64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#14147 Genius GHT-502 5.1 házimozi hangszórórendszer itt a link -
#14146 nekem az lenne a problémám hogy kaptam egy új gépet és minden rendesen megy de a hangfalnak vmi baja van :( a zenék és a filmek mennek normálisan szal hallani a beszédet és a zenét szal mindent de vaz msn hangokat pl rezgő jelet nem hallani uj üzenetet nem hallani és a battlefront 2 és minden más játéknak nincsen hangja még egy video.google.com -on megnézett videónak sincs hangja a hangfalam:Genius GHT-502 5.1 házimozi hangszórórendszer -
Alexei #14145 Nah szóval PS2/PC-s... még másik PC-n nem vboltpróbálva, de PS2-n igen azon ment faszául... az usb-vel sztm meg van gond, mert mintha ugyanúgy nem ismerné fel a be nem kapcsolható USB-t... és a progi is fent van... kmi lehet? Ha az alaplap lenne szar akkor a bekapcsolhatóakat sem ismerné fel...
Igen X-t használok és a gamepad pedig Gamemon... jó lehet, hogy nem Logitech de azzól még lehet jóó . -
Tsityu #14144 A gamepadot próbáltad másik pc-n? Ha nem, akkor próbáld ki máshol a gamepadot. Ott is jelentkezik ez a probléma? Az usb-vel sz.tem nincs gond, mert egyéb más eszköz műxik rajta rendesen. Milyen típusú a gamepad? Gondolom, xp a viperációs rendszered. -
#14143 nem lehet hogy maga a joy rossz??? -
Alexei #14142 De akko' mi lehet? -
Tsityu #14141 Hmm! Akkor nem az usb-vel lesz a gond. -
Alexei #14140 Nha most az a helyzet, hogy a Chipset az 1000% hogy VIA... az alaplapon is rajta van és meg is nztem na most akkor felraktam a 4 in 1 Driveot és a gamepadomat ugyanúgy nem ismeri fel! PLZ HELP! Nem jutok el odáig, hogy alul kiírja, hogy USB csatlkaoztatva... stb... -
#14139 Hmm... a végignézted az ALAPLAPOT egy programmal?Érdekes! Nincsen a kikapcsolás előtt egy pillanat erejéig kék képernyőd? Mert akkor nagyon valószínű hogy memória! Amúgy meg igencsak erőteljes a sejtés hogy a hiba a tápnál keresendő. -
XbandX #14138 Valszeg az alaplap mer már volt nálunk is ilyen hogy ki-be-ki-be de nálunk nem állt soha helyre leszedtem egy progit hozzá és végignézettem az alaplapot vele és kiderült hogy sz.r!!De sajan lehet a táp is mer lehet hogy nem ad rendes feszkót és ezért az alaplap úgy érzékeli h. van áram nincs áram érted :)
ami még lehet hogy kontaktus hiba szerintem mérd be a tápot egy multiméterrel és nézd meg hogy ugrál-e a feszültség.... -
phredon #14137 Hi!
Eddig kétszer fordult elő, hogy a gép magától újraindult és kicsivel utána kikapcsol majd újra be, kikapcsol újra be, ilyenkor kihuzom és megigazgatom vezetékeket de lehet az is elég ha várok egy kicsit és utána normálisan elindul. Ezelőtt is csinálta már néha ugyanezt bekapcsoláskor. Azt nemtom hogy ez vajon a táp vagy az alaplap hibája, esetelg lehet e más is? A gépet amúgy elsősorban letöltésre használom napi 12-14 órát megy, és csak párnaponta szokott ez előfordulni.
Alaplap: ECS 945P-A
Táp: codegen:) 400w
-
XbandX #14136 Szerintetekaz msi neo2-ls lap az jobb mint egy abit bh-7-es v. egy p4s800-as magyarán 8k-ba megéri (használt) -
#14135 PAL TV:
Active scanlines per field
Even though there are 625 scanlines in a full video frame, only part of them carry the actual image: namely, lines 23 through line 310 in the first field, and lines 336 through 623 in the second field.
But wait, it is a bit more complicated than that: the analog tv standards dictate that only the second half of line 23 is used for active image, and, likewise, only the first half of line 623 is used for active image.
In total, this gives us (nominally) 287.5 + 287.5 = 575 scanlines worth of "active" image data, even though the image (as whole) spans on 576 scanlines (since it begins in the middle of line 23 and abruptly ends in the middle of line 623.)
As it would be quite awkward to handle these half lines on a computer, computer people usually process the image as if the last and first lines were used in full. Hence, for computer image processing purposes it can be thought there are 288 active scanlines in the first field and 288 active scanlines in the second field, giving us a total of 576 active lines (which is a familiar number for anyone who has ever captured "full frame" PAL video signals.) (Once you output your 576-line computer-generated video images, the video encoder chip should automatically snip the second half of the first line off, as well as the first half of the last line.) -
#14134 az VGA szabvány.
a PAL TV 625 sort tartalmaz. -
#14133 attól függ hogy mekkora -
izb #14132 640x480
a tévét nem arra tervezték,hogy közelről nézd.
