64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • HG
    Kösz szépen, kipróbáljuk!
  • HG
    Nekem kábelnet, 512 -es. Havernek ADSL, szintén 512 -es. Az IP cím minden bejelentkezésnél változik, gondolom ez mindenkinek így van hacsak nem fizet külön fix IP címért.
  • Zealot
    a következő a problémám: van itt nálam egy gép amiben újra kellene installálnom a windowst. Magyar SP2-est akartam belerakni, de az első ujraindítás után mindig lefagyott a betöltés közben. Aztán próbáltam az angol SP2-est. Ugyanaz. Aztán megpróbáltam az angol SP1-est és azt gond nélkül felinstallálta. Lehet hogy nem támogatja a gép (alaplap, chipset,...?)?
    konfig:

Celeron D 2.53 GHz
    FIC VC37 alaplap (intel 845 chipset)
    integrált grafikus kártya
    256 MB ram
    40 GB seagate hdd 7200rpm
    és ha jól láttam nincs benne AGP slot sem
    lite-on combo

ps. Szerencsétlen gyerek COD 2-t akar vele játszani. Van rá esély hogy SP2-es winnel elindul? Mert most így SP1-essel nem akar. Valami hibát ír ki. Talán az hogy nincs a grafikus kártyán pixel shader. De nem biztos. Amúgy van rajta? Mert ha nincs akkor valszeg azé nem indul.
    Hogy lehetne erre SP2-es wint telepíteni? Várom a javaslatokat. Előre is köszi.
  • MiloShee
    Van hogy elrepül egy madár a házunk előtt vajon mitől lehet?? :D Ossz meg velünk egy két részletet, előzetes hibaüzi, belassulás? Illetve a fagyás formáját is leírnád? Hirtelen gatt merevre fagyós, beszaggatós majd egyszer csak megállós, hang megy kép fagy, ilyenekre gondolok.
  • grebber
    Kb 5 percenként fagy a gépem mitől lehet?
  • uzsidoboz
    Kössz Kipróbálom...;)
  • rtomo
    sztem hazavágódott a vga drivere :-/ reinstall-t ajánlok a vga-hoz, ha utána is szar akkor ott windows hiba van...
  • Roll
    Sziasztok!

Van egy kis probléma húgom gépével:

3 hetes xp sp2 van rajta, eddig frankó volt, most kb 5 percig tölti be a windows-t, és az első ilyen betöltés után visszavette a windowsba a megjelenést, legnagyobb teljesítményre (saját magától).
    Ha visszaállítom a hogy valahogy kinézzen a windows, teljesen megzakkan a gép, nagyon belassul, és persze az indulás is marad olyan nehézkes.
    Ha valakinek van valami tippje légyszi írja meg.

A gép: P4 1.8 (nem cerka), 512 ddr
  • MiloShee
    1.) Remek kérdés...
    2.) ...De nem a HW rovatba :D
    Na viccet félretéve, ez a "tömbszdébé" a db kiterjesztésével bizony egy Winfos által generált adatbázis fájl. Azokat a kis thumb-öket(miniatűröket) tartalmazza, amit a Winfos "miniatűrök" nézetben mutat amennyiben egy mappában ismert médiatípust talál (ált. kép,hang). Ki akarod kapcsolni? Kérlek. Vezérlőpult->Mappa beállítások->Nézet->Pipa a ne gyorsítótárazza a miniatűröket fülbe. Sok szerencsét
  • uzsidoboz
    Csá! Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne h milyen fájl az a thumbs.db?! Mert néha kurvára tud idegesíteni, mert főleg fimeknél meg egyéb helyeknek jelentkezik és néha nem lehet letörölni ha meg le lehet akkor meg a lomtárból nem lehet eltávolítani... azaz nem... el lehet ha restartolsz ugyanígy egy mappa törlésénél ha benne van... Mert elég idegesítő ha letörölsz vmi film vagy játék vagy akármit és ott áll egy mappa amiben nincs semmi csak ez a szar... Nem tudom mi ez semmilyen víruskereső nem mutatja ki és windows újrarakás után már is jelentkezik!!!!

Aki tud plese help!!!
  • MiloShee
    Hi! Igen hát ez nem igazán az a fórum, de ím legyen. Van egy program amelyet Hamachinak hívnak és innen tölthetitek le. Amelyik játék nem támogat DirectIP csatlakozást de LAN-t igen azt ennek segítségével fogtok tudni. Röviden ez a prog virtuális LAN-t hoz létre a neten keresztül. Sok szerencsét hozzá.
  • robie18
    AMD Sempron 2600+, 1600 Mhzen fut (200*8), gyári hűtéssel
  • vjanika
    Milyen proci is az pontosan?
  • robie18
    Milyen netetek van?
  • HG
    Sziasztok! Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de nem találtam az én problémámal foglalkozó fórumot, talán ti tudtok segíteni. Szeretnék a haverommal neten keresztül játszani, IP-cím megadásával. Empire earth -ban sikerült is, de az IL2 - forgotten battles-ben nem jött össze. Ismeri valaki ilyen szempontból az IL2 -t? Ha a játék nem támogatja ezt, akkor milyen módon lehet összekapcsolni a gépeket? Előre is Köszi!
  • Met
    valszeg úgy, hogy a 3-ból 2 duálban megy
  • robie18
    Hellosztok! Van egy AMD 2600+os procim ASUS K8V-X SE alaplappal. AZ alaplap cdjén van egy Cool&Quiet nevezetű progi, ami marha hasznos lenne. A BIOSban is be kellene kapcsolnom azt a funkciót, mielőtt föltelepítem a progit. Bementem a BIOSba, h bekapcsoljam, de nem volt sehol. Megnéztem a kézikönyvben, h jó helyen keresem-e, és igen. De nem volt ott! Akkor a procim nem támogatná azt a funkciót? Nem lehet följebb húzni? Írjatok! Kösy
  • hmhm
    The dual channel configuration alleviates the problem by doubling the amount of available memory bandwidth. Instead of a single memory channel, a second parallel channel is added. With two channels working simultaneously, the bottleneck is reduced. Rather than wait for memory technology to improve, dual channel architecture simply takes the existing RAM technology and improves the method in which it is handled. While the actual implementation differs between Intel and AMD motherboards, the basic theory stands.

