64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
sd54321 #14587 jah! tom:) nem idő..bár nem is szándékozom évekig használni:) én kb 2 évente lecserélem őket... kinövi őket az ember:)
ha pedig addig sem huzza, hát akkor levonom a tapsztalatot:)
de eddig minden ok....
viozáshoz meg pont ok, mert baromi gyors (ahhoz képest h sima ide-s atapi) -
sd54321 #14586 a procihűtőt érdemes figyelni menet közben... lehet, h gagyi a ventillátor rajta és nem tudja elég gyorsan pörgetni ahhoz, h szinten tudja tartani a megengedett proci hőmérskletet
Celeron 266Mhz(S478)533Mhz.
ezek voltak az első 478-s chippek, nagyon érzékenyek voltak a megfelelő hűtésre! a biosban is szokott lenni egy hömérs figyelő, ha van elég idő belépni oda és megfigyelni az értékeket akkor ez is segthet a kiküszöbölésben
ha a rögvest bekapcsolás után elszálna akkor én is a tápra gyanakodnék, de így hogy 1 órára rá, az már kicsit gyanus
sztem érdemes lesni a táp ventijét is, illetve azt, hogy mennyire forrósodik a kiáramló levegő
integrált vidákrtya van benne vagy vmi különálló? ha vmi külön kártya van benne akor annak is lehet egy igen komoly hőleadása, sőt egy igen komoly teljesítmény felvétele is
az elsőt a vidikártyán elhelyezett hűtővel lehetne orvosolni a másodikat pedig egy uj, erősebb (min 350W-s) táppal
azt is érdemes megfigyelni, h egész pontosan mikor adja abe a kulcsot, vagyis mi fut olyankor a gépen. lehet, hogy 1 bizonyos progi indítása idézi elő azzal, hogy bekapcsol vmit, vmelyik alaktrészben ami pl. a gép bekapcsolásakor nics érintve (pl. egy játék ami használni akarja vidikártya vmely hardweres elelmét, pl. a T&L efektust)
1 biztos, addig ne hozd ela tölük a gépet amig meg nem javították, hacsak nem rendelkezel odahaza megfelelő tudással és eszközökkel a fentiek felderítésében! -
#14585 1 hónap az nem idő... -
sd54321 #14584 1 hónapja vettem egy 160gb-s maxtort, semmi gondom vele, napi 24-t nyúzom vedio felvételre és editálásra... -
sd54321 #14583 nem mentetted le az eredeti bios-t a frissítés elött????
-
#14582 Igen általános problémaforrás -
#14581 inkább az "öcsédet" kérdezed meg ;) -
steweee #14580 az hogy lehetséges hogy egy lefagyás után a fekete képernyőn pirossal megjelenis a do not power off while bios is saving üzenet, majd utána többször fagy a gép, mire rájövök hogy a memória sebességére 433 hz-t jelez, pedig hozzá nem nyúltam, be sem léptem a setupba egy jó ideje. visszaállítom és most már jó, nem fagy, de félek vmi vírus belepiszkált. lehetséges? mit lehet tenni? -
steweee #14579 vki nemrég vmelyik topicban írta hogy a feladatkezelőben, illetve a felügyeleti eszközök szolgáltatásokban permanensen kiiapcsolva vmit gyorsabb lesz a gép. keresővel nem találtam az idevágó topicokban és fontos lenne hogy tudjam hogy mi volt az, mert rendellenességek vannak a gépemen és visszaállítva megtudom hogy amiatt e hogy kikapcsoltam vagy más a hiba forrása -
#14578 Szerintem Maxtort ne vegyel, nekem az van es elegge kattog mar, igaz mar 3 eves!
Van egy Seagate Barracudam is, 2 eves, hangja semmi es szerintem gyorsabb is vele a konfigom.
U.I.: van meg egy 8 eves 4.2 gigas seagatem ami meg mindig nagyon jol muxik!:P -
steweee #14577 az xpand rallyban vmiért nem akaja megfelelően felismerni a sidewinder microsoft gamepadomat. de billentyűvel meg nem jó kormányom meg még nincs. ezek a beállítási értékei a .cfg-ben, a játéban meg nem akarja "látni" az iránnyilakat a padon csak egy irányba (+0)bármerre is tapizom az iránynyilat
milyen értékeket kellene beírni a konfigjába hogy jó legyen? ez a két ráutaló sor:
InputSettingAnalog("TurnLeft", "J0 axis 1 (+)", 2, 0, 1, 0, -1, 1.0, 0.04)
InputSettingAnalog("TurnRight", "J0 axis 0 (+)", 3, 0, 0, 0, 1, 1.0, 0.04)
ezek az alapértékei, megpróbáltam úgy hogy a második sor (+)-át átírtam minuszra de úgy sem jó -
#14576 Én személy szerint Samsung vagy Seagate 80Gbyte-os vinyót javasolnék. -
#14575 Így látatlanban én is a tápegységre vagy az alaplapra gyanakodnék. -
#14574 hehe
ezt komolyan kérdezted?:)
mik az igényeid, sata vagy pata kell?
szerintem maxtort ne -
#14573 Hi. Szerintetek milyen winyótt vegyek 14k-ból? -
kati38 #14572 Köszönöm az eddigi válaszokat,remélem azért sikerül megjavítatni. -
kati38 #14571 Sajnos azt nem tudom.A gépről ennyit tudok:ATX codegen ház, alaplap gigabyte S478 I865PE,memória 256Mb 400DDR Ram,Celeron 266Mhz(S478)533Mhz. -
#14570 Mekkra táp van benne? mert lehet az mondta be az unalmast -
kati38 #14569 Csornán. -
Mersh #14568 ja, ja.. melyik? -
#14567 melyik bolt? -
kati38 #14566 Kikapcsol és 1-2mp múlva vissza is lehet kapcsolni.Többet abból az üzletből nem veszek semmit.Azt mondták,hogy még én vigyek be játékot is ,azzal kipróbálni a gépet. -
#14565 Hát nem túl komoly hely lehet akkor, ha így állnak hozzá...