ha megfelelő távolságból nézed a tévét nem homályos a kép. -
#14131 szal a nem vagyok benne biztos de a TV felbontása 600*400 képpont vagy valami hasonló. Ha közelepről megnézel 1 TV-t akkor látod a kis téglalapokat amiből 3 szint veszel ki , de ezt a monitornál nem fogod látni és azért van hogy a TV a szövegek homályossak( film nézésre tökéletes). Sosem kapsz olyan képet mint a monitoron. 1 mm2 ren hány képpont van, minnél több annál szebb a kép -
#14130 Hát jó persze, de akkor egyéb probléma is fellép, és szerintem nem abban nyilvánul meg hogy romlik a TV-re kivitt kép minősége! báár, nem tudom, ezen részhez annyiran nem értek, csak azt tudom, hogy nálam olvashatatlan a TV-re kivitt kártya képe. Viszont utóbbi hozzászólással egyet értek kábel az bezavarhat. -
#14129 Hozzáteszem még: milyen hosszú a kábel
árnyékolt vagy árnyékolatlan
táp is bezavarja a képet
-
#14128 nekem a rádugott kábeltv zavarja, homályos meg csíkos meg fut a kép tőle, kihúzom tök jó lesz -
#14127 Hi
Míg kondik vannak a panelon, addig van mi elöregedjen:száradás veszély meleg hatására(kiszáradás) csak halkan jegyzem meg -
#14126 Elöregedett?Hát kötve hinném, nincs mi előregedjen rajta(hmm na jó cooler)! Az hogy ilyen képet kapsz TV-n az a gyenge frissítési frekvenciája miatt van, nem meglepő, szöveget szinte egyáltalán nem tudsz olvasni rajta. Ha a TV-d esetleg annyira frankó, akkor próbálj lőjj be rajta nagyobb képfrissítést! -
metlogen #14125 Hello
Remélem tud valaki segítenia poblémám az lenne hogy a gépet rákötöm a tv-re és nagyon szar képet ad,olyan mintha gyenge jelet küldene.homályos a kép és vibrál is.Radeon 9600 pro kártyám van,és amikor megvettem kb 3 éve akkor nagyon frankó volt a kép most meg már hónapok óta ilyen szar.Nem tudom hogy kellene -e állítani valmit a videokártyán ,vagy már csak egyszerűen elöregedett,de ezenkiívűl minden működik frankón.
Köszönöm -
#14124 De ahogy olvasod a topic hozzászólásokat tellik az idő! Vagy nem? Látod az "idő mindent megold" vagy így vagy úgy -
#14123 És tette ezt nagyon helyesen :D -
#14122 Ha pl I.C.ram kivárta volna,hogy megoldodjon a problémája,akkor nem nyitotta meg volna ezt a topikot,ezért nyitotta meg,mert segitséget kért vkitöl,és nem akart várni! -
#14121 Az idő mindent megold, csak ki kell várni!!! -
#14120 Helyes, Happy End. -
#14119 nem alkalmaztam fizikai "gyogyitást" :))))
csak amikor elkezdett folyamatosan világitani levettem a kábelt az alaplaprol,és mikor irtál ma ide nekem,akkor visszadugtam és VoálÁ -
#14118 Hehhe:D Ezek azok a dolgok amiket nem nagyon lehet megmagyarázni, de ezzel a jelenséggel már találkoztam ismerősnél, ő néha néha egy rúgással segített rajta és Voilá :) Ez nem követendő példa persze. -
#14117 hát igen!
De most ha hiszed,ha nem MINDEN BEAVATKOZÁS NÉLKÜL visszadugtam a kábelt az alaplapra,pont akkor mikor elolvastam az elözö üzidet és rendesen világit,a winchester dologzása közben világit csak!
de ki tudja meddig lesz jo?
Amugy is használtan vettük az alaplapot,és ráadásul P3!
Akkor csak a pénz miatt vettük meg,mert ez volt a legolcsobb! -
#14116 alaplap tipusa? -
#14115 Aha! Hát nincsen sajna! De azt mondod hogy egyszer csak rossz lett minden előjel nélkül?? -
#14114 Pontosan!
Készenlétiben:a piros folyamatosan világit/nekem ez a hdd led/
A zöld pedig villog/ez a power led/
"Rendes/normál/" üzemmod:A piros és a zöld is folyamatosan világit!
Kikapcsolt állapotban:eggyiksem világit!
Szal akkor nincs olyan a bios-ban,hogy be lehetne állitani a hdd led,világitását? -
#14113 Azt írja: Mert nekem a hdd led,folyamatosan világit,még készenléti állapotban is
Na igen, ki tudja ki mit ért készenléti üzemmód alatt! -
#14112 Azaz készenléti üzemmódban?
Ott semmi nem világít , addig míg a bill-hez vagy a power gombhoz nem érek -
#14111 Stand by-ban is világít... -
#14110 Azért világít mert, a Power led helyére dugtad rá valószínüleg ami bekapcsolás után autómatikusan világít (zöld vagy piros). Neke a zöld állandóan világít és a piros csak akkor ha dolgozok a HDD. Ezt nézd meg!!! -
#14109 az nem lehet,mert megforditottam,és nem világit,ha meg világit,akkor meg folyamatosan,és ez a bajom,hogy akkor is világit mikor a winyo nem dologzik,pedig akkor kéne mikor dolgozik,és akkor nem mikor nem adok ki utasitást a gépnek!
De az a baj,hogy akkor is világit,ha szakad,ha törik! -
#14108 Nagyon jó 5let, kösz nekem ugyanis már nincs meg...