64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • IMEVIL
    Hello mindenkinek! Egy olyan problémám lenne, hogy van egy ASUS A7S333 alaplaom és egy AthlonXP 2000+os procim. Ha berakom a procit akkor nem csinál semmit a gép, monitor se kapcsol be, viszont az 1600+ossal tökéletesen működik. Hogy tudnám működésre bírni a másik procit?
  • DirtyPio
    ezekutan en mar nem tudok semmit modeni. ja es en sem ertem, hogy miiert csinalta veled
  • jakewyler
    Nah azt képzeljétek vissza tettem és 32fokos,én ezt már nem értem!
  • jakewyler
    Akkor most tegyem vissza és jó az úgy 60fokosan???
  • DirtyPio
    figy, a haverom kapott karacsonyra egy 3GHz-es prescottot, es neki 51 fokon megy. Szerintem eredetileg mert hulyeseget a homerod. Prescottot gyari hutessel meg nem lattam 29 fokon.
  • MiloShee
    Esetleg idáig volt rosszul vmi és MOST méri a valós hőt ;)
  • Met
    esetleg rosszul tetted vissza a hűtőt és nem ér rendesen hozzá a borda a procihoz, vagy ténylleg túl sok a paszta
  • jakewyler
    igen prescottom van,de eddig 29fokos volt és csak tegnap kivettem és máris 50-60fokos?
  • DirtyPio
    az a procidtol fugg, nekem 33-35 uresjaratban es max 45-50 full terheles alatt par ora jatek utan. De ha Prescotod van, akkor uresen sem meglepo az 50, nem kell aggodni.
  • DirtyPio
    sziasztok, kene nekem egy olyan progi, amivel meg tudom nezni, hogy a vinyom rendben van-e, mert neha 5-10 percet is tolti, ami egy ilyen konfogon lehetetlen(ja melesleg most raktam ujra a wint kb. 4 oraja, kulonben minden ok software teren).
  • jakewyler
    Nektek hány fokos a cpu?
  • MiloShee
    Szia! Ez most így bizonytalan, mert sajnos nem mindíg pontos az alaplap "hőmérője". Ez azért érdekes, mert akkor ezek szerint a procid kissé még szobahőmérséklet alatt is van + működik is :D . Változó a procik hőmérséklete nagyon... :D Jó érték -végtelen-58 fokig, manapság elfogadható a dolog fel egészen 67-68 fokig is.
  • hmhm
    Szétszedéskor tettél a procidra még pasztát?
    Annak lehelet vékony rétegnek kell lennie, annál jobb minél vékonyabb ( de van ), mivel az rosszabbul vezeti a hőt mint a fémes érintkezés, csak a felület hibákat töltené ki..
  • jakewyler
    Sziasztok!
    Eddig a cpu-m 29fokos akár egy nap után is(intel 2,80ghz)
    Tegnap szétszettem a gépet ma nézem 60fokos a cpu pár perc után(kevés a volt rajra láttam a hűtő paszta!)
    Ma beletettem a régi 1,70ghz cpu-m és rajta hagytam a újj cpu-m hűtőjét és 18fokos a cpu...Ez nem baj hogy ennyi??
    Ja átlagba mennyinek kell lenni egy cpu-nak?
  • Met
    nemtudom, nekem az oldotta meg a problémát amikor minden hangom volt kivéve 2
    lehet van valami hasonló megoldása az integráltaknak
  • MiloShee
    Nem tom de az EAX az nem csak a Sound Blaster karik privilégiuma?
  • Met
    a hangkártya progijánál van a startmenüben (ha van):)
  • Omega
    P4-es MSI alaplap talán olyan 1 éves lehet
  • hmhm
    az alaplap mennyire új?

a 30 GB ra való jumperolás a régebbi ( P2 es ) gépekhez lett kitalálva, mert nem tudják kezelni a nagyobb vinyókat.
  • Omega
    fdisk /mbr egyébként mitől javítja meg ha szintén semmiféle paramétert nem adok meg ?!
  • Omega
    akkor low level format tényleg olyan gáz ?
  • hmhm
    és partícionálás előtt az üres hely több mint 30 giga volt?

