64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Narancs
    Srácok, lenne egy elég nagy problémám. Vettem egy P3 félkonfigot, második gépnek. Előző srácnál működött faján, elhoztam a lapot és a procit. Soltek Via 133Pro chipsetes lap, P3 667-es /256/133 -as prockó egy Slotketben. Tettem bele itthon egy 128 megás 133-as SD ramot, elötte is ilyen volt benne az előző tulajnál. Ki akartam próbálni, rányomom a Chieftec 360-ast. Bekapcs, szépen fölpörög a hűtő de nem ad képet a monitorra. Voodoo3-ast tettem bele, előzőleg is az volt benne. Törlöm a CMOS-t, de még mindíg semmi, elindul de nem ad képet a moncsira. Lap és proci biztos jó, kicseréltem a VGA-t és a ramot. Semmi változás. Szerintetek mi a fene baja lehet? Arra gyanakszom, hogy a Chieftec 360-assal van a baj. Lehet ez, hogy túl jó a táp neki?
  • gabesz012
    Nem annyira fontos az sp2, de most sp1 van fönt, és kb. 20perce kaptam ismét egy kékhalált, amint a mozillával meg akartam nyitni egy oldalt... Ez a memória akármilyét állítsa át a BIOS-ban című kékhalál. Namármost a BIOS gyári beállításra van téve, 3hónapig ment is úgy a gép, minden hiba nélkül, új hardver nem lett belerakva... Driverek sem nagyon lettek cserélve, ugyanazokat használom, mint idáig.
  • gabesz012
    Ezt a hibaüzit 2 napja kezdte el nyomatni, és idáig összesen 2szer volt. De asszem ez az új WMF féreg miatt volt, mert mióta feltettem az erre kiadott javítást, nem kaptam meg az üzit. (bár arról fogalmam sincs hogy került a gépemre, norton internet security nélkül nem voltam neten...) Nézd meg a registry-t, és ha benne van ez: Psyme.br, akkor az a wmf féreg lesz. Microsoftéknál már van rá javítás.
  • psg5
    akkor viszont nem értem miért nem engedi a catalystot mint illesztőprogramot telepíteni, miért kell neki az eredeti lemezt??
  • Koppernikusz
    Ha annyira muszáj az Sp2 akkor integráltat próbálj meg feltenni.
    Tegyél fel más drivereket, mert lehet hogy azok akadnak össze.
  • Bandi 18
    Ezt nekem is ki szokta írni!!! Egy kérdésem lenne milyen gyakran csinálja ezt neked??
  • gabesz012
    Lehet, hogy az újabbnak lock a neve. Amit én használok, az tool, és ugyanúgy műkszik. Szóval erről ennyit. :)

#14450 -re senki??
  • Met
    mivel van összekötve?
  • jakewyler
    Mé mivan akkor ha össze van???mert nekem jelenleg össze van kötve és tökéletesen megy!
  • Met
    az Atisok a catalyst nevet adták az illesztőprogramjuknak, tehát ugyan az:)
  • izb
    nem
  • jakewyler
    Hali!
    Winchester lehet össze kötni winchesterrel?
  • psg5
    és így viszont nem félő hogy amikor az új meghajtót rakom akkor az rárakja magát az eredeti illesztőprogramra? vagy én nagyon keverem és az illesztőprogram valamint a catalyst driver nem ugyanaz?
  • psg5
    Cifu! emelem a kalapom előtted!
    valóban igazad volt valszeg összeakadt az előző verziókkal. úgy csináltam ahogy leírtad és rendben lett. KÖSZ!
    Még egy: azt soha nem tudom kiküszöbölni hogy ha leszedek minden Ati cuccot akkor újrarakáskor mindig kéri a grafkártyához kapott telepítő lemezt és nem használja hiába jelölöm ki neki az új drivert (nem engedi kijelölni hiába azt adom meg neki hogy onnan töltse be az illesztőprogit??
    Még egyszer KÖSZÖNÖM.
  • [NST]Cifu
    Nem kell win reinstal. Valószinüleg a driver nem megfelelően lett eltávolítva, ezért a maradványai szépen összeakadtak az új driverrel. Megvallom ez az a dolog, ami nekem is sok bosszúságot okozott anno. Na, akkor ha már itt tartunk, tegyük a következőt: először is Start -> Programok -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás alatt hozz lérte egy új visszaállítási pontot. Ha bármi baj lenne, ugyanitt vissza tudod állítani a gépet az elmentési pontnál lévő állapotba. Sajnos ez sem segít minden esetben, de sokszor megkíméli az embert az ősz hajszálak gyülekezésétől. Gondolhattam volna rá korábban, de hát a legtöbb esetben a driver újratelepítésnél nem történik gebasz.

Na, ha ez megvolt, akkor tölsd le a Driver Cleanert, telepísd fel, majd indísd el. Most uninstallád az ATi drivert és Control Panelt, ha ez megvolt, ne nyomj restart, hanem a Driver Cleanerben, válaszd ki az ATi-t, és utána Start. Na, ha ez megvolt, akkor restart. Most telepísd fel az új drivert, és utána a Dx9c-t, hogy teljesen tiszta legyen a rendszer.
  • Falconer
    Nem refresh tool az, hanem refresh lock!
  • psg5
    hát lehet hogy ez lesz, de most megnéztem más erős játékokat is (call of duty, panzers II ) és azok szépen mennek de példáúl a Panzers I -nél meg NFS-nél már csak hang van kép meg fekete.
    Ezért akarom hátha más megoldás is van mint win reinstall.
    mire lehet még gondolni?
  • Sland
    Sziasztok!

