64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bigapó
    egyik ötletem az, hogy "átveszi" a SATA-tól, de mikor rákattintok, akkor csak egy eszközt mutat. természetesen mikor bedugom, akkor nem olyan az ikon, hanem, mint az eszközkezelőben az USB-s vezérlőknek, 3-felé elágazó nyílszerű valami. de, hogy miért tűnik el?
    ha esetleg nem tettem volna hozzá, ez a port a gép elején található, tehát egy kis vezeték köti össze az alaplappal. nemtom esetleg ez okozhatja-e a problemet?
  • [NST]Cifu
    Ha javasolhatom, inkább állíts össze egy saját gépet. De ha mindenképpen ezekből kell választanod, akkor inkább az Intel gépet javaslom, hacsak a proci nem Celeron, mert akkor kerüld el. Az AMD gép esetén rossz ötletnek tűnik a Codegen 400W-os tápegység, és az 512MByte ram.
  • [NST]Cifu
    Passz, nekem állandóan ott van a SATA vinyókkal. Hogy miért tünhet el számomra is rejtély...
  • Neogan
    Melyik a jobb gép?
    CODEGEN ATX MIDI toronyház
    Chieftec 410W aktív tápegység 24pin (1x 12cm cooler)
    ASUS P5GD2-X i915,DDR-2 PCI-e alaplap ,
    iP4 3000 / 2MB IEM64T processzor, s775 CPU hűtő ,
    1GB DDR2 PC4200 533Mhz memória Dual Ch. (2modul) ,
    200 Gb/7200 Samsung merevlemez S-ata2-8MB (3 év gar.)
    3.5” Floppy meghajtó,
    Geforce 6600GT PCI-e 128MB (Tv out,DVI ) VGA vezérlő,
    LG GSA 4163B 16x +/- Dual Layer DVD író,
    Genius K-16 320W PNPO hangszóró
    Samsung Win98 hun. Billentyűzet 108g.,
    MS Wheel Optical Scroll mouse USB/PS2

64bites AMD PC 3D támogatással
    CODEGEN ATX MIDI toronyház (400W),
    ASUS A8N-E Nforce4 alaplap USB 2.0,6ch audio 2xPCIex ,
    AMD Athlon 64 3.2+ s939 processzor, s939 Ball hűtő ,
    512MB DDR PC3200 memória Dual Ch. (2modul) ,
    160 Gb/7200 Samsung merevlemez (3 év gar.)
    3.5” Floppy meghajtó,
    Geforce 6600GT 128MB DDR (Tv out,DVI ) VGA PCI-e,
    int. PNP 6CH hangkártya ,
    LG GSA 4163B 16x +/- Dual Layer DVD író,
    Genius K-16 320W PNPO hangszóró
    Samsung Win98 hun. Billentyűzet 108g.,
    MS Wheel Optical Scroll mouse USB/PS2

• bigapó
    hali!

hétvégén megbütyköltem a gépet és úgy néz ki minden rendben:))) beraktam a jumpert, hogy SATA-1 legyen, kiszedtem minden ATA-s vinyót, szereztem egy másik SATA-drivert (1.01 volt az alaplapi cd-n, ez most 1.05-ös volt, netről, ABIT oldaláról). XP gond nélkül felment és azóta is müxik. már csak a régi vinyókat kell helyrepofozni (pqmagic-kel adok nekik:)), aztán remélhetőleg minden rendben lesz. kösz a segítséget mégegyszer.

arra esetleg van ötleted, hogy hogy lehetne eltűntetni a "hardver biztonságos eltávolítása" nevű kis ikont a jobb alsó részről (az óra mellett)? most, ha berakom a PenDrive-omat, akkor megjelenik, hogy USB-s háttértár csatolva, egy másik ikon is feltűnik (ennek az eltávolítására), de az pár perc után eltűnik onnan és csak hosszas kattingatások után érem el a hardver biztonságos eltávolítását.
  • psg5
    ez mind oké de egyszerűen ahova kitömörítette ott nem talál megfelelőt...
    nos még egyszer megnézem viszont, bár most minden rendben igaz az 5.6-os drivert raktam fel és fel is ismeri a rendszer.
    a következő telepítésnél megpróbálom mjad ezek szellemében.
    Még egyszer KÖSZ!
  • [NST]Cifu
    Csak akkor engedi, ha az adott könyvtárban talál telepítőfile-t, tehát keresd meg, hova tömörítetted ki (a C:\ATi\WinXP csak egy példa volt, ha kitömörítetted a drivert, akkor nézd át a könyvtárakat, hol is található pontosan).
  • Met
    akkor indítsd csökkentett módban és kézzel indítsd el a telepítőt
  • apu
    Köszönöm. :)
  • psg5
    hiába nem engedi leokézni!
  • Koppernikusz
    vezérlőpult / felügyeleti eszközök / számítógép kezelés
    klikk lemezkezelésre
  • apu
    Szevasztok Megtudja valaki nekem mondani, hogy tudom megnézni az XP ben hogy melyik vinyóhoz melyik partició tartozik ?
  • Aspyrin
    Én nem látok egyet sem nálad :)
  • Tomsteel
    Visszaszívtam az előző üzit, csak kicsit felbaxta az agyamat ez a bűntetőpont
  • [NST]Cifu
    Ja!!! Na, amikor kéri a lemezt, akkor ad meg neki azt a könyvtárat, ahova ki lett tömörítve az ATi driver (pl. C:\ATi\WinXP).
  • Tomsteel
    oks köszönöm, én Sapphire párti vagyok, mert nekem az van, és bevált !
  • Tomsteel
    HEHE Ez nagyon jó, bármit írok kapok 2 büntetőpontot, hihetetlen hogy szívják a levegőnket ezek a....szóval ezek az emberek!

Nem baj, ügyes vagy fiam, gratulálok, ehhez értesz !
  • Rafaelo
    többivel nincs tapasztalatom volt club3d 9600 asom azzal nemvolt semmi bajom
  • Tomsteel
    és melyik a legjobb?
  • Rafaelo
    inno-t ne rosszak
  • Tomsteel
    Sziasztok!

Szeretnék venni egy Radeon 9800pro-t, de nem tudom, hogy melyiket válasszam!
    (Sapphire, Club 3D, inno 3D, stb...)

Ha valaki tud valamilyen teszt végeredményről ami ezeket vizsgálta, legyen szives írja le nekem!

Előre is köszi !
  • psg5
    lehet valamit be kell még állítani alapon hogy a szoftvereltávolító az eredeti illesztőprogramot ne szedje le?
    Restartkor új hardver elemt észlel (videóvezérlő) és ilyenkor kéri az eredeti lemezt...:(
    Vagy nem az ati szoftvereltávolítóval kellene leszedni?
    Amikor mindent úgy csináltam ahogy mondtad akkor is ez volt ezek szerint akkor az új drivert rátlelepítette a régire? de teljesen jó minden.
    Nem lehet hogy nem is kell leszedni csak egyszerűen feltelepíteni és így frissíti magát??
  • psg5
    nem nem mehajtót telepítek.
    de mikor az ati szoftvereltávolítóval leszed mindent akkor tényleg mindent leszed és kéri a videóvezérlőhöz kapott lemezt...:(
  • [NST]Cifu
    Nincs otthon egy régebbi tápegységed? Csak próbaképpen. Rémlik valami, hogy az ATX 2.0 szabványnál volt valami kavarás az alaplapi csatlakozókkal. Bár lehet, hogy rossz úton járok én is. Nincs esetleg egy PCI videokártya (akár egy S3Trio) kéznél?
  • [NST]Cifu
    Mindenképpen cseréld le szerintem, a Chieftec 420W-os amúgy bőven elég lesz, ha nem SLI-s rendszered van.
  • [NST]Cifu
    Az alapi kártyádhoz rakj fel egy új drivert. Amúgy milyen alaplapod van?
    Még egy apróság: az AC97 egy szabvány, nem egy hangkártyatípus...
  • [NST]Cifu
    Kell neki az eredeti lemez? Te véletlenül nem az ATi médialejátszóját akarod telepíteni? Az szokott ilyesmiket alkotni, legalábbis anno nekem az csinált ilyen érdekes dolgokat. Egyébként az ATi vga-meghajtóprogramját tényleg Cataclystnak hívják, ahogy az nvidia meghajtóprogramját Forceware-nek. :)
  • Bandi 18
    C-Media vagy a régi Audigy az SB-től ezek vannak az általad említett fájdalomhatáron belül.
  • Rohamsisak
    Srácok,légyszi ha tudnátok akkor ajánljatok már néhány hangkártyát, a lányeg hogy ne legyen több kb8000ft-nál és ennyi pénzért a lehető legtöbb cuccot támogassa alegjobban pl:az eax-ot, dolby..... Szóval valami olcsót mert csak átmeneti megoldásként kéne. Az integrált ac97-esemmel az a gáz hogy tud (néha) eax-ot a játékok alatt de ha berakom akkor visszaesik a game kb5-fps re, ami azért nem tul kellemes! Szóval játékra kéne elsősorban. Légyszi help! Előre is köszi!
  • Bandi 18
    mindenképpen főleg ha 7800GT-t veszel akkor még egy nagyobb chieftec is elkelhet
  • Ferencz István
    Hy!
    Kb. 1,5 hónap múlva veszek új alkatrészeket.: AMD Athlon64 3200+, Gigabyte GA-K8N Ultra-9, VGA: GeForce 6800GS vagy 7800GT. Most van egy Codegen 480W-os tápom és szerintetek kicseréljem egy Chieftec 420W-osra?, mert a Codegen-ről sok rosszat hallottam és nem szeretném ha tönkretenné az új alkatrészeket.
  • Shaby
    Sziasztok!
    Szükségem van a segítségetekre. Még karácsony előtt sikerült megvennem egy Trust márkájú wireless desksettet és mondanom sem kell a doboz tartalma elég hiányos volt. Az egér, illetve a billentyűzet megvan, de sajna a receiver(a fógadóegység) hiányzik, így nem tudom használni a settet. Sikerült beleesnem újra a csapdába, ugyanis a blokkot egy laza mozdulattal azonnal a kukába vágtam.

Ha esetleg valaki tudja, hogy hol tudok venni ilyen receivert akkor kérem firkantsa már ide nekem, mert nem szeretneém újra megvenni az egész desksettet.

Előre is köszönöm a segítségeteket
  • Rohamsisak
    Srácok,légyszi ha tudnátok akkor ajánljatok már néhány hangkártyát, a lányeg hogy ne legyen több kb8000ft-nál és ennyi pénzért a lehető legtöbb cuccot támogassa alegjobban pl:az eax-ot, dolby..... Szóval valami olcsót mert csak átmeneti megoldásként kéne. Az integrált ac97-esemmel az a gáz hogy tud (néha) eax-ot a játékok alatt de ha berakom akkor visszaesik a game kb5-fps re, ami azért nem tul kellemes! Szóval játékra kéne elsősorban. Légyszi help! Előre is köszi!
  • hen-tes
    thx
  • izb
    ja csak 4x sebességen fog menni
  • hen-tes
    egy 8x AGP-s vga kártya belemegy egy max 4xAGP-s alaplapba? :oo

(ASUS A9550GE 128MB TD 128bit)
  • Atkamon
    Ok, bocsi.
  • Narancs
    Itt válaszolok ha újra fölteszed a kérdést. Segítség topic maradjon a bajban lévőknek.
  • Atkamon
    Érdeklődnék, hogy melyiket érdemesebb venni: Celeron D, vagy Sempron?
  • Narancs
    Ja, és a slussz poén. Másik hasonló lappal és procival (DCS P3WA & Celó 600MHz) ugyanezt csinálja akármelyik ramot és VGA-t pakolom belé. Amúgy a VGA-k is biztosan jók, minden műxik külön, de együtt sehogy.