64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    A rendszervinyó udma5-ön megy és a tesztpogik is a maximálist 5-nek látják de az aktuális mégis 4.
    De, hogy érdekesebb legyen a történet most néztem udma5-ön megy:)
    Híjuk Muldert:))
  • grebber
    Aki ismeri és használja a speedfan progit elmondhatná a legfelső Temp2 az minek a hőmérsékletét jelzi!!!!

Ja és ha az alaplapé vagy hasonló akkor a magas hőmérséklet miatt fagyhat a gép?

• vjanika
    Ez különös...

UMDA5-öt nem fogja kezelni az Asus P4P800-E Delux. Ha jól láttam a leírásában, akkor ATA-100 a max. Csak a Raidvezérlője kezeli az ATA133-at.
  • Enosh Chan
    mégsem megy :( mostmár azok sem amik eddig voltak de filmnek zenének mindíg van hangja :(
  • Met
    ma amikor megnéztem nem volt hiba bejegyzés
    nem, egy korábbi gépbe raktam bele, már akkor is udma4-ben ment, azthittem az új lappal megjavul de nem
  • czky
    Nézz körül a használt piacon. Audigy 1est v 2est keressél. Az 1es tuti kijön ennyi pénzből...
  • Rohamsisak
    Tudnátok ajánlani olyan hangkártyát ami árban kb7-8 ezer forint körül van, elsősorban játékra és filmekehez, és a lehető legtöbb dolgot támogatja ennyi pénzért(pl:eax, dolby.....) , és én nem igazán értek ezeknek a csatlakozásához de olyan kéne amit a mostani agp-s rendszerbe is be lehet tenni és majd a pci-s alaplapba is belemegy. (A mostani alaplapom abit is-7, van rajta integrált ac97, de olyan szar ,hogy ha bekapcsolom a cod2-alatt az eax-ot akkor játszhatatlanul szaggat, csoda hogy egyáltalán engedi az eax-ot). A segítséget előre is köszönöm!
  • vjanika
    Öööö, várjunk. Akkor most már nem csinál konzisztencia hibákat és a rendszernaplóban is minden rendben? USB-s rack is ebben a gépben volt?
  • Met
    elsődleges master rendszervinyó slave a problémás
    másodlagos egyik író másik író:)
    driver fentvan, bios a gyári

szerintem onnantól kezdve vált problémássá a vinyó, hogy egy USB-s keretből beraktam a gépbe, ugyanis a művelet után eltünt a file rendszer róla, leformáztam és azóta megy
  • vjanika
    Hogyan vannak kötve az ATA-s eszközök?(Primary-Secondary, Master-Slave) Intel alaplapi chipset driverek telepíteve? Esetleg egy frisebb BIOS?
  • Met
    Igen ATA-s. Ja, minden napos bejegyzések:) 2 120-as Samsungvinyó egy LG DVDRW és egy NEV DVDRW. Asus P4P800-E Delux.
  • vjanika
    Ez amúgy ATA-s HDD? Minden napos hibák??? :-) Azért ezt nem kéne. Milyen ATA, SATA eszközeid vannak még? Alaplap típusa?
  • Met
    11-es hibakód van (Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D.
    )
    5-ös (Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort0.
    )
    55-ös (A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő köteten: E:.)

Ezek úgy minden naposak, kivéve ma, ma nincs hibakód.

• vjanika
    Hmmm azt megnézted, hogy az Eseménynaplóban a Rendszernél(azt hiszem :-) ) nem írt-e régebben, mostanában hdd error-t? Ha nem, akkor szerintem semmi gáz, néha szokott ilyen konzisztencia hibát csinálni(néha: évente 2-3 alkalom) De ha hdd error-t is kapsz, ráadásul egyből 10-20-at, akkor érdemes kinyomtatni 1-2 oldalt a rendszernaplóból és visszavinni a hdd-t a boltba. Nemrég belefutottam én is ebbe, hogy 2-3 hetente egyszer csak minden előjel nélkül 10-20 szektorhibát csinált (1 hónapos notebook) a szervízbe nem akadékoskottak, kicserélték. Igaz várni kellett 3 hetet a hdd-re.
  • Met
    NTFS
    A HD Tune-al csináltam egy hiba ellenőrzést de nem talált hibát.
  • vjanika
    FAT-ot vagy NTFS-t használsz?
  • MiloShee
    Nahh, ezt nem mondta senki egyedül...:D
  • Enosh Chan
    ééééljeeeen megoldottaaam :DDD kellett neki egy új driver :D
  • MiloShee
    Hi! Kicsit férrevezettelek a VIA 4in1-el (Na jó nem annyira - az kell!), mert az nem tartalmaz USB-hez drivert. Próbálj keressél az alaplapod gyártójának site-ján hozzá, vagy PM-ezd el a típust és futok neked egy kört!
  • Alexei
    Nah szóval PS2/PC-s... még másik PC-n nem vboltpróbálva, de PS2-n igen azon ment faszául... az usb-vel sztm meg van gond, mert mintha ugyanúgy nem ismerné fel a be nem kapcsolható USB-t... és a progi is fent van... kmi lehet? Ha az alaplap lenne szar akkor a bekapcsolhatóakat sem ismerné fel...

Igen X-t használok és a gamepad pedig Gamemon... jó lehet, hogy nem Logitech de azzól még lehet jóó.
  • Met
    Felraktam a HD Tune nevű progit, az is OK-ot ír a smart adatokra.
    Esetleg egy formatálással megjavul vagy ez a haldoklás első jele? Samsung 120-as vinyó kb. 1 éves
  • tHoMaSmAn
    Köszi a választ! :D
  • hmhm
    adobe acrobatot szerezz be. ( nem reader ) fizetős (:) de ezzel megy visszafelé is.
  • tHoMaSmAn
    Sziasztok!
    Tudom, hogy ez hardver fórum, de egy adobe acrobat readerrel kapcsolatos kérdésem volna!
    Egy 46oldalas dokumentumból van kb 10 olyan oldal amire szükség lenne!
    Hogyan lehetne átszerkeszteni, esetleg wordbe átmenteni, átkonvertálni a szükséges részeket, mert arról hallottam hogy word dokumentumot pdf-é konvertálunk, de hogy visszafelé is működik ez?
    A segítséget előre is köszönöm, fontos lenne és sürgős! ez az
  • Met
    na, újraindítottam és indulásnál konzisztenciás(?) hibát talál azon a vinyón, kijavít pár filet és megy tovább a bootolás
    eltünt az a könyvtár amit hibásnak írt az előbb
  • Met
    nemtudom, hogy mitől sérülhetett volna meg, Everest a smart adatokra mindent normálisnak ír esetleg van másik progi ami hitelesebb?
    memória hibát nem hiszem mert nyár óta megy a gép, ennyi idő alatt kijött volna ha nyűgje van, most a Norton Speed disk dolgozik a vinyón, a többi könyvtárba be tudtam lépegetni csak abba az egybe nem

egyáltalán milyen progi jelzi ezt? a winnek van ilyen funkciója?
  • hmhm
    nm.
    vinyó nem sérülhetett meg ? SMART ? memória hiba ? chkdsk ? többi fájl?
    ték
  • Met
    köszönöm ezt a szinvonalas hozzászólást
  • hmhm
    megsérült a könyvtár ?
  • Met
    Az mitől van, hogy az óra mellett megjelent egy sárga 3szög benne egy felkiáltójel. Majd egy buborék üzenet, miszerint az egyik vinyón lévő könyvtárban sérült az egyik file? Torrentről szedtem le de jó régen. TC-ben nem nyitja meg azt a könyvtárat és Intézőben sem, azt írja a könyvtár sérült és olvashatatlan.
    Ez mitől lehet?
  • bazza
    HI ALL!
    Örülnék ha tudna vki segíteni, mert már eléggé pipa vagyok...
    Lenne egy elviekben MIDI zeném, ami mp3 formátumú. Én ezt hogy a csöcsbe tudnám visszaalakítani MIDI-be? Már prószálkoztam egy csomó programmal de mindegyik csak szart cssinált. Én nem átzenésíteni akarom, csak simán ugyan úgy szóljon, csaaaak midibe! No ha vki tudna egy egyszerű progit, amivel ezt meglehet csinálni...no az sürgőn írjon vissza thx!
  • IMEVIL
    najó mindegy, biztos le van égve
  • IMEVIL
    ja és használt, igen
  • IMEVIL
    nem én vettem, haverom adta hogy próbáljam ki hogy müxik-r
    eredetileg egy játékszervergépbe vettük, csak aztán nem lett berakva mégse, mert közben a szolgáltató kiiktatta azt a gépet
  • hmhm
    használtan vetted?
    honnan? vatera?
  • IMEVIL
    ja és most így hirtelenjében nemtom milyen magos, de megtudakolom, csak még nem írt vissza aki tudja
  • IMEVIL
    megvan, nincs szaga, nem kormos, semmit, mondom látszólag semmi baja, mégse akar menni
  • hmhm
    sarka megvan?
    nincs füst szaga ?:
  • IMEVIL
    az a baj, hogy nem tudom hogy jó-e egyáltalán, látszólag nincs semmi baja, de nemtom
  • hmhm
    a 2000 res proci ép és egészséges?
    nézz utána milyen magos, esetleg alaplapon kéne jumperral cpu feszt állítani ( bár sztem ezt mostanában maguknak állítják be )