Vettem egy Logitech Cordless Desktop EX110 es bill+egeret. Fel van instalálva hozzá a program amit adtak. Az egér néha fogja magát és arréb vándorol, a billentyűzet pedig néha kihagy. Pl ha írok egy normális szöveget a betűk 70% át kihagyja. Mit tévő legyek hogy ezek ne okozzanak többé problémát? Amit vettem azt egy másik gépehz vetem:
    Annak Configja:

Alaplap: Chaintech VNF4 NF4 Socket393
    Proci: AMD Athlon64 3000+ Socket939 BOX
    Memória: 512MB PC3200 400MHz DDR BRAND
    Winyó: Maxtor 80GB 7200rpm IDE
    Videó kártya: Innovision Geforce PCX 6600 128MB DDR PCI

vajon mi lehet a billentyűzet/egér baja?
  • Falconer
    A Catalystnál tudta, eddig 9600Prom volt, aztán most meg 6600GT, azért nem vagyok képben. Thx.
  • Met
    Azért lenne jobb a reinstall, hogy ne kavarjanak be az előző driver maradványai.
    Friss driverrel, directx-el és net framework-el könnyebb lenne lenne.
  • gabesz012
    NVRefresTool-al tudod beállítani a frissítéseket (nvidia kártyánál). Ati-nál meg, ha jól tudom a catalyst-on belül.
  • psg5
    filmeknél teljesen rendben sőt még talán jobb is mint olt, kizárólag játékoknál csak a hang és teljes sötétség ( ja meg a kurzor azért meg van akkor is:(
    mi ez???
  • psg5
    más megoldás láttatlanban?
    csak feketeség semmi más ha játszani akarok, bár photosop meg ilyenek mennek szépen
  • Met
    nemhinném, hogy attól meghalhatna:)
    telepítsd újra a wint
  • psg5
    tényleg SEGÍTSÉG!
    azt hiszem a sok reinstall meg driver felrakástól meghalt a grafikus kártyám!!
    Bármilyen grafikai programot, játékot elindítok csak fekete képernyő fogad!!
    Már leszedtem minden ati szoftvert illesztőprogit és visszaraktam az eredetiket de így is csak feketeség van ha elindítok valamiT. Mit tegyek???
  • psg5
    de akkor leszedi a teljes ati mindent illesztőprogit satöbbit.
  • [NST]Cifu
    Távolísd el a Programok telepítése és törlése menüből a Cataclyst Control Panelt.
  • Falconer
    Valaki meg tudná mondani, hogyan kell Nvidia kártyáknál beállitani, hogy a képfrissitést minden programra ráeröltesse?
    Most pár játék 60hz-en fut, és a szemem majd' kifolyik.
    Thx
  • kircso13
    köszi

De a SMART helyén nincs semmi az everestben, rámegyek a vinyóra azt semmi , szürke kép( szerintem azért mert 2db 120 bg vinyo sataraid-ben megy) A másik IDE vinyót azt látja és az értékeket is látom.
  • psg5
    az Ön aktív grafikus adapterének illesztőprogram verziója nem támogatja a Catalyst Control panel center-t frissítse...
    ez mi?
    hát mégesem sikrűlt felraknom az új drivert?
  • [NST]Cifu
    De mit akarsz tesztelni? Ha a SMART-ot, akkor Everest, ha a sebességét, akkor HDTach, ha meg szektorhibákat keresel, akkor jobb gomb a vinyón a Sajátgépben, majd tulajdonságok -> Eszközök -> Hibaellenőrzés.
  • Gladiator
    megpróbál. kösz.
  • [NST]Cifu
    Akkor jön a trükkös rész: indísd el az ATi driversetupját. Ez először ha jól emlékszem egy könyvtárat kér, ahova kitömöríti magát. Na adj meg neki egy egyszerű helyet (pl. C:\ATI), és amikor kéri a drivert, ezt a helyet ad meg neki (lehet, hogy a könyvtáron belül egy WinXP vagy hasonló könyvtárban lesz a driver).
  • [NST]Cifu
    Ötletszerűen: távolísd el a régi drivert és tedd fel újra (esetleg nézz utána nincs-e frissebb). Így látatlanban arra gyanakodnék, hogy a directsound szált el valamiért.
  • kircso13
    HI

Segítséget szeretnék kérni. Olyan progi kellene amivel a vinyót lehet tesztelni (S-ata)

Köszi
  • psg5
    vagyis a megfelelő illesztőprogramot keresi!
  • psg5
    így csinálom de utána mindig kéri a videókártya meghajtó szoftverét...
    hát az nem egyenlő a meghajtóval?
  • Gladiator
    na, elment a hangom csak úgy hip-hop. viszont a winnek van hangja, de se winamp, se játékok, se itunes, se videók nem szólnak csak a win "beköszönő"
    hangkártya audigy2, alaplap abit.
    most csináltam egy rendszervisszaállítást mai nap 3 órára. 3 után semmit nem csináltam a hanggal, nem tom miért "szállt" el.
  • [NST]Cifu
    Az ATi-nál a driverek verziószán év pont hónap alaphelyzetben. Tehát a Catalyst 4.1 az 2004 Januárt jelent, az 5.8 meg 2005 Augusztust. Ez az 5.13-as valami extra kiadás lehetett, de a lényege, hogy a 2005-ös év 13.-dik drivercsomagja.

Felrakni egyszerű: fogod, és a programok telepítése és eltávolítása menüben eltávolítod az ATi drivert és control panelt, majd restart, és felrakod az új drivert.
  • psg5
    ja és mi a menete az új driver telepítésnek?
    Magát a szoftvert is mejjel a videókártya rajt van a gépen is le kell szedni? és helyére az új drivert vagy lehet frissíteni?