Röviden: két megegyező ram modult raksz az alaplapodba, akkor gyorsabb lesz a memória tevékenység, mintha egy nagyobb kapacitású modul lenne benne.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_channel
  • Pp
    Töltsd le a netröl a CPU-Z progit. Minden okosságot kiír a gépedről.
    Viszont engem meg az érdekelne, hogy pontosan mit is jelent ez a dual, ill. pontosan mire is jó? Thát ha a memoriákat nem duálban futtatom, akkor mi van, ill. ha duálban futtatom, mit is érzek?
  • hmhm
    és az mennyire igaz? bizonyító erejű?

3 ram modul van bent és kiírja. na azt hogy csinálja?
  • Met
    amikor indul a gép kiírja
  • JimKirk
    Ez engem is erdkelne!
  • hmhm
    Hogy lehet megbizonyosodni arról hogy a ram modulok dualban futnak ? htx.
  • steweee
    sztetek azzal vissza tudom vinni a vincseszteremet hogy hibás, hogy olyat csinál hogy először is a feketet képernyőn induláskor, illetve a setupban nem a normális SAMSUNG felirattal találja meg, hanem SAESUNG, de néha egyéb krixkraxokkal, illetve van hogy nem is látja, a rendszervincseszter kábelére rakva a vindózban már nem látja, ellenben most többszöri átdugdosás után secondary masterként hajlandó volt elindulni és gyorsan lementettem róla mindent, de az előző gépemben csak raid kábelről volt hajlandó futni. mondjuk megvásárlásakor az első teszt formázás után rögtön talált rajta hibás szektorokat, de azt a lemezkarbantartó orvosolta, és bár nem volt jó előjel, tökéletesen működött, és működik most is, ezt leszámítva. egy éves lesz, három év gar van rá, csak nem tudom ezen kívül hogy nem minden foglalatban működik mint mondja mi a baja. valószínűleg egyébként meg fog halni előbb utóbb még 3 éven belül, de nem akarom hogy éppen fontos dolgok legyenek rajta mikor bekövetkezik.

mit tegyek? ja, van még ezen kívül 3 ua 80 gigás, azok mind tökéletesen mennek
  • Wladislaus
    Helo! olyan híreket halottam a Razer Cooperheadről hogy nem érdemes a pixelnél vásárolni mert az selejtes széria! Mi igaz ebből?
  • freestyler8
    kösz szépen..
    majd megoldjuk innen már a többit
  • MiloShee
    Hi! Sajnos viszonylag kevés segítséggel tudok szolgálni. A notebookod nem lehetett túl népszerű darab, mindössze 2 találatot kaptam gugülön. Tehát nincs más hátra, Everestre fel, és bezony Hw elemenként kell összeválogatnod a drivereket. Az Everest nevű progira itt tehetsz szert, sok sikert.
  • freestyler8
    Hali!
    van 1 nagy problémám... Újratelepítettem az XP-t és nem találok drivert ehhez géphez: Patriot2001HU
    hol találok drivert?
    Valaki belinkelné? nagyon fontos lenne...
    előre is thx.
  • MiloShee
    Whaazeee Adjunk neki listát a szolgáltatókról?
  • NeoMaN
  • JimKirk
    Vegre elvezhetem a keken vilagito ventimet anelkul, hogy hallanam is!
  • MiloShee
    Igazán nincs mit, nagyon szívesen!
  • JimKirk
    Molex csatis biza es mar meg is oldottam!:)

Ezer koszonet!
  • MiloShee
    Hát ha az illető házventi molex csatis mi sem egyszerűbb: Kösd át a venti csatiját úgy hogy ne a sárga kábelhez érintkezzen hanem a piroshoz ugyanis azon jön ki 5 volt. Ha meg alaplapra csatlakozik akkor próbáld meg vezérelni, állítólag program segítségével is lehet, mind pl.: Motherboard Monitor... De lehet hogy nem :P
  • andrewjr22
    Sziasztok!

Volna egy parám!

Adott egy Samsung 160Gb Sata vinyó... egyik nap "eltöntek" róla adatok. következő rebootnál látszólag minden működött. azóta ezt eljátszotta kétszer. partitionMagic-kel megformáztam. látszólag megint minden rendben volt, de amikor dvd-ről másoltam rá adatot egyszercsak "eltünt" a meghajtó!!! mi a túró ez?
    HLP SOS THX
  • JimKirk
    Csa!

Azt, hogy 5 volt-rol menjen egy hazventi hol kell beallitani?
    Mar nagyon sok embertol hallottam ezt az "5 voltos" megoldast. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb fordulatszamon megy a fan?

Elore is koszi!
  • Tsityu
  • MiloShee
    Ááá, végre valaki meg tudta mondani, köszönet érte. A nevéből ítélve kicsit ilyen piárfogásnak tűnik
  • Tsityu
    MegaTransfers per Second
  • MiloShee
    Valaki mondja meg nekem legyen szíves a MT/s milyen mértékegység. Lehet nem fontos de megőrjít :D:D:D