mbr - törölni tudsz az alábbi parancsal ( illetve a default dosos vmilyen rutint ír be ):
    >fdisk /mbr

de amire te gondolsz az a PTR ( partition table record ) a partíciók elhelyezkedését ez írja le.
  • Omega
    a jumperhez nem nyúltam hozzá, ugyanugy vanahogy mint ahogy volt partícionálás előttt
  • Enosh Chan
    khm hol vannak ezek az EAX beállítások? :D
  • MiloShee
    Hi! Ha filmet nézel akkor minden hangot hallasz? (sub, front stb...). A játékok nem kamázzák az 5.1-et úgyhogy próbáld meg játék, vagy MSN előtt állítsd vissza a rendszert 5.1-ről sima Stereo-ra!
  • hmhm
    igazad lehet :)
  • hmhm
    A megosztáshoz külön lehet jelszót rendelni! Ami a local user el nem azonos!
    Laptopon állítsd át a mappa megosztást..

De pl ha a laptopnál ülsz, és az asztali gépet tallózod, akkor onnan is másolhatsz :)
  • czky
    Azért kér jelszót, mert nem osztottál meg semmit a laptopon. A könyvtárra hosszú jobbklikk a total commanderben (amit át szeretnél másolni), megosztás és biztonság menüpont, fájlmegosztás engedélyezése, majd megosztás. Remélem így sikerülni fog...
  • SomebodyEra
    Sziasztok!
    Én egy hálózati problémával kapcsolatban kérném segítségeteket!Következő van:Total Commanderrel szeretnék másolni fájlokat egyik gépről a másikra!(Asztaliről egy Laptopra)Az én asztali gépem látja is a laptopot de nem tudok belépni hozzá mert vmi jelszót kér!Azonban jelszót a laptopon lévő felhasználónévhez nem rendeltem(a laptop is az enyém szóval biztos)!Mit lehetne tenni ilyenkor?Van másmilyen program erre az esetre?
    Köszi előre is segítségeteket!

üdv.
  • Ferencz István
    Hoppá!! Most nézem hogy ennek a lapnak Nforce3 Ultra csippkészlete van nekem meg Nforce4 kellene.
  • Ferencz István
    Tudol valami jó egykártyás lapot ajánlani. Én egy MSI K8N Neo2 Platinum-ra gondoltam.
  • M@TriX
    saját vélemény, én speciel nem látok fantáziát az SLI-ben, max azoknak jó akiknek annyi a pénzük, hogy kiszórhatják az ablakon. mire egy SLI-s menő kártyapárt ki lehet használni addigra már elavult architektúra lesz és hiába a sebesség, ha már nem arra van szükség.
    szóval én még javában az egykártyás alaplapra szavazok, de ha nem nagy a különbség vehetsz SLI-set, max nem használod ki, vagy igen.
  • Met
    talán ez EAX beállítáoknál nézz szét, nekem a Richard Burns Rallyban a navigátor és kerékhangon kívül semmi nem volt amíg át nem állítottam ez EAX effektet
  • Ferencz István
    Hy!
    Az lenne a kérdésem hogy érdemes-e SLI-s alaplapot venni vagy még elég a rendes egykártyás alaplap?
  • Enosh Chan
    7.1-es integrált
  • Met
    milyen hangkártya?
  • hmhm
    msn hangokat ne sajnáld sztem :O
    amúgy passz.
  • hmhm
    Ha két jumper van rajta akkor vedd le az egyiket és úgy lesz a jó, amúgy meg a tetején szokott lenni a beállítás.
  • izb
    jumpert nem rakosgattad a nagy szerelés közepette rosz helyre?
  • Omega
    Sziasztok!
    Többszöri rossz partícionálssal szétcsesztem a Maxtor winchesteremet és az eredetileg 120 GB-ból 30 GB-ot lát a BIOS és a Partiton Magic is, telepítetlen terület pedig nem sok van. Most ezen a 30 GB-on van egy működőképes XP-m NTFS partíción. Ha egyszerűen letörölném az MBR-t és föltennék a helyére egy újat akkor megjavulna ? A kérdésem: HOGYAN ?
    A fixboot, fixmbr parancs ilyet nem javít, mivel miért is javítana ha nem adok meg semmilyen paramétert sem.