gépet kis floppy nélkül, de windows-ban mindenhol van a: meghajtó, és kikapcsolásnál mindig kiírja hogy vegyem ki a lemezt, vagy lehet hogy nyitva az ajtaja.

Hogy lehet teljesen letiltani??
  • Roll
    Azzal se megy be.
  • Aspyrin
    A legtöbb alalplapgyártó cégnek van online bios frissítési programja (én pl. gigabyte lapot használok, itt a gigabios nevezetű program végzi a dolgát). Szóval keress rá a megfelelő helyen. Az egész frissítés egyszerűen zajlik: az adott program megkeresi a lapodhoz a legújabb verziót, letölti, törli a régit és bedobja az újat. Az egész procedúra kb 1 perc. Aztán gépet újraindítani, biosban első bootnál mindent defaultra állítani és kész. A régi biost célszerű elmenteni illetve frissítés alatt lehetőleg ne okozz áramszünetet :)
  • hmhm
    F2 ?
  • jakewyler
    Szerintem a régit szedd le elötte és után a tedd fel.
    Ha meg ez sem jó akkor win reinstall!
  • jakewyler
    Sziasztok!

Szeretnék a gépembe egy bios-t cserélni ,meg is van.

Hogy tudom azt feltenni?eltudnátok mindent magyarázni a bios cseréről?
  • Alex007
    Sziasztok!!!!!!!!

Egy nagy gondom van. Vettem egy új vga karit és felakarnám telepíteni az új xp-re de nem engedi. Valami 0x80040707 hibát ír ki.

Segítsetek
    Köszi mindenkinek előre is,
  • Roll
    Asrock alaplap tulajok segítsetek légyszi,

most dobtam össze egy gépet barátnőmnek, asrock p4vm800-as lappal, már minden
    megy fainúl, de nem tudok belépni a biosba.
    Hiába nyomkodom a del gombot nem megy be, persze mikor kiírná hogy mivel megy
    biosba azt a képet nem látom, mert egyből xp töltés jön be, előtte meg semmi.

Köszi
  • steweee
    sajnos még nem jött haza mert megbetegedett a felesége és vele van a kórházban. holnap megkérdezem tőle
  • robie18
    Az előző üzi is neked ment :)
    Bocsy
  • robie18
    Nekem az tökéletes lenne. Csak azért kell megosztani a netet, mert a tesóm állandóan akkor akar chatelni mikor én itt vagyok. Ha itt vagyok akkor majd fog tudni már a másik gépen is chatelni, ha nem akkor meg ezen. Köszy a segítséget!
  • Tobacco
    várom majd ,hogy leírd a tesod megoldását
  • JimKirk
    Csa!

Azt szeretnem kerdezni, hogy szerintetek mi a kulombseg az NVIDIA nForce4 Ultra es a sima NVIDIA nForce4 kozott? Mennyivel tud tobbet az "ultra"?

Elore is koszi!
  • Roll
    Hali!

Ha hálókártyával osztod meg akkor mindig kell annak a gépnek is amibe az adsl bemegy, hogy a másikon legyen net. Szerintem ez elég nagy hülyeség lenne.
    A routerek nem olyan húzosak ma már, lehet kapni 7-8 ezerért is.
  • izgalmas
    Esetleg a NOD32 segíthet csodákra képes.
    Ha valaki winlaser 400-hoz XP drivert tud segítsen.
  • robie18
    Hello! Holnap be akarok vásárolni mindenféle kütyüt. Azt szeretném kérdezni (spórolás miatt), hogy ha egy ADSL kapcsolatot akarok szétosztani akkor jó a hálókártyás megoldás? (Az egyik gép egy plusz hálókártyán keresztül nyomja a netet a másiknak) Vagy routert kell vennem? Árban nagyon nem mind1. Kösy
  • Lebron James
    Alaplap:PVM266aM-P
    Processzor:Intel Celeron 2.4 Ghz
    Memória:384 MB RAM
    Videókártya:Inno 3D GeForce FX 5200
    Winchester:40 GB Maxtor,80 GB Seagate

Itt az MSN címem,ha valaki tud segíteni akkor vegyen fel:[email protected]
  • izb
    milyen gép,milyen programot raktál föl legutoljára
    írj le mindent
  • Lebron James
    Hellosztok!
    Nekem egy nagy gondom van a gépemmel.
    Eddig amikor bekapcsoltam a gépet,akkor kb 20-30 mp alatt bejött az XP,most meg el nem bírom képzelni hogy mi baja van,mert majdnem 1 perc amíg betölt,és folyamatosan akadozik a rendszer.Az egér szaggatottan megy,ha megnyitok egy programot,akkor is beakad.Nem tudom hogy mit csináljak és hogy mi baja van a gépnek.
    Kérem hogy valaki segytsen ha tud!
  • izb
    patch
  • Roll
    Sziasztok!

Smc7004vbr routerhez milyen utp kábel való, utp patch, vagy utp crosslink?
    Szomszédnál van megosztva a net és még egy switch-el itt is meg akarjuk osztani.

Köszi
  • Met
    Asus P4P800-E Delux-om van, rádugtam az alaplapra a házban levő ventit mint Chasis Fan.
    A PC Probe-ban látom is, 2500-at pörög, ezt nem tudom lelassítani szoftveresen?
  • Shan
    Csá. Elég régi az üzeneted, biztos vettél már kareszt, remélem Leadteket...nem gagyi cuccokat gyárt, mint az asus...;)
  • hmhm
    azt az előbb nem ítad hogy a hang elmaradás játékoban van -
  • NeoMaN
    Kevés a ramod, fragmentált és lassú a vinyód. Ennyi. Szerintem.
  • Met
    újjabb VGA driver?
    nekem a COD csinált ilyet, aztán felraktam 10 verziószámmal újjabb drivert és jó lett:)
  • steweee
    tesómnak volt ilyen, a setupban kell vmit beállítani az adatátvitel sebességen. holnap megkérdezem pontosan mit is. korábban már felmerült ez a probléma, azt hiszen itt a topicba, ha holnap estig nem tudsz várni próbáld meg visszakeresni, én adtam rá választ akkor is
  • Tobacco
    kiprobáltam de nem volt semmi, mint ahogy most se mindig van.
    amugy meg NTFS-t használok