Látatlanba ez ügyben nem sokat lehet mondani, többet kéne tudni a részletekről (kikapcsol? nem csak újraindul?). -
kati38 #14564 Telefonáltam nekik ,hogy terheléssel is próbálják ki,mivel nem szórakozásból vittem be a gépet.De ezt szerintem maguktól is meg kellett volna próbálni.Így akarták visszadni. -
#14563 és ott nem tudták megcsinálni vazz?
valszeg valamely hűtéssel vagy memóval van gond -
kati38 #14562 sziasztok!
Az én bajom a következő:van egy összeállított gépem ,ami még nincs egy éves.Kb óránként kikapcsol,ha erős játékkal játszok.Ha internetezek akkor tovább bírja.A szervízbe bevittem, terhelés nélkül menneték,de nem kapcsolt ki.Terhelésre kapcsol ki,akkor mi lehet a baja?Előre is köszönöm a választ! -
#14561 na nem emléxik senki?, egy BP-i cég ha jóltom és EPROM visszatöltésekkel foglalkozik... volt valahol a cím, de béna módon nem raktam el... -
#14560 Na hát így :P -
#14559 Ebből szerintem elég egyértelmű, hogy így nem tudsz neki 5 voltot adni. Ahhoz a molex 5V-os ágára kéne átkötnöd.
[center]
-
#14558 Nem Zalman venti. AeroCool.
Van hozzá egy ilyen átalakító. A molexben csak megcserélni tudom a 2 érintkezőt, a másik kettőhöz nem tudok hozzányúlni és a 3 tűs érintkezőn tudom variálni a 2 drót helyét.
-
#14557 Persze, pl. a Zalman OP-1-nek olyan molex csatija van, amiből kijön két fekete és két fehér alaplapi venticsati, az egyik 12Voltot ad a ventinek (ez a nagy teljesítményű megoldás), a másik meg 5Voltot (ez a csendes megoldás). Szerintem külön is lehet vásárolni ilyen átalakítót. -
#14556 Ha alaplapi csatlakozója van a ventinek akkor, hogy tudok 5 voltot adni neki? -
vegaboy #14555 Sega mindenki------nekem egy olyan problémám van, hogy a procim, amd athlon xp
2500+, valós órajele 1833Mhzkb.
Egy*csak azt írta ki a gép indulásánál hogy a cpu megváltozott vagy nem jól van belőve, F1 vagy del, állítsd be. Az a durva hogy a biosban nem maceráltam semmit soha, nem húztam se a cpu-t sem a videó kátgyát.
Az fsb is renben van! Mi lehet a baj? Bios-t kéne frissíteni? Segítség méé' van ez?elem is új az alaplapban, még 1 megjegyzés, a biosban ha valamit változtaok, mentés és kilépés után, eltlik 30 mp mire valamit csinál, és utána 5mp power gomb nyomás jön mert nincs semmi reakció.elindul és megnézem a biost az van beállítva amit én állítottam, de ennek nem igy kell működnie!!!!
Kösz sega
Előre is kösssszzzz ------
-
#14554 valamelyik topikban lett megadva egy link, ahol elszállt Alaplapok memóriáját vissza tudják tölteni. tud valaki valami ilyesmit? -
#14553 Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez a hiba nálam is fellépett, és csak a buta Winfos újrainstalljával szabadultam meg tőle! Úgyhogy installra föl! -
#14552 sziasztok!
van a gépemben egy 120as sata(amin a rendszer van), és egy 120as normál(mobilR) winyó. a gondom az, hogy ha be van kapcsolva a mobilrack, akkor nem indul el a a gép egy ideje. az XP betöltésénél villog a kis piros led a rack-en ahogy szokot, csak hirtelen piros marad és a gép kiírja, hogy hiba miatt a renszer leállt. probáltam már hogy csak simán rack nélkül kötöttem be, meg kicseréltem az IDE kábelt, átdugtam az IDE2-be, sőt még az alaplapi drivereket is lecseréltem de semmi.
azt mondanám, hogy besz@rt a winyó, ha nem menne tökéletesen 3 másik gépben. azokon megvizsgáltam, de nem badsectoros vagy vmi, töredezettség-mentesítettem , a chkdsk-t is futtattam rajta tehát úgy néz ki mintha jó lenne.
pls help! -
#14551 Első körben: nyugalom. Második kör: Fogd meg a Scanner kábeleit és szépen húzd ki, nézd meg nem-e sérült esetleg a kábel, vagy a csatlakozófej, majd dugd vissza a helyükre őket. Harmadik kör: Távolísd el a drivert, a kezelőprogramját, majd a biztonság kedvéért restart, és telepísd fel újra. -
#14550 Hellosztok, segítség kéne, nem megy a scennerem: HP 2400-as, egyszer ment, és most a winxp sem ismeri fel mint scanner, pedig be is kapcsol és az ablak ami eddig rendesen kijött, hogy képolvasás meg ilyenek, ott most nincs semien lehetőség!!! Ráadásul az eszközkezelőben meg se jelenik!!!!!Mit csináljak? Előre is köszi -
#14549 Használj Firefoxot! -
Peti1 #14548 Hello!
Internet Explorer-t használok, és régebben felajánlotta a jelszavak mentését, de most már nem! amik el voltak mentve, azok megmaradtak, de újakat is el kellene menteni. tud valaki segiteni?
előre is